Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

agatka89 drugi zwierzak odpada wystarczy mi teraz teściowa plus pies :P powiem ci tak nigdy więcej psów ani nic i tak nie wiem co będzie dalej z juniorem bo ja już opadami z sił ja chodzę z nim na spacery ale nic to nie daje ma swój swiat my też teraz wynajmujemy i będziemy się wyprowadzać na dniach to jakoś musimy ta ścianę ogarnąć a drzwi to nie wiem dramat; ) ja ci powiem ze na ta chwile mam dość psa :/wiem ze to jest smutne ale jest lipa ja wychodząc nawet na warsztaty czy gdzies to myślę ile ściany juz nie mam albo jak długo może szczeka. .:)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgz9vhyzng.png

Fobianka
magalena termin z OM mam chyba na 30.10, już nie pamiętam bo biorę pod uwagę termin z USG jak dla mnie bardziej prawdopodobny, pierwszy dzień ostatniej miesiączki 23 stycznia :) a u Ciebie?
Co do tych 'zapominalskich' rodziców to jakaś masakra, jakiś czas temu zapomniałam dzieciom zmienić kapci na buty jak je odbierałam z przedszkola, ale o dzieciach jeszcze nigdy nie zapomniałam!
Artykuł super, moje dzieci coprawda wiedzą doskonale jak się nazywają (z nazwiskiem i nawet drugim imieniem włącznie) i jaki jest adres, ale wiele rzeczy muszę jeszcze z nimi obgadać :D

cameom zgodzę się jeśli chodzi o istniejące już odparzenie - po sudocremie nic, a po bepanthenie cuda! Ale wolę mieć sudocrem w pogotowiu, bo kiedy dupka lekko czerwona to fajnie zapobiega odparzeniom - u mnie przynajmniej dobrze się sprawdził. Co do emolientów to większość jest droga, ja używałam Ziajkę - natłuszczający płyn do kąpieli, wystarczyło trochę nalać do wanienki i wszystko było ok, a jest dużo tańszy. Moim zdaniem jeśli nie ma konieczności stosowania specjalistycznych kosmetyków (alergie, AZS itd) to taki zdecydowanie wystarczy. Chociaż to również jak dla mnie kwestia indywidualna i zależy zarówno od wrażliwości skóry dziecka, jak i poglądów rodziców :) - na pewno wyjdzie "w praniu".
I przede wszystkim GRATULACJE!!! :)) Dla Agatki również! :)

adonis ja rodziłam w 2011 roku i wtedy panowała chyba 'moda' na tzw. suchy kikut. W szpitalu powiedziano, żeby niczym nie smarować, żadnego przemywania alkoholem czy octeniseptem - kikut odpadł sam, żadnych problemów, żadnej ropy i tym podobnych, więc chyba dobry sposób :P

Ja 2.08.2011 ;)

Mój szpital tez tak twierdził ale rodziłam w Krakowie, a w moim szpitalu na zadu
.. mam takie mądre panie.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

zabcia27 No to smutne :( trzymam kciuki aby Twój piesek się zmienił. Może tak jak pisała adonis zakocha się w nowym domowniku i będzie się dobrze czuł w nowej sytuacji. Oby tak było bo to kochane pieski.
My na forum zamiast o dzieciach to o zwierzakach się rozpisujemy ;P

Zmieniając temat ja wczoraj i dzisiaj odwiedziłam parę sklepów z odzieżą używaną. Kupiłam kilka ciuszków i teraz siedzę i podniecona je oglądam :) Ja kupuję rozmiary new born, 56, 62. Nie mogę się powstrzymać od zakupów dla maleństwa, frajda jak nic :)

A ja Wam polecę takiego oto bloga do poczytania Polozna.blog może już znacie. Bardzo ciekawe historie. Sama kiedyś chciałam pracować jako pielęgniarka/położna (a wylądowałam jako ratownik) więc mnie podwójnie interesuje.

Dostaję już fioła od tego siedzenia w domu jeszcze mój ma 2 zmiany i wraca dopiero przed północą... Już nawet chętnie wróciłabym do pracy ale niestety jestem skazana na L4...

