Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Ruda05 moja Ania przesypia cale noce odkad skonczyla 2 miesiace i ani mysle zeby ja budzic na jedzenie :P Jak jest glodna to sama wstaje.

Ale te wasze dzieciaczki sa fajniusie.
Green twoje dziewczynki jak jedna kropla wody. Jak Ty je odrozniasz?

U nas Anusi wczoraj podczas wieczornego 'switania' udalo sie pierwszy raz obrocic z brzucha na plecki :) Pewnie teraz dluuugo znowu nie bedzie umiala, ale to zawsze pierwszy raz :)

I stalo sie. Adam tez sie rozchorowal :( Nie poszlismy do przedszkola bo rano 38,7. Dobrze, ze mam syrop przeciwgoraczkowy. Ale szkoda mi go, bo jutro mial kolejne zajecia na basenie (a dobrze mu szlo) i nie pojdzie a w czwartek mial isc na urodzinki do kolezanki.
Zobaczymy jak to sie rozwinie.

Hej,Mamusie:)
Jakie piekne Dzieciaki,kazde jedno:) Calineczka,a oczka Wojtusia... bajka:) Oj,beda szalaly dziewczyny:) Green,Dziewczynki sliczne,jakie ladne maja rysy i chyba beda mialy ciemna oprawe oczu:) No i te wlosy Olivci...,wszystkie dzieciaki przepiekne i juz widac,ze kazde zupelnie inne:) Mozna by sie rozplywac godzinami nad uroda kazdego:)
U nas nocka,standard i powiem Ci,Ruda,ze ja marze o napisaniu takiego posta,jak Ty:)))) Choc pewnie bylabym w szoku i patrzyla,czy z moim dzieckiem jest wszystko w porzadku:) Mysle,ze nie trzeba budzic:)
Moj tez sie kreci wokol wlasnej osi i zaczal sie tarmosic za uszy,ale to ponoc zęby...
Nurtuje mnie jedno pytanie od dawna,Dziewczynki,ktore wiecie,ze dzieciaczki beda mialy niebieskie oczy,jaki maja kolor teczowek? Jasne,szare,czy granatowe? U nas jest pol na pol,ja braz,R.niebieskie.
Florentyna,mam nadzieje,ze z psiakiem juz lepiej,moja miala niedawno wstrzas po szczepieniu,wiec doskonale wiem,co przezywasz,trzymam kciuki.
A co do szczepien,ja tez nie dyskutuje,kazdy robi tak,zeby bylo dobrze:) A lekarka mi powiedziala tylko jedno. Szczepienia to bardzo goracy temat i kazdy chce zabezpieczyc dziecko jak najlepiej. Ryzyko,ze dziecko ucierpi w wypadku jest wielokrotnie wieksze,niz to,ze dziecko sie pochoruje,a wielu rodzicow lekcewazy ta kwestie,bo nie ma wokol tego tylu kontrowersji. I takich kwestii dot.bezpieczenstwa jezt bardzo wiele i wszystkie wazne:)
Milego dnia,Dziewczynki,dzis spacerek,hura!

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie.
Czy sa tutaj dzieciaczki, ktore urodzily sie duzo przed terminem? Tzn. okolo 35-36 tygodnia? Jak z ich rozwojem? Czy uwazacie ze te 2/3 tygodnie to duza roznica? Mowicie np. ze ma 4 miesiace i 2 tygodnie, ale po skorygowaniu np 3 miesiace i 3 tygodnie?
Oczywiscie chodzi mi tutaj o dzieciaczki zdrowe, ktore po 2-3 dniach oposcily szpital. Wiem, ze jezeli dzieciatko musialo byc w inkubatorze i mialo problemy to jest zupelnie inaczej niz przy zdrowym.

Mam nadzieje, ze nikogo nie uraze tym postem.

