Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Doczytałam resztę postów i powiem wam jedno. Zazdroszczę wam tych wizyt z ważeniem! Moją ostatnio w szpitalu ważyli i w 24 +4 miała 700g. Ciekawe ile ma teraz. Wizyta niby już w czwartek, ale mnie itak nosi :D

Nagrałam wczoraj fajny filmik wieczorem, jaka była rewolucja w brzuchu, ale nie wiem kiedy wrzucę, bo mam urwanie głowy. Zaraz po wyniki, do lekarza z nimi, potem korona, a jutro zaś wesele na które tak bardzo nie chcę iść, że pojęcia nie macie ;/ Ale to "psiapsiółeczki" mojego (w sumie to byłej psiapsiółeczki) i chciał nie chciał iść muszę.

Kamiodka tak dokładnie pessar będę mieć założony. Jak tylko kurier mi go przywiezie (w poniedziałek) to mam dzwonić i będę mieć założony. Z tego wszystkiego śniło mi się w nocy ze urodziłam. Jedyna dobra rzecz jaką zauważyłam w tym śnie to na drugi dzień po porodzie miałam brzuch jak przed ciążą :-P pomarzyć dobra rzecz :-)

http://s8.suwaczek.com/201509291578.png

Do dziewczyn które jeszcze pracują. Czy Wam sie też już tak chce jak nie chce? haha Od tygodnia chodzę jak zombie. Praca, obiad, spanie, praca, obiad spanie... oprócz tego z ciążą wszystko ok. nie mam powodu iść na l4. Ale jestem wypluta z sił..... mieszkam nad morze, plaża 1 km ode mnie, a ja po pracy śpię :(
też nie macie energii?

http://www.suwaczki.com/tickers/3i499vvj7hy833ah.png]Tekst linka[/url]

Marysia lubi kopać, i to mocno, w lewy bok. Mam uczucie jakby mi w biodro uderzała. Nie jest to przyjemne. Główkę ma po prawej stronie, ale po jej dużej ruchliwości stwierdzam, że co chwilę robi fikołki, więc może mieć ją wszędzie.
Dzisiaj relaksuję się z psem u rodziców w domku nad samą Wisłą. Złapię trochę słońca i poczytam książkę. Spiszę też ile mam ciuszków, żeby nie robić niepotrzebnych zakupów :P

Basia to faktycznie malo, dobrze ze Ci zaloza bedziesz sie bezpieczniej czula a tak masz mozliwosc wypoczywac caly weekend :) I zycze Ci takiego brzucha, moja siostra dzien po porodzie nie miala brzucha byla chudziutka i tylko duzy biust istny ideal, wiec to mozliwe:) Tylko ze ona w 9mc miala brzuch jak ktos kto sie dobrze najadl:)

Ja uzywam pieluch z rosmanna sa przede wszystkim bardzo dobre, nigdy nie mialy dzieci odparzen i sa tanie:) przy dwojce to wazne. Papersy, hugissy uwazam ze za marke sie placi a po nich dzieci odparzwnia mialy, dobre sa tez pieluszki DADA z Biedronki.
Trzeba wszystkiego sprobowac ale pamietajmy tansze nie oznacza gorsze! :)
Ja do pieluch wielorazowych sie nie nadaje:)

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

agnieszkaaw ja wczoraj zawiozłam zwolnienie, bo juz mnie wszyscy przeklinali. A chłopak zajmujacy się w firmie bhp wysłałby mnie do domu w 3 miesiacu ;) z jednej strony sie ciesze, ze jestem w domu, bo po 8 h za biurkiem i godzinnej podrozy samochodem , kregoslup odmawial wspolpracy. Musze sobie teraz sorganizowac basenik, drobne zakupy i odwiedzic znajomych dla ktorych nie bylo czasu ;)

zuzia.be27
ewelinka prosto z mostu jej powiedz ze to twoje dziecko twoj wybor nie jej sprawa.
Wczoraj bylam na zakupach i polecam sklep Smyk. Piekne ciuszki super wyprzedaze za dwie paczki bodziakow -3 na 56 6 na 62, zaplacilam 60 zl. Masa jest tych przecenionych ciuszkow. Zamierzam do sklepu popedzic w niedziele.

Ja też kupiłam sporo ciuszków w smyku ale polecam ich str. internetową. Mają dużo niższe ceny a zamówić można do empiku i przesyłka jest za darmo :) Bardzo często jest też tak,że w sklepie nie ma przecen a na stronie mają do -50% :)

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

a propo pieluch Pampers, mam znajoma ktora sprzedaje wlasnie w dzieciecym sklepie i maja tez Pampersy. Mieli jednego klienta ktory sie strasznie oburzyl ceną bo w Biedronce byly ponad 10zl tansze a tyle samo sztuk. Wiec wlasciciel kazal klientowi kupic i przyjsc z ta paczka. Klient tak zrobi a wlasciciel przywiozl wage. Zwykla taka co sie wazymy. Zwazyl swoja paczke Pampersow i zwazyl paczkę klienta i klient zamilkl. Byla rozwnica duza w wadze. A co za tym idzie, rodzaj wypelnienia. Bylo poprostu mniej, albo gorszej jakosci. Ale wlasciciel dokladnie sam nie wiedzial wczesniej o co chodzi z ta cena wiec rozmawialm z przedstawicielem i ten mu wyjasnil czmu w Biedronce sa tansze :D Ot taka historia :D

Mam tez znajomą ktorej mąż pracowal w Angli i z tamtąd przywozil Pampersy bo po tamtych dzieci nie mialy odparzzen a po tych z Polski mialy :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Agnieszkaaw ja wlasnie siedze za biurkiem i klepie papiery. Dobrze sie czuje wiec nie planuje L4. Chociaz fakt jakis urlopik krotki by sie przydal bo nie mam kiedy zabrac sie powaznie za wyprawke. Swoja droga pewnie wynika to z tego, ze mam problem z usiedzeniem w miejscu i nic nie robieniem:-)
Tak sobie uswiadomilam, ze ja juz w 28 tyg przeciez, wczoraj chyba napisalam ze w 27. W srode mi zmierza Juniora. Ciekawe ile przybral. Co do ruchow to u nas bez zmian ADHD w najczystszej postaci.

