Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy sie z samego rana :-)
Ale miałam tyły. Na szczęście w końcu udało się nadrobić.
Na początek witam nowe Mamusie :-) a wszystkim dzieciaczkom obchodzącym w ostatnim czasie miesięcznice - Sto lat i duuuuużo zdrówka! :-)

Dafne, bardzo mi przykro z powodu Twojego taty. Bardzo współczuję sytuacji :-(

Iwo, te zalecenia odnośnie glutenu faktycznie są już nieaktualne, na końcu 2016 roku powrócono do zaleceń sprzed 2007 i podawania glutenu po 9 m-cu, no ale jeśli dziecko nie jest alergikiem, to pewnie nie ma przeciwwskazań żeby podawać wcześniej. Wiele mam już to robi. My się trzymamy tych nowszych zaleceń, bo Zuzia to niezły alergik, więc nie mamy za bardzo innego wyjścia, ale każdy robi jak uważa ;-)

Mamo Joasi, wytrwałości i dużo sił, choć uważam tak jak inne dziewczyny, że musi Ci ktoś pomóc, bo się wykończysz. Mam nadzieję, że w końcu znajdziecie jakieś rozwiązanie, które pozwoli Ci na choć ciupke odpoczynku i relaksu ;-)

Mag, ekstra paputy ma Janusza :-)

Ja się trochę pochorowałam. Do tego Zuzia zeszłej nocy postanowiła się kilka razy obudzić, no i tak jakoś w dzień śnięta byłam. Boję się, że ją zarażę albo już zaraziłam, bo coś mi lekko pokasłuje. Ale to równie dobrze może być od śliny. Dzisiejsza noc na szczęście była dużo lepsza i Zuzka obudziła się na pierwsze jedzonko dopiero o 5:20.
W dzień dziecko uwielbia najbardziej pozycję siedzącą, ale jeszcze nie ma tyle siły, żeby się podnieść z zupełnie płaskiego. Wystarczy jej kąt mniej więcej 30-40 st. Absolutnie nie sadzam jej sama, siada wtedy kiedy ma na to ochotę i też siedzi wygięta do przodu łapiąc się przy tym za stópki, ale czytaj artykuły o noszeniu dzieci w chustach i tulach, to wyczytałam, że właśnie taka pozycja w kształcie litery C jest zalecana. Piszą, że takie wygięcie jest naturalną pozycją niemowlaka.
Zuzi też już zabardzo samej zostawić nie można, bo robi się coraz bardziej mobilna i wystarczy na chwilę odwrócić wzrok, a ona zawsze coś odwali. Na leżaczku nie mam sumienia jej przypinać, bo się dziecko wkurza, że nie ma swobody ruchu, no ale niestety jak nie jest przypięta, to najlepszą jej zabawą jest "wychodzenie" z leżaczka. Jak nie dołem to górą ;-) Także siedzenie w leżaczku odbywa się tylko w obecności dorosłego ;-)

Trochę tego naskrobałam, ale przez 2-3 dni się nie odzywałam.
Zuzia jeszcze śpi, to i może ja jeszcze na trochę sobie przysne ;-)

Miłego dzionka życzymy ;-)

Madzia 100 lat Tobie! Dziś TE urodziny, których ja osobiście obawiałam się, ale jednak nic się nie zmieniło;-) podobno po 30-tce kobiety zaczynają osiągać większą przyjemność z seksu! I powiem Ci, że coś w tym jest:-P hihi!! Zdrówka i cierpliwości!!!
Dla Wojtusia oczywiście również 100 lat! Zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka! Calineczko to już pół roku!! Czas leci! Pociechy z synka!

wjwtbxz.png

Hej dziewczyny:)
Udało mi sie nadrobić bo siedze właśnie w tramwaju w drodze do chirurga żeby umówić sień a operacje tej mojej tarczycy, a za 2 tygodnie dowiemy sieci z nerka Alicji i czy tez bedzie potrzebna operacja. Jsk przeczytałam tu o bliźniakach to aż mi sie setce ścisnęło ;( oby wszystko dobrze sie skończyło!

