Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Green najlepszego dla dziewczynek ;)* fantastyczne, ze mąż juz wraca, ale to zlecialo! W koncu bedziecie razem! Podziwiam Cie, że dałaś radę!

Szczęściara idziecie w pon do lekarza? Mam nadzieję, ze to tylko zęby i Maciusiowi przejdzie samo.. dużo zdrówka dla niego.

MilaMi dużo wytrwałości w relacjach z mężem i jego córką. Jesteś dzielna, funkcjonowanie w rodzinie patchworkowej nie jest łatwe. Mysle, ze nikt tu nie myśli o Tobie tak jak to napisałaś..

Ja dzis bylam na chwile w pracy. Fajnie bylo zobaczyc się ze znajomymi, ale bardzo sie boje jak to bedzie we wrześniu..
Idziemy dzisiaj do mojej mamy na kawe a wieczorem mam w planach ciasto jaglano-kokosowe. Jak mi wyjdzie to sie pochwale :)

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56481.jpg

Charlotte super wyglądacie, śliczna rodzinka, naprawdę wyglądasz jak siostra Tosi i Stasia. Staś ma śliczne body- ff? Ten stanik do karmienia, który na początku wrzucalas linka jest z fiszbinami czy bez? Mogę prosić jeszcze raz o link? Jeśli chodzi o lekarza nie wiem. Zqwalilam że się nie zarejestrowalam w piątek na poniedziałek, teraz pewnie się nie dostanę w poniedziałek.
Macie Dziewczyny jakieś sprawdzone z internetu z fiszbinami? Bo ja nadal pomykam w takim miękkim ale mam już ich dość, chciałabym coś normalnego kupić ale w sklepach stacjonarnych nie ma do karmienia.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Szczęściara, dlugo szukałam wygodnego stanika, a Alles to był jsk dla mnie strzał w dziesiątkę. Jest z fiszbinami i naprawdę z czystym sumieniem mogę go polecić. Prałam go juz chyba z milion razy, zawsze w pralce i nadal jest ekstra. Nic się nie zniszczył. Nawet za taką kasę jak na allegro teraz stoi to się opłaca.
http://allegro.pl/czarn-biustonosz-do-karmienia-alles-mama-kelly-75c-i6676374963.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=254179
A Stasiowe body z ff :)

Dziewczyny, a myślałam, że ja jestem głupia, bo też miałam mokre oczy rano po wpisie Green, ale teraz widzę, że wcale nie odbiegam od normy :-p
Green, prosimy o relację ze spotkania :-)

Mag, u moich rodziców też krzesełko z Ikei. Właśnie dzisiaj dokupiliśmy nową tacę, bo krzesełko po dzieciach mojej kuzynki i taca wygląda jakby dobrał się do niej jakiś gryzoń ;-)

Szczęściara, czyli wychodzi, że nasze maluchy mają po prostu takie charakterki. Moja Zuza w brzuchu biła wszelkie rekordy na KTG. Położne mówiły, że niesamowicie ruchliwe dziecko i że nie możliwe, że przez padnięte łożysko może być niedożywiona.

Mila_mi, gratulujemy lepszej nocki. Oby tak już zostało albo i szło jeszcze dalej w stronę lepszego. No i super, że Twój R. co nieco zrozumiał :-) Oby tak dalej :-)

Rany, Charlotte, Ty wyglądasz jak starsza siostra Tosi i Stasia! :-)

Mind i co? Jak ząbkowanie? Kupiłaś Lilce już jakieś nowe zabawki?
My dzisiaj objazdówka po sklepach. Nakupowałam Zuzi nowych zabawek, bo dziecko już mega znudzone tymi co ma. Coś tam w Ikei też nakupowaliśmy. A po obiadku wzięłam Zuzie i poszłam z kumplem ze studiów na spacer, a mąż w między czasie wysprzątał prawie całe mieszkanie, więc teraz w nagrodę pojechał z kumplami na kręgle :-) A niech chłop ma ;-)

Jak widać na poniższych zdjęciach, Zuzia zadowolona z suvenirów ;-)

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56492.jpg

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56493.jpg

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56494.jpg

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56495.jpg

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56496.jpg

Green, ja również się bardzo cieszę twoim szczęściem:-) życzę dużo zdrówka dla dziewczynek :-) cieszcie się sobą i świętujcie :-) jesteś dla mnie mega dzielna babeczka!!! Ja chyba takiej długiej rozłąki bym nie zniosła, brawo dla Was! A Tymbark jak zawsze daje radę;)
Ja dziś z kolei sama, mąż w delegacji, właśnie piekę sernik bo w poniedziałek mam dziewczyny z pracy w odwiedzinach. Aaaa....I w końcu poszłam do fryzjera;) niestety mój sprawdzony nie miał ani chwili czasu do świąt więc poszłam do innego, ....I sama nie wiem czy jestem zadowolona:/ z blondynki zrobił mnie rudą....

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56498.jpg

Cześć dziewczyny.
Oczywiście gratki dla blizniaczek, niech rosną zdrowo i radośnie a dla Green i jej mezusia miłego wieczoru a raczej nocy.
Charlotta no super wygladacie, a ile w ogóle Ty masz lat, 21? A Staś to taki słodki lysolek.
Momonka to widzę zakupy się udały, my też musimy nabyć coś nowego bo wieje nudą chociaż całe pudło tego gradobicia i czasami mnie to denerwuje, a może Wojtus dostanie coś na święta od zