Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Nadrabiam forum ale napiszę za pamięci.
Marta dzięki, masz rację muszę w końcu zrobić badania od ciąży nie robiłam. Ale nie mam jak, musi maz wziąć wolne.

Milami mam dokładnie tak samo, już się przyzwyczailam.
Wykonczylam dziś swoje dziecko. Byliśmy u babci i nie mógł tam spać, wzięłam mały wózek do auta a on na śnieg się nie nadaje. I spacer odpadal.

Pozale się jak mnie dziś ciotka wkurzyła. Najbliższa, chrzestna przyszła w odwiedziny i coś z rozmowy wynikło, że ładne ubranko miał Maciek i mowi no mozesz mu kupować bo masz 500+. Mówię że nie mam. A ona jak to przecież jesteś samotna matką...
Ze co??? Na weselu byla. Nie wiem co jej się we lbie namieszalo ale tak mnie wkurzyła. A to taka plotkara że aż się boję co ona pierniczy ludziom.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Monikae, a jak mocno masz podwyższone te wskaźniki? A badałaś może GGTP, bilirubinę? W ciąży też miałaś podwyższone? Może po prostu wątroba nie radzi sobie z hormonami. Możesz kupić sobie Essentale Forte, na pewno nie zaszkodzi ;)

Mag, widzę, że szalejesz ze zdjęciami ;) Hanusia przesłodziutka jest :) My mówimy na naszą Zuzia Pierdziuzia :P

ufff po calym dniu mialam co nadrabiac:)u nas ok, udalo misie zlapac mocz michala na posiew (ba nawet polkubeczka:D)mamtylkonadzieje iz bedzie wystarczajaco sterylny aby sie nadawaldo badan a tego sie dowiem dopiero jutro kolo 10,00 rano bo wtedy mam zadzwonic i pytac.
Co do szczepien to ja szczepie tymi refundowanymi w trzech ukluciach ale dodatkowo zawsze dla kazdego dziecka biore pneumo i rota,
Jesli idzie o rozszezanie diety to my tez jeszcze nic nie dajemy mimo ze na mm jestesmy a michal za tydzien skonczy 5miesiecy,nie dajemy bo kazda proba wprowadzania nowego pokarmu konczyla sie bolem brzucha jedyne co akceptuje to kaszka ryzowa o smaku malinowym i kleik kukurydziany ale odkad zaczely sie te cyrki z histerycznym placzem,ulewanie z jakby flegma(czego wczesniej nie bylo) to nawet to odstawilismy,jedyne czym mojemu glodomorkowi zageszczam to Sinlac od Nestle jedynie po tym jest w miare:/mam nadzieje ze mu to minie.
Moj krolewicz mial dzisiaj tylko 3drzemki konczy sie juz dobre:)za to spal 2xpo 20min i raz rowne 2,5godz. cos za cos:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Oj chyba tez sie wam pozale, dziś pokłóciłem sie z moim niemezem, wczoraj tez pojawiły sie u nas w pokoju myszy, w sumie myszki bo widać, ze to młode sa nawet powiedziałbym ze sa słodkie, ale chcieliśmy sie ich pozbyć mamy kota i co on zero reakcji na nie, wysyłaliśmy trutkę a dzisiaj mój pies zjadł trochę tego dziadostwa :/ tak naprawdę to nasza wina bo jej nie zabezpieczyliśmy odpowiednio, dostała zastrzyk i kroplówki i musimy czekać do jutra czy przeżyje bo nie wiadomo ile zjadła a to bardzo toksyczne jest :/ teraz biedna leży ledwo lepek podnosi... Trzymajcie kciuki zeby sie wylizala :(

Wszystkim chorym zyczymy duzo zdrowka....

Florentyna mam nadzieje, ze twoj piesek sie z tego wylize

Co do szczepien to tutaj sa za darmo. Ania na razie miala pierwsza dawke skojarzonych. Rota i pneumo odlozylismy na pozniej. W lutym pojdzie na druga dawke to dodam do tego rota, a pneumo moze zrobie okolo roczku.

My diete juz rozszerzamy. Na razie dopiero pasternak, marchew, dynia i od wczoraj jabluszko. I oczywiscie jablko najbardziej smakowalo :)

Sliczne macie te dzieciaczki. Takie usmiechnete

Bordo, my od kilku dni też mamy problemy z karmieniem:/ w dzień to jest makabra, muszę niemalże na śpiocha go karmić, i też mało tych karmien wychodzi:/ nadrabia nocami za to... zwalam to na zęby, chociaż gdzie w necie wyczytałam ze teraz 5 karmien na dobę to norma. Dzieci mają więcej ruchu, zdobywają coraz więcej umiejętności i podobno szkoda im czasu na jedzenie;)
Wszystkiego najlepszego dla Leosia :-)
Mamo Joasi, oby ten nabiał to była przyczyna marudzenia ale powiem Ci że u nas jest podobnie, tylko wysypki nie mamy (chociaż na główce cały czas suchą skóra)
Spokojnej nocy

Monmonka teraz Ci nie powiem co mi tam wyszło. Nie pamiętam a oczywiście gdzieś odłożyłam te wyniki i nie wiem gdzie. Innych badań nie robiłam. W ciąży wszystko było ok oprócz tej tarczycy. Mam nadzieję że to tylko osłabienie po ciąży i tak jak piszesz, hormony zaszalały. W piątek dam znać jak będą wyniki.
Florentyna trzymam kciuki za piesia!!!

