Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Agnes - :) a co z karolcią ?

Ja też nie mam za bardzo ochoty na zbliżenia, chodzę jak pokraka, podwozie boli, ale wiem że mój mąż cierpi z tego powodu więc robię to dla niego, chociaż częściej w innej formie niż stosunek :)

koszul nowych nie kupowałam, mam 3 w sumie nie jakieś piękne z poprzedniej ciąży..

Ale mam większy kłopot niż koszula, miękki stanik do karmienia na noc... w obwodzie mam 65-70 a miseczka G ... NIE ROBIĄ TAKICH :/ i chyba kupię w obwodzie większy i go zwężę..

A co do ubrania maluszka na wyjście to w zależności od wielu czynników, ale przegrzewać też nie można, najlepiej na cebulkę aby można było warstwy zdejmować w razi potrzeby.

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

Ja mam dwie koszule z poprzedniej ciąży ale nienawidzę ich wzięłam tak na wszelki wypadek.
Więcej spakowalam normalnych koszulek i leginsy jakoś wolę taki zestaw żeby mi Podpaske trzymalo :D
Stanika do karmienia w ogóle nie posiadam tylko zwykle bezszwowe topy :D
Maaag Ty masz taki malutki zgrabny brzuszek ze Ci się nie dziwię ze Ci nie przeszkadza hehe
Kurze mi dzisiaj na ręce wyskoczyła chyba łuszczyca już kiedyś miałam a teraz w ciąży nie bardzo mogą ja czyns posmarować tylko srebrem i olejem kokosowym. Muszę się umówić do derrmatologa ze wszystkim. Cyrk.

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Maaaaag - ale masz malutki brzusio...ja chyba taki mialam w 6 m-cu...
Catya- mogę wiedziec w którym szpitalu będziesz rodziła?Ja w Narutowiczu.
Co do koszul to sama wczoraj rozglądałam sie za jakąś ale taka na ramiączkach bo taka była dla mniej najwygodniejsza w poprzednich ciążach.No i też mam dylemat jaki rozmiar żeby po porodzie nie zostać z worem- chyba taka rozmiar większa niż przed ciążą nosiłam.
U mnie też 3 cc i lekarka na blizne nie zwraca uwagi co mnie też dziwi.

Dziś lepiej brzuch się nie napina i na ktg 2 skurcze, choć po badaniu szyjki i kanału to wszystko po zamykane.
Ja też mam koszule z poprzedniej ciąży z guzikami po środku i nie będę szaleć nie ma co tak jak i ze stanikami...
Jak ją bym chciała iść na jakiekolwiek zakupy. Ostatnio do M powiedziałam że nawet po Biedronce bym pochodziła a nie tylko leżenie szczerze dość mam....
GreenRoss ja po 1 ciąży też wpadłam w dołek psychiczny ale rodzice mąż jakoś dałam rade. Zobaczysz wszystko się ułoży

a href="http://http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/24132]Tekst linka[/url]

Catya,tez pamietam,a do tego od momentu jak zaczelyscie sie rozpakowywac podczytuje sierpniowki,hehe.

Maag,ja taki brzuszek to chyba tez mialam w 6mies:)a tym swoim obecnym o wsxystko zahaczam:)

Ja kupilam koszule na Nasz Smyk,kupowalam 3szt wiec stwierdzilam ze nie kupie za 60zl/szt bo zamierzam ich uzywac tylko na poczatku pologu a potem to juz cos fajniejszego:)Ja kupilam rozm M i teraz opinaja mi brzuszek(kupowalam tez z mysla ze trafie do sxpitala jeszcze z brzuszkiem a nie na sam porod).jak urodze to pewnie beda luzne w brzuszku ale dlugosc ok,zebym czula sie komfortowo w szpitalu.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

O rany Maaaag jaki cudowny brzucholek! :* taki zgrabniutki i pewnie Ci wszyscy mowia, ze maly :P mnie np. troche irytuje, jak mi mowia, ze maly brzuch,bo czuje sie jak słonica :P

