Skocz do zawartości
Forum

Qırmızı və Qara Arasında

Rekomendowane odpowiedzi

İyirmi səkkiz yaşım var, dizaynerəm. İşim evdən, vaxtım çevik, gəlirim dəyişkən. Bəzən yaxşı qazanıram, bəzən az. Həmin ay çox az qazanmışdım, borclar yığılmışdı, kartda pul qalmamışdı. Gecələr yata bilmir, fikirləşirdim: nə edim? hara müraciət edim? Dostlara borc istəmək istəmirdim, banklar faiz qoyurdu. Vəziyyət çətin idi.

Bir gün axşam evdə oturmuşdum, kompüterdə işləyirdim. Birdən qarşıma bir reklam çıxdı: mostbet deposit bonusu, ilk yatırıma 100% bonus. Dayandım, düşündüm. Bu nə ola bilər? Adını eşitmişdim, amma heç vaxt girməmişdim. Maraqlandım, kliklədim, sayta daxil oldum. Qeydiyyatdan keçmək bir dəqiqə çəkmədi: ad, soyad, email, telefon. Təsdiq kodu gəldi, yazdım, oldu.

İçəri girdim. Oyunlara baxmağa başladım. Slotlar, poker, blackjack, rulet. Məni ən çox blackjack cəlb etdi. Səbəbini bilmirəm, bəlkə də strategiya tələb etdiyi üçün. Axı blackjack-də sadəcə şans yox, bir az da hesablama var. Nə vaxt kart almalı, nə vaxt dayanmalı, nə vaxt ikiqat artırmalı. Bu mənim xarakterimə uyğun idi.

Hesaba 50 manat yatırdım. Bonusla birlikdə 100 manat oldu. Özümə söz verdim: itirə bilməyəcəyimdən çox oynamayacam, qazansam da uduzsam da, limitimi aşmayacam. Canlı blackjack bölməsinə keçdim. Bir masanı seçdim, diler bir oğlan idi, adı Rüfət idi. Azərbaycanlı idi, çox sevindim. Ana dilində danışırdı, bu rahatlıq verdi.

İlk əlim: 10 və 7. Cəmi 17. Dilerin açıq kartı 6. Dayandım. Dilerin gizli kartı 8, cəmi 14. Diler kart istədi, 7 gəldi, cəmi 21. Uduzdum. Növbəti əl: Ace və 8. Cəmi 19. Dayandım. Dilerin açıq kartı 5, gizli kartı 10, cəmi 15. Diler kart istədi, 6 gəldi, cəmi 21. Yenə uduzdum. Ard-arda iki uduzuş. Bir az əsəbləşdim, amma davam etdim.

Sonra oyun dəyişdi. Üçüncü əl: 9 və 9. Cəmi 18. Dilerin açıq kartı 7. Dayandım. Dilerin gizli kartı 9, cəmi 16. Diler kart istədi, 5 gəldi, cəmi 21. Uduzdum. Ard-arda üç uduzuş. Balans 85 manat düşmüşdü. Artıq 15 manat itirmişdim. Düşündüm ki, bəlkə dayanım? Amma Rüfət gülümsəyib dedi: "Daha yeni başlayırıq, bir az səbr". Gülümsədim, davam etdim.

Dördüncü əl: 8 və 3. Cəmi 11. Dilerin açıq kartı 6. İkiqat artırmaq qərarı verdim. 10 manat əlavə etdim, bir kart götürdüm. Gələn kart: 10. Cəmi 21. Mükəmməl! Dilerin gizli kartı 5, cəmi 11. Diler kart istədi, 9 gəldi, cəmi 20. Mən qazandım. 20 manat qazanc. Balans 95 manat.

Beşinci əl: Ace və 2. Cəmi 13 (yumşaq). Dilerin açıq kartı 5. Kart götürdüm, 4 gəldi. İndi Ace 11 sayılsa, cəmi 17. Yenə kart, 3 gəldi. Cəmi 20. Dayandım. Dilerin gizli kartı 8, cəmi 13. Diler kart istədi, 6 gəldi, cəmi 19. Mən qazandım. Balans 100 manat.