Mamo Joasi korzystaj z pomocy męża i rodziny jeśli możesz. Ja tez na początku wszystko chciałam sama bo taka juz jestem :/ i ani dla mnie ani dla dziewczynek nie było to dobre. Odkąd odpuściłam i pomyślałam trochę o sobie ze musze odpocząć oderwać sie na chwile, bo nie da sie 24h na dobę siedzieć w domu ! Przynajmniej dla mnie to była masakra... ja odpuściłam i wtedy dziewczynki zaczęły przesypiać noce, jsk mój maz wyjechał wszystko zacRko sie od nowa ... od pary dni jest lepiej a dziś miałyśmy pobudkę o 2 40 i 5 30. Jestem żywym przykładem na to ze spokojna mama to spokojne dziecko;)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Witamy się rano :)

Wszystkiego najlepszego dla Wojtusia :***

Mamo Joasi dużo zdrówka , pociechy z dziewczynek i męża, spełnienia marzeń :***

Domi super, że wszystko dobrze :)

Mag cudna Hanusia :**

U nas jedna pobudka na mleko, ale coś niespokojnie spał wiec budziłam się co chwile. Teraz ma pierwsza drzemkę.
Rano świeciło piękne słońce, teraz już się zachmurzyło zapowiadają deszcz :( pewnie nici ze spacerku

Życzę miłego dzionka :*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Witamy!

Na wstępie dużo zdrowia, bo widac jakie to ważne, dla wszystkich solenizantow dzisiejszych i wczorajszych! Kurcze niektóre dzieciaczki mają już pół roku! Kiedy to zlecialo :) my za dwa dni 5 miesiecy kończymy.

Franus właśnie zaraz pewnie skończy pierwsza drzemkę. Odpukać od paru dni śpi od 21 do 6.30 bez przerwy. Jest super nareszcie... początki były bardzo trudne ale w końcu się uregulowalo. U każdej z Was tak będzie niebawem, musimy wytrzymać jeszcze chwilkę! Niedługo wiosna.... :)) i pomoc jest bardzo ważna, zwłaszcza od rodzonej mamy. Może uda się z nią porozmawiać Mamo Joasi. Niech więcej pomoże jak ma możliwość. Przecież w końcu to Jej wnuczka.

Musze się pochwalić się Franus obrócił się pierwszy raz w końcu :) ale z pleców na brzuch!! Odwrotnie jeszcze nie. Czy to nie dziwne? :D nie wiem czy z brzucha na plecy nie jest łatwiej...

Dzis okrutny wiatr, nie wiem czy wyjdziemy na spacer. Wczoraj byliśmy 3 razy, nawet Franus zalapal się na posypanie główki popiołem w kościele :)

Co do jedzenia to wczoraj próbowałam zastąpić jedno popołudniowe mleko słoiczkiem, zjadł cały i po dwóch godzinach znowu głodny! A po 150 ml mm wytrzymywal 3 godziny. Chyba poza słoiczkiem musze dodawać jeszcze z 90 ml mm.

Miłego wietrznego dnia, podobno weekend ma być śliczny! :*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Życzymy dużo zdrówka dla dzisiejszych solenizantow :-)
Mamo Joasi szczęścia i radości każdego dnia, spełnienia wszystkich marzeń i planów, zdrówka i miłości!
U nas pierwsza drzemka na rękach, jak go podłoże do łóżeczka to śpi 25min A u mnie zawsze ponad godzinę, dlatego się poświęcam;) chyba Staś i Hania mają podobnie :-)
btw: maag, po zdjęciu widzę że twoja Nusia to też kinomanka;) w oczach błyszczy się ekran TV;)
Też rano było piękne słońce A teraz d...pa:/ ale u nas spacer musi być zawsze.
Miłego dnia dziewczyny!

Witamy :).
Wszystkiego co najlepsze dla Wojtusia i mamy Joasi :) zdrowka i pogody ducha :).

Dzis nocka trwala od 20.30 do 6rano z przerwa kolo 2.30 na smoczka wiec suuuperasnie :).
Od tygodnia Zosia pierwsza drzemke ma w lozeczku i po przytuleniu kocyka usypia sama no i tym sposobem potrafi spac poltorej godziny ! Pieknie :) a kiedys to bylo 20-30min.

U nas od rana bylo sloneczko a teraz cos sie jyz chmurzy :(.
Ehh a ja to kurde ciagle glodna chodze.