Dzieki dziewczynki, za odpowiedzi a propos blizn po cesarkach. Troche sie uspokoiłam juz w tym temacie. Bedzie co ma byc ;) A jakby któraś miałam zmierzoną to dajcie znac ;)

U nas z seksem w sumie bez zmian.. raz, czasem dwa razy w tyg. Aczkolwiek jak czuje sie juz tak mega niezgrabnie, że nie umiem złapać tego klimatu :P he, wiecie o co chodzi. Poza tym tak trudno sie skupic na takich rzeczach jak sie mały w brzuchu wierci. A mój mąż na szczęście nie ma żadnych oporów i strachów, no i przede wszystkim żadnych zakazów od lekarza nigdy nie dostaliśmy także ten.. korzystamy :) jak myslicie ile po porodzie można sie kochac? ostatnio sie nad tym zastanawiałam..

No i paciorkowiec w wymazie.. :/ Ale czego się spodziewałam, skoro miałam go na początku ciąży a podobno wraca nawet po zaleczeniu.. Czy któraś z Was też ma dodatni wynik GBS i czy w tej sytuacji lekarz przepisał antybiotyk jeszcze w czasie ciąży? Czy tylko się już czeka do porodu i dopiero w szpitalu antybiotyk podają przed samymi narodzinami?

Zgrabne te Wasze brzuszki - u mnie wielgaśny balon ;)
Dla dziewczyn z zaparciami - wreszcie odkryłam coś, co działa bez pudła na mnie - zwyczajne śliwki węgierki - polecam ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Greenrose,gratulacje dla meza,super ze go docenili i dali szanse na dalszy rozwoj:)Ja bym pewnie tez zacisnela zęby zeby moj maz mogl skorzystac z takiej szansy,ciesze sie razem z nim z kazdego szkolenia,konkursu czy awansu.tylko ze ty masz do ogarniecia wsxystko podwojnie:)
A jak wyszlo z pomoca rodxicow,dogadalas sie z nimi?
Jesli jest cien szansy na zdjecie Ksiezniczek to ja tez sie przychylam do prosby.wiesz,moze to podziala terapeutycznie na strach przed porodem ktory nas ogarnal:))

AnkaAnka
No i paciorkowiec w wymazie.. :/ Ale czego się spodziewałam, skoro miałam go na początku ciąży a podobno wraca nawet po zaleczeniu.. Czy któraś z Was też ma dodatni wynik GBS i czy w tej sytuacji lekarz przepisał antybiotyk jeszcze w czasie ciąży? Czy tylko się już czeka do porodu i dopiero w szpitalu antybiotyk podają przed samymi narodzinami?

Zgrabne te Wasze brzuszki - u mnie wielgaśny balon ;)
Dla dziewczyn z zaparciami - wreszcie odkryłam coś, co działa bez pudła na mnie - zwyczajne śliwki węgierki - polecam ;)

Aniu, ja mam gbs dodatni i lekarka nie podawala mi na niej antybiotyku. Miałam antybiotyk przy okazji zapalenia zatok i to mi wyleczylo paciorkowca, ale i tak teraz wrócił. Przy cesarce będę miała antybiotyk. Moja Ginka mówi, żeby sie zupełnie tym nie przejmować i ze bardzo duzo kobiet przy drugiej ciąży to ma. Ja się zatem nie przejmuje:)

Moj mąż jest niechętny do upubliczniania zdjec naszych coreczek, ale jak go przekonam to coś wrzuce ;)

Ja koszule kupiłam w rozmiarze M, przed porodem i tuz po byly w sam raz teraz juz troche wiszą bo szybko mi brzuch maleje, jak leże to wlasciwie jest już płaski, tylko ta skóra...