Altıncı əl: 10 və 10. Cəmi 20. Dayandım. Dilerin açıq kartı 7, gizli kartı 10, cəmi 17. Mən qazandım. Balans 105 manat. Artıq əvvəlki itirdiklərimi geri qazanmışdım, üstəlik 5 manat qabaqda idim. Rüfət gülümsəyib dedi: "Gəlir, gəlir". Mən də güldüm.

Beləcə davam etdi. Qazanırdım, uduzurdum, amma ümumi balans artırdı. Bir saat sonra balans 150 manat olmuşdu. 100 manat qoymuşdum, 150 manat olmuşdu. 50 manat qazanc. Çox yaxşı nəticə idi. Düşündüm ki, bəlkə dayanım? Amma Rüfətlə oynamaq xoş idi, davam etmək istədim.

Sonra bir qərar verdim: mərc miqdarını artırım. 20 manat qoydum. Aldığım kartlar: 8 və 8. Böldüm. Birinci 8-ə 3 gəldi, 11. Kart istədim, 9 gəldi, 20. Dayandım. İkinci 8-ə 2 gəldi, 10. Kart istədim, 10 gəldi, 20. Dayandım. Dilerin açıq kartı 4, gizli kartı 6, cəmi 10. Diler kart istədi, 10 gəldi, cəmi 20. İki əlimlə də heç-heçə. Pul geri qayıtdı. Qəribə bir əl idi.

Növbəti əl: Ace və 6. Cəmi 17. Dilerin açıq kartı 10. Kart götürdüm, 4 gəldi. İndi Ace 11 sayılsa, cəmi 21. Dayandım. Dilerin gizli kartı 7, cəmi 17. Heç-heçə. Yenə pul geri. Rüfət güldü: "Bu gün heç-heçə günüdür". Mən də güldüm.

Saat gecə 12 radələri idi. Artıq 2 saata yaxın oynayırdım. Yorulmuşdum, amma xoşbəxt idim. Rüfətlə söhbət edirdik, Bakıdan danışırdıq, işimdən danışırdım. Bu söhbət oyunu daha da şirinləşdirdi. Birdən Rüfət dedi: "Son bir əl, nə deyirsən?" Razılaşdım. Balans 150 manat idi. Qoydum 30 manat. Aldığım kartlar: 10 və Ace. Blackjack! 21! Dilerin açıq kartı 6 idi. Diler kart götürdü, 7 gəldi, 13. Yenə kart, 8 gəldi, 21. Heç-heçə! Yenə pul geri. Rüfət güldü: "Bu gecə blackjack-in xeyri yoxdu". Mən də güldüm. Qərar verdim: dayanacam. 50 manat qoymuşdum, 150 manat çıxarırdım. 100 manat xalis qazanc.

Rüfətə təşəkkür etdim, o da mənə təşəkkür etdi. Çıxarış əmri verdim, mostbet deposit etdiyim pulun qat-qat artığını çıxarırdım. Yatdım, rahat yuxu gördüm. Səhər oyananda pul gəlmişdi. 150 manat. Borclarımın bir hissəsini ödədim, qalanıyla özümə yeni bir şey aldım. O gün işə oturanda enerjim yerində idi, yeni layihələrə başladım.

İndi hərdən mostbet deposit edirəm, blackjack oynayıram. Amma heç vaxt o gecəki qədər uzun oynamıram, heç vaxt itirə bilməyəcəyimdən çox qoymuram. Qayda sadədir: əylən, söhbət et, qazan, dayan. Mən dayanmağı bildim. Və bu, ən böyük qazanc idi. Rüfəti də unutmaram heç vaxt. O gecə mənə sadəcə oyun deyil, dostluq da bəxş etdi.