Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Usagi ja rowniez Ci wspolczuje, ciezko Ci napewno i nie tylko Tobie ale calej Twojej rodzinie...
Jak to zawsze mówia "tak musialo byc" ale wiem z doswiadczenia ze to nie pomaga a bardziej doluje.
Wiec jedyne co moge powiedziec ze jestem z Toba calym serduszkiem i trzymajcie sie mocno, dacie rade.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Usagi bardzo mi przykro:( trzymaj sie kochana, musisz byc silna, z czasem jest latwiej!

Ania77 ja tez mam badanie 9.04 to bedzie dla nas wazny dzien :)

Tubulinkamoje malenstwo jest wysoko po lewej stronie, blizniaki tez ulozone byly po bokach, wiec mysle ze to nie powinien byc powod do zmartwien tym bardziej, jesli lekarz nic nie mowil:)

A co do wyprawi to ja sie spakuje we wrzesniu:)

Jesli chodzi o samopoczucie to u mnie bylo lepiej a teraz znow brak apetytu i popoludniowe mdlosci i mega zmeczenia pewnie to ostatnie to zazsluga blizniat a podobno od12tyg jest lepiej haha:)

Mam tez pytanie do dziewczyn co stosuja duphaston, czy on wplynal jakos na wasza watrobe? Bo ja mam zle proby watrobowe a w listopadzie byly ok, wiec nie wiem.od czego:( jutro mam wizyte to sie okaze.

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

usagi - bardzo współczuje :(

dziewczyny, bierzecie witaminy? mi lekarka nie kazała, powiedziała, że to zbędne jeżeli wszystko jest ok.
ale kiedy czytam na forach, że prawie każda bierze, to nie wiem co mam o tym myśleć? Wam lekarz nakazał czy same zdecydowałyście o tym?

osłona - ja mam te same pytania do ginka :) chce chodzić na basen przez całą ciąże. Moje włosy to też wołają o farbowanko, z samymi odrostami mogłabym zyć, ale ja już mam sporo siwych włosów, a te to raczej ozdobą nie są :D jutro z rana przed pracą idę na morfologię i mocz, a po świętach na wizytę :) to moje drugie badanie będzie i już doczekać się nie mogę :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i499vvj7hy833ah.png]Tekst linka[/url]

Wyrazy współczucia dla usagi, dużo siły i spokoju.

Ja jutro idę na badanie USG, może tatusia wpuszcza żeby usłyszał serduszko. U mnie brzuszka w ogóle nie widać, nie mam mdłości i mąż mi parę razy wypalił żebym się ciąża nie wymawiała... może jak zobaczy dzieciaka na żywo to zrozumie ze sobie nie żartuje. Problem w tym ze dzidzia nie chciała się na usg przez brzuch robionym pokazać, a na dopochwowym raczej widzów nie wpuszczaja:)

Zjadłam dzisiaj z 5 kukułek, zanim zrozumialam czemu tak mi smakuja...alkohol w nadzieniu, także ten, na resztę sobie tylko patrze z tesknotą:)

Hej dziewczyny,
o basen w II i III trymestrze pytałam mojego lekarza, powiedział, że nie widzi przeciwwskazań. Zalecił aplikować sobie tampon nasmarowany (o ile dobrze pamiętam) clotrimazolum przed każdym wejściem.
Z tym farbowaniem to nawet nie pomyślałam... Pobiegłam do fryzjera bo odrost był już spory i tyle. Ale z tego co pamiętam to koleżanki normalnie farbowały włosy w ciąży, więc chyba nie zrobiłam krzywdy Maleństwu.
Ja mam usg genetyczne jutro o 19 a już pół ubiegłej nocy nie przespałam. Tłumacze sobie, że nerwy nic nie dadzą a wręcz zaszkodzą ale to nic nie daje:(

Farbowanie nie szkodzi, tylko warto zrobić test uczuleniowy no i nie wdychać amoniaku :P
Sama się zaczęłam zastanawiać nad tym USG prenatalnym muszę dopytać lekarza. Też chciałabym iść z moim 07.04 na USG ale pracuje i nie bardzo ma szansę na wolne... Szkoda bo tylko zdjęcia widział a jak miałam dopochwowe w 8 tyg. to nie poprosiłam lekarza z tego wszystkiego żeby go zawołał. Dla mnie to nie byłby problem więc powinien się zgodzić no ale tego już się nie dowiem...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

mój mąż wchodzi ze mną normalnie do środka, siada na krześle i czeka potem wchodzimy na usg i tyle :) żaden problem dla lekarza.
przy porodzie jestem zdania,ze warto kogos miec ze sobą by w trudnej syutacji zadbał o nas, bo nawet najlepsi lekarze to obcy ludzie. My wiedzieliśmy od razu,ze rodzimy razem. niektórzy biorą mamę, siostrę lub koleżankę.
od wczoraj juz jestem spokojna :)
małe się rusza, serce mocno bije, i juz nerwy znikają :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

ufz
Wyrazy współczucia dla usagi, dużo siły i spokoju.

Problem w tym ze dzidzia nie chciała się na usg przez brzuch robionym pokazać, a na dopochwowym raczej widzów nie wpuszczaja:)

Zjadłam dzisiaj z 5 kukułek, zanim zrozumialam czemu tak mi smakuja...alkohol w nadzieniu, także ten, na resztę sobie tylko patrze z tesknotą:)

nie wiem dlaczego nie wpuszczają? u mnie żadna różnica. wczoraj też miałam i dopochwowe i przeez powłoki brzuszne i mąż stał za lekarką.

