Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Co do szkoły rodzenia. Sama taką prowadzę :-) jestem psychologiem i też trenerem personalnym. Mam też w zespole położną i dietetyka. Panie są zadowolone,a ja będąc teraz w ciąży sama się z tego jeszcze bardziej cieszę. Ja polecam,bo można się sporo dowiedzieć i tez przygotować ciało i umysł do porodu i szybszego powrotu do formy. Tylko warto się zastanowić i sprawdzić kto prowadzi zajęcia i jak;-)

Gość Julia369852

izabela33
Julka! Ty sie dziewczyno nic nie martw,pogadaj tylko z mamą i będzie dobrze! My tu Ci też pomożemy jak możemy, tylko odzywaj się! Z jakich okolic jesteś? Może któraś z nas jest gdzieś w pobliżu i podpowie sprawdzonego lekarza,czy gdzie najlepiej zrobić badania itd. Głowa do góry :) To nie koniec świata, a wręcz odwrotnie! Początek pięknej przygody!
Pozwolę sobie poruszyć temat dbania o nasze piękne ciałka w ciąży,a dokładnie brzuchol,piersi i pupa. Wierzę, że doświadczone już mamy mają sprawdzone metody na zapobieganie rozstępom, ja słyszałam,że najlepsza jest oliwa z oliwek ,prawda to?

Mniej więcej pomiędzy Warszawą a Płockiem.

Wstyd się przyznać ale palę już 8lat i nawet teraz po prostu muszę nie raz zapalić 1 czy pół nie codziennie ale jednak 3-4 razy w tygodniu. Moja siostra jest w 6 miesiącu i nawet o 1 sztukę nie ograniczyła tylko pali jak smok i obie wyniki mamy ok. Kilka równie głupich koleżanek jak my tylko ograniczały i rodziły zdrowe dzieci ale to nie zmienia faktu że palenie jest złe! Rzuć jeżeli palisz i staraj się wytrwać z całych sił. Ja miewam chwile załamania i ogromne wyrzuty sumienia

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

magdalena3 Kochana wiem co czujesz sama także jestem aniołkową mamą . Płacz pomaga. Czasem bywają gorsze dni .. mi czasem wystarczy sygnał karetki pogotowia, lub jakas piosenka i już rycze. To tęsknota. Przytulam mocno :*
Ja dzis po wizycie u Gina. Dzidziuś rośnie jest idealnie w 10 tyg i 4 dni ;) za 2 tyg ide na genetyczne. Mam wybór bo jestem w grupie ryzyka i przysługuje mi amniopunkcja jednak nie zdecyduje się na ten krok. Nic to w moim przypadku nie zmieni na pewno nie przerwę ciąży mimo wszystko. Także czekam tylko na USG i PaPPE ;) a to to moja kruszyna

monthly_2015_03/pazdziernikowe-maluchy-2015_27293.jpg

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

ja paliłam i przed pierwszą i później po ciąży jakieś pół roku zaczęłam teraz skończyłam też przed ciążą. paliłam dużo ale niewyobrażalnie szybko przestałam. samozaparcie duzo robi. nie potrzebne są żadne desmoxany i tego typu szpeje. nie raz mnie ciągnie ale w życiu bym nie zapaliła. to podduszanie dziecka. tak, rodzą się zdrowe dzieci, ale co z tego? co z tego że komuś się poszczęści?

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Julia, ja paliłam 9 lat, w życiu o rzucaniu nie myślałam. Po prostu lubiłam i tyle. Ale odkąd dowiedziałam się o ciąży nie tknęłam ani jednego papierosa i jak na razie daję radę. Nie robię tego dla siebie, tylko dla maleństwa! Prawda jest taka, że Twoje ciało nie jest teraz tylko Twoją własnością i musisz się z tym liczyć :P chociaż te kilka miesięcy się "przemęczyć", żeby nie ryzykować później wyrzutami sumienia na całe życie...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqv4xghmbg2.png

expirate
Julia, ja paliłam 9 lat, w życiu o rzucaniu nie myślałam. Po prostu lubiłam i tyle. Ale odkąd dowiedziałam się o ciąży nie tknęłam ani jednego papierosa i jak na razie daję radę. Nie robię tego dla siebie, tylko dla maleństwa! Prawda jest taka, że Twoje ciało nie jest teraz tylko Twoją własnością i musisz się z tym liczyć :P chociaż te kilka miesięcy się "przemęczyć", żeby nie ryzykować później wyrzutami sumienia na całe życie...

dałabym Ci lajka gdyby się dało :)
uważam dokładnie tak samo.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Nie ma jarania!!! Ja długo paliłam, i tak sie zdarzyło,że tydzień przed zrobieniem testu, zupełnie jeszcze nie wiedząc ,że jestem w ciąży rzuciłam palenie,tak jakby organizm wysłał mi znaka :) Teraz ani myśle o paleniu, aż mi niedobrze na samą myśl...blee! Nie pal Julka,zrób to dla juniora ,będzie Ci wdzięczny/a :)

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Gość 10kowa mamusia88

Hey dziewczyny,dzisiaj bylam na usg. Ciaza wg OM 9 +5 ale podobno dzidzia ma wymiary jak w 7 tygodniu;( za malo przyrosla od ostatniego badania, termin mam znow na nastepny tydzien,zeby sprawdzic co i jak.Nie rozumiem tylko,dobrze sie czuje,nie mam krwawienia,wyniki wzorowe,a tu uslyszalam od ginekolog taka wiadomosc...;( dziewczyny co myslicie? Tak sie martwie...

Mamusia 88 w moim przypadku było podobnie, nic mnie nie bolało zero plamienia, nawet objawy ciażowe byłe, niestety to była ciaza obumarła czyli poronienie zatrzymane:( Bylam na usg w 8tyg a wymiar byl 6tyg, kolejne usg za tydzien i sie potwierdzilo:( Bardzo mi przykro:( Jest owszem zawsze iskierka nadziei, bo moze byc tak ze poprostu dluzszy cykl mialas, ale jesli malo uroslo, choc ja uwazam ze trzeba wierzyc. A praca serduszka jest widoczna?? Jak bys cos chciala wiedziec pisz!

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

10kowa mamusia,a biło serduszko? Jeśli tak to zmartwienie mniejsze,poczekaj ten tydzień,to będzie trudny czas ale dasz radę...albo zrób usg w innym gabinecie,może na lepszym sprzęcie. Wiem co czujesz mi również dozowania takie informacje i niestety nam się nie udało. To była siła wyższa,natura. Nie poddawaj się,bądź dobrej myśli. Może to pomyłka. Trzymam kciuki.

no ja myślałam,że my tu jesteśmy po to żeby się wspierać a nie dołować! Nie straszcie dziewczyny!To,że Wy macie podobne doświadczenia,które źle się skończyły to nie znaczy,że 10kowa mamusia musi podzielić Wasz los i pisanie coś w stylu "bardzo mi przykro" jakby od razy przesądza jak to się u niej skończy! Litości!
10kowa mamusia daj sobie czas, przy czym wszystkie złe myśli wypędź z głowy jaknajszybciej! Tak jak pisałam już wcześniej ,ja w 6 tyg miałam robione usg i zostało stwierdzone puste jajo płodowe,zarodek w ogole miałsię nie rozwijać,po 2 dniach powtórzyłam badanie,zarodek był!po następnych 2 dniach serce już biło jak szalone i ciąża rozwija się książkowo!
Ja rozumiem,że dzielimy się tu różnymi przeżyciami,ale w takiej sytuacji,te negatywne nie są mile widziane,nie chciałam tu oczywiście nikogo urazić,wyrażam tylko swoje zdanie.Pozdrawiam wszystkie,miłego piątunia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]