Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

U nas ciuszki na 56 tez sie sprawdzily choc nie mialam ich wiele bo myslalam ze bedzie ciut wiekszy ale to nic juz nadrobilam zalegle zakupy i sa takie akurat niektore ciut za duze ale ta rozmiarowka rozna...a co do smoczka to u nas jest roznie chociaz zazwyczaj to jest po ptostu nie potrzebny bo Filip nie bardzo chce go brac bo woli cyca:)i spi do nastepnego karmienia nie mielismy jeszcze takiej akcji zeby plakal nie wiadomo ile mielismy tylko maly kryzys brzuszkowy bo straszne gazy mial i spinal sie ale kupilam herbate dla kobiet karmiacych i puki co jest lepiej ;)

Cześć dziewczyny, ja ze sprawą. Mam cukrzycę ciążową i w moim szpitalu powiedzieli mi jeszcze przed terminem, ze jak się w ciągu tygodnia od tp nic nie rozkręci to kładą na oddział. Jeździłam tam co tydzień na ktg a od poniedziałku co 2 dzień. Szyjka mi się w końcu skraca, pojawia się jakieś małe rozwarcie, a główkę młodego lekarz wczoraj lekko wpychał bo była tak nisko. Ale skurczy zero. No i wczoraj po badaniu dostałam skierowanie na oddział na piątek . Jestem w takim szoku, że to już, ,że o nic nie spytałam. Mam się pojawić o 9 rano na czczo, a ja rano cukier miewam 63 i raczej chodzenie z takim bez jedzenia jest nie wskazane. Mogę coś pociumkać chociaż (jakiegoś cukierka czy czekoladkę)? Jak wygląda przyjęcie u was do szpitala, długo to trwa? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Czesc dziewczyny :)
Kamciol powodzenia dzisiaj :)
Co do ktg do tej pory u mnie byla cisza ale ze teraz coraz blizej terminu kazala chodzic co dwa dni.
Poszlam w koncu dzis poszlam jednak bez kolejki do gin, jak mnie zobaczyla to kazala sie odrazu zarejestrowac - miny pacjentek nie byly za fajne :\ ale coz. I tak u mjie dalej wszystko zamkniete, w sobote mam jechac na ktg a w poniedzialek do szpitala bo gin ma dyzur i powiedziala ze mnie juz przyjmie na oddzial bo mam wysokie leukocyty i chce mnie obserwowac ale sie nie wypytalam czy tam bede wyczekiwac porodu no ale chyba po terminie juz mnie nie wypuszcza

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Hej dziewczyny,
U mnie przy trójce coraz mniej czasu wiec nadrabiam czytanie kiedy mogę ale już na pisanie nie starcza czasu.
Gratuluje wszystkim po i życzę powodzenia dla oczekujących.
My z Antosiem już powoli zaczynamy ogarniac co i jak.Noce już coraz lepsze wiec i humory dopisują:-) Teraz mam taki nawał mleka że przy 2 godzinnej przerwie w karmieniu jestem mokra bo samo leci. Troche boje się żeby nie mieć zastoju ale nie chce bawić się laktatorem którego z resztą nie mam bo wcześniej też nie potrzebowałam.Mam nadzieje że damy rade bez.
Co do smoczka to ja też od razu zabrałam do szpitala bo wiem z doświadczenia że instynkt ssania może być tak duży że piersią nie ogarnę. Antoś wprawdzie nie jest zwolennikiem smoka ale czasem pomaga a na pewno później też nie raz przyniesie ulgę....
Miłego dnia babeczki:-)

~MagdaMagda
Hej dziewczyny! Mamusiom, które maja swoje skarby przy sobie - ogromnie gratuluje i zazdroszczę :) pozostałym życzę cierpliwości i wytrwałości.
Dziewczyny, mam do Was pytanie... czy ktoras miala skurcze przepowiadajace - bole z krzyża... mnie wczoraj zlapalo, około 20, trwalo do 3 w nocy. Bole były regularne, około 6 minut, ale sie nie nasilaly, raczej z czasem stawaly sie coraz slabsze wiec dlatego nie zdecydowalam sie na ip. Stwierdziłam, ze spróbuje zasnąć, bo jak zacznie sie akcja poroodowa, to na pewno tego nie przegapie. I jak w okolicach 24 nie bylo to możliwe, tak przed 3 zasnelam, obudzilam sie rano, jak gdyby nigdy nic... termin z om mam na 17, wczoraj na wizycie lekarz stwierdzil ze jest mallle rozwarcie, a szyjka krotka i elastyczna. Zrobił coś w rodzaju masażu szyjki, nazwal to oddzieleniem pecherza płodowego - bolało, alee do wytrzymania.
Ehh to moja pierwsza ciąża i czuje sie jak dziecko we mgle, chcialabym miec juz małego przy sobie.
Pozdrawiam!

Magda,ja mialam regularne skurcze co 7 potem co 5,ze dwa po 3min,trwalo to 1,5h po czym usnelam jak dziecko.nie jestem pierworodka a juz na 90% myslalam ze to juz.no ale to bylo jakies 2-3tyg temu.z drugiej strony to moze ciebie wezmie po tym madazu szyjki.tak naprawde to kazda kobieta jest inna i inaczej to przebiega.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Hej kochane. My mamy sie dobrze. Milenka od wczoraj ze mną na sali. Przyzylysmy 2dniowy nawal pokarmu , nie obyli sie bez laktatora. Ale teraz jest coraz lepiej , laktacja sie reguluje . Mala z reguly spokojna. Dużo je , od wczoraj przybrala 45gram. To dużo jak na wcześniaka. Je średnio co dwie godziny i takiego intensywnego ssania ma z 20minut. Robi kupę przed i po karmieniu ha ha ale bardzo male i co najlepsze zawsze gdy ja przebiorę i poloze momentalnie robi kolejna i wtedy spi spokojnie , a jak ja od razu przebiorę to wierci sie aż do kolejnej kupki. Nie lubi mieć sucho w pampersie he. Teraz leży u mnie na klatce piersiowej i wsluchuje sie w serduszko .
Ja czuje sie lepiej. Odmowilam leków przeciwbólowych i bylo ciężko ale juz jest lepiej . Niestety na sali mamy bardzo zimno , mala jest w rozku i pod grubym kocem a i tak ciągle jest zimna.
Mialysmy dzis wyjść , zrobili malej ostatnie badania i okazalo sie ze nie mam aktualnej tokxo i czegoś jeszcze i musimy czekać do jutra a to ważne badania przy hipotrofii.
Gratuluje rozpakowanym mamusiom i życzę powodzenia kolejnym w rozpakunku.

Heloł mamusie ;*
Tez mam uzywany fotelik i wozek wszystko co dalo sie sciagnac wypralam w pralce z proszkiem z loveli i plyn jakis dla dzidziusiow na 30min mam taki program byle zeby przeplukac:)
Dzis wstalam jakos prawa noga maly ruchliwy z rana na odwiedzinach juz byla tesciowa martwi sie i juz doczekac sie nie umi;)
Co do smoczka to zabieram tez jeden do szpitala a noz sie przyda. Nie wybieralam jakis super anty cos, tylko poprostu zwykle do 10zl od 0-3mc butelki nie zabieram bo podobno w szpitalu daja mleko jednorazowe w byteleczce gdybyyy nie chcial cyca :) ja tam mam nadzieje ze bedzie ciagnal ladnie i bezbolesnie...
jutro wizyta wkoncu na 8 u gin ojj sie zdziwi moze? Ze dotrwalam:p zapytam o te ktg tez bym chciala isc sprawdzic dla swietego spokoju jak tam slychac u malucha:) przed kazda wizyta jedynie polozna od gin sprawdza bicie tetna:)
I oczywiscie mam wielka nadzieje ze powie ze jest rozwarcie przynajmniej minimalne i ze na dniach sie zacznie na bank! Bo jak mi powie ze szyjka super wysoko itd to bym chyba ja kopla z tego fotela;))
Co dzis na obiadek serwujecie?
Ja mam wczorajszy w sumie gulasz i ryz ale to do polodnia zniknie ;p a w lodowce mam duza cukinie i chyba ja na pol przetne nafaszeruje miesem itd i do piekarnika:))

