Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

REWOLUCJA skąd dzieci takie teksty biorą hahaha :)

My już po lekarzu i tak jak przypuszczałam antybiotyk plus inhalacje. Szczepienie Agatki kazała nam odłożyć o tydzień tak dla pewności ze jest ok.

Moje dziecko dziś pod moja nieobecnosc przekrecilo się z brzucha na plecy. Ciekawe czy to tak tylko raz czy będzie teraz więcej. Przynajmniej coś przy babci zrobiła :) jak wróciłam to cały dom był poruszony wydarzeniem :)))

Wiecie jak tak patrze na tą moją kluske to aż mi sie wierzyć nie chce ze na samej piersi chowana taka urosła :)

I jeszcze wam napiszę jaka jestem super dziewczyna :) Mamy garaż w domu i moje małe autko się tam mieści ale mało miejsca na wjazd jest. I ja tak ze dwa razy na cztery wjade a tak to czekam na M żeby wjechał. No świetna jestem bo powiedzcie mi jak można umieć wjechać a na następny raz już nie umieć :) tak to tylko ja potrafię :) I tak jak dziś to się tłumaczę ze późno wróciłam ciemno było i nie widzę :) A zeby nie było to prawo jazdy 16 lat mam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/er3m8u69afywnlln.png

Karolek_sz zwykle plakatowki :-)
Na bloku technicznym rozmazalam gęsto farbki i przycisnelam do tego stopkę A potem na drugiej czystej kartce odbilam;) ,i tak z pozostałymi konczynami tak samo ;) mąż mi pomagał bo samej nie dałabym rady. Zaraz byłaby farba w buzi :-)

Rewolucja hahahahahaha :D :D :D cóż.....typowy mężczyzna z Twojego Jasia :))) niezły jest! a powiedz, zapisujesz te jego teksty?? :)
Misiaczek że ja nie wpadłam na pomysł z takim odbiciem rączki!! My mieliśmy taki gotowy gipsik, ale.... z jednej firmy zastygł tak szybko, że mąż nie zdążył go donieść do Kazia, a z drugiej było nawet ok, z tym że bałam się zbyt mocno przycisnąć rączkę, czy nóżkę i te odciski są takie seee.... Dzięki za pomysł!
Mmadzia oooo, gratulujemy zębolka!!! A co do prawka, hmmm... my, kobiety..... :))) Nie powiem, ja bardzo lubię autko prowadzić, prawko też już mam kilka dobrych lat, ale do Warszawy, czy większego miasta już nie pojadę, zginęłabym tam jak Andzia w parku :D

Misiaczek dzięki teraz czeka mnie wycieczka do papierniczego :) przymierzałam się do tych odcisków od sierpnia ale jakoś nie wychodziło - teraz sie zmobilizuję tak planuje na 6 miesięcy :)

Mamuśka01 czy może miesliście ten gips z rossmana ?

Rewolucja - świetny ten twój synek takie teksty to trzeba gdzieś zapisywać :)

Mmadzia gratulacje :) znaleziska

http://www.suwaczki.com/tickers/h84fp07wfgo3xo9c.png

Hej dziewczyny, my po szczepieniu wczorajszym się meldujemy. Ala zniosła to dzielnie, mama tez :) Szczerze wam powiem ze jakaś wykończona ostatnio jestem. Pracuje tylko kilkanaście godzin ale to plus ogarnianie domu i nocne karmienia to jest dla mnie jakos mega dużo. Ogólnie czuje ze nad niczym do końca nie panuje czego poprostu nie znoszę :) Podziwiam wszystkie kobiety które jakos godzą prace z prowadzeniem domu i małymi dziećmi.Szczerze zasługują na medal. Za wami tez niestety nie nadążam wiec odniosę się tylko do kilku postów
Mmadzia, gratulacje dla Agatki :) U nas na razie nic ale ubieglej nocy mi się snilo ze odkrylam dwie dolne jedynki z rana u Ali wiec może to proroczy sen :) Jak Agatka to zniosła?
Rewolucja, teksty Jasia, mistrzostwo świata :) u nas tez owoce bez entuzjazmu, tylko sliwka smakuje.
No i to tyle bo cesarzowa wzywa hahaha nie ma litości nad swym wiernym sluga :/

Wera Ewelajna zaproszę Was jak tylko dostanę czekoladki pocztą;-) a tak na serio zrobię to jutro bo dziś nie mam dostępu do komputera...

A z nami Agatka nigdy nie spała. Ona chyba nawet tego nie umie bo jak tylko kładę ja w łóżku to jest gotowa do zabawy choćby nie wiem jak była śpiąca i tarla oczka.

Mmadzia ale zazdroszczę tego zabka... Chciałabym żeby moja Agatka też już miała.

Obrotów u nas nadal brak i oświadczam że się wkurzylam i nie ćwiczę więcej z małą bo obie się przy tym denerwujemy a to i tak nie przynosi efektów:-/

Tez słyszałam o tych odciskach z rossmana. Dajcie znać jak wychodzą :)

Mmadzia gratulacje ! Jak Agatka zniosła pierwszego zabka ?

K.a.s.i.a nie przejmuj się. Moja mama spala z moim bratem do 6 roku życia :p hala i tez usypiala go na rękach tylko, że on miał dwie nogi w gipsie a między tym kij. Wiec ważył podwójnie :)

Rewolucja Twój syn będzie rwal laski jak się patrzy !