Co do psów do kiedyś miałyśmy takiego kochanego mieszańca który też bał się zostać sam w domu. Zazwyczaj w domu była babcia a cała reszta w szkole/pracy więc sama nie była ale jak babcia chciała wyjść do sklepu to ta też szczekała póki ktoś nie wróci a jak przez przypadek w lecie zostawało otwarte okno to ta potrafiła siedzieć i wyglądać z zewnętrznego parapetu z 2 piętra w bloku :) wariatka ale kochana

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Odnośnie pielęgnacji pępka to powiem Wam że przy pierwszym dziecku tak słuchałam rad położnej która przychodziła z wizytą patronażową że omal moja córka nie przypłaciła tego życiem bo wdało się zakażenie i było podejrzenie sepsy.Dziecko w już w trzeciej dobie musiało dostać silny antybiotyk.Także jestem wyczulona na tym punkcie.A co chodzi o wagę to ja mam na plusie 7,no i dziś w końcu doczekałam się pierwszych znaków od mojego szkraba

http://fajnamama.pl/suwaczki/hwkp64z.png

Fobianka tez stosowalam Ziajkie potwierdzam.super:)
Ja teraz stosuje Oliantum badz taki medidrem z apteki bo Szymcio ma problemy ze skorka a i ja korzystam bo juz nie mam tak suchej skory:)

Ja rodzilam w 2013 i tez byla"moda" na suchy kikut ale ja i tak przemywalam tymi wacikami ze spirytusem, bo sorry ja jako doswiadczona mama chyba wiem lepiej jak cos sprawdzilam, a nie ktos cos tam sobie nowego ustala:)

U mnie mycie rak bylo podstawa zanim ktos dotknie dzieci ale w sumie u mnie i tak jest kult czystych rak:)
Ja to przez jakis czas mialam tak zeby obce dzieci moich nie dotykaly bo zarazki i itd ale ja taka jestem zawsze musze miec np lazienke na blysk hehe do tego stopnia, ze po 3dniach po cc pierwsze co zrobilam w domu to lazienke na kolanach mylam bo wiadomo maz tak jak.ja nie sprzatnie haha:)

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Co do obcych dzieci spotykanych na placu zabaw tez tak mam. Moje przedszkolaki to już co innego;)
A łazienkę sprzątam i szoruje co 2 dni. To dbanie o dom to zboczenie po matce i babci. Mąż ma czasem dość.

Wtedy byłam świeża w temacie. Teraz pi kursach i szkoleniach, a przy okazji rozmowach z matkami mam już większą wiedzę i wiem co dobre dla mojego dziecka:)

Każda mamusia dba o swoje dzieci jak może a moim zdaniem kwestia higieny jest ogromnie istotna więc akurat mycie łazienki (które uwielbiam i tez bardzo często uskuteczniam), czy czeste mycie rąk nie jest w jakikolwiek sposób "przegięciem" :)
co do pępka to ja akurat byłam swiezakiem i skoro tak mówili lekarze to byłam pewna że to dobry sposób, na szczęście tak jak pisałam ten sposób się sprawdził i wszystko było super z kikutkami ;)

Ja dziś tez odwiedziłam ciuchland ale miałam dosłownie 5 minut na zakupy bo spieszylam się na pociąg, kupiłam body z krótkim rękawem, dwa bodziaki bez rękawów i sweterek ;) w domu dopiero ogarnęłam ze bodziaki bez rękawów są na 50cm.. ale zapłaciłam za wszystko 3,70 wiec nawet jak nie skorzystam to zostawię w szpitalu, na pewno krorejs mamusi wcześniaków się przyda ;)

monthly_2015_05/pazdziernikowe-maluchy-2015_29306.jpg

ale jestem wściekła!
mój facet nie popisał się dzisiaj ani trochę.. rozumiem radość, chęć podzielenia się z całym światem, że tak jak wymarzył sobie będzie miał córeczkę, no ale kurde..
picie piciem, ale chyba musi dostać kopa w dupę żeby zrozumieć co dla niego jest najważniejsze i na pewno nie pozwalać swojej kobiecie wracać samej do domu bo trzeba dokończyć "napój bogów" ..
rozumiem, że euforia i w ogóle, ale mam nadzieję, że kurde to się więcej nie powtórzy..
teraz czekam na niego i zaraz powiem mu co myślę z grubej rury..

