Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Zdrowka dla Gosi i innych chorowitkow.U nas noc ok,kaszek juz nie wybudzal,choc zasypiala 1,5h.szok.Katar zgestnial wiec do przodu.dzis pewnie tez zaliczymy spacerek.

Alimak,ja sie zawsze zastanawiam w takich sytuacjach po cholere ktos taki zawraca ludziom glowe????Nie ten kolor i w dodatku cena z kosmosu?Serio liczyl ze to przejdzie?Wspolczuje.

Milego dnia!

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Gość Szczęściaraaaa

Zdrowia dla chorowitkow. Wstrętne chorobska poszłyby już w cholerę.

Alimak współczuję, słabo. Takie rzeczy doprowadzają do szału.

Ja raczej spokojna jestem ale myślałam że wczoraj chłopu przywalę. Idziemy sobie kulturalnie na spacer ja z Maćkiem w wózku, mama z Marysia na rowerku. I nagle facet wstrzymuje ruch i wysadza pasażerów i prosto na nas skręca. Ok był wjazd ale przecinający chodnik. Jak potem zaczął manewrować no nie dość że nie mogliśmy przejść to jeszcze odskakiwalysmy z całą ferajna żeby nas nie rozjechał i trwało to dobre kilka minut. Przynajmniej się speszyl jak go opieprzylam.

Dużo zdrówka dla Gosi i Emilki! U nas dziś nadal słońce ale juz rześko się zrobiło, podobno idzie zmiana pogody, a tak było pięknie...u nas Alek od rana chodził za mną z butami, czapką i chciał wyjść na dwór, znów zglupieje jak będzie całymi dniami padać# w końcu poszliśmy, po drodze wstąpiłam jeszcze do biedronki, wracamy, godzina 12 (młody zasypia mi przed 13), ja patrzę...a on zjazd w dół i chrapie...pierwszy raz zasnął mi w wózku od...czerwca!!!

Monikae jak szczepienie?
Mind, Mila, Monmonka, Sevenka, Imbir co u Was?
U nas niestety temperatura powyżej 38. Dałam syrop bo czopka nie dała sobie włożyć. Tak się wiła że wypadał :( ogólnie ma dobry humor i w ogóle. Innych objawów nie ma. Może troszkę nosek się blokuje. Tak czy siak jutro zostaje w domu a na 17.15 idziemy do pediatry. Kurcze 3 tyg było dobrze a teraz znowu. A w pn mieliśmy szczepić na meningokoki!

iv098u698jhjb01j.png

Qarolina był sam bilans. Pani pielęgniarka zapomniała i zabrakło szczepionki. Jutro na 12 mamy być. Trudno. Wybaczę jej takie pierdoły bo pomogła w wielu sprawach. Trochę ulga ale co się odwlecze to nie uciecze. M zerwie się z pracy żeby pójść z nami. Jejku Maciek chyba poznał panią Anię, która robi szczepienia, waży itp, bo na jej widok wpadł w histerię!! Dawno go takiego nie widziałam. Masakra będzie jutro pewnie...
Na bilansie ok. Maciek waży 11,2kg i mierzy 83cm. A jak wasze dzieciaki mierzą i ważą? Dawno nie pisałyście.
Kurcze może u Gosi to ząbki? Oby oby!! Zdrówka dla kruszynki, oby ta wizyta u lekarza okazała się niepotrzebna.
M jutro ma wyjściowy wieczór i zostaje sama z dzikiem. Mam nadzieję że będzie bez nop...

Dobranoc mamuśki!!!

