Skocz do zawartości
Forum

Czekające na 2 kreseczki - REAKTYWACJA

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Dziewczyny ☺️
Ja właśnie czekam na pobranie krwi. Dzisiaj czuje się lepiej. Można powiedzieć, że nie plamie, jedynie jak aplikuje luteinę tym patyczkiem to jest leciutko zabrudzony. Brzuch raczej nie boli, lekko kłuje raz z jednej raz z drugiej... cały czas myśle o tej ciąży pozamacicznej i bardzo się tego boje :(

Magdalena wspaniale, że u Ciebie wszystko dobrze ☺️ Nie wiedziałam, że dzieciątko w 9 tyg jest już takie spore ❤️

A jak reszta dziewczyn się czuje?

https://www.suwaczki.com/tickers/p19uskjoeflvaqdo.png

magalena super ze dzidzius rosnie i ma sie dobrze :))

Agula bedzie dobrze, odpoczywaj jak masz zwolnienie i mysl pozytywnie choc wiem ze nie jest latwo ;)

Karolcia teraz czekamy na relacje z porodu :)) a do 40-stki to jeszcze masz troche wiec spokojnie zrealizujecie plan :)

Hildegarda pytalas o testy owu, ja uzywalam i fajnie sie sprawdzaly, jak byl pozytyw to dzialalismy co drugi dzien i za drugim razem sie udalo. od pozytywne testu to owu jest ok 12-36h wiec trzeba dzialac w tych dniach :) powodzenia

hihi cieszę się dziewczyny, że choć nic ciekawego nie mam teraz do opowiadania, to chociaż czasem Was rozśmieszę ;-) Ale kolejny raz udowdniacie mi, że serio, testy sikane nie mają za dużego sensu przed terminem miesiączki.
Teska, dlatego właśnie trzymam kciuki, żebyś dotrwała do soboty. Ostatnio sobie myślałam, że jakbym tak nie panikowała, to ile ja bym chajsu zaoszczędziła i jak teraz mogłabym poszaleć na wyprzedażach hihihi
Agula - krecha ciemniejsza niż ta sprzed paru dni, więc wygląda to dobrze. Obstawiam późniejszą owulację. Czekam na wyniki Twojej bety. Kolejną zrobisz w sobotę? Mnie też teraz mój organizm okłamuje, bo wydawało mi się, że owu była przedwczoraj, ale dziś mam ciągle obniżoną temperaturę i cycki napięte, więc chyba owu jednak przyjdzie jak w apce, czyli jutro. Także kontunuujemy romantyczne wieczory hihi
Bardzo się cieszę, że nasze ciężarne są w świetnej formie i wszystko jest na dobrej drodze. Dziękuję Wam dziewczyny za to, że nas wspieracie i dajeie nam "dobry przykład" ;-)
Orbit, daj znać. Jeśli test pozytywny to może idź na cito do lekarza, żeby krwawienia się nie powtarzały. A jeśli negatywny, to celebruj każdy dzień nowego cyklu hihi Pozdrawiam Was i życzę Wam miłego dnia

Karolcia Myślałam właśnie o tym patyczku czy to aby dobre jest a widzisz ulotki już nie doczytałam.
PannaEm kolejna betę robie w sobotę. Nie wiem ale mam przeczucie, że coś jest nie tak z tą ciąża. Dzisiaj znowu piersi mnie nie bolą, przestały być nabrzmiałe :/ i te ukłucia mnie martwią tak jak przy owulacji...

Masz rację, dziewczyny są tu dużym wsparciem. Gdyby nie to forum to chyba bym już zwariowała z tą ciąża.

Dziewczyny dziękuję za wsparcie.
Obiecałam sobie że nie będę czytać ano się udzielać ale nie mam komu się wyglądać :( nikt mnie nie zrozumie, nawet mój mąż niby też jest tym przejety ale chyba nie zdaje sobie sprawy z tego że to Może nie być takie proste :(
Czuje ze to moja wina :( mam prawie 35 lat, lekką nadwagę z którą walczę całe życie, zawsze lubiłam mieć wszystko zaplanowane, poukładane i teraz mam za swoje. Nie zdecydowaliśmy się szybciej na drugie dziecko bo najpierw nie mieliśmy mieszkania, mieszkaliśmy u teściów we 3 w jednym pokoju, potem kupiliśmy mieszkanie to mąż wyjechał do pracy za granicę i nie chciałam być sama z dwójką dzieci bo z jednym było mi ciężko i tak minęły kolejne 4 lata.. A teraz kiedy mamy warunki może jest już za późno. Jestem załamana...
Przełożylam wizytę i idę w środę. Tym razem mam w sumie zwykła miesiączke nawet nie jakaś mocną, nie krwawie skrzepami jak ostatnio i boję się czy wszystko się samo oczyści.
Ponieważ nie umiem siedzieć i czekać zrobiłam dziś kilka podstawowych badać, fsh, LH, prolaktyna, ogólne krwi, tsh, ft3 i ft4. Najwyżej lekarz przepisze mi jeszcze inne ale może cokolwiek mi powie.
Przepraszam dziewczyny za ten monolog ale musiałam się wyrażalic :(

Agula89 bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki! Musi być dobrze!

Magdalena śliczne maleństwo :)

hchy3a3f0ij9779s.png

2010 córcia
27.04.2019 10 tydz. Bliźniaki

06.2019 6 tydz.

07.2019 5 tydz.

Agula trzymam kciuki za wyniki bety, będą dzisiaj? Nie daj się złym myślom, choć to na pewno ciężkie. Jestem z Tobą! Koniecznie spróbuj zająć czymś myśli:)
Iguana pisz jak najwięcej, jeśli tylko może Ci to trochę ulżyć. Fajnie, że zrobiłaś już jakieś badania, może dowiesz się już czegoś na wizycie. Ja wierzę, że się uda i to jakieś przejściowe problemy. 35 lat to naprawdę nie jest wiek, w którym nie da się zajść w ciążę. Bardzo Cię wspieram i trzymam ogromnie kciuki!!

A ja już przeszłam wszystkie fazy, od pewności że jestem w ciąży, po pewność, że zaraz dostanę @, można ześwirować:/ a oczywiście miałam nie myśleć :D

Iguana, dobrze, że do nas wróciłaś. Tutaj nikt się mądrzy, nie ocenia, nie zadaje bolesnych pytań. Tutaj można dostać pokłady wsparcia i pomysłów, co zmienić, zeby wreszcie sie udało, więc myślę, ze dobrze, ze jesteś z nami. Wczoraj wlasnie rozmawislam o tym z przyjaciółką. Ileż to razy sie modlilysmy, zeby tylko nie byc w ciąży: no studia, bo slaba praca, bo chłopak niegotowy. A teraz myslimy, ze pewnie wszystko by sie ułożyło, a teraz nie wychodzi. A czas nam nie sprzyja.. no ale nie jestesmy jeszcze takie stare, brać sie trzeba za madre leczenie i do roboty :)
Teska, ja w poprzednim cyklu bylam pewna i dupa :) Przerosly pęcherzyk mi splatal te objawy, a nie ciąża. Tez musze sie przebadac czy poprawnie owuluje. Chociaz cykle mam 31-32 regularnie.
Agula, te jajniki mogą byc od progesteronu. Prawidlowe zjawisko. A puerdi, to Magdalena chybs tez pisala, ze nie miala obrzmialych puersi. A dzidzia rośnie :) easy :*

Iguana dobrze, że jesteś. Ja też od straty poprzedniej ciąży mówiłam sobie, że nie będę wchodzić na forum czytać. Ale jednak mi to dużo daje, dziewczyny zawsze coś doradza i wesprą bo każda z nas ma ten sam cel i podobne problemy a w życiu prywatnym nie każdy chce słuchać.
Trzymam kciuki za Ciebie mocno jak i za resztę dziewczyn. Każdej życzę ciąży, nudnej, bezproblemowej!
Teska czekam na wyniki z niecierpliwością. Cały czas wchodzę i sprawdzam. Dziewczyna na recepcji mi mówiła o której bedą ale ja jakaś nieprzytomna byłam i nie pamietam :/
Leżę w łożku i nie wiem czy się zająć... wertuje internety wzdłuż i w szerz . Jedyny plus to, że plamienie się skończyło a to pewnie za sprawa luteiny.
PannaEm z tymi piersiami to jest dziwna sprawa bo raz bolą raz nie.
Prawda jest taka, że co ma być to będzie. I teraz już nie mam na to wpływu. Musze czekać na wyniki.