Sorki, że piszę o takich problemach, ale musiałam to wyrzucić z siebie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3ugpjqq20qy17.png

bafka ja tak mam. W 1 trym przytylam 4 kg bo ciągle jadlam bo wtedy nie czułam tego trampka w buzi. A od 2 tyg nie mam już takiego smaka. Strasznie mam ochotę jedynie na zupę warzywna lub pomidorowa i owoce wiec czekolada poszla w odstawkę i od 30 kwietnia schudłam 1kg i waga stoi w miejscu. Za tydzień mam wizytę i zobaczymy co jego waga pokaze i co mi powie.. Przypomnij mi w prywatnej wiadomości żebym Ci napisała ;) ja zawsze mysle jak niw krwawię to znaczy ze jest dobrze ;)

Fobianka ja OM mialam 22.01 a wiec jeden dzien roznicy :)
Happy nie denerwuj sie przede wszystkim, i nie ma co gadac pijanemu czy podpitemu bo i tak nie zrozumie a ty bedziesz sie bardziej denerwowac, wiec pogadaj z nim na trzezwo, wtedy bedzie mu glupio, u mnie zawsze to dzialalo teraz juz tak nie robi....

Musialam odpalic kompa bo na telefonie jak napisalam to co wyzej to mi jakies slowa 40literowe powychodzily :/

Jezeli chodzi o pieski to sprobujcie zostawic mu wlasnie radio albo TV wlaczone, albo nagrajcie siebie i jeszcze jedno zostawcie mu cos swojego nie wiem stara pizame koszule albo cos zeby was czul.... ja jak mialam w domu kiedys pieska to tak robilam, teraz mieszkam w domku jednorodzinnym i psy mam na dworze. Ale jak sie wraca to z daleka slysza i rozpoznaja dzwiek samochodu. Wiec jak ja siedze teraz w domu a przyjezdza moj to wiedza ze to on. :) Tak samo reaguja na weterynarza. Wiedza ze to on :D

Dobrej nocki zycze bo ja jak narazie nie mam checi spac, obejrzalam juz film i nic, pogralam w kotka Toma i nic, pisam do Was i nic.... juz nie wiem jak mam usnąc :( chyba moja podswiadomosc mi nie pozwala za dlugo spac zeby mnie glowa nie bolala
Rano musze wstac bo na 9:30 mam lekarza rodzinnego, musze porobic badania ogolne bo dawno nie robilam, a moze cos zaradzi na bol glowy i spadek cisnienia...

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Olaboga,nie mogę sobie znaleźć miejsca,budze się o 3 bo bolą mnie plecy,siedzę jest jeszcze gorzej,makabroza,aż przerażenie mnie ogarnia,co dalej....:-( podzwonie chyba po masażystach,namowie męża na basen.od rana czułam kilka puknięć- bardzo delikatnych,czy Wy macie mocne czy delikatne odczucia ruchów? Im dalej w ciążę tym mocniejsze powinny być,a ja mam tak samo.fakt,w poprzedniej ciąży byłam o 6 kg szczuplejsza,a teraz przez tą słoninę niewiele odczuwam:-)Dziś planuje sprzątanie łazienki i garderoby,nie lubieee ale już muszę,no i czas przynieść letnie ciuchy ze strychu.o,muszę zakupić worki duże na zimowe odzienia:-) w niedziele moja córka kończy 16 lat:-) czas pomyśleć nad prezentem.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yn0fw410c.png

Czy wam też się włączyły hormony? Tzn kod kilku dni mało brakuje a zameczek córkę i psa ;) ciągle bym je przytulala, glaskala i patrzyła na nie :)

Osłona mnie brzuch dzisiaj obudził o 3. Nie mogłam spać tak się wierci. Śpię na boku to podkładem jaski bo choć brzuch mały to się zsuwa na bok, jak na plecach to nie zasne, na brzuchu tak Na połowie ok ale zaraz wojna od środka bo go gniote, na wskroś tez źle bo mam mały brzuch i nisko osadzony i jak się naciągnę to (chyba więzadła tam są ) w pachwinach i w podbrzuszu czuje przeszywajacy ból. Dopiero pies wcisnąl mi się pod brzuch zrobiło się przyjemnie ciepło i zasnęłam. (poprzednio tez tak robiła, ale tylko mnie , mężowi juz nie, a po porodzie juz w nogach na brzegu łóżka czuwa ze spuszczoną głową :) )

Ale idzie się wkurzyc. ..