wjwtbxz.png

Skoro już zostałam wywołana to nie mogę nie napisać, choć padam na twarz. Mamy ostatnio skopane nocki, nie wiem o co chodzi, dziś wpadłam na pomysł, że może to głód, więc dostała w ciągu dnia więcej żarełka, tak ociupinkę więcej, bo może to v też być brzuszek, gdyż od tego leku baktrim robi więcej choć całkiem normalnych kupek. Madzikcz Ty go chyba podajesz Emilce, podawaj przy tym probiotyk, a dziś jeszcze wyczytałam żeby przy nim nie dawać witaminy C, którą ja podaję :/ i te kupy nawet inaczej pachną, po pierwszych odparzył się tyłeczek, ale już wychodzimy na prostą. Chciałam nawet iść po receptę na maść witaminową, ale już nie było rejestracji a że koleżanka miała recepturę na nią to poszłam do apteki zapytać czy zrobią bez, i tak oczywiście, tylko, że pani mi wyliczyła, to koszt na receptę 10 zł a bez niej 50 zł. Odpuściłam i wzięłam tylko ziajke na sutki, która wcześniej dobrze się sprawdzała i dostałam dwie próbki kremu do pupy musteli. I ta maść witaminowa podobno ma termin używania do 30 dni.
zdrówko Oli lepiej, jeszcze coś tam leci z noska ale mam nadzieję, że to końcówka. Jutro jeszcze siedzi w domku, babcie super się sprawują, niepotrzebnie się stresowałam :) ale my mamuśki chyba już tak mamy :)
Qarolina współczuję małej Gosiulce :* wiesz co do zielonych gilów. W tamtym tygodniu jak zaprowadzałam Olę, to był chłopiec, któremu takowe leciały, to chyba był czwartek, ja sobie swoje pomyślałam ale nic z tym nie zrobiłam, a w niedzielę już u Oli się te zieloniuchy pojawiły, przypadek? Oby u Gosi to ząbki. Poproś pediatre by też zajrzała do uszu, nie zaszkodzi.
Monia Maciek ma piękne parametry, miło się czyta takie fajne wieści :) w poniedziałek jak byliśmy u lekarza to mała stanęła na wagę w całym opakowaniu, żeby wiadomo było ile leku przepisać i tam wyszło 10.600. Nie za dużo ale nie przejmuję się, bo mój dzik potrafi w ciągu dnia dużo kalorii spalić, a przy okazji pali je mamusia, a mi akurat przydałoby się ich nabijać :)

Natuśka cudownej wycieczki :)

Emilko, Lilko dla was też zdrówka moc :* i jeśli o kimś zapomniałam to i dla niego :*
Szcześciara co do żłobka, to w tej sytuacji chyba każda z nas by miała obiekcje, Ty napewno patrzysz surowiej, bo to Twoja branża,znasz wszystko od podszewki i zauważasz niedociągnięcia. Ja mam tylko nadzieję, że tam gdzie chodzi Ola babki są uważne. Bo jak widzę co czasem robi ta moja dziewucha jedna a one mają kilka, kilkanaście dzieciaczków.
Alimak uważam, że Twoje zachowanie wobec tego pana było bardzo zdrowe :) czuję, że bym tak nie umiała a przecież trzeba walczyć o swoje. Bo nikt za nas tego nie zrobi.
dziewczynki nie gniewajcie się, że nie odniosłam się do wszystkiego ale czytam na bieżąco a kiedy przychodzi do pisania po dwóch v trzech dniach, to robi się czarna dziura.
życzę dobrej, przespanej nocki :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Hej dziewczyny, dzięki za wywołanie, Ali u nas tak jak u Sevenki, kiepskie nocki. A już ostatnio było tak dobrze kilka dni i znowu nawrót... :-(

Szczęściara, ja też myślę, że trochę dziwna sprawa z tym żłobkiem. Takie maluszki potrzebują stabilizacji, a to przerzucanie z sali do sali...?
Sytuacji na spacerze nie zazdroszczę. Mi to tacy goście tak psują krew, a ja impulsywna, więc pewnie już bym tam mu się rzucała, a później do końca dnia przeżywała to jak żaba okres :-p

Qarolina, super, że u Was wszystko ok po wizytach lekarskich, ale kiepskiej nocki i gorączki współczujemy. A za filmik jeszcze raz dziękuję :-* Gośka wymiata :-) Zdrówka dla małej wędrowniczki :-*

Madzikcz, zdrówka dla Emi :-*

Natuśka, bawcie się dobrze! :-*
I wielkie wow, ale Ci się Leoś rozchodził :-D
BTW. Dziewczyny, kolega mojego taty - pediatra - ostatnio mówił, że takie dziecko nie powinno za dużo chodzić tak na dworze, po twardej nierównej powierzchni w twardych butach, bo ma jeszcze za słabe stawy, łąkotki itp. Nie wiem ile w tym prawdy, ale my na razie staramy się nie szaleć ze spacerami na nóżkach.
A wiecie, że ja zawsze myślałam, że to się nazywa łękotka, a nie łąkotka ;-)