~tubulinka ja w poprzedniej ciazy jak i w tej mam malenstwo ulozone bardziej po lewej stronie, nawet jak mnie wiazadla ciagna to bardziej z lewej strony i jak robi mi usg dopochwowe to tez bardziej na lewo a wiec nie martw sie ja tez sie dziwilam ale jak malenstwo zacznie rosnac to nie bedzie mialo wyboru bedzie musialo zmiescic sie na srodku pomiedzy kiszkami :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Gość tubulinka

Dzięki.za odpowiedz no.moje leży prawie w prawej pachwinie. Do tego głową w dół wiec żeby coś zobaczyć to nie dość że przez pochwe to musiałam jeszcze prawie akrobatyke uprawiać pięści pod pośladki itp. Echh lekarka stwierdza ze będzie młode uparte ;)

~tubulinka
Dzięki.za odpowiedz no.moje leży prawie w prawej pachwinie. Do tego głową w dół wiec żeby coś zobaczyć to nie dość że przez pochwe to musiałam jeszcze prawie akrobatyke uprawiać pięści pod pośladki itp. Echh lekarka stwierdza ze będzie młode uparte ;)

ja też z pięściami :D

No źle napisałam, poprostu chyba bym się nie czuła dobrze, taka sytuacja: mam faceta ginekologa, głowice do usg mi tam wkłada między nogi, a nad wszystkim czuwa maz:) Mam nadzieje, ze nie tylko mnie to bawi...
Chociaż z nadchodzacym porodem to powinnam się przestać takimi błahostkami przejmowac;)
Kogo bierzecie na poród? Ja najchętniej męża, ale on mdleje przy pobieraniu krwi i już mi powiedział ze raczej na niego nie liczyć. Naciskać na niego żeby był? A jak mi padnie i będę się jeszcze o niego musiała martwić? Matki nie wezmę bo straszna panikara i by mnie z nią szlak trafil:)A teściowa jest fajna ale tak max do 2 h. a porody dłużej trwają, wiec jej wszechwiedza mnie wykonczy.W tej sytuacji to bym chyba przyjaciolke wzięła. ..ale mieszka w innym mieście. Chyba będę musiała sama przecierpiec poród. No i boję się wrednych położnych. Jak mąż był chory i był w szpitalu to każdy kontakt z pielęgniarkami odchorowywal i ja też, wredne baby-nie obrażając tych miłych, na które niestety nie trafiliśmy.

ufz spokojnie rozumiem o co chodzi, mój narzeczony jakby zobaczył że jakiś stary dziadek (mój gin) wkłada mi tą (długą i cienką) głowicę w dodatku z prezerwatywą na niej to po wizycie też nie zostawił by tego bez odpowiedniego dla niego komentarza :P ale to nie zmienia faktu że i tak najpierw podniecałby się widokiem własnego pierworodnego
Ja też idę ze swoim do porodu też nie za dobrze reaguje na krew ale i tak ma zakaz patrzenia w dół więc jego funkcją będzie trzymanie za rękę i ocieranie potu z czoła. Też mam matkę panikarę i "najmądrzejszą" teściową na świecie więc i one odpadają.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Ja dobrze pamietam moj pierwszy porod drogami natury, poza cudem narodzin, to fizycznie tak fajnie nie jest i nie chodzi o bol bo mozna znieczulenie wziasc tylko o fizjologie( oszczedze poki co wam szczegolow:)). Ja Amelke rodzilam w wieku 19lat i zaluje ze jej tata przy mnie byl bo to mnie krepowal, a i jego nieco zniechecilo. Moj obecny maz oznajmil ze bedzie i wiem ze moge na niego liczyc ale nie wiem czy sie zgodze hehe na szczescie mam jescze 6mc na zastanowienie sie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Mój mąż już był ze mną na usg dopochwowym i nie był przerażony. I sam oznajmił, że będzie przy porodzie. Wiem, że mogę na niego liczyć także jestem spokojna o poród. Teściowej nie chcę, bo nie jesteśmy tak blisko, żeby widziała mnie w takiej sytuacji... Mama panikara wiec też odpada :)

Dzwoniłam do przychodni gdzie mam usg i powiedzieli, że raczej lekarz się godzi, żeby mąż był przy wizycie. Co jak co, ale on zna mnie już dosłownie z każdej strony i nie czuje się skrępowany. Rozumie, że tak badanie trzeba przeprowadzić i koniec :) mam nadzieję, że małe da się zbadać i będzie coś widać hehe zaczynam się troszeczkę stresować...

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

ufz mój mąż na przykład stwierdził, że nie będzie patrzył jak mi lekarz tam coś wkłada i na usg wybierze się dopiero wtedy, kiedy będzie robione, że ja tak powiem, "zewnętrznie":) Nie mam zamiaru naciskać i zmuszać go do czegokolwiek. Tym bardziej, że wiem ile kosztuje go ta decyzja, bo siedząc pod drzwiami umiera ze stresu.
Jeśli chodzi o osobę, która może być przy porodzie koleżanka zdecydowała się na przykład na prywatną położną.
Pomysł chyba nie najgłupszy. Jej mąż zdecydowanie nie chciał być na sali porodowej, z mamą nie dogadywała się najlepiej. Po porodzie bardzo sobie chwaliła ten wybór. Położna z dużym doświadczeniem, która jest tylko do naszej dyspozycji, w przeciwieństwie do faceta, który nie wie co się dzieje naokoło i sam się stresuje, może być strzałem w 10:) Niestety nie dopytywałam ile taka wykwalifikowana pomoc kosztuje.