Czesc dziewczyny, coś jest z tym bólem głowy, bo od kiedy otworzyłam oczy to boli, tak z przodu na wysokości skroni, ale to pewnie ciśnienie i zmiany pogody- Warszawa już mokra, a wczoraj takie ładne słoneczko było.
Ja mówiłam swojemu lekarzowi o bólach głowy, bo miałam i tak że ponad tydzień codziennie bolała od rana i w nocy też nie mogłam spać. Oczywiście poradził paracetamol, a jak migrenowy to w podwójnej dawce i na deser jedna pyralgina, ale ja do tej pory ani jednej tabletki nie wzięłam, bo nie chce się szprycowac lekami.

Osłona, ja od dwóch dni czuje chyba kopniecia-nie mam pewności, bo to pierwsza ciąża i dopiero końcówka 18 tygodnia, są mniej więcej o tej samej porze e tym samym miejscu dwa razy w ciągu dnia.

Adonis ja hormony odczuwam inaczej, wczoraj kupiłam truskawki na bazarku i wskoczylam do autobusu, bo właśnie podjezdzal. Otwieram siatkę zobaczyć jakie ładne, a one wcale nie ładne! Te co baba miała na wierzchu to były ładne a mi dala już takie co się rozplywaly. Jeszcze nigdy nie byłam taka wściekła z takiego powodu! Pozalilam się wszystkim :) ale wszystkie dzieci jakie widzę to bym dosłownie zjadła :D

Miłego dnia!

Dieńdoberek!
Ja to się rannym ptaszkiem zrobiłam w tej ciąży, zawsze lubiłam sobie pospać do południa. Organizm chyba się przygotowuje do wczesnego wstawania ;)
Osłona na ten ból pleców wypróbowałaś już te poduszki dla kobiet w ciąży? Ja jeszcze nie mam, ale mam w planach zakup jak tylko wrócę, bo ostatnio czytałam same pozytywne opinie na ich temat, a i tu dziewczyny sobie chwaliły. Myślę,że warto spróbować. A na urodziny córy to wiadomość o rodzeństwie będzie idealnym prezentem ,hehe ;)
Happy daj spokój,szkoda Twoich nerwów! Faceci i tak nigdy pewnych rzeczy nie pojmą i nie zrozumieją tak jak my. Ja ze swoim mam to samo, ostatnio jak mieliśmy okazję żeby wspólnie spędzić wieczór (bo pracował na rano) to wpadł do domu,przebrał się i poszedł z kumplami grać w piłkę, jak dzieciak! I w dupie miał,że ja czekałam na niego cały dzień! Nooo ale zaprosił mnie,żebym z nim poszłą i patrzyła jak gra, no co za atrakcja dla ciężarnej,faktycznie! Obiecał,że wróci za godzinę...wrócił po czterech :/ To tylko jedna z wieeeelu historii, więc nie przejmuj się dziewczyno :)
Nati z tym bólem to nie mam pojęcia co to może być, bo nie sądzę,żebyś miała już tak wysoko brzuch i jelita wciśnięte pod piersi. Lepiej idź sprawdzić do lekarza jak nie przechodzi.
O pieskach to powiem tylko tyle,że czasami wydaje nam się,że bierzemy zabawkę do domu, a tak naprawdę to psom trzeba poświęcić czasami tyle czasu co dzieciom. Kupując lub przygarniając czworonoga bierzemy na siebie pełną odpowiedzialność za jego wychowanie,życie i zdrowie. I nikt nam nie zagwarantuje,że będzie się "łatwo" chował, bo tak jak różne są dzieci i my dorośli, tak samo pieski i inne zwierzaki.

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]