Zauważyłam że te które karmią piersią później rozszerzają dietę, ja karmię mm, ale to raczej nie robi różnicy. Układ pokarmowy dzieci rozwija się do 6 mies i mleko matki czy mm powinno jeszcze wystarczać. Po prostu trzeba obserwować dziecko i zdecydować czy rozszerzać po 17 tyg czy później.
Wojtus śpi jeszcze od 9 a już prawie 11.
Alimak właśnie przy zębach może łapać się za uszy.
Mila mi my oboje mamy niebieskie a Wojtus ma granatowe chociaż mu jasnieja pomału.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Florentyna - trzymam kciuki za poprawę zdrowia Waszego pieska i zgodę w rodzinie :)
Iwa - gratulacje dla siostry! Super wiadomość :) Będzie miała wszystkie informacje i rady od Ciebie aktualne i wypróbowane przez szersze grono :)
Bordo - u mnie co 2-2,5 godziny karmienie w ciągu dnia a w nocy nic. Dopiero o 6 czy 7 pobudka a ostatnie karmienie o 21-21:30. Prócz wczorajszej nocy - był szał i dwie pobudki, aż skończyło się to wspólnym spaniem. No, ale ogólnie wczorajszy dzień był nieco płaczliwy.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Tyle piszecie, ze nie daje rady nadrobic ;) nie pamietam co komu mialam napisac.. hmm..

Florentyna zdrowka dla pieska! To w koncu przeciez tez czlonek rodziny, mam nadzieje, ze sie wylize ;)

Green powtórzę tylko to co pisaly dziewczyny. Twoje Anioleczki są cudowne i ja tez zachodze w glowe jak ty je rozrozniasz.. pewnie dla Ciebie każda jest inna hehe ;)

Co do rozszerzania diety, to tak, ktos mnie tu wywolywal do tablicy, ja sie deklarowalam, ze czekam do 6mca i nadal podtrzymuje ;)

Jeśli chodzi o kaszki to jak któraś ma ochote pobawic się w kucharke, to bezglutenowa kasza jest kasza jaglana, mozna ugotowac ja na wodzie i zblendowac z jakims owocem ;)

My szczepimy 6w1, rota i po 6mcu pneumo. Posluchalam mojego pediatry, bo mu ufam, mysle, ze jest,rozsadnym lekarzem, wiele razy jego rady mnie uspokoily i pomogły.

Dziewczynki ja chora, goraczka nie odpuszcza, dostalam antybiotyk. W nocy prawie nie spie, Staś sie budzi co pol godziny do godziny max, jestem jak zombie. Wlasnie ma drzemke i ja tez sie chcialam kimnac ale juz sie obudzil.. ech..

Ktoras z mam wrzucial zdjecie, jak dzidziul wklada nogi miedzy szczebelki. Staś robi tak samo. A co do przykrywania to spal o tak

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54470.jpg

Cześć dziewczynki
Jestem z październikówek ale mój synio urodził się 30 września :)
Mam do Was pytanko odnośnie ząbkowania. Czy któraś z Was zauważyła może przy ząbkowaniu wodniste kupki? Bo Maciuś od wczoraj robi samą wodą zielonkawą do tego i tak sie zastanawiam czy to może od ząbków? Ogólnie od tygodnia jest marudą na maksa gryzie wszystko co może łącznie ze mną i moimi brodawkami i ledwo żyję ale przetrwać trzeba :)

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaupjyybl9kibx.png

Chartotte zdrowia :*
Ja chciałam iść na spacer ale z tą jakością powietrza ciągle coś. Ja też alergik więc mnie to od razu wszystko w gardle gryzie. Co chwilę sparwdzam dane, ale chyba wyjdę na chwilę się przewietrzyć bo potrzebuje. Najchętniej poszłabym na jakieś zakupy bo mój brat ma urodziny za tydzień ale...Co ja będę dziecko ciągnąć...Skończy się zakupami online :D

iv098u698jhjb01j.png

Kurcze uwielbiam oglądać zdjęcia tych naszych maluczkich;-) siedzę i się śmieje do telefonu;-)
Mój Maciuś też od tygodnia ciągnie się za uszka. Nawet jedno troszkę naderwał jakiś czas temu... Co do kupki to dziś pierwsza luźna od daaaaaawna.... Kurcze a w tej małej paszczy nie widzę, żeby na ząbki coś się szykowało. Marudzi też od jakiegoś czasu więcej...
Charlotte zdrówka!!!

wjwtbxz.png