Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć laseczki:*

Spóżnione ale szczere życzenia z okazji wczorajszych rocznic :**
100 lat i duuuuużo zdrówka dla naszych solenizantów :*
Powodzenia na szczepieniach i zabiegu (nika)
My używamy smoczka 3-6 m , niedawno zmieniłam Leoś zaakceptował od razu.
Ja @ już dostałam w grudniu. Bleee masakra !
Cudne zdjęcia ! :*
Monmonka ja również tak rano pilnuję Leosia :) mąż chodzi do pracy na 8 więc ja sobie dosypiam a On w miedzy czasie zabawia Leosia :)
My również dzisiaj byliśmy na spacerku jak tak słońce świeci to od razu człowiek ma więcej energii :) Leoś dospał jeszcze w domku więc zrobiłam obiadek a teraz czekamy na męża aż wróci z pracy :)
Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia :*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Ten ból zatok to jest coś okropnego. A u nas taka piękna pogoda. Dobrze że mój tata zabrał małego na spacer bo inaczej kisil by się ze mną w domu. Ja za ten czas ogarnęłam nasz pokój. Pościel przebrana, okno umyte, firanka zmieniona. Jeszcze muszę poodkurzac jak odciagne pokarm.
Maaag bierzesz coś na te zatoki?

Masakra z tym forum, czlowiek sie napisze i szlag wszystko trafi...
My na szczepieniu ok, Lila plakala tylko przy trzecim wkluciu ale to i tak sekunde bo pani wyciągnela stolik interaktywny fp i Lili byla w niebowzieta,hihi, myslalam ze nie bedzie chciala isc do domu.Potem spala na spacerku 2,5h.Wazy 8kg, doktor powiedziala ze damy jej jeszcze troszke czasu moze zalapie te obroty:)oby,oby...
Maaag,ja mam stałą znizkę jako pracownik Inditexu,wiec albo musze okazac swoja karte przy zakupach w sklepie stacjonarnym, a lbo online zrobic zakupy na swoim koncie i haslach pracowniczych.Moglybysmy np wykombinowac zakupy z karty prezentowej albo wymyslec cos innego.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Jejku znowu parenting ma gorsze dni...
A my po szczepieniu. Masakra. W gabinecie mały jak zobaczył Panią Anię, która go zawsze szczepi wpadł w histerię. I to taką, że nie mogłam go uspokoić. I mówię, że on tak czasem reaguje na nowych ludzi. No i usłyszałam że jest wrażliwcem. A jak pediatra go badała to mówi - oooo jakie obrzęknięte dziąsełka - ząbkujemy? No i się zaczęło. Ząbkowanie wersja hard! Aż musiałam podać paracetamol przeciwbólowo bo nic nie działało, nawet nie dał sobie zbliżyć nic do buzi tak go bolało. Od kolek takiego płaczu nie słyszałam:-( za mną prawie nie przespana noc. Przede mną aż się boję pomyśleć...

wjwtbxz.png

nikaaa13
A co tu taka cisza dziewczęta?? :)

Dziękuję Wam za kciuki!

Mind a lekarz powiedział ze Lili juz powinna się obracac?

Nika,w sumie to ja zapytalam czy to zle ze sie jeszcze nie obraca,a lekarka powiedziala ze ma jeszcze czas,poza tym nalezy do leniuszkow(to fakt,bo to samo bylo z lezeniem na brzuchu bo zalapala pozniej)i niektore dzieci tak maja:)poobracala ja,poogladala i stwierdzila ze napiecie ok,ze asymetrii nie ma wiec mam sie nie martwic.
Dobranoc,mi nadal peka glowa,jak przez caly dzien.

Najlepszego dla solenizantow.

Wydebilam dziś przy szczepieniu skierowanie na badanie dla mnie i Maćka.
Ale mnie naparza kręgosłup. Chodzę te km na spacerach a udem mogłabym zabić. Matko i córko jak tu się człowiek w lecie cienko ubierze.

U nas też druga lekarka uznała że problemy ze spaniem pewnie wynikają z problemów skórnych. Podajemy syrop i jest spokojniejszy w nocy. Czy to AZS nie jestem przekonana, pewnie alergia

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Dziewczyny przede wszystkim dziekuje za mile slowa :)

Pajacyk Stasia kupiony w hm w dwupaku, ale w sklepie stacjonarnym, na stronie nie widziałam, ale moze za slabo ogladalam :)

Dziewczyny ratunku! Pytalam wczesnie o furagine i mimo wszystko mam troche stracha i nie chce jej brac na wlasna reke. Chce zrobic badanie moczu i dopiero z wynikami do lekarza. Moge sikac co minute i troche mnie piecze. Zrobic zwykle ogolne badanie moczu czy musze jakiś posiew? Nie ogarniam tego kompletnie, a Wy zawsze dobre doradzicie!

Co do postępów w rozwoju ruchowym. Pytalam dzisiaj fizjoterapeutke o przewroty. Powiedziala, ze to dopiero dziecko zaczyna robic w 6mcu, takze narazie brak obrotow nie powienien w ogole martiwc. Łapanie stópek to tez 6mc. Ja generalnie troche się uspokoilam, widzę na wlasnie oczy, ze jest coraz lepiej, kazdego dnia Staś zaczyna robic cos nowego.

Na szczepieniu Mały był bardzo dzielny. Zaplakal tylko przy wkluciu, a tak to sie śmiał do pielegniarki. Wazymy juz 8700 i mierzymy 73cm.. pediatra powiedział, ze Staś wygląda na 7mcy :P

A u dermatologa.. cóż mam mieszane uczucia.. lekarz jak zobaczył, ze z malym dzieckiem to poprosil nas do gabinetu bez kolejki, a bylo chyba z osiem osob. I na tym dobre wrażenie się skończyło.. wizyta trwała 5 minut łącznie z wypisaniem recept przez asystentke i problemem z papierem w drukarce.. nawet nie udalo mi sie calego Stasia rozebrać, z lekarz stwierdził, ze to z całą pewnością.. suchość skóry. Nie AZS, tylko suchość skóry. Zapisal.. 5 roznych maści, w tym trzy robione i jesli uda mi się rozszyfrować jsk je stosować, a mam zapisane na kartce to bede mistrz. Jedna na pewno jest cholesterolowa a druga ze sterydem(wtf?!).. jedna to antybiotyk i dwie jakies witaminowe A i E chyba. Podobało mi sie, ze stwierdził, ze zbyt często stawiana jest u takich malych dzieci diagnoza o atopowym zapaleniu skóry i alergii. Nie kazał nic odstawiac. Ano i kapiel co drugi dzień w zwyklej wodzie bez zadnych plynow.. kotrol za miesiąc. 150zlotych. Nie wiem co mam myslec.. latopic nam pomógł, bo skora Stasia wyglada o niebo,lepiej, ale teraz juz sama nie wiem co powinnam a czego nie.

A no i Tosie mam znowu chora.. ja chyba zwariuje.. i zbankrutuje na tych lekach i lekarzach..

Oczy mi sie zamykaja cos mialam jeszcze pisac ale juz nie pamietam..

Charlotte - zrobiłabym posiew, bo mimo, że drożej, to od razu informacji więcej, jeśli bakterie są. No i szybciej z ewentualnym leczeniem, bo od razu widać, jaki antybiotyk zadziała. A na wszelki wypadek to jeszcze bym łykała żurawinę - ona nie działa na wszystkie bakterie, ale na e-coli np. tak i może szybciej będzie dobrze. Najlepiej to sok pić, ale w ciąży to i tabletki mi gin polecał, więc do wyboru do koloru ;) Zdrówka!

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Charlotte,na pecherz polecam jeszcze witamine c w duzej dawce,najlepiej 1000 musujaca na noc wypic,mi pomaga,kiedys polecila mi famaceutka.
A z tymi alergiami to mi sie tez wydaje,ze to przesada. I na razie zadnej diety eliminacyjnej nie mam zamiaru wprowadzac,bo przeciez diagnozy nikt tak naprawde nam jeszcze nie postawil. A to odstawianie nabialu,to chyba wsrod lekarzy jakas moda,kazdy to teraz powtarza jak mantre,bo tak najlatwiej. Zobaczymy co nam powie alergolog.
U nas tez nieciekawie,corka R. w szpitalu,pojechal na ip i ja zatrzymali,goraczka prawie 40st,bole glowy i w ogole ledwo na nogach stala. Jak ja tam zobaczyli to weszla poza kolejnoscia. Sama kazalam mu jechac,bo jakies zle przeczucia mialam,lepiej niech ja tam na miejscu przebadaja i oby wszystko bylo dobrze.
Spokojnej nocy,moj Boberek juz raz obudzil sie z placzem,a cala noc przed nami.
Szczesciara,a coz za syrop podajesz,jesli moge spytac?
Spokojnej nocy:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Ale cisza na forum :) Pewnie sobie smacznie śpicie :) A My właśnie mieliśmy przerwę na jedzonko. Przy okazji: Wczoraj ok. godz. 14 napisałam długi post i mi zjadło. Wyskoczyło tylko pierwsze zdanie :/ Na szczęście skopiowałam treść ale gdy chciałam ponownie wysłać to pisało, że już wysłałam poniższy post a wcale go w całości nie zamieściło :/ Poniżej zamieszczam treść: „Dziękuję za życzenia ;) Również życzę Dzieciaczkom wszystkiego najlepszego z okazji imienin oraz kolejnych miesięcznic :) Właśnie jesteśmy na spacerku (czyt. byliśmy). Wyszliśmy ok. 12:45, bo musieliśmy poczekać jak smog z rana opadnie a żeby zdążyć wrócić przed 15 jak ludzie znowu zaczną smrodzić :/ Piękne zdjęcia wklejacie. Dzieciaczki śliczne, no i Wy Dziewczyny też :) Widzę, że wszystkie wróciłyście do formy z przed ciąży a ja niestety nie :/ Synek za bardzo mi nie pomógł w zrzuceniu kilogramów ;) Nie jestem jakoś bardzo gruba ale troszkę źle czuję się z tą fałdką na brzuchu ;) Zapisałam się na ćwiczenia ale myślę, że będę musiała pomyśleć też o diecie. Czy któraś z Was stosuje jakąś dietę i mogłaby polecić ciekawą stronę z przepisami? Najlepiej sprawdzoną, która dała efekt :P hihi”
Trzymam kciuki za zabieg.
Kolorowych snów.

Witamy sie z rana,choc u nas dzien,jak nigdy wczesniej,zaczal sie o 4:45:((Bylam taka wsciekla,ze bylam gotowa wyskoczyc przez okno.no i karmienie oczywiscie o 22,0:30,2,4....takze tak.na szczescie maz ma dzis wolne,wiec zaraz wstanie odwiezc Emi do szkoly i potem sobie odespie.NOP nie bylo poki co.
A tak wogole to nadejszla juz ta chwila kiedy powoli pojawiaja sie tematy"damsko-meskie" u mojej starszej corki...Dzien przed walentynkami kolega zapytal Emi czy mogliby byc para.Emila speszona uciekla na lekcje.A w walentynki znalazla od niego w szafce szkolnej poduszke w serduszka z napisem i love you.Mowi ze juz trzy razy ja odprowadzal do domu,ale stwierdzila"mamo,ja nie mam czasu z nim gadac bo ja sie zawsze spiesze a on mi glowe zawraca....";))Takze tak.

Dziewczyny czy któraś wprowadza już gluten?
Ja od kilku dni daje do warzywek płaską łyżeczkę kaszki orkiszowej holle z glutenem. I tak się zastanawiam co dalej? Jak długo dawać po łyżeczce, co potem?? Nie wiem nic. Wczoraj u lekarza nie miałam szans na zadanie wszystkich pytań, bo mały się tak darł, że po prostu nie dało się. W necie gdzieś wyczytałam, żeby gluten wprowadzać 2 m-ce!?! To dla mnie trochę nieprawdopodobne. Chciałabym już niedługo próbować dawać kaszki owocowe na kolację a tu zonk... A wy jesteście kopalnią wiedzy i zawsze ktoś coś wie;-) Byłabym wdzięczna za informacje.
Aaa i jeszcze jedno pytanie. Mamuśki szablozębnych, czy czyścicie bobasom te ząbki? Mam tą szczoteczkę silikonową na palec i zastanawiam się czy już używać od pierwszego ząbka?
P.s. wczoraj wieczorem ząbkowanie wersja hard!

wjwtbxz.png

A i taka ciekawostka. Wczoraj weszłam na forum na stronie Hipp. I przeczytałam tam kilka postów. I muszę powiedzieć, że czasem ludzie tam piszą takie bzdury, że nie mogłam uwierzyć! I jestem pełna podziwu, że my, wrzesnióweczki'2016, jesteśmy tak ogarnięte i mimo różnych poglądów w tych najważniejszych kwestiach jednak jesteśmy zgodne. Czytając tamto cieszę się że trafiłam na takie mądre kobietki:-)

wjwtbxz.png

Tak jak monikae cieszę się że jestem wrzesnioweczka2016 wręcz dumna z tego jestem ze mam tak fajne babki na naszym forum!
Co do glutenu! Ją też zaczęłam od mąki orkiszowej i chyba będę kierować się rozumem a nie jakimś zasadami! Więc uważam że tydzień z łyżeczkę i będę zwiększać! Jeżeli nic nie będzie to wprowadzę kolejna nowość ale też z głową!

a href="http://http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/24132]Tekst linka[/url]

Witam Mamunie :) trzymamy kciuki jeśli któreś z Waszych Dzieciatrk maja dzisiaj szczepienia bo szczerze nie pamietam musiałam sporo nadrabiać gdyz nie wchodziłam wczoraj na forum.
Jeśli mamy dzisiaj solenizantow to także składamy najserdeczniejsze życzenia :)
Która Mamunie pisała o pampersach. Zakupiłam w lidlu 4 ale muszę wykorzystać jeszcze ostatnia paczkę 3 z pampersa premium. I po tej paczce już 4 będę kupowała bo 3 ja cisną w nóżki i ma takie krechy odbite.
Mindtricks w marcu będę robić zamówienie to najwyżej wyślę Ci kaske na konto i jak dostaniesz pieniążki to mi zamówisz pod mój adres najwyżej :) może tak być ??:)
Charlotte od razu rób posiew. Będziesz wiedziała jakie bakterie i jaki antybiotyk wrazie w wziąć. A jeśli chodzi o preparaty z żurawina to tylko sok z żurawiny pomaga tak naprawdę. Pamietam jak dzisiaj zajęcia z leku roślinnego i panią dr która mówi: tylko preparaty z sokiem z żurawiny bo w innych tej substancji czynnej jest znikoma ilość (to sa bodajże proantocyjanidyny ).