Monikae, jak książeczką sensoryczna? haha, leży i czeka na lepsze czasy :-p W weekend nie miałam kiedy do niej przysiąść, a w tygodniu kiepskie nocki dały się we znaki :-( Choć zostało mi na prawdę niewiele, to ciągle nie mam kiedy do tego przysiąść.
A i u nas pojawiają się delikatne skorupki na głowie, ale to takie tycie tycie, więc póki nie robi się zdecydowanie widoczna warstwa, to na razie myjemy to po prostu mocniej i dokładniej.
Odnośnie lakieru, no to skąd mogłaś wiedzieć jak się robi kocie oko ;-) Jakby co, to następnym razem jak będziesz miała z czymś takim zagwostkę, to wal śmiało, bo przykładowo w salonie do którego chodzę kocie oko robi się od prawie dwóch lat i co nieco orientuję się jak co się robi :-)
A jutro powodzenia i życzymy oby bez NOP.

Alimak, ale facet Cię chciał urządzić, i to jeszcze za taką kasę? Szok. Nieźle sobie policzył. I bardzo dobrze zareagowałaś :-)

Co ja jeszcze miałam... hmmmm
A co do nieodpowiedzialnych rodziców, to
mi kiedyś koleżanka opowiadała jak to w przychodni spotkała połowę grupy przedszkolnej swojej córki, bo jakaś epidemia, a następnego dnia tylko jej córka nie poszła do przedszkola. Brak słów na bezmyślność rodziców, ale z drugiej strony też różnie bywa z pracodawcami, bo u prywaciarza często wyzysk pracownika i problemy z dostaniem wolnego. No ale nie odbieranie telefonów, to już szczyt szczytów.

U nas zdrówko ok (odpukać), ale dzisiaj też byliśmy w przychodni po recepty na mleko i skierowanie do gastrologa. Dostaliśmy Debridat, ze względu na te problemy przy przejściu na następne mleko. Kiedyś już Zuzce bardzo pomógł przy problemach żołądkowo-jelitowych. Mam tylko cichą nadzieję, że i teraz tak będzie, no i że nocki również nam się poprawią. Od dzisiaj wieczora zaczęliśmy kurację, więc trzymajcie kciuki ;-) Przy okazji zważyłam Zuzię i wyszło 9,59kg. W ciągu 1,5m-ca mamy prawie 0,5kg na plus, więc super :-)
Później cały dzień spędziłyśmy u mojej mamy, więc jakoś ten czas szybko nam zleciał. Aaa no i miałam Wam pisać, moja mama od 2 tyg na emeryturze, no i muszę Wam powiedzieć, że bardzo jej to służy ;-) W niedzielę przyjechali z tatą w gości z własnym plackiem, słojem bigosu i galacikami :-D A dzisiaj wróciłam z pudełkiem domowej surówki do obiadu ;-)

Pewnie o milionie rzeczy zapomniałam, o których chciałam napisać, ale tak to już jest jak nadrabia się forum raz na kilka dni.
Dobrej nocki :-*

Hej dziewczyny:) na wstępie napiszę ze cieszę się z wszystkich dobrych wiadomości tu i na fb:) nie bardzo chce pisać i wam smecic, bo taki u mnie nastrój ostatnio dominujący. Więc tak zacznę ze ostatnio Nin a jest nieznośna, na problem z zaśnięciem również na drzemkę w konsekwencji jest rozbita rozdrazniona gorzej jak byk na arenie. Wczoraj ledwo zasnęła o 16 na pierwszą drzemkę!@# a po pół godzinie pobudka z płaczem bo ewidentnie nie wyspana ale już nie zasnęła i tylko pisk wrzask i na rączki. M wrócił z pracy 1830 , ledwo obiad ogarnęłam oczywiście przy akompaniamencie piskow... zasnęła po godzinie wojny o 20.30 a wtedy to już się poryczalam na dobre. Nie mam już siły dziewczyny czasami. Szczerze wam zazdroszczę ze dajecie dzieci do żłobka (ja wiem wiem ze zludna zazdrosc) i możecie wróć do pracy.
Tak poza tym to wrócił u nas problem z nozkami:-( i to mnie gryzie najbardziej. Dopóki nie chodziła wyglądało na to że wszystko będzie ok a teraz przy bieganiu masakra skręca nóżki do środka no i robią się okrągłe . Nasza rehabilitanyltka troszkę się przerazila bo 3 tygodnie temu zupełnie inaczej było. No więc dalej walczymy choć może będziemy potrzebować konsultacji w jakiś profesorów czego nikt się nie spodziewał. Może moje dziecko jeszcze nas zaskoczy, jak poprzednio. Ech i takie smutne mam wizje.
Za tydzień szczepienie mmr a mój tato zabieg na sercu. Nerwy mnie zjedzą czuje.
Przepraszam kochane że tak mało optymistycznie napisałam , coś ze mną źle ostatnio i jeszcze w mężu wsparcia też brak. No bo czegóż chcieć więcej " siedzieć w domu z dzieckiem a wypady robić do biedry" normalnie szał:/

Dużo zdrówka naszym maluszkom!;*
Dobrej nocy!