A z moimi rodzicami hmm w sumie cięzko określić bo z jednej strony dzwonią pytają jak tam, czasem wpadną, ale nie na długo. No i generalnie to jak moja mama już zajrzy do nas do zaraz chciałaby mnie pouczać, a ja się strasznie denerwuje na takie coś. No, ale nie jest całkiem najgorzej.

Maaag cudny brzuszek taki zgrabny ;)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Ja miałam w pierwszej ciąży GBS+ a na poród do szpitala dotarłam z 8 cm rozwarcia i po 2 h Miłosz był na świecie antybiotyk podali dożylnie tuż przed porodem ( na pewno nie 4 h ).
Nie ma co się martwić o GBS, standardowa procedura.
A u mnie z GBSem jest zagadka, bo w pierwszej ciąży miałam dodatni a teraz robiłam i jest ujemny - zapytałam lekarza czy to możliwe, bo chyba jak się jest nosicielem to po prostu się jest ..no i mi powiedziała, że wiarygodność tych badań jest mała, że mam jechać do instytutu mikrobiologii na Sławkowską i tam zrobić jeśli chcę. Byłam dziś ale jak zobaczyłam kolejkę na 1,5 h czekania to zwątpiłam. Po prostu przy porodzie powiem położnej jak jest i zdecydują mam nadzieję.
Witam w klubie zaparć - u mnie nie działa za wiele, ani zielone koktaile, ani woda z miodem wypita na czczo co dziennie, ani śliwki, kawa itd.. a martwi mnie to o tyle, że pogarsza to moją sytuację z hemoroidami :/ no ale teraz to już nic nie zrobię... z tym. Temat będę musiała załatwić po porodzie i po karmieniu.

Olta - ja mam termin z OM na 3.09 a z usg na 25.08

Mindtricks to wiesz że już większość się rozpakowała a chyba około 10-ciu już w lipcu :D

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

Hej kobietki. Byla polozna. Napisala ze mną plan porodu ,choc nie wiadomo czy sie przyda w mojej sytuacji. Wytlumaczyla mi roznice miedzy hipotrofia a ygr czy jakoś tak. Miala być diagnoza na wypisie i wtedy mialysmy wiedzieć na czym stoję . Ale na wypisie nie ma NIC !a co lepsze ,ze zglosilam sie z bólem podbrzusza i zostalsm na obserwacji. Nic o sterydach ,lekarz,ktg i co ważniejsze wadze malej. Jedno wielkie zero. Także jutro ide na kontrole do swojego lekarza i zobaczymy co on powie. Można oszaleć. Nadal nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem . Ta niepewność mnie dobija. Polozns sluchala tętna,sprawdzila gdzie kobczy sue macica ,powiedziała ze mala jest juz nisko i mam uważać i dac jej znac co u lekarza jutro. Dostalam dużo książeczek ,próbek ,sudocrem i nawet butelkę z avanta taka na 60ml ale malutka he .
Ogólnie troche mnie podniosla na duchu ale wkurzylam sie na ten wypis.

Także z niecierpliwością czekam na jutrzejsze usg. Jestem juz tym wszystkim wykonczona.

Zazdroszczę Wam wagi maluszków.
Green rose podziwiam cię , ja sie boje jak dam rade z maleństwem i nasza zywiolowa dwulatka ,ktora ostatnio ciągle domaga się uwagi , nie wiem czy to przez szpital czy cos czuje ze sie kroi.

Wiem ,ze stres mi nie pomaga ale do diabla jak tu być spokojnym jak każdy lekarz ma na Cb wylane?! Ehh

Czekamy na wieści od wizytujących.

