Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Gość karola 30

Cześć Mamusie! Jestem z wami od początku ale jakoś nie mogłam się przemoc i napisać. Termin mam na około 10 października to moja 3 ciąża, jestem po różnych przejściach jeśli chodzi o ciążę i również ta ciąża jest trudna. Pierwsza skończyła się c.c. w 27 tyg. Córka w lipcu skończy 8 lat ma zespół Downa, nie slyszy jest moim oczkiem w głowie, druga ciąża zagnieździla się w bliźnie po cięciu cesarskim i tak w 6 tyg. pękła mi macica i musieli usunąć ciążę. Teraz jestem w 3 ciąży strasznie się boje tym bardziej ze mam problem z watroba wyniki wysoko ponad normę długo by można było pisać.... pozdrawiam Was Wszystkie Serdecznie:) Maniusia co do swędzenia mi pomogło przemywanie tamtum rosa.

Cześć Karola30 - będzie dobrze, myślimy pozytywnie :)
Maniusia90 - ja z partnerem nie współżyłam odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży - byłam anty co do seksu.....na szczęście mi przeszło :P.....a mimo to zapobiegawczo pani ginekolog kazała Michałowi łyknąć jedną tabletkę - wirus mógł być już w naszej wannie, na sedesie....tak to tłumaczyła.
Może idź do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz że jesteś w ciąży...powinien wiedzieć co Ci dać......a co do tantum rosa i irygacji...to mogą chwilowo pomóc.

oczywiście, że rozpędzimy. ;D po to tutaj jesteśmy!

W mojej głowie dzisiaj pojawiły się znowu obawy czy będzie wszystko dobrze. Nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty u ginekologa. Lista z pytaniami przygotowana (tendencja do zapominania :D) i mam nadzieję, że dowiem się więcej niż na pierwszej wizycie ponieważ postanowiłam zmienić lekarza. Pierwszy nie lubi za dużo mówić, a ja jestem ciekawskie jajco i lubię dużo wiedzieć tym bardziej jeśli chodzi o moją perełkę!!
Dzień ogólnie bardzo senny i nudny. W domu wysprzątane, obiad zrobiony, teraz zostaje mi się chyba położyć i czekać na mego pana aż wróci do domu i przywróci nam trochę więcej chęci do działania :).
Pozdrawiam mamuśki ! :*

Witam was
Ja leze w szpitalu. O 3 w nocy wrocilismy z lotniska, bylismy odebrac rodzicow, poszlam do lazienki a tam na wkladce brazowe plamienie... bylam przerazona, moj mnie uspokajal wkoncu zasnelam obudzilam sie między budzikiem i bylo czysto, rano zadzwonilam do mojej gin, kazala jechac na izbe. Szybko mnie przyjeli bo czekalam z 10 minut, na oddziale brak miejsc wiec czekalam na lozko ale tez ekspresowo, potem badanie usg i okazalo sie ze malenstwo zyje serduszko bije i bardzo ruchliwe nawet mi pokazali :) dali mi dalej luteine i jeszcze spasmoline i jakies witaminki nie pamietam nazwy i poza tym nic wiecej sie nie dzieje, wyniki z krwi i moczu jutro dopiero wiec leze napewno 3 doby ale byl spokoj z plamieniem i wrocilo ponownie ale staram sie nie denerwowac bo leza jeszcze 2 takie panie z plamienim w bardziej zaawansowanej ciazy
PLUS taki ze wi-fi free i tv mam i sama leze

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

@Maniusia_90.
Z tym częstym myciem to absolutnie nie przesadzaj, bo tylko sobie pogorszysz! Mnie zaczynało łapać to kupiłam żel lacissima dla kobiet w ciąży z soray'a, a jak kiedyś miałam poważniejszą infekcje to lekarz mi przepisał żel "pliva fem" można kupić w aptece. Jak to coś poważniejszego to bez lekarza się nie obejdzie, ale o tym żelu pomyśl za wczasu i nie 10 razy na dobę tylko 2 góra 3, bo do reszty zniszczysz sobie florę.

Gość MarzenaT

Dziewczyny co do krwawienia to ja w 5 tygodniu zaczelam krwawic na zywo czerwono mialam skurcze takie jak porodowe straszmie bolalo i wypadl ze mnie skrzep duzych rozmiarow 7cm dlugosci 2cm szerokosci... myslalam ze juz po wszystkim polecialam na usg a tam serduszko sie juz pojawilo i wszystko bylo w porzadku lekaz nie wie co to bylo.. ale na ostatniej wizycie zauwazyl ze dzidzia nie zajmujecalej macicy jeszcze i zebral sie tam plyn jak dzidzia rosnoe to go wyciska...

A ja dziś w luxmed byłam i widziałam kruszynke i serducho :-) pytałam tez o poród z luxmedu ale szpital tylko w Warszawie i tam ponoć jest możliwość (więc jak dla mnie raczej odpada) ale powiedziała mi dziś położna że od16 tyg można się zapisywać do położnej na jakieś zajęcia edukacyjne na których z tego co zrozumiałam ma odpowiadać na wszystkie pytania i mówić jak zajmować się noworodkiem i że to w większości pakietów jest i że poleca.
Magdalena3 bądź dobrej myśli, serducho bije to napewno będzie dobrze.

Uff, przebrnęłam przez te wszystkie strony napisane od mojej ostatniej wizyty tutaj :)

W piątek mieliśmy wizytę, melduję, że wszystko w porządku, usg było, serduszko jest, dzidzia rośnie, ma 1,8 cm, wiek ciąży tak jak poprzednio z usg wychodzi 2 dni starszy niż z OM, czyli rośnie równo :)

Termin lekarz mi wpisał w kartotekę 22 październik, przy czym zapomniałam wspomnieć, że cykle mam krótsze i raczej 21 październik powinien to być, a z usg nam wychodzi 19 październik, ale to nieistotne, bo i tak dziecię zdecyduje :)

Dostałam skierowania na badania - morfologia, mocz, grupa krwi, toxo, kiła itp.
Chodzę na nfz i jestem bardzo zadowolona, trafiłam na naprawdę świetnego lekarza :)
Minus taki, że muszę dojechać ok. 30 km, bo tu u nas na nfz nie ma nikogo godnego polecenia a prywatnie strasznie drogo i nie stać nas a poza tym kolejki jak na nfz do tych dobrych prywatnych.

Mój lekarz też przyjmuje prywatnie i gdyby się coś działo to między wizytami zawsze mogę podjechać, a do tego jest tańszy niż tutejsi.

Na 9.04 zapisałam się na badania prenatalne (usg genetyczne z pomiarami). Nie mogę się doczekać :)

Z witamin odstawiłam prenatal, bo dostałam prevomit na mdłości, w nim jest też kwas foliowy i byłoby za dużo razem z prenatalem (prenatal ma aż 800 mcg) , łykam więc osobno - prevomit, kwas foliowy (400 mcg) i jodid.

Od wczoraj samopoczucie ciut lepsze, może to zasługa słoneczka za oknem :)
Niestety kręgosłup na samym dole strasznie mnie boli a jak za dużo chodzę albo stoję to prawe biodro, tak jakby rwa kulszowa :(

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png