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Hej:)
Jestem,jestem:)
Dużo zdrówka dla naszych chorujących,oby szybko zdrówko wróciło do normy.
Jakoś nie mam co pisać,ale czytam na bieżąco:)
U nas dzień za dniem,z jedzeniem kiepsciutko,niby próbujemy wszystkiego,ale ilości są mikroskopijne,troszkę jajecznicy,na obiad dosłownie trzy łyżki pomidorowej i pół jogurtu na kolację. Do tego kilka chrupek,owoce z tubki,pół banana.
Noce fatalne,dzisiaj było ze trzydzieści pobudek,ale to pewnie przez zatwardzenie,cała noc na cysiu. Ale do przodu.
Oczywiście na pogrzebie sto pytań: jeszcze nie chodzi???? Chyba nie waży zbyt wiele? Moja wnusia tydzień starsza a dwa razy wieksza od niego... O i tak to,człowiek stara się zlewać takie teksty,ale same wiecie jak jest.
Przepraszam,Dziewczynki,że nie odniosę się do wszystkiego i nie napiszę więcej,ale nie mam ostatnio sił. Wiem,że muszę zrobić małemu badania krwi i moczu,ale bardzo się boję i gdzieś tam odwlekam to w czasie. Widzę,że jest za mały,za mało też waży,właściwie stoimyy w miejscu. Mamy pewnie jakieś 75 cm i coś trochę ponad 8,5 kg. Jak czytam ile ważą i mierzą wasze dzieciaki to jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że coś jest nie tak i jeszcze bardziej się boję,a mój dół rośnie...
Spokojnej nocy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Witam dziewczyny, widzę , ze ostatnio kiepskie nastroje na forum . U nas tez lekki dołek , noce kiepskie kilkanaście pobudek nie mam już pomysłu o co chodzi :/ Moja mama wyjeżdża w niedziele, i zostanę praktycznie sama z dziećmi bo mąż zapracowany i wraca późno :/
Jesli chodzi o wzrost to mój tez malutki ostatnio miał 79 cm z waga nie mamy problemów bo jest po prostu gruby ;))) urodził się gruby i taki nadal jest. Starszak ważył tyle mając 1,5 roku co Leoś na roczek. Także myśle , ze to nie ma aż takiego znaczenia i wcale nie musi coś złego sie dziać . Są różne dzieci , małe i duże grube i chude . Mila także nie martw się na zapas! Będzie dobrze zobaczysz! Gosi zdrówka oby to tylko ząbki były.
Imbir mój Leoś tez miał bardzo okrągłe nóżki , po około miesiącu samodzielnego chodzenia ( bez podpórek ) jest dużo lepiej, nadal jedna stopa idzie do środka sle nogi wydają się już prawie proste. Trzymam kciuki żeby u Was tez się poprawiło.
Jeśli chodzi o ciemieniuche , już dawno nie ma, pomógł olej kokosowy i szampon nawilżający Emolium , który z stosujemy cały czas normalnie do mycia główki .
Nie pamiętam już co chciałam napisać , pistaram się częściej odzywać. Idę spać , młody obudził die już cztery razy od 20, pewnie jeszcze ze 20 pobudek przede mną :/ Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy

Gość Szczęściaraaaa

Miilami Kochana, to że mniej wazy nie musi świadczyć o tym że jest coś nie tak.
Zrób badania jak najprędzej i będziesz wszystko wiedzieć. Sama mówiłaś że jesteś drobna więc Igorek pewnie ma to po Tobie. Jak te nasze dzieci najedza się w nocy to pewnie w dzień już nie chcą jeść.

