Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwia.mi
Dagmaraa18
Dzień dobry :)
Rano obudziły mnie dość mocne skurcze co 5 minut trwające po 2 minuty ; /
Ale teraz już jest dobrze : )
Wstałam i zjadłam talerz pierogów :D Więc jest dobre samopoczucie.
Co do plującej pralki pianą .... znam to. : )
Miłego dnia ;)
j
Ty juz miewasz skurcze? To nie za wcześnie.mnie się nic takiego nie dzieje. Chociaż ostatnio czuje jakby mnie tak ciągnęło za jajniki że nawet wstac nie mogę.
Zmieniajac temat ogłoszam zakończenie wojny z moim T. Oczywiście byla rozmowa ale to ja jestem niesprawiedliwa i zawsze coś sobie ubzduram. Ehh. Walka z wiatrakami. Dodatkowa informacje mam ze dzisiaj wnosimy meble do pokoiku. Remont zakończony....jupi jupi

No właśnie dzisiaj z samego rana mnie dopadły skurcze.... Mam nadzieje że nie będzie wcześniejszego porodu. Wolałabym zahaczyć chociaż na początek czerwca. Zobaczymy.

http://www.suwaczek.pl/cache/ef7484b3db.png]Tekst linka[/url]

Babyjaga
Gratuluję końca wojny, tak trzymajcie!!!
Dagmara, torbę na wszelki wypadek spakuj. Nigdy nie wiadomo. Ja nawet braxtonów nie miałam, oby tak do końca.

Nastrój mi się poprawił, a na dodatek dostałam śmiechawki, okazało się, że z niedzielnego kolokwium dostałam 4,5, mam dwie 5 i 4,5 wpisane póki co. Całe studia na 3-4, a tu na koniec prymus i kujonica :-D
ale musze sprawy na mieście pozałatwiać, a podobno duje bardzo :-/

Mam spakowaną torbę. Mam jednak nadzieje że jeszcze nie teraz.
To dobrze że humor poprawiony :)

Mimina to super ze wszystko ok.
Dagmaraa18 to ja Ci powoli zazdraszczam tych skurczów bo juz przebieram nóżkami, tak bym chciała żeby moja księżniczka już się powooolutku szykowała na tę stronę;) a tu ani widu ani słychu...no ale ja za 2 tyg będę miała skończony 37tc wiec teoretycznie donoszona:)
Jeszcze nie spakowana jestem.
My to się kładziemy 24 albo 1 ale już od 22 chodzę nieprzytomna.
Sylwia dobrze ze pogodzone :)
Ja całe rano relax, poleżałam, puszczę sobie pierwszą miłość i singielkè na playerach, prysznic i jadę do mojego chłopczyka. Dziś pierwszy dzień będzie babeczka która ma mnie zastąpić i jest stres jak to wszystko przyjmie.

Wrocilam z Super Pharm, jest sporo fajnych promocji, ale akurat tego czego potrzebuje nie maja - kremow z filtrem od pierwszego dnia zycia, pani w sklepie usilowala mi wmowic ze w ogole takie nie istnieja...
Kupilam pare kosmetykow dla siebie, ale niedosyt pozostal, liczylam na Pharmaceris Baby :((

Tez jeszcze nie jestem spakowana do szpitala, musze jeszcze kupic biustonosze do karmienia i koszule do porodu.

Marzi82
Dagmaraa18 to ja Ci powoli zazdraszczam tych skurczów bo juz przebieram nóżkami, tak bym chciała żeby moja księżniczka już się powooolutku szykowała na tę stronę;) a tu ani widu ani słychu...no ale ja za 2 tyg będę miała skończony 37tc wiec teoretycznie donoszona:)
Ja całe rano relax, poleżałam, puszczę sobie pierwszą miłość i singielkè na playerach, prysznic i jadę do mojego chłopczyka. Dziś pierwszy dzień będzie babeczka która ma mnie zastąpić i jest stres jak to wszystko przyjmie.

I znowu skurcze... Położyłam się do łóżka i zasnęłam. Po godzinie obudziły mnie skurcze.
Masakra...
Torba czeka.