A u mnie odwrotnie. Antek od tygodnia jakiś spokojniejszy, czuję jak się rusza ale już nie tak intensywnie. Może jest odwrócony w str. kręgosłupa...sama nie wiem.
Co do pieluch to ja mam na początek 5 paczek pampersa zielonych. Później chcę na dzień kupować jakieś tańsze a pampersa używać na noc. Tetra na pewno odpada :)

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

Cześć mamusie,
sięgnęłam w końcu po laptopa, żeby się odezwać, bo z komórki Was tylko czytam.
Odkąd wyszłam w poniedziałek ze szpitala, to leżę w łóżku i wstaję tylko na jedzenie i siku. Rodzice zaprosili mnie pod swój dach bo u mnie mąż od pn-pt w trasie i dogadzają mi. Brzuch wciąż boli. W środę byłam już na granicy i miałam wrócić do szpitala, ale moja gin powiedziała, że znów mnie przyjmą na 3 dni i jak wszystko będzie ok, to do domu i może tak w kółko. Kazała koniecznie do ortopedy i dopiero potem ewentualnie się zgłosić. Stanęłam na rzęsach i dostałam się wczoraj rano, po wielu łzach i nerwach na poczekalni. Jeden starczy gość stanął w drzwiach i powiedział, że nie pozwoli mi się nawet zapytać, czy ortopeda mnie przyjmie, normalnie cham chciał mnie chyba pchnąć centralnie w brzuch swoim zadem, na szczęście odsunęłam się na tyle, że mnie tylko musnął lekko, ale tata o mało mu nie wpierniczył! Rozpłakałam się i usiadłam załamana. Na szczęście spotkaliśmy znajomą doktorkę i nagle zostałam poproszona bez kolejki, ale gdyby nie to, to pojechałabym od razu do szpitala. Dla mnie to chore, że nie może mnie w szpitalu położniczym ortopeda zbadać, tylko muszę próbować z przychodniami… Ortopeda stwierdził, że moje trzaskające biodro nie jest przyczyną mojego bólu brzucha, ale muszę pilnować spojenia, bo może się rozchodzić, bo przy naciśnięciu mocno bolało… Stwierdził, że to mogą być zaczepy mięśni, które ciągną i pododują ból. Po wizycie moja pani gin kazała zwiększyć no-spę do 4 dziennie i zobaczyć, czy nie boli. A więc boli dziewczyny. Cały czas jakbym miała zaraz okres dostać. Z czego to może być? Szyjka przy wypisie w poniedziałek miała 3,76mm, reszta wszystko ok. Przy temperaturze na zewnątrz w tamtym tygodniu około 25stopni w szpitalu miałam około 35. Teraz ma być 35 na zewnątrz to ile w pokojach szpitalnych będzie?! W weekend w tamtym tygodniu nikt mnie nawet nie zbadał, dopiero w poniedziałek. Co radzicie? Przeczekać w łóżku do poniedziałku i z samego rana się zgłosić? Uniknę upałów i przynajmniej będę przebadana, a sobota i niedziela w wygodnym łóżku w domu, czy jechać od razu? Wspomnę, że ból trwa od tamtego czwartku i pobyt w szpitalu, ani ortopeda nic w sumie nie stwierdzili. Doradźcie coś, bo naprawdę strasznie się boję…

Gość Niuśka32

Mleczyk
ja bym pojechała do szpitala,
jakoś mimo tej całej otoczki czuję się tam bezpieczniej niż w domu,
zawsze mogą Ci dać kroplowke przeciwbolową,
cos na sen.....
i zawsze jest czas szybszej reakcji niż w domu....
zawsze też prędzej jakiś lekarz popatrzy...
a w domu co będziesz leżeć i się zastanawiać.
Takie mam zdanie,

Tak piszecie (i dobrze i źle) o pieluszkach Huggies, a przecież właściwie nie ma już o czym mówić, bo ich już nie ma.
Kimberly Clark wycofało się z produkcji pieluszek na Europę (chyba poza Włochami z tylko z tego co pamiętam). Jedyne co można kupić z tej marki to chusteczki, pieluszki do pływania i pieluchomajtki na nocne moczenie dla starszych dzieci.
To co jest jeszcze na półkach sklepowych, na allegro itp. to resztki magazynowe.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

kochane mamusie :) pamietajcie o spozywaniu duzej ilosci plynow, najlepiej wody niegazowanej. Moja ginekolog od poczatku ciazy powtarzala,ze kobiety w ciazy aby nie miec zatrucia ciazowego i obrzekow musza duuuzzzooo pic. No i co wazne: wtedy tez nasze malenstwa maja w czym plywac:) zapewne kazda to wie, ale teraz mamy lato wiec tym bardziej o tym pamietajmy! :) pozdrawiam!