Green trzymam kciuki za Was :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Witam was kochane mamusie! Wszystkim jubilatom życzę zdrówka i białych ząbków dla wszystkich forumowiczów małych! Czytam was ale długo nie pisałam bo miałam trochę problemów. 19.02 zginęły w wypadku drogowym 2 moje koleżanki nie wie czy slyszalyscie o wypadku sióstr sluzek? I od 19 moje życie napełniania rozpacz bo z jedną z nich pracowałam i przyjaznilam się! A do tego w tę niedzielę zmarła mi ciocia! Więc pogrzeb za pogrzebem. Właśnie się szykuje!
U nas wczoraj minęło pół roku i w prezencie szczepienie! Adaś waży 8100 waga ur. 3100 więc ok.
Przechodzimy na mleczko następne! Pozdrawiam wszystkie mamusie te nowe które do nas dołączyły i te które już byly

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_55385.jpg

a href="http://http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/24132]Tekst linka[/url]

Witam się i ja ;-)
U nas nocka taka sobie, Wikuś wstał tylko o 3, ale ja nie mogłam spać, bo mamy ostatnio problemy i juz osiwiałam przez to. Za to rano pospałam sobie troszke bo babcia przygarnęła Wiktorka, żebym odpoczęła.

Dostałam dzis prezent od Bobovity, słoiczek z marchewka i kaszke 7 zbóż chyba, do tego jakies poradniki. Zapomniałam, ze sie zalogowałam i jak zobaczyłam kuriera to byłam w szoku ;-)

Wszystkiego, co w życiu nasłodsze dla Wojtusia i Madzi! Niech słońce dodaje Wam sił i radości!

Domi, ja tez miałam skierowanie do rehabilitanta, ale na szczęscie moja siostra jest rehabilitantka dzieci niepełnosprawnych, podpowiedziała mi co nieco i nie poszłam, w między czasie widziałam się z Zawitkowskim i wiesz co mi powiedział, po obejrzeniu Wiktora? " Nie analizujmy zdrowego dziecka" ;-) Także tego ;-)

Jak ja sie ciesze, że Wiktor nie jest alergiczny, je wszytsko co mu dam, wczoraj były na deser gruszki Williamsa ;-) Ja tez jem wszytsko, łącznie z czekoladą, orzechami, miodem i innymi potencjalnymi alergenami. Raz miał wysypkę, niby po orzechach ale okazało sie ze to znowu potówki. A na początku pediatra tez stwierdził po 2 tyg życia ze ma skaze. Już im nie wierzę w nic, po raz kolejny utwierdzam sie, że lekarz z POZ nie powie mi nic wiecej, niz sama wiem. Lekarz ogólny to jak nie lekarz praktycznie, wszytsko zgaduja i potrafią tylko napisac receptę. Moja internista na wszytskie dolegliwosci daje duomox i masci ;-)

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Mamusie prosimy o kciuki dzisiaj idziemy na druga ture szczepien.
I pytanie. Kiedy zmienialiscie smocki na wieksze? Ania za dwa tygodnie konczy 6 miesiecy, ja juz zakupilam dla niej smoczki 6-16mca, ale nie wiem czy czekac te dwa tygodnie czy juz teraz ja rzestawiac? Adam nie lubial smoczkow wiec nie mialam z tym problemow, a teraz nie wiem :/

Hej dziewczyny. Kiedy ten wiatr przestanie wiać. Od poniedziałku nie byliśmy na spacerze. Masakra. Dziś było paskudnie. Wiatr z deszczem. Mały jest coraz fajniejszy. W nocy ładnie śpi a w dzień już chce być coraz częściej na raczkach. Podoba mu się chodzenie po domu. Kupiłam mu opaskę na uszy ale absolutnie nie chce w niej chodzić. Złości się jak diabli. No i dalej walczymy z ciemieniucha. Mam jej dość. Najgorzej mi jest ja usunąć z tego miękkiego miejsca. Boję się nacisnąć mocniej.

Hej :) Odebraliśmy dziś wyniki testów alergologicznych Młodego i... nic nie ma! Tzn. z całego panelu pediatrycznego (w tym m.in. MLEKO, jajka, orzechy) nic go nie uczula! Wszędzie ma wskaźnik około zera, a z tego co wyczytałam, to od min. 2 mówi się o alergii)...
Tak więc do dziewczyn, których dzieciakom lekarze "diagnozują" skazę białkową, zanim przejdziecie na rygorystyczną dietę albo podacie nutramigen czy tam bebilon pepti, może warto jednak zrobić te badania... Może koszt nie najmniejszy, ale przynajmniej wiadomo co go NIE uczula... Nie zmienia to faktu, że nie wiem od czego Młody miał te zmiany na ciele, będę dalej obserwować Młodego i korelować to z tym co zjadłam. Teraz po prostu wiem, co mogę jeść..

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hp8nj9ljuv.png