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

kamciol
Druga proba wywolania i byly skurcze lekkie no i uspokoilo sie totalna zalamka lekarka mowi ze szyjka tylko troche sie skrocila i nic wiecej poprostu jak dziecko nie chce wyjsc to nie wyjdzie i tyle nie wiem co dalej w niedziele niby mam termin plakac mi sie chce ze wszedzie do okola rodza sie dzieci a moj nie

Kamciooll spokojnie:)
tez sie jakis czas temu martwilam ze przenosze ze chcd juz im blizej tym bardziej go pragniesz...pilam herbatki itd ale po co?! Dzidzius sam wie kiedy wyjsc:) w brzuszku mu dobrze i to bardzo:) a powiedz mi jak to jest z tymi skurczami do czego je porownujesz? Gdzie je odczuwasz? Kazdy mowi mi inaczej i juz glupia jestem czasem jak mnie cos zaboli...
Siostra mowika ze to bole jak na miesiaczke ale takie to ja mam co chwile :/ wiec juz dawno powinnam urodzic a z tymi bolami to ja chodzic moge

Witajcie na już od 9 na szpitalu. Rozwarcie z rana było na 2 cm ale szyjka już całkiem zgladzona. Ktg wykazało dosyć mocne skurcze. Lekarz twierdzi że powinno samo się rozkręcić. Zobaczą. Ale Pani badała mi miednice to mowila ze dziecko bedzie spore. Usg przepływy dobre ale mało już wód jest. Dziecka już nie mogli zwazyc bo na cały jest brzuch. Skurcze odczuwam. 3 na pół godziny. W razie czego jakby nic się nie działo to będą podawać kroplowki. No i wsadza balonik. Boję się ale odrotu już nie ma. Chciałabym urodzić w nocy chociażby.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Ja tak szybciutko dziś o 8:15urodziła się Zosia 3050 i 53 cm
Wszystkim rozpakowanym gratulacje a oczekującym powodzenia
Któraś pytała o przyjęcia do szpitala z cukrem ja bylam przez cukier przyjeta dzień wcześniej nie wiem po co spędziłam tu wczoraj cały dzien a z drugiej strony jest taki nawal pacjentek ze do tej pory są przyjęcia a ja dziś rano bylam pierwsza

Tekst linka[url=http://]Tekst linka[/urlhttp://fajnamama.pl/suwaczki/1bkffxm.png

Maag> ee no normalnie master chef :) juz sobie wyobrazam jak pieknie bedzie wygladac na talerzu mniam mniam:) ja tak takich rarytasów robić nie potrafie:) niby proste jak ktos robi ale ja wiem ze bym miała rozpiżdziel w kuchni a by wyszło nie wiadomo co xD
tez mam prawa spuchnieta bardziej od lewej:) uroki ciazy:P
Milutka > powodzenia i spokoj najwazniejszy maluch odczuwa stres i bedzie dłuzej trwało:) trzymam kciuki za mało bolesny poród:) wierze w ciebie!;*
Alik78> gratulacje pochwal sie na prywatnym Zosia:)) napewno jest przeurocza! :))

Hej, wszystkim życzę powodzenia, Milutka Tobie najbardziej bo chyba jesteś już na skraju wyczerpania psychicznego. U mnie od rana hardkor. Jutro mam planowane cc. Tak się cieszyłam że już w piątek a maluch mi zrobił niespodzianke i już dziś chce wyjść na świat. od 6 rano mam mega skurcze na ktg A ja ich prawie nie czuje. I zaraz położna zaczęła że trzeba dzwonić po lekarza bo to skurcze porodówe a ja przecież nie mogę rodzic i mam zostać na czczo. Ale okazało się że rozwarcia brak, także leżę i liczę skurcze i jeśli będą się nasilac to jeszcze dziś mnie wezmą na stół. Ale jakoś nie czuje za bardzo więc może powoli się wyciszy i dotrwamy do jutra. Trzymajcie kciuki.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png