Dagmaraa18
Marzi82

I znowu skurcze... Położyłam się do łóżka i zasnęłam. Po godzinie obudziły mnie skurcze.
Masakra...
Torba czeka.

kurcze DAgmara a na kiedy Ty masz termin??
chociaż ja Ci powiem, że ja wczoraj miałam skurcze wieczorem, nawet już mężowi nie chciałam mówić, bo sama sie zdenerwowałam, dziś narazie jest ok... swoja droga musze wieczorem meża do sklepu zaciagnać, bo ja połowy rzeczy do szpiala nie mam, tak sie zabierałam za szykowanie torby....ja niby mam termin na 8.06, ale lekarz powiedział, że na pewno w maju urodze...no ale kwiecień mamy:(

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

Dagmara to chyba rzeczywiście nie braxtony. Ja bym chyba pojechala na izbę na ktg bo może daliby Ci coś jeszcze na wyciszenie tych skurczy. Jesteś na takim etapie że co prawda dzidziuś da sobie pewnie radę bez większych problemów ale lepiej żeby sobie jeszcze powiedzial w brzuszku. Jak już będzie się naprawdę pchał to pewnie powinnaś dostać jeszcze sterydy na rozwój płuc a wiem że dobrze jest wziąć 2-3dawki. Co oznacza kilka dni kuracji.
Trzymam kciuki za wyciszenie skurczy.

Dagmaraa18 weź sobie magnez, mnie pomaga i odpoczywaj :) nie stresuj się, bo wtedy większe ja miałam.
Babyjaga super, gratulację! u mnie mała wyssała cały mózg a Tobie jeszcze pomaga:D
justy cieszę się, że jest coraz lepiej. najważniejsze, że jak cos tfu tfu by się działo masz profesjonalną opiekę, poczytaj sobie coś fajnego, od razu czas leci szybciej. Nie wiem czy lubisz Wiedźmina, ale ja żałuję, że nie mam czasu sobie go teraz poczytać.
Ja już na szczęście koniec zajęc na dzisiaj, w związku z tym zjadłam pomidorową i była taka pyszna, że dwie miski zjadłam xD

http://s1.suwaczek.com/201606257448.png

gosiakzk
Dagmaraa18
Marzi82

Masakra...
Torba czeka.

kurcze DAgmara a na kiedy Ty masz termin??
chociaż ja Ci powiem, że ja wczoraj miałam skurcze wieczorem, nawet już mężowi nie chciałam mówić, bo sama sie zdenerwowałam, dziś narazie jest ok... swoja droga musze wieczorem meża do sklepu zaciagnać, bo ja połowy rzeczy do szpiala nie mam, tak sie zabierałam za szykowanie torby....ja niby mam termin na 8.06, ale lekarz powiedział, że na pewno w maju urodze...no ale kwiecień mamy:(

Termin mam na 16 czerwca więc jeszcze trochę.

Syll
Dagmaraa18 weź sobie magnez, mnie pomaga i odpoczywaj :) nie stresuj się, bo wtedy większe ja miałam.
Babyjaga super, gratulację! u mnie mała wyssała cały mózg a Tobie jeszcze pomaga:D
justy cieszę się, że jest coraz lepiej. najważniejsze, że jak cos tfu tfu by się działo masz profesjonalną opiekę, poczytaj sobie coś fajnego, od razu czas leci szybciej. Nie wiem czy lubisz Wiedźmina, ale ja żałuję, że nie mam czasu sobie go teraz poczytać.
Ja już na szczęście koniec zajęc na dzisiaj, w związku z tym zjadłam pomidorową i była taka pyszna, że dwie miski zjadłam xD

Wzięłam magnez :) Mam nadzieje że będzie dobrze.

agnieszka.94
Daga ja na Twoim miejscu tez bym pojechała do szpitala jak dziewczyny mówią. Zawsze lepiej sprawdzić.

Jedna z nas placze z rana, ja w południe... Czuje sie taka samotna :'(

Chyba się zbiorę i pójdę zobaczyć co i jak.
Nie wydaje mi się żeby to już było teraz ale zobaczymy.

Ojjj ... Nie płacz Te nastroje to tragedia. 10 minut śmiechu 15 minut płaczu ; / Głowa do góry !

Marzi82

Ja tez jeszcze nie spakowana. Jeszcze dzisiaj zamowilam jeden komplecik dla Frania na stronie smyka. Ktoras o tym pisala. Polecam. Ja nie umiem isc na zakupy do centrum żeby nie wejść do tego sklepu. Dzisiaj zostalo mi dokładnie 2 miesięce. Jeju stresować się czy nie. Juz bym chciała zobaczyc tego Skarba ale niech jeszcze trochę poczeka bo dopiero 32 tydzień.

Dagmaraa18
agnieszka.94
Daga ja na Twoim miejscu tez bym pojechała do szpitala jak dziewczyny mówią. Zawsze lepiej sprawdzić.

Jedna z nas placze z rana, ja w południe... Czuje sie taka samotna :'(

Chyba się zbiorę i pójdę zobaczyć co i jak.
Nie wydaje mi się żeby to już było teraz ale zobaczymy.

Ojjj ... Nie płacz Te nastroje to tragedia. 10 minut śmiechu 15 minut płaczu ; / Głowa do góry !

Dagmara może lepiej wybierz sie na to ktg. Będziesz spokojniejsza. I my tez hihi. Ja mam termin na 19.06 i zadnych skurczy. Nawet nie wiem jak się to czuje.
A co do placzu to chyba wszystkie mamy huśtawki nastrójow...hormony. Ehh

Już popołudnie, jakoś nawet leci mi ten dzień na nicnierobieniu:) fajną mam dziewczynę na sali wiec jest z kim porozmawiać. Powiem wam ze póki nie jedzie się na taki oddział to wydaje się że ciąża to tylko ciąża a tutaj same problemy. Ja dziękuję Bogu ze u mnie Olek zdrowy i dobrze się rozwija i to tylko ja jestem do naprawy. Ale dziewczyny dzielnie się trzymają choć niektóre przypadki-nie do pozazdroszczenia.
Dagmara, tez myślę że lepiej dmuchać na zimne jak wszystko jest ok to zrobią ci KTG i puszcza do domu. Na patologii jest najczęściej przepełnienie wiec pewnie na siłę nie będą cię trzymać.
BTW jak przyjdzie kolacja (a to juz niedługo...) to puszcze fotkę bo jestem tym strasznie rozbawiona:-) Pośmiejemy się wszystkie zwłaszcza te z was które uwielbiają dobrze gotować :-)

Mi położna ostatnio podyktowała listę co mam kupic dla małego na początek:) do kąpieli emolium, alantan plus maść, linomag krem, maltan na brodawki, kapturki na brodawki do karmienia, aspirator do noska, octanisept do pępka, sól fizjologiczna 10 ampułek, jak pytałam co na słońce to powiedziała, że nic bo dzieci nie wystawia się na słońce,

http://s7.suwaczek.com/201606267344.png

Neluś
Mi położna ostatnio podyktowała listę co mam kupic dla małego na początek:) do kąpieli emolium, alantan plus maść, linomag krem, maltan na brodawki, kapturki na brodawki do karmienia, aspirator do noska, octanisept do pępka, sól fizjologiczna 10 ampułek, jak pytałam co na słońce to powiedziała, że nic bo dzieci nie wystawia się na słońce,

Kurcze nie pozjadałam wszystkie rozumy ale jak słysze ciągle emolium,emolium....
a na co alantan i linomag sa?
osłonki na brodawki też zakupiłam sobie.
Dzieci nie wystawia siw na słonce ale promienie zawsze dotra,nawet jak słoneczko za chmurkami....

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

goherek
Neluś

Kurcze nie pozjadałam wszystkie rozumy ale jak słysze ciągle emolium,emolium....
a na co alantan i linomag sa?
osłonki na brodawki też zakupiłam sobie.
Dzieci nie wystawia siw na słonce ale promienie zawsze dotra,nawet jak słoneczko za chmurkami....

Ostatnio zapytałam moja położna. Emolium tylko wtedy jak maluszek będzie miał problemy ze skórą. Po co używać takich specjalistycznych preparatów jak wszystko będzie dobrze.