Inez80 ja po całym dniu z małym dzieckiem jestem tak padnięta, że też nie wyobrażam sobie pracować i mieć małe dziecko...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bhdge4hqnedoc.png]Tekst linka[/url]

Jestem mamą!

misiaczek hahahah "Kadafi" uwielbiam!
rewolucja uwielbiam opowieści o Jasiu! I nie mogę doczekać się, aż Hania będzie mu wtórować! to dopiero będą historie!
k.a.s.i.a nie strasz, bo właśnie miałam wizję siebie za dwa lata! Muszę zacząć uczyć dziecko inaczej zasypiać!
mmadzia gratulujemy zębula! :) suuuuper!

kurcze dziewczyny nie wiem o co chodzi, ale ostatnio mój mały miś spać coś nie może. Lulamy go, odkłądamy do łóżeczka a za chwile ryk i płacz. I tak co chwila i tylko cycek ratuje sprawę. O co tu chodzi cholerka?!?! nigdy nie było luzy przy zasypianiu, no ale teraz to już ręce cycki opadają!

Piotruś

olga1 tak to ten piesek z fp, on jeszcze wibruje dodatkowo. Melodyjne nie da się chyba przeztawiac, albo ja jeszcze nie odkryłam tego:)
Ewulka8 świetnie wygladasz
rewolucja współczuję bolu brzuszka Hani, a Twój Jaś jest po prostu the best:)
mmadzia gratuluję zabka:) i ze mnie to też kierowcą raczej niedzielny. Kiedyś jak wjezdzalam do garażu u mojej siostry, to po 20 min w końcu po nią zadzwoniłam, bo nie miałam jak wysiasc (auto 3 drzwiowe), a ona jest duzo nizsza i drobniejsza to weszła oknem, wycofała i wjechała. Zajęlo jej to może z 30 sekund. Ale zeby nie bylo ja po prostu mam inne talenty;)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6jw4zx6py1rmb.png

K.a.s.i.a. najważniejsze, że mimo niedogodności (pół nocy bez męża) daliście radę z drugim dzidziusiem :) hhhehe chyba nie jest tak źle z tymi nocami :D
Karolek nie, nie, ten gorszy gips kupowałam na allegro, taki w niewielkim okrągłym opakowaniu, niebieskim dla chłopca, z jakimś misiem na wierzchu :) nam z niego niestety nic nie wyszło :( a ten nieco lepszy, to dostaliśmy: była taka większa ramka - połowa na zdjęcie, a druga część na odcisk, i do tej ramki był właśnie ten lepszy gipsik, ale też bez szału.... Patrycja, a co słyszałaś o rossmannowskich?

Witam Was kochane doczytuje ale jeszcze troche mi zostalo ale napisze juz zeby nie zspomniec :)
Mmadzia jak milo ze Agacia tak dobrze podroz zniosla kochana my za 3 mies tez wyruszamy mamy 1000 kil do przejechania I juz schizuje.Duzo zdrowka dla starszej moja tez zaczela kaszlec a 27 szczepienie I chyba przesune.
Pilka I dla twojej rowniez duzo zdrowka :)
Moj maly na szczescie zasypia sam w ciagu dnia zanosze go do lozeczka wlaczam karuzele I gotowe a wieczorem po kapieli zasypia na sofie przy mnie I przenosze do lozeczka I tak do 1 karmienia I potem rzadzi u rodzicow q lozku oczywiscie jego wieksza polowa jest. Dzisiaj odeszly juz 2 porcje mleczka Marus zjadl caly obiadek I deserek. Dobra czytam dalej :)

Czy macie moze mufki na ręce przy wózku? Jestem zmarzluchem i strasznie mi marzną ręce i sie zastanawiam czy te mufki sa warte kupienia czy inwestowac w wypasione rękawice?

Mamuska01 dzieki tak się przymierzam do kupienia tego z rosmana nawet jest tańszy ale chyba zbyt maly i tylko jedna raczka sie odbije a chcialam tez stopkę wiec chyba zostanę przy farbkach :)

http://www.suwaczki.com/tickers/h84fp07wfgo3xo9c.png

Ja mam mufki, miałam je w pakiecie z wózkiem :-) często zapominam rękawiczek wziąć ze sobą na spacer więc są dla mnie super :-)
A w te większe zimno jak było to miałam założone rękawiczki+mufki i było idealnie :-)

Co do odbijania stopek i rączek... to jest takie trochę zatrzymywanie czasu jak zdjęcia .. Ja jak patrzę na tego mojego Małego Skarbusia to nie mogę uwierzyć ze On już jest taki duży.. jak ten czas leci.. A przecież dopiero "przed chwilą" położyli mi Go na brzuszku, a ja z niedowierzaniem patrzyłam na niego i na Męża, ze nasze dziecko jest już na świecie.. I pamiętam łzy szczęścia męża.. Nigdy tego nie zapomnę jak się rozczulił... ehhhh, teraz to i ja się rozczuliłam.
Trzeba łapać te chwile.. razem..

Powiem Wam, ze ja nigdy nie byłam osobą, która garneła się do dzieci. Jakoś tak nie czułam tego. Nigdy z zachwytem nie zaglądałam do innych wózków, a dzieci koleżanek czy rodziny jakoś tak nie napawały mnie chęcią do zabawy itd. Ale mając swoje dziecko naprawdę poczułam TO. Jestem zakochana w Nim i stał się całym moim światem. I nie wyobrażam sobie życia bez niego. Czasem nawet zastanawiam się "co My robiliśmy zanim się Mały urodził??" ;-)
Jestem po prostu spełnioną Mamusią :-) I uwielbiam mówić o sobie MAMA, MAMUSIA :-) I MOJ SYNUŚ, MOJE DZIECKO, MOJ SKARBEK.. nooo... męża też :P

Tak mi się jakoś włączył sentymentalny nastrój ;-)
Ale już kończę :-)

Dobrej nocki wszystkim życzę :)