Agula piersi to koło 6 tygodnia wystartują, spokojnie :) daj znać jak wynik bety :)
Iguana pisz ile tylko chcesz. Trochę Cie rozumiem, bo my mieliśmy zrobić dziecko jak zbudujemy dom, jak to jak tamto. Jakby nie dwie wpadki to jeszcze bym w pierwszej ciąży nawet nie było, a w tym roku 36 lat skończyłam. Gdy był Filipek a mąż znów mówił że trzeba poczekać ze przeprowadzka najpierw, że w tym domu nie ma miejsca dla drugiego dziecka, modlilam się o drugą wpadkę, ale myślałam też że takiego farta to mieć nie będę. Na szczęście się udało, bo właśnie najgorsze jest odkładanie, zawsze jest jakiś powód aby jeszcze poczekać. A w domu udało się nawet pokój osobny dla drugiego wygospodarować, choć gabinet (dokumenty, drukarka, biblioteczka z książkami) wylądował na strychu. Więc wierzę że i wam się uda, tylko zrób badania bo ewidentnie jest problem z utrzymaniem się ciazy, a nie z samym poczęciem. I daj znać co powie lekarz i jak wyniki.

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Mam wyniki :
Morfologia krwi wszystko w normie tylko limfocyty norma 40 ja mam 45,5.
Tsh, ft3 i ft4 w normie
Fsh 9,91 czyli w normie dla fazy folikularnej.
LH 13,4 i to jest za wysokie bo Birma w tej fazie to 12,6
Prolaktyna też ponad normę bo mam 24,8 a norma to 23,30
Niby nie mam takich złych tych wyników ale zobaczymy co lekarz powie. Czytałam co to może oznaczać ale nie do końca to do mnie pasuje bo przy podwyższonym LH może to być zespół policystycznych jajników ale ja cykle mam jak w zegarki i owu też jest. Podobnie z prolaktyna podwyższona powinnam mieć nieregularne cykle bez owu a u mnie to jest ok.
No nic czekam teraz do srody pewnie jeszcze jakiś badania będę musiała zrobić.

Agula89 jak beta??

hchy3a3f0ij9779s.png

2010 córcia
27.04.2019 10 tydz. Bliźniaki

06.2019 6 tydz.

07.2019 5 tydz.

Agula piękna beta ! Ja byłam w 5t2d na pierwszym usg i kompletnie nic nie było widać ale lekarz powiedział że to wczesna ciążą na podstawie beta hcg. Była półtora tyg później i juz widoczny pęcherzyk z zarodkiem :-) U Ciebie też tak będzie! Teraz idę w środę i liczę że będzie serduszko :-)

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

iguana skarbie świetnie że z nas nie rezygnujesz.i dobrze ze badania porobilas to chociaż będzie już jakiś punkt zaczepienia. Pamiętaj jeszcze później o progesteronie. Może porob w tym cyklu testy owu aby określić kiedy dokładnie później go zbadać.

agula beta śliczna. Bedzie dobrze. A gina masz swojego czy jakiś z marszu pierwszy raz? Bo może niektórzy tak mają że z marszu nie nastawiaja aby później nie było pretensji bo i takie kobitki się zdarzają. Ze niby lekarz obiecał a tu D...

A co do piersi to racja. Ja nie miałam nabrzmialy h piersi. Z początku bolały i przestawały. Teraz też raz bolą raz nie. Trochę są twardziejsze ale nie rosną może dlatego że to kolejna ciąża.

A za resztę dalej trzymam kciuki ❤️

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

magdalena lekarz nie był moim prowadzącym. Ogólnie ja chodzę do tej kliniki Medicover bo mam tam pakiet opieki z pracy. W Poznaniu mamy dwie placówki. No i tam jest kilkunastu ginekologów podzielonych na prowadzących i nieprowadzących ciąże. I byłam u tego bo ktoś odwołał wizytę a był jedynym, który ma same dobre opinie chociaż jest młody stażem. W poprzedniej ciąży chodziłam do jednej babki i nie byłam z niej zadowolona. Innych nie zdążyłam przetestować a Tych co maja najlepsze opinie ciężko dorwać z terminem. Ale mam juz umówione dwie wizyty naprzód i jedna jest do gina, który ma bardzo dobre opinie wiec jak juz zacznie prowadzić mi ciąże to będzie łatwiej się do niego umówić na kolejne ;)
Cieżko trafić na dobrego lekarza.