Na pocieszenie powiem Ci że wiem co czujesz bo u nas było tak z siostrą. Okropny niejadek, mimo że ma 6 lat to mama ma nadal obsesję na tym punkcie, jak młoda nie doje obiadu to klekajcie narody. Nieraz siedzi 2h bo musi zjeść (wiem że to chore). Była mniejsza i drobniejsza, na każdym kroku jakiej porownania tak jak mówisz a moje dziecko, a mój wnuk, a mojej koleżanki...
Wszyscy stawaliśmy na głowie żeby zjadła, wszelkie formy zabawiania łącznie z tv w ostateczności.

Dziś wcale nie odstaje od rówieśników jest z tych niższych dzieci. Nie tknie się słodyczy bo nie lubi za to je warzywa. Ja ma na coś ochotę to zje pięknie i szybko jak nie to męczy. Chociaż pani mówi w przedszkolu że jest jednym z najlepiej jedzących dzieci. U nas było na pewno za duzo wymuszania.
Nie poddawaj, zrób badania, wierzę że wyjdą dobrze i przestaniesz się martwic. Z tego co piszesz to wcale nie je źle. U nas też tak jest. Czasem lepszy dzień ale ogólnie bez szału. Czasem zje jajecznicę z dwóch jajek ale zazwyczaj pluje po 3 łyżeczkach. Nie wiem od czego to zależy. Ilościowo je naprawdę mało a wazy więcej. Wiec to już indywidualne predyspozycje.

I na koniec co zawsze powtarzam mamie, ile zna osób które chciałyby przytyć bo są za chude a ile które chciałyby schudnąć...

U nas noc bez gorączki, oby tak zostało. Ale i tak przejdziemy się do pediatry bo teraz zmieniali zasady nocnej i świątecznej opieki medycznej i w wyrazie w nie mam ochoty jeździć po szpitalach.
Mila mi jak Igorek cały czas jest mały to nie masz czym się martwić. Gorsze byłby skoki w siatce centylowej. Co do badań to ja też się bałam że Gośka może mieć anemię i co hemoglobina jak koń. Także może po prostu taki urok.
Imbir oby nóżki Ninki przestały Wam spędzać sen z powiek.
Monmonka ja cały czas czekam na efekty książeczki ;) co do nocek to u nas też słabo. Nie wiem czemu ta Gosia się tak rzuca. Ewidentne coś ją boli brzuszek ale od czego?!
Sevenka cieszę się że Olcią też wychodzi na prostą ;)
Dobrego dnia :*

iv098u698jhjb01j.png

Hej.
Imbir,nastrój mam podobny,czasami wszystko się jakoś tak zbiegnie i dół murowany. Dobrze,że jesteście pod opieką rehabilitanta,na bieżąco możecie reagować i zapobiegać. A co do profesorów,powiem Ci,że czasem warto iść na taką konsultację,ja mam raczej dobre skojarzenia. Pediatra na ogół panikuje,bo nie jest specjalistą w konkretnej dziedzinie,a takj profesor często pracuje w szpitalu,nie jedno widział i ma zupełnie inne podejście. Tak było u nas z nefrologiem,poszliśmy do faceta,który miał więcej liter przed nazwiskiem niż samego nazwiska i pracuje od lat na oddziale. I on zupełnie na spokojnie wszystko wytłumaczył,spojrzał zupełnie z innej perspektywy. Pediatra narobiła paniki,pilne wezwanie do przychodni,antybiotyk i przerażenie w oczach. Z tymi nogami u nas było tak,że właśnie dopiero ta wizyta u pani profesor coś dała,ona też pracuje w szpitalu. My mieliśmy cały komplet badań w kierunku krzywicy,której nie było,mimo,że nasza pediatra stwierdziła,że na pewno coś musi być nie tak. Tacy ludzie mają na ogół jakiś spokój w sobie,nie wiem z czego to wynika. Mam nadzieję,że dobrze traficie,trochę się uspokoisz i nabierzesz wiary,że będzie dobrze,bo na pewno będzie. Wiem,że akurat ja,jęcząca zawsze o byle co nie powinnam się odzywać,ale zabrałabym chętnie Twoje zmartwienia,bo wiem jak to jest. A co do wsparcia,to ja jedynie słyszę ciągle puste 'weź nie przesadzaj'. I że mam słodkie życie też:)
Dziekuję Wam,Dziewczynki za wsparcie,umawiam dziś wizytę.
Miłego dnia:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Gość Szczęściaraaaa

A pomysł Mila jak Ci ulży kiedy wyniki wyjdą bez zarzutu.

