Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

adonis jestem mądrą i super mamą :)
Co do wielkosci dziecka to chyba witaminy nie wplywaja, ja bralam a Lila malutka, teraz nie biore tylko duzo owocow i DHA zobaczymy.
10kwoka cudowna wiadomość :) zobaczysz, ze wszystko tym razem sie uda. Ja w listopadzie stracilam aniolka a teraz zobacz, juz 24tyg:) i Wam sie uda! Zostan z nami, bedziesz super przygotowana :)
Lenka jutro nasz dzien, wierze ze na usg wszystko bedzie ok, napisz koniecznie po!

A co naszymi kolezankami, KASZKA, KASIA PAZDZIERNIKOWA, MONI40 i Mamy blizniat dawno sie nie odzywalyscie.

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

10 tkowa mamusiu-bardzo cieszę się Twym szczęściem-i trzymam za WAs kciuki!!!

Dziś mialam wizytę u gina,wszystko w porządku,szyjka zamknieta,maluda ruchliwa, ma już ponad 900 gram!

Dostałam mini 3 filmiki z nagraniem USG:-)Moje dzieci mogły zobaczyć swoją siostrę w domu na kompie:-)
Malutka będzie bardzo podobna do rodzeństwa:-)

Niestety -mam iść ze względu na wiek (41 l) i dużą wagę 1 syna(4140 g) ponownie na krzywą cukrową:((((

Myślałam ,że 1 badanie i na tym koniec,że mam to za sobą...

Mój synuś leży z anginą ropną,popołudniu dodatkowo zaczął co godzinę wymiotować...na szczęśćie od 2 godzin spokój.Oby już mu minęło-bo noc mięliśmy we dwójkę do bani:0(
Do szkoły już nie pójdzie-dopiero po świadectwo/(kończy 1 klasę)

My też zaczynamy turnus remontowy,trzeba trochę podziałać zanim zrobi się październik i zamieszka z nami jeszcze 1 mała osóbka/

Zimno zrobiło się jak na początku maja-wczoraj paliliśmy w kominku/Węzeł prawy mam bolesny i powiekszony.Chyba się podziębiłam na piątkowym spotkaniu z kumpelkami.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yn0fw410c.png

10kowa mamusiu gratulacje. Pomimo tego, że dopiero teraz zaczęłam się udzielać byłam z Wami od początku. Przeżywałam wszystkie historie. Bardzo się cieszę razem z Tobą!
Adonis super, że wszystko dobrze się skończyło. Czasami naprawdę nie zdajemy sobie sprawy na co nieświadomie możemy narazić dziecko. Po tej historii chyba każda z nas zastanowi się dwa razy zanim coś powie przy maluchach.
Osłona wow ponad 900 g jestem pod wrażeniem :D mój Antoś na połówkowym 21+6 ważył 430g ale dwa tyg. wcześniej na wizycie u gin miał 280g więc też całkiem nieźle przybiera :)

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

Witajcie.Ja już po tej nieszczęsnej glukozie,do przyjemności nie należało ale jakoś przeżyłam...najgorsze pierwsze 40 min.wyniki wyszły ok,więc to najważniejsze.Co chodzi o wyjazdy,to my też nigdzie daleko się nie wybieramy,weekend w Kazimierzu w połowie lipca,i na tym poprzestaniemy,bo tak jak część z Was pisała też muszę zająć się uzupełnieniem wyprawki.U mnie z dnia na dzień młody coraz aktywniejszy,cały brzuch aż podskakuje,a gdzie tu do października :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/hwkp64z.png