wjwtbxz.png

http://www.aptekagemini.pl/humana-100-organic-kaszka-bezmleczna-ryzowa-po-4-miesiacu-200g.html

Wrzucam linka do kaszki glutenowej bezmlecznej jak ktoś ma ten sam problem co my. Po 4 mcu faktycznie niewiele tego jest. Choc pewnie nic by sie nie stalo jakbysmy daly dziecku ta po 6 mcu bo skladniki sa te same co w tych po 4 tylko zalezy od firmy jak sobie napiszą.
Ja nienawidze tych zalecen. Zmieniaja sie jak w kalejdoskopie i faktycznie trzeba na dziecku robic eksperymenty.
Ja na włoski polecam ten zel 2w1 do mycia z momme albo szampon z musteli w piance oba sie super sprawdzily przy suchej skórze na główce plus smarowanie glowki emolium. Wloski byly troche poskejane ale jak sie wchlonelo to pozniej juz nie wygladaly kak tłuste:)
Mermide jak uwazasz z tymi szczepieniami. Tez nie chce sie narzucac ale rota i pneumo meningo akurat najniebezpieczniejsze sa wlasnie przed 1 r.z. nie wiem skad znowu te zalecenia np meningo po 1 r.z.
Manmonka zgadzam sie ze rota nie zawiera wszystkich szczepow ale uwazam tak jak maaag ze ma te najpopularniejsze na ktore najlatwiej " trafic".
Aaa właśnie wszczepila któraś z was juz meningokoki? U nas w przychodni lekarkan ie chce mi malej zaszczepic bo stwierdzila ze gdzies sa badania ze meningo przed 1 r.z. nie dziala a moja rodzinna pediatra wrecz przeciwnie dostalam jeszcze ochrzan ze so tej pory nie ma tego szczepienia i badz tu mądry:)
Florentynka wszystko bedzie dobrze:*

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

http://www.aptekagemini.pl/humana-100-organic-kaszka-bezmleczna-ryzowa-po-4-miesiacu-200g.html

Wrzucam linka do kaszki glutenowej bezmlecznej jak ktoś ma ten sam problem co my. Po 4 mcu faktycznie niewiele tego jest. Choc pewnie nic by sie nie stalo jakbysmy daly dziecku ta po 6 mcu bo skladniki sa te same co w tych po 4 tylko zalezy od firmy jak sobie napiszą.
Ja nienawidze tych zalecen. Zmieniaja sie jak w kalejdoskopie i faktycznie trzeba na dziecku robic eksperymenty.
Ja na włoski polecam ten zel 2w1 do mycia z momme albo szampon z musteli w piance oba sie super sprawdzily przy suchej skórze na główce plus smarowanie glowki emolium. Wloski byly troche poskejane ale jak sie wchlonelo to pozniej juz nie wygladaly kak tłuste:)
Mermide jak uwazasz z tymi szczepieniami. Tez nie chce sie narzucac ale rota i pneumo meningo akurat najniebezpieczniejsze sa wlasnie przed 1 r.z. nie wiem skad znowu te zalecenia np meningo po 1 r.z.
Manmonka zgadzam sie ze rota nie zawiera wszystkich szczepow ale uwazam tak jak maaag ze ma te najpopularniejsze na ktore najlatwiej " trafic".
Aaa właśnie wszczepila któraś z was juz meningokoki? U nas w przychodni lekarkan ie chce mi malej zaszczepic bo stwierdzila ze gdzies sa badania ze meningo przed 1 r.z. nie dziala a moja rodzinna pediatra wrecz przeciwnie dostalam jeszcze ochrzan ze so tej pory nie ma tego szczepienia i badz tu mądry:)
Florentynka wszystko bedzie dobrze:*

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Milami nie jesteś sama, my też podjęliśmy decyzję że tylko szczepienia podstawowe. Zdania są baaardzo podzielone. Słyszałam też opinię odwrotna do tego co napisała Maag, że podobno nasi lekarze nie szczepią swoich dzieci wszystkim, no i czemu? może to tylko plotki, może ktoś robi krecią robotę, z jakiegoś powodu są w tym temacie zawirowania i tylko biedni rodzice mają wyrzuty sumienia czy podejmują dobra decyzję.
U nas nadal ciąg dalszy marudzenia, zdarza też się płacz nuewiadomo z czego wtedy wszystko jest ble. Drzemki były dziś dwie pół godzinne i jedna 10 minutowa więc jak dziecko usnęło o 19 tak śpi nadal z jedną przerwa na jedzenie, za to pewnie bardzo rano wstanie. Ale częste pobyty na macie dają efekty, dziś już jej tak niewiele brakowało żeby się przekręcić z plecków na brzuszek, rączki ją blokowały, nóżki już się przekręciły, może jutro się uda.
Leosiu wszystkiego dobrego, rośnij zdrów :)
Padam już na twarz, czas spać.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Ja mam ogromne obawy w związku ze szczepieniami i tez szczepie tylko na te obowiązkowe, jakoś strasznie sie tych wszystkich szczepionek boje i mam mega stresa przed każdym ;( i ciagle sie zastanawiam czy dobrze robie ze szczepie dziewczynki i na co.
Po prostu nie ufam tym wszystkim producentom którzy tylko liczą kasę i nic wiecej ich nie obchodzi.

Eh no nic, lecę spac póki moje księżniczki śpią ;) dobrej nocy dziewczynki

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png