Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Eleonora, mój pierwszy też długo dojrzewał:D hahaha non stop prawie się darł przez 8 miesięcy, potem darł się z przerwami i też NIC Z nie pasowało oprócz czasem wózka, byle daleko chodzić.

Co do mleka z butli to jest niesamowita różnica przsz te dwa dni . Po pierwsze widzę dokładnie, że mam za mało w niektórych momentach a w innych za dużo. O to na pewno też płakał jak nie dojadał.
Po drugie z wzdęciami jest o wiele lepiej. Mniej łyka powietrza i ładnie odbija:)))
Jest to upierdliwe, ale co zrobić. Działa to najważniejsze.
Lajla?

Mi też oczyszczanie po połogu rok temu szybko poszło, już na 2 gi tydzień miałam spokój. Ale wtedy chyba po miesiącu czy 1.5 dostałam takiego mega okresu że chciałam pampersa pożyczyć od synka :D i miałam takie 4 okresy. W końcu wszystko się unormowalo. A wszystkie koleżanki i kuzynki które rodziły w tym samym czasie skubane albo 7 mscu spokoju albo ponad rok bez tej przypadłości.

Obstawiam że amanalka dochodzi po cc do siebie :)

Dziewczyny jestesmy po. Dagmara urodziła sie naturalnie o 8:40, ma 55cm, 4092g i 9/10 w skali apgar.
Nie nacinali mnie, peklam delikatnie na 1 stopniu. Mam tam troche szwow, ale rozpuszczalnych.

Mloda poszla na dogrzanie, wrzuce fote jak mi ja dadza. Jestem wykonczona, ponad 13h porodu. Nie chcialam oksytocyny, wiec utknelam od 23 do 7 rano na 5cm. Pozniej sie rozkrecilo.

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Amanalka gratulacje. Jesteś bardzo dzielna. Śliczna dziewczynka, pyza z niej. Dużo zdrowia dla Was obu.
Przy starszym synu też na początku miałam popękane brodawki i muszę Cię zmartwić, bo nic nie pomagało, a z nakładkami mały nie chciał ciagnąć. Troszkę łagodził Bepanten, ale generalnie zaciskałam zęby i po kilku dniach przeszło. Mam nadzieję, że Ci się uda jakoś przez to przebrnąć.

Hej kochane.

Gratulacje dla nowoupieczonych mamusiek,witamy Wasze sliczne maleństwa!;)

My wczoraj mieliśmy dzień cyca. Laura praktycznie nie spała tylko cały czas chciała ssać. Smoczka zbytnio nie ciągnie także tylko pierś. U nas też problem poobgryzanych i bolących brodawek. Też smaruję bepanthenem. Dziś kupiliśmy nakładki i pomału próbujemy,raz Laura złapie raz nie ale nie poddajemy się. Dziś też pierwsze użycie laktatora i 50ml mi się udało złapać;)

Ściskam Was wszystkie i maluszki :*

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egrm8fd7r.png

https://www.suwaczki.com/tickers/860ivcqgtujhjx0j.png

Gabi powodzenia :)

Amanalka, gratulacje, ale Daga duża :) fajnie, że udało się bez oksy.

My jeszcze w spa, jutro bedzie tydzien jak tu jestem, zmnieniłam tylko piętro. Kazio miał skok crp ę pierwszej dobie i przywalili antybiotykami :/
Zrobili posiewy z krwi, moczu, wymaz z ucha i badanie wód plodowych - wszystko pod kątem Gbs... Dzisiaj wyniki jałowe ale raczej zostaniemy na obserwacji jeszcze.
Obok w pokoju dziewczyna z synem urodzonym zaraz po nas i takimi samymi objawami.. Dziwna sprawa.

Oczywiście nie miałam pokarmu, dopiero wczoraj zaczęło się rozkręcać, noc i dzisiaj już bez szpitalnego mleka.

Przepraszsm, że się nie odnoszę do wszystkich poruszanych tematów, mam nadzieję, że jak wrócimy do domu i wszystko wróci na właściwe tory.

Przedstawiam Wam też małego Kaziutka :)

monthly_2018_09/wrzesniowe-2018_69598.jpg