10KOWA MAMUSIA, cudowna nowina,gratuluję serdecznie,ciesze się,teraz wszystko się uda,dbaj o siebie i ciesz się...
Dziewczynki kochane to bardzo miłe ze pamiętacie o nas,poczytaj Was codziennie,w zasadzie jestem.na bieżąco. Jednak nie udzielam się bo co mam pisać? Wy macie swoje słodkie problemy,fajnie...życzę Wam wszystkim zdroweczko. Ciesze się 10 kowa mamusią, super. U mnie różnie,teraz mamy problem z depresja męża,ma niestety nawrót choroby po 4 latach. Syn skończył 18 lat,zaraz pierwszy wyjazd wakacyjny bez rodziców...
I my z mężem wyjeżdżamy co prawda na krótko ale musze odwiedzić mój ukochany Gdańsk.
U mnie chyba nie zaniesie się na nowinę o powiększeniu rodziny,zaczynam się z tym godzić trudno pewnie tak musiało być. Żal w sercu nadal jest,teraz cieszyłam się tak ja Wy...Serdecznie Was pozdrawiam,ciesze się ze pamiętacie.
Na angina super sprawa jest posmarować gardła od środka gencjana, tylko wodnym roztworem. To nieprzyjemne ale pomaga w mig. Mój młodszy syn ciągle łapał i co dwa tyg lekarz...poleciła mi to pielęgniarka. Od tamtego czasu już nigdy nie miał angina.
Dobrego dnia,zdroweczko i wiele radości...Monika

Dzięki izabela33 za pamięć :* Niestety zostawili mnie w szpitalu ale wstępnie wygląda to w miarę dobrze. Co prawda dostałam już jeden zastrzyk sterydowy na szybszy rozwój płuc a poza tym tradycyjnie nospa i luteina. Lekarz (dr Hincz fajny człowiek) obiecał, że jak wyniki moczu będą dobre to może jutro mnie wypiszą :) Trzymajcie kciuki bo szpital nie dodaje jakoś otuchy, wiem, że jestem wybredna ale ta wszechobecna okropna zieleń mnie dobija no i ten sracz... kolor podłogi :) wiem, nie jestem na wczasach ;) Miłego dnia!

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

Cameom mi lekarz sam zasugerowal samolot jak uslyszal, ze chce jechac do Wloch samochodem:-) bedzie dobrze, nasza Malutka przy starcie i ladowaniu tylko szajbki dostala i wiercila sie strasznie, potem chyba zasnela. Lecielismy 5 godzin, do Hiszpanii kontynentalnej bedziesz miala duzo krocej:-)
Martynika Ty tez koniecznie sie odezwij po usg!:-) ja uczciwie mowie, ze dam znac dopiero jutro rano, bo zaraz po lekarzu jedziemy odwiedzic kuzynke w szpitalu na patologii ciazy:-( zostalo jej jeszcze ponad 3 tygodnie lezenia... :-/

Witajcie dziewczynki. Mnie dziś nad ranem złapał straszny skurcz łydki, a przecież biorę magnez. Weekend spędziliśmy u teściów i niestety wrocilam z upławami. Także zażywam pimafucin globulki i krem.
Adonis, również przechodziłam walkę z niejadkiem. Moja w wieku 5 lat uparła sie że nie będzie jeść i koniec. Skończyło się anemią i wagą 16 kg w wieku 5 lat. Pomogla nam homeopatka. Teraz ma super apetyt, aż za bardzo czasem i i waży 24,5 kg.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Daga81
Witajcie dziewczynki. Mnie dziś nad ranem złapał straszny skurcz łydki, a przecież biorę magnez. Weekend spędziliśmy u teściów i niestety wrocilam z upławami. Także zażywam pimafucin globulki i krem.
Adonis, również przechodziłam walkę z niejadkiem. Moja w wieku 5 lat uparła sie że nie będzie jeść i koniec. Skończyło się anemią i wagą 16 kg w wieku 5 lat. Pomogla nam homeopatka. Teraz ma super apetyt, aż za bardzo czasem i i waży 24,5 kg.

Nie chce żeby to zabrzmiało niemiło, ale cieszę się. Ciesze się, że mogę poczytać o innych przypadkach w podobnym wieku. U nas znowu był kryzys przy kolacji. Zjadła ile chciała , wypiła herbatę i poszła spać.

Teraz śpi nadal a przez sen wola 'pupa pupa'się cieszy :) mamy fazę minionkow.