Maag malusi brzusio ,chyba mniejszy od mojego nawet. Choc bez dwóch zdań moj jest bardzo nisko,uslyszalam to na wejściu od poloznej . Ehh

Maaag brzuszek mega zgrabny :-)
Jeśli chodzi o wymaz z pochwy, to ja miałam pobierany mimo przyjmowania dopochwowej luteiny i położna mówiła, że akurat to nie ma wpływu wynik.
Jeśli chodzi o sex, to u nas nadal post. Ochoty jako takiej też nie mam i dobrze, przynajmnjej nie korci. Teraz w zasadzie nawet pieszczot nie ma bo boję się jakichkolwiek skurczy macicy. Ale u mnie to szyjka króciutka i nie ma o czym gadać.
Ale mam meeega ochotę na ciacho!:(

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk316lk8s8b.png

A ja dziś zaczęłam zastanawiac sie jak to jest z nacinaniem krocza. Mianowicie, moja przyjaciółka pół roku temu urodziła SN, ale strasznie ja porozrywało, nacinali ja, potem 50 minut zakładali szwy. I teraz ma kobieta problem, bo do dzisiejszego dnia boli ja krocze, nie może nawet palca włożyc z globulka, do tego czuje tam jakies zgrubienie, i nie wie co to jest. Była u lekarza i powiedział ze wszytsko ok. Ale ewidentnie ok nie jest, może to blizna, ale tak rozkminiałam z nia, że pewnie ja za ciasno zszyli. Bo o seksie nie ma mowy, bardzo ją boli przy każdym zbliżeniu i martwi sie jak to bedzie dalej.
Doświadczone mamy, możecie cos podpowiedziec na ten temat, jak rozwiazac taki problem?

Sama zaczełam sie tym martwic, bo nie chciałabym miec po porodzie takiego problemu. Wiadomo, ze teraz ciaza i wszysko robimy dla maluszka, ale chciałabym byc jeszcze atrakcyjna dla mojego męża. juz teraz psychicznie zle sie czuje w swoim ciele, ale jak dojdzie problem z seksem to juz w ogole dostane deprechy. Niby teraz mój mąż jest wyrozumiały, ale do cholery, w koncu to młody, zdrowy mężczyzna.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Wlasnie dzwonila polozna i mowila ,ze ten wypis to jakieś jaja. Mam iść jutro do swojego lekarza , zapytać i sprawdzić co dalej . A potem przejdę sue do szpitala i porozmawism z ordynatorem , zapytam co to jest wg za wypis gdzie nie ma wzmianki nawet o tak ważnych lekach jak sterydy . Niech zrobi z tym porządek . I niech mi powie co dalej z moim dzieckiem , w końcu upieral się na samodzielne podjecie decyzji co do mojego przypadku. Mam juz dość . Polozna mnie zmotywowala do walki o swoje bo ja juz jestem wykończona.
Ehh sorki za smęcenie znowu,ostatnio nic innego na forum nie robię ...

Kasiu nie smęcisz tylko.się martwisz. Ja to całą historię choroby i pobytu w szpitalu bym zażądała masz do tego pełne prawo nie można sie tak łatwo.poddawać trzeba walczyć o swoje i trochę można postraszyć mediami.co.oni z pacjentami wyprawiaja ty jesteś pod ochroną. Aż się gotuje w człowieku jak takie coś słyszy

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edvc6gpavu.png

Kaska,uwazam ze twoj maz powinien to zalatwic.moj juz pewnie dawno by sie zagotowal w takiej sytuacji.bo obawiam sie ze ty sie tylko najesz stresu a on znowu cie zbyje.łaski nie robia ze napisza co do nich nalezalo a nie wystawiaja za przeproszeniem jakies szablonowe gowienko.no ale w sumie to nie maja sie czym chwalic bo oprocz sterydow zero decyzyjnosci,a problemem jest ta waga na co wogole nie zareagowali.no wiec w razie wu nie ma po tym sladu w papierach bo co se maja zycie utrudniac.ja bym juz sie nie powierzyla pod ich opieke.bo jak jest dobrze to jest dobrze a jak pojawia sie problem-to co zlego to nie my,to pacjentka sie wypisala na wladne zadanie,my chcielismy pomoc.