Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

ale tu ruch od wczoraj :) szaleństwo zakupowe widze, wszystkie rzeczy cudne! i ciuszki i pościel i wózki super! Jak tylko wrócę to rzucę się w wir kompletowania całej wyprawki, co to będzie za frajda! Ah! Kupiłam sobie dzisiaj herbatkę z kopru włoskiego hippa , bo poradzacie na wzdęcia,mam nadzieję,że pomoże! Wzięłam też oliwke w żelu, bo od kilku dni skóra zaczęła mi się łuszczyć, więc myśle ze dobrze zrobi stosowana na mokrą skórę. Brzuch w tym tygodniu zdecydowanie sie uwidocznił,szczególnie wieczorem jest pokaźny :) Z dnia na dzień widać różnicę, z niecierpliwością czekam na pierwsze znaki od maluszka.
W końcu dziś zrobiłam sobie zapiekanki, smak dzieciństwa :) Śmiałyśmy się z kuzynką,że jak na Wileńskim za starych czasów ;) No i oczywiście arbuz musi być!
Miłego dzionka mamuśki!
ps trzymam kciuki jutro za Julkę i jej dzidzię :)

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Aga_22
Ostatnio słyszałam jak ktoś mówił, że jak mamusia się dobrze czuje to będzie chłopak, a jak źle (typu mdłości) to dziewczynka, co myślicie i jak to u was wygląda?

Oczywiście to są przesądy, bo każda przechodzi inaczej ciąże, ale pewnie wiele dziewczyn znalazłoby jakieś prawidłowości. Ja słyszałam, że jak dziewczynka, to się gorzej wygląda, bo kradnie urodę mamusi. Że brzuchy się bardziej rozlewają, a z chłopakiem są bardziej jak piłeczka, wystające. Że jak dziewczynka, to słodycze, a chłopak konkrety się je. I jeszcze jakieś inne tego typu. Z moich doświadczeń:
1 ciąża - sporadyczne wymioty, duże mdłości, tycie na całym ciele, ale skóra ładna, bez problemów, duża ochota na słodycze - córka
2 ciąża - brak wymiotów, sporadyczne mdłości, ból głowy, wypryski na skórze, na razie nie wiem jak będzie z tyciem, większa ochota na owoce i konkrety niż słodycze - na razie syn na 60-70%
Więc sama widzisz, niby wpisuję się w większości w ten stereotyp, ale już np. stan skóry wskazywałby odwrotnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nmjagfd6bq.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9uay3luwocfhs.png

Ja w pierwszej ciazy czulam sie swietnie, zadnych mdlosci, brzydkich zapachow, skora super, wlosy tez urody mi sie zabrano a byla corka, teraz mialam mdlosci o brzydkich zapachach to juz nie wspomina bleee, skora super wlosy tez szybko rosna i jak narazie urody mi tez nie zabiera ale czuje sie ciezej, i bola mnie plecy a mam przeczucie na chlopaka bo ciagle bym jadla owoce, cos ostrego i octowego :) ale na slodkie tez mam chec...
Mam dwie ciocie ktore urodzily im sie chlopaki i jedna wygladalam strasznie brzydko, krosciata i wogole a druga na odwrot lepiej w ciazy niz przed oczywiscie tylko co do jednego moge przyznac ze po brzuchu juz wiekszym mozna stwierdzic czy chlopak czy nie bo jak na chlopaka to jest taki spiczasty a na dziewczynke bardziej okragly i co sie spotkalam z ciazarna to mozna bylo po tym poznac ....

A ja zniecierpliwiona czekam na mojego az przyjedzie z pracy bo jednak uda mu sie urwac i jedzie z nami na USG :D
niby na 16:20 ale juz sie niecierpliwie :D 3 majcie kciuki

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Jak u was z apetytem? Bo ja ostatnio nic tylko bym jadła ;o. Aż się boje stanąć na wagę, bo niby miałam trochę przybrać, ale się boję, że to już nie jest "trochę".

No i brzuch. Ciągnie strasznie dół, ale tak jakbym zakwasy miała. I już choćbym chciała to go nie ukryję ;p Jedynie w luźnych ciuchach, bo te takie normalne już się napinają :)

Martynika właśnie ostatnio o Tobie myślałam, że się nie odzywasz no i o Julce, ale cieszę się, że wszystko załatwione :) czekam z niecierpliwością na wieści! :)

Cameom ja też mam takie bóle i też w tych samych godzinach, najsilniejsze są wieczorem właśnie około 18-19, ale póki co wytrzymuję bez apapu. Też mam tryb życia, który nie pozwala zbytnio na odpoczynek plus dwoje dzieci

