Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Martynika Tylko że przy bliźniakach to masz 2 razy więcej prania a z jednego bobo to nie wiem ile musiałabym zbierać. I ja się tak właśnie zastanawiam czy jest sens prać pół pralki co 3-4 dni czy całą co dwa z naszymi. Bo przecież takimi małymi ciuszkami to i tak całego bębna nie zapełnię (a może właśnie zapełnię bo tego też jeszcze nie wiem) a i jeszcze muszę mieć je w co ubrać i tu dylemat czy taki proszek nie podrażni mu skóry... Takie oto dylematy stawia przede mną rodzicielstwo tylko mi się tu nie śmiejcie ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Mam pytanie. Któraś z Was doradzała ostatnio bardzo fajnie na temat wyboru wózka. Jak bym mogła również prosić o poradę. Miałam już upatrzony Roan Teo, ale dzisiaj naczytalam się, że ma ten wózek też sporo wad. Zależy mi na takim, żeby łatwo się składał i po złożeniu zajmował mało miejsca tak aby wszedł do bagażnika samochodu i jeszcze zostało trochę miejsca. Fajnie gdyby był lekki i miał pompowane koła. Na pewno macie więcej doświadczenia :-)

justyna12315
Martynika Tylko że przy bliźniakach to masz 2 razy więcej prania a z jednego bobo to nie wiem ile musiałabym zbierać. I ja się tak właśnie zastanawiam czy jest sens prać pół pralki co 3-4 dni czy całą co dwa z naszymi. Bo przecież takimi małymi ciuszkami to i tak całego bębna nie zapełnię (a może właśnie zapełnię bo tego też jeszcze nie wiem) a i jeszcze muszę mieć je w co ubrać i tu dylemat czy taki proszek nie podrażni mu skóry... Takie oto dylematy stawia przede mną rodzicielstwo tylko mi się tu nie śmiejcie ;)
Oj zapelnisz, zapelnisz! :)

Ja prałat pierwszy tydzień w dziecięcym. Poszedł worek dzidziusia i jak się skończył równo tydzień po powrocie do domu- prałat normalnie. Mąż jest też alergikiem to po nim mała ma AZS z tym ze on ma dużo wrażliwszą skórę i nic mu nie ma. Dałam tydzień po opuszczeniu brzucha na dostosowanie do warunków domowych. Codziennie się kąpiemy od urodzenia , nie podzielam zdania że kąpać należy co któryś dzień. Dlatego tez skóra codziennie była myta i nawilżania po każdej kąpieli a nawet rano po nocy tez , jedyne czego pilnuje to prasowanie. Ciuchów nie wyrzucam po 4 praniach a mimo płynów robią się szorstkie. Wyprasowane są przyjemniejsze. Używam tez płynu do prasowania z biedronki.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

kotek90
Mam pytanie. Któraś z Was doradzała ostatnio bardzo fajnie na temat wyboru wózka. Jak bym mogła również prosić o poradę. Miałam już upatrzony Roan Teo, ale dzisiaj naczytalam się, że ma ten wózek też sporo wad. Zależy mi na takim, żeby łatwo się składał i po złożeniu zajmował mało miejsca tak aby wszedł do bagażnika samochodu i jeszcze zostało trochę miejsca. Fajnie gdyby był lekki i miał pompowane koła. Na pewno macie więcej doświadczenia :-)

Mój spełnia wszystkie wymogi. I jest tani! :D lepszy niż skrętne kółka z przodu bo skręca całą os prowadzisz jak piórko. Stelaż jest składany jednym ruchem. Nie każdemu się podoba ale ja np nienawidzę tych dwóch obrotowych kółek z przodu. Ja miałam baby boom. Z tym ze spacerówka nie jest w nim najpiękniejsza, ale ja moja hak miała 9 msc przerzucić am do zappa; )

Lijden, rozumiem Cię całkowicie, też czekam aż w końcu będę mogła się z powrotem wprowadzić do domu i być z mężem. Na razie ciągle poprawki, a co drugi dzień okazuje się, że pan fachowiec coś schrzanil i od nowa coś trzeba robić, fugi, penkajace sufity itp. Szału można dostać, bo już dawno miało być po. Chciałabym zacząć coś kupować dla maluszka, ale się powstrzymuje, bo nawet nie miałabym miejsca i czystej powierzchni do przechowywania :/

Moni40 przykro mi, że nie możesz już dzielić tych naszych rozważań o wyprawkach itd. Życzę Ci i Twojej rodzinie mimo wszystko wielu radości.

Dziewczyny, był jakiś czas temu temat paczki dla Julki, czy ktoś podjął już jakąś inicjatywę? Martynika?

Moni cieszę się, że czuwasz nad nami wszystkimi i mam nadzieję, że pewnego dnia znajdziesz swój wewnętrzny spokój i Twój ból zmniejszy się choć odrobinę.. Trzymam kciuki za Ciebie i za Twoje małżeństwo..

Mona88 dalej się nie odzywa, a ja jestem ogromnie ciekawa jak "nasze" bliźniaki :)

Co do wyprawki - happy piękną masz tę szafeczkę! Ja też uważam, że im szybciej tym lepiej. Jestem osobą, która zostawia wszystko na ostatnią chwilę, więc chcę być przygotowana maksymalnie do końca sierpnia, bo wiem, że zapewne zejdzie mi do września żeby wszystko skompletować :p
Też zazdroszczę mamusiom, które mają czas i możliwości finansowe, żeby już teraz gromadzić 'zapasy na zimę' :D ja teraz mam tyle na głowie, praca, uczelnia, egzaminy i pisanie pracy mgr, że też nie ekscytuję się już ciążą tak mocno.. jedynie kiedy czuję ruchy to rzucam wszystko i cieszę się tą chwilą, ale że zdarza się to jeszcze rzadko, to przez większość czasu muszę się skupiać na reszcie. Robimy też remont, więc wolne środki przeznaczamy na ten cel, ale ustaliliśmy że od lipca zabiorę się za zakupy dla Dzidzi. Będę już po obronie a i funduszy będzie więcej i może ciążowy nastrój wróci, jak sprawy z uczelnią będą zamknięte :)

Jeśli chodzi o proszki to ja na początku w pierwszej ciąży używałam proszku i płynu firmy Dzidziuś - ładnie pachnie i jest dużo tańszy niż Jelpy czy Lovi, teraz też mam zamiar tego używać :) po skończeniu opakowania najlepiej wyprać kilka ciuszków w proszku i płynie dla "dorosłych" i sprawdzić, jak dziecko reaguje. Jeśli wszystko ok, nie ma wysypki itp. to można wtedy prać już normalnie w naszym proszku :)

AsiaPil
Dziewczyny a w czym polecacie prac i plukac ubranka dla dzieci?

Kupiłam niedawno w Auchan na promocji płyn do prania Lovela (druga sztuka była za złotówkę, więc wzięłam do białego i do koloru).
Na początku zamierzam prać w łagodnych środkach dla dzieci, ewentualnie w płatkach mydlanych.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Kotek90, ja pisałam ostatnio o wózkach. To jest moja misja na maj:) Przede wszystkim określ ile pieniążków możesz przeznaczyć na wózek i zacznij szukać:) Niestety często jest tak, że im lżejszy i droższy, o w lekkie i tanie nie wierze:/
Ja akurat wole kręcące kółka ale to kwestia indywidualna, mi sie tymi "łamanymi" kiepsko manewrowało. Dzisiaj w sklepie natknęłam się na bardzo miłego i kompetentnego sprzedawce, włożył mi nawet 9kg ciężarek do wózków:) Złożyłam i rozłożyłam te którymi byłam zainteresowana i aktualnie jesteśmy najbliżej kupienia baby jogera city elite http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2288&%3CosCsid%3E
Wygrywa wagą i szybkością składania, podoba mi się tez jego sportowy charakter.
A co do opinii czytanych w internecie to przeważnie piszemy je kiedy coś nam się nie podoba więc często będzie więcej negatywnych:)

Jeśli chodzi o w/w wózek to sie uśmiałam, czytając, że rozwiązanie z hamulcem w rączce jest genialne bo przynajmniej latem lakier z paznokci u stóp nie odpryskuje:P Grunt to dobrze sobie wszystko wytłumaczyć:D!

http://fajnamama.pl/suwaczki/ghh4tki.png
http://www.countdownmypregnancy.com/tickers/countdown-1419919200z1444107600zp.png

justyna12315
Mona gratuluję! Powiększajcie też garaż bo i autek wam przybędzie ;)

Adonis i raszta brygady dzięki za rady o to właśnie chodzi musicie nas/mnie uświadomić bo chęci mamy jak najlepsze ale mimo to jestem zielona i tak. A jakoś nie ufam wszystkim radą teściowej z przed 30 lat.

w smyku oglądałam fajne wózki. Można oglądnąć a kupić na allegro. Ja tak zrobię jeśli zdecyduje się na zmianę.

lijden
A ja mam dzisiaj koszmarnego doła. Wkurza mnie już wszystko i wszyscy mam ochotę położyć się i zasnąć na następne kilka miesięcy... I jeszcze chyba chora będę bo mam wrażenie że mam gorączkę a od 2 dni głowa mnie tak boli że i prochy nie pomagają.

Mi na głowę ostatnio pomogło picie hektolitrów wody i krótkie popołudniowe drzemki...więc może jednak zaśnij :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3j6yx7bf5d25v.png

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6ydhh1z4tu5.png

Witajcie kobietki.

U mnie dzisiaj półmetek wg terminu OM :D Czyli mówiąc krótko już bliżej niż dalej ;p Zresztą ten półmetek już bardzo widać, bo młoda się tak rozpycha, że brzuchol już ogromny.

@Happy Miejmy nadzieje, że Twój lokator będzie chciał współpracować i się pokaże. Moja na dzień dobry jak tylko doktorka włączyła USG pokazała tyłek, więc może i u Ciebie tak będzie :)

@Lijden Hormony swoje robią. Sama się na takich zachowaniach łapę, a ostatnio przeraziło mnie jak na odpuście u nas w mieście ludzie mi działali na nerwy samą obecnością. I co gorsza dzieci też.... Z czasem mi to chyba przejdzie jak myslicie? Bo aż mi się głupio zrobiło wtedy....