A bierzesz magnez? Czy magne b6? Mnie to drugie dopiero pomogło w dawca 3x1 lub 3x2

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Agatka83
Dzięki izabela33 za pamięć :* Niestety zostawili mnie w szpitalu ale wstępnie wygląda to w miarę dobrze. Co prawda dostałam już jeden zastrzyk sterydowy na szybszy rozwój płuc a poza tym tradycyjnie nospa i luteina. Lekarz (dr Hincz fajny człowiek) obiecał, że jak wyniki moczu będą dobre to może jutro mnie wypiszą :) Trzymajcie kciuki bo szpital nie dodaje jakoś otuchy, wiem, że jestem wybredna ale ta wszechobecna okropna zieleń mnie dobija no i ten sracz... kolor podłogi :) wiem, nie jestem na wczasach ;) Miłego dnia!

Tylko nie zwariuj! Ja mam to samo podejście do szpitali co ty :) trzymaj się! !!

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Biorę Magne B6 od 16 tyg ciąży, bo brzuch mi twardniał.
Wiesz, myślę, że wpływ na zachowanie naszych dzieci faktycznie bardzo wpływa otoczenie. Ja też odchudzam się całe życie i mała ciągle słyszała o tym i faktycznie ona wtedy powiedziała że nie będzie jeść bo się odchudza. Był to straszny okres. Płakałam ciągle, bo nic nie pomagało. Nie chciał chodzić do przedszkola, bo tam " było jedzenie". Dopiero homeopatka nam pomogła magicznymi kropelkami. Kiedyś tez nam pomogla jak Magda nie chciała robić kupy, a było to podłoże psychologiczne. Także też trochę z nią przeszłam, aż czasem ludzie mi nie wierzyli, ze faktycznie miała takie fobie.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Agatka trzymaj się kochana, ja też do szpitali mam awersję, wyniki będą dobre i szczęśliwie wrócisz do domku trzymam za to kciuki
adonis mądrze rozegrałaś sprawę z malutką i nie zrażaj się zmiany zachodzą małymi kroczkami raz dwa do przodu raz jeden w tył
Daga ja biorę zestaw witamin dla kobiet w ciąży i matek karmiących DoppelHerz raz w nocy złapał mnie skurcz i od tego momentu leżę z nogami w górze do południa i wieczorem po pół godziny i jak na razie pomaga

Jeśli chodzi o wakacje to oczywiście marzy mi się morze, ale mamy ok. 500 km w jedna stronę poza tym jak już wspominałyście to jest duży wydatek a teraz trzeba wziąć się za wyprawkę dla maleństwa i trochę odświeżyć mieszkanie zwłaszcza ściany po urzędowaniu dziecka i psa. Jeśli nie morze to zapewne wypadzik nad jeziorko aby młoda mogła pomoczyć dupkę w wodzie :)

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

A teraz podzielę się z wami moim szczęściem wczoraj byłam na usg połówkowym i wszystko jest ok. szyjka ładna i czysta dzidzia zdrowa długa na ok. 30 cm i waży 665 g, średni wiek ciążowy z wymiarów płodu 24 tyg. z om 23 tyg. I nadal jest chłopcem :) kurcze ale jestem szczęśliwa czeka mnie wyzwanie muszę zacząć kompletować wyprawkę bo mam wszystko po córci.
Moja Królewna ma dziś dyskotekę w klasie jak rano wybierała kreację to ledwo nie parsknęłam śmiechem niedługo zacznie się strojenie.
Jutro mamy uroczyste zakończenie roku szkolnego ale te dzieciaczki rosną szybko dopiero chodziłam z brzuchem a teraz ten brzuch idzie do pierwszej klasy eheh.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

paulinkaa88
Dziewczyny mam pytanie robiła sobie któraś paznokcie hybrydowe w ciąży idę w sobotę na wesele i nie wiem jakie zrobić?

Ja robiłam ma swój ślub na początku maja. Czytałam gdzieś że może zaszkodzić lampa ale nie popadała bym w skrajności. Ewentualnie można zrobić manicure winylowych. Najwygodniejszy jest french bo do wszystkiego pasuje.
Ja walczę powtórnie z glukozą jeszcze tylko 20min i będzie po wszystkim. Bez cytryny. Smak jak słodki, tani lizak ;)

Agatka83

Bardzo szybko ten steryd Ci zdali, tym bardziej jak chcą Cię zaraz wypuścić... Nie jest czasem tak, że jak już dają to trzeba wybrać całą serię 4 szt?

@Kasiek Brzuszek piękny i okazały :D Rozstępy Ci się nie porobiły jeszcze?