Aga22 w poprzedniej ciąży pierwszy trymestr to była masakra, wiecznie śpiąca jak zombie, mdłości i wymioty non stop, bóle pleców i ogromna ochota na wszystko co słodkie.. urodziły się dwie dziewczynki ;) teraz żadnych mdłości, wymiotów, jedynie senność (ale przy moim trybie życia to raczej normalne i bez ciąży :P), wieczna chęć na śledzie, a ogórki zagryzane kabanosem to najlepsze co może być, a lekarz na prenatalnym powiedział, że prawdopodobnie znowu dziewczynka :D coprawda to dopiero 13 tydzień i sam mówił, że to okres w którym występuje największe ryzyko pomyłki, ale zobaczymy na połówkowym w 22tc i wtedy już raczej na 100% powinnam znać płeć to dam Ci znać :D

luiza co do tego, że córka odbiera mamie urodę to ja w ciąży z dwiema dziewczynkami podobno kwitłam więc to chyba nie reguła :P

sheViolet u mnie apetyt w miarę ok, ale nawet jak zjem mało to czuję się jakbym konia z kopytami zjadła.. 13 tydzień się kończy a waga nie drgnęła ani trochę więc narazie się nie przejmuję, Ty też się nie przejmuj, bo to znaczy, że Dzidzia rośnie :) będziemy się martwić po porodzie :D

Jay ja też nie wyobrażam sobie robić zakupów na ostatnią chwilę, zresztą zwyczajnie bym nie wytrzymała :P za każdym razem w sklepie muszę choćby popatrzeć na smoczki, pampersy, ubranka..

Dziś kupiłam paczkę chusteczek, waciki i patyczki do uszu dla Bobasa :) znalazłam też na wyprzedaży garażowej (mamy taką grupę na facebook'u, na której można kupić używane lub nowe rzeczy wszelkiego rodzaju) śpioszki, 2x body i kombinezonik, całość za 15zł :)
Zaraz zabieram się za obiad dla niemęża i tort, bo ma jutro urodziny :P

właśnie dzwonilam do mojego brata ktory jest laborantem i robi mi badania i okazało się, że wyszło mi w moczu troszkę czerwonych krwinek. Mówi, że nie są świeże tylko takie jakby "przeleżałe" z wcześniej. Miałyście tak kiedys? mi do tej pory wychodziły sladowe ilości białka ale to nic takiego a erytrocytow nigdy nie mialam , dodam, że czuje sie dobrze infekcji pecherza nie zauwazylam :( lekarza mam w poniedzialek wiec musze czekac ...

http://www.suwaczki.com/tickers/ganns65gcmlq5rw4.png

kingusialkr
właśnie dzwonilam do mojego brata ktory jest laborantem i robi mi badania i okazało się, że wyszło mi w moczu troszkę czerwonych krwinek. Mówi, że nie są świeże tylko takie jakby "przeleżałe" z wcześniej. Miałyście tak kiedys? mi do tej pory wychodziły sladowe ilości białka ale to nic takiego a erytrocytow nigdy nie mialam , dodam, że czuje sie dobrze infekcji pecherza nie zauwazylam :( lekarza mam w poniedzialek wiec musze czekac ...

http://www.suwaczki.com/tickers/ganns65gcmlq5rw4.png

Miałaś robione USG nerek? Może masz jakieś złogi i jak one się przemieszczają mogą powodować występowanie krwinek. Zwłaszcza jak jest ich niewiele

Mnie też apetyt się zwiększył. Mój mąż się śmieje, że nie można ze mną o niczym innym rozmawiać jak tylko o jedzeniu :)))

A co do brzuszka to u mnie już całkiem całkiem. Ciążowe spodnie noszę już od 3 tygodni i mam wrażenie, że brzusio rośnie z tygodnia na tydzień, fajnie :)
Piszecie o wyprawkach, ja trochę się jeszcze boję kupować, że zapeszę itd. Ale sklepów nie omijam. Wczoraj weszłam do jednego i mąż musiał mnie prawie siłą z niego wyciągać :) tyle tam słodziutkich ubranek, sukieneczek, koszulek... Tylko wszystko letnie , a nasze dzidzie jesienne, więc trzeba by kupować z dużym zapasem rozmiarowym. Idę robić tortille bo chodzą za mną od kilku dni :) Miłego popołudnia

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

uh dziewczyny od rana intensywnie. Pojechałam do genetyka na wizytę. I mają jednak diagnozę Igorka, babeczka konsultowała się z lekarzami z Instytutu i razem orzekli że to mozaicyzm 9 chromosomu. Dlatego nie wychodził w badaniach bo potrojny chromosom znajduje się tylko w niektórych komórkach organizmu np. 3- 5% ale robi spustoszenie. Jest to wada letalna więc to cud że żył i to całkiem sporo jak na dzieci z tym zespołem. Opis się zgadza z objawami Igorka nawet ze zdjeciami dzieci z książek. To wada de novo czyli bład przy podziale komórek zaraz po poczęciu. Nie dziedziczona! Oczywiście zwyłam się jak głupia jak tylko wsiadłam do samochodu by wracac do domu. Wszystko ze mnie schodzi. SAmo wejscie do CZD było bardzo bardzo cięzkie, i zapach szpitala, te same korytarze, inne chore dzieci, i ja sama ...
Ale ważne że kruszek raczej bezpieczny ryzyko urodzenia drugiego takie dziecka jest tylko o 1% wyzsze niz u kazdej z was. Z jednej strony ciezko na sercu a z drugiej wielka ulga!
Teraz czekam na kolezankę która ma obok mnie niedaleko Echo serca swojego okruszka , ma wpaść do mnie na ploteczki, sama się denerwuje o nią , ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

PS . Posortowałam jeszcze raz tabelkę tym razem na termin z USG w sumie bardziej wiarygodny :)

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Cześć Dziewczyny!

Staram się czytać i nadrabiać, ale tyle się dzieje... W zeszłym tygodniu znowu wylądowałam w szpitalu z obfitym krwawieniem. Na szczęście Dzidziuś znowu przetrwał całą sytuację, ale to jest tak ogromny stres, tyle wylanych łez i tak ogromne zmartwienie... Mam nadzieję, że taka sytuacja po raz trzeci w tej ciąży mieć miejsca nie będzie. Ordynator oddziału znowu nie był w stanie wyjaśnić przyczyny krwawienia. Masakra, ale najważniejsze, że to nie wpłynęło na dziecko.
Do tego mnóstwo innych problemów, generalnie zupełnie niepotrzebnych, ale są osoby, z którymi naprawdę ciężko dojść do porozumienia... :-/

Dziewczyny, inicjatywa z pomocą dla Julki super! W miarę możliwości też chętnie dorzucę coś od siebie! Czekam na info po badaniu. :-)

A tak przy okazji - zdjęcie brzuszka robione wczoraj wieczorem.

monthly_2015_04/pazdziernikowe-maluchy-2015_28566.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w343r8x4tq2vg9.png

Jay, cieszę się, że w sprawie Igorka coś się wreszcie wyjaśniło :)

Co do apetytu to u mnie nadal kiepsko, nadal nie przytyłam ani kilograma.
Mdłości prawie nie ma, ale na większość jedzenia patrzeć nie mogę, nos nadal wyczulony na zapachy. Jedyna rzecz, którą mogę jeść od początku ciąży to jabłka, ale one wzmagają apetyt zamiast zapełniać brzuch na chwilę. A do picia najchętniej kakao na zimno.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Jay - dobrze, że wszystko się wyjaśniło. Teraz będziesz o wiele spokojniejsza :)

Ja w tej chwili jestem jak odkurzacz, tzn. od początku ciąży tak mam :D
nawet mimo mdłości - o dziwo na mdłości jedzenie odpowiednich produktów mi pomagało. codziennie zapiekanki wcinałam.
Na razie 1,5 kg na plusie. Przy takim wciąganiu nie jest źle.
Teraz umieram po biedzie - placki ziemniaczane, gołąbek i 2 talerze szczawiowej. Ale znając mnie to za 2 godziny będzie burczeć w brzuchu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i499vvj7hy833ah.png]Tekst linka[/url]

Jay teraz będziesz spokojniejsza i w końcu w jakimś stopniu ulga na sercu. Super ;)

Mnie jeszcze od czasu do czasu męczą mdłości i muszę jeść mniejsze porcje a częściej żeby nie przeciążać żołądka. Wtedy nawet mniej męczą mnie wzdęcia itp. Ale jem prawie wszystko a waga nadal stoi... Czasami się martwię czy to nie problem ale skoro jem to chyba jeszcze nie tragedia na tym etapie. Moja mama mnie pociesza że u niej do 6 miesiąca brzuszka nie było widać :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Gość adoniss_25

Witam i ja. Doczytam was może jutro. Byłam na wizycie, która była okropna. Dlaczego? Mam ciśnienie, krótka szyjkę, bakterie, wirusa, tonę leków.
A tylko w nocy nie mogłam spać bo bolał mnie brzuch. Bez innych objawów czy stawiania się brzucha.
Dziecko ma 9.5 cm, waży 110g i termin pokrywa się już z om. Nie mam pewności , dowiem się za miesiąc czy to napewno syn.
Znikam. Miłego popołudnia dziewczyny!

Dobrze,ze w koncu dostalas te diagnoze Jay! a widocznie Igorek mial tu jakies wazne zadanie do spelnienia skoro los chcial zeby zyl z Toba caly rok..
Sendi ladny brzusio :) a tymi z ktorymi nie da sie dojsc do porozumienia nie przejmuj sie za bardzo, bo to tylko odbije sie na Twoim zdrowiu a musisz uwazac po tych krwawieniach i oszczedzaj sie kobito!
Kurde mnie tak przeczyscilo, ze masakra! Czy to mozliwe ze po tej herbatce z kopru? nigdy wczesniej jej nie pilam. Chyba zoladek tez troche dzisiaj zwariowal ,bo dostal mu sie niezly mix - lody, zapiekanki, 2 sliwki(!), kilka lykow kefiru(!!!) i na koniec kilo arbuza. Tylko boje sie ze jak to po tej herbatce to nie bede mogla pic,bo dzisiaj to wolne mam wiec luzik. Przynajmniej mam pewnosc ze jelita puste, wiec jak cos bedzie sie ruszac to znaczy,ze dzidzia :)
Mam pytanie,czy ktoras z Was ma moze te wanienke i moze wydac jakies opinie?
nie moge linka wkleic wiec fotke wrzucam, nazywa sie STOKKE flexi bath

monthly_2015_04/pazdziernikowe-maluchy-2015_28569.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]