Imbir mam nadzieję że wyjdziecie na prostą z nóżkami, najważniejsze że jesteście pod opieką specjalistów. Lepiej szybko coś z tym zrobić niż potem się męczyć latami. A w tym wieku szybko koryguje się wszelkie nieprawidłowości. Mam nadzieję że i u Was w końcu temat się zakończy bez większych ingerencji

Mila jeszcze co do niechodzenia Igorka. Ja byłam z Gosią w poradni rehabilitacyjnej w zeszłym tygodniu na kontroli. Lekarka powiedziała że dzieci na chodzenie mają fizjologiczny czas do 14 mc, a nawet dłużej. Moja Gosia jest z 1 września i pierwszy raz podreptała w ten poniedziałek. Jednak nadal preferuje czworaki. Też się już wszyscy "dziwili" że mała nie chodzi więc wiem co czujesz!

iv098u698jhjb01j.png

Gość Szczęściaraaaa

Przyłączam się, u nas jeszcze nie było nawet jednego kroczka. Puści się jedynie na kilka sekund.
Ale też mnie to już denerwuje- chodzi? Jeszcze nie chodzi? Znajomy, z rodziny, sąsiad, obca baba wszystkich to interesuje ...

Ale tak jak pisze Qarolina do 15 msc mają czas i jest to zupełnie normalne.

Hejo, dziewczyny, wiecie, już głupieję :/ u nas dzisiejsza nocka była wręcz świetna, czyżby to jednak chodziło o jedzenie, wczoraj dostała co więcej, hmmm ale dziś nie miała za dobrego apetytu więc zobaczymy, za to była tylko jedna drzemka i już śpi :) ze zdrowiem niby lepiej ale jeszcze czasem leci woda z noska, boję się, że wróci do żłobka i za chwilę będzie to samo. Byłyśmy przed wieczorem na krótkim spacerku i Olcia sobie usiadła na takiej zabawce, z której chciała dosięgnąć piasek i zaryła centralnie twarzą, może bólu wielkiego nie było za to żwir był w każdej dziurce :) biedulka, bo a mamusia ją akurat nagrywała, dobrze, że ludzi nie było bo zaraz by gadali co ze mnie za matka hehe
Zaszłyśmy na cmentarz, jejku ile ludzi, każdy coś robi, sprząta i ogarnia.
Imbirku oczywiście można czekać aż same nóżki się wyprostują ale wiadomo nadzór i rady specjalistów napewno nie zaszkodzą, życzę żeby okrągłe nóżki szybko odeszły w nie pamięć. A gorsze nastroje i mnie jakoś ostatnio częściej dopadają, nie wiem czy to pogoda, czy nadmiar różnych różności, staram się jednak nie dawać, dziś mam zamiar wypić drinka żeby trochę wylightować i szybko zasnąć. Bo córka dziś ładnie spała za to mamusia miała z tym problem, przewalałam się z boku na bok, jeszcze do rana mnie głowa bolała ech.
A co po wizycie qarolina? I dziękuję za filmik, bardzo pocieszne są te nasze dzieciaczki a na filmikach to jeszcze lepiej można je zobaczyć, z minkami i ruchami :)
Mila, dokładnie, zrób wyniki, a ja życzę żeby to poprostu była taka uroda Igorka, jeszcze ma czas żeby wyrosnąć na dużego mężczyznę :)
No i wielka dziura, nie wiem co jeszcze miałam.
Monmonka jak po debridadzie? Jak wasza nocka?

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Sevenka lekarka nic nie znalazła. Wszystko niby ok ale kurcze ja tam słyszę jak Gosi nos się przytyka czy fuzluje. Jak je cycka i leży. Być może katar dopiero puści :/ no ale na katar to i tak woda morska i ściąganie. Zobaczymy, jak się nic nie rozwinie to mamy zielone światło na żłobek i poniedziałkowe szczepienie. A w tej przychodni sauna. Ukrop normalnie. Gośka w poczekalni chciała koniecznie na podłogę a u lekarki wiła się robal, jak ta chciała ją zbadać. Wyszłam mokra jak szczur.
Najgorzej że J źle się czuje. Zwolnił się z pracy bo było mu niedobrze. To mu przeszło, ale za to ma rozwolnienie. A biedny idzie zaraz na nockę i nie ma wyjścia, bo jedyna osoba która mogłaby go zastąpić jest akurat dziś Bydgoszczy :/ żal mi go, mam nadzieję że da jakoś radę.
Monikae i jak to Wasze szczepienie?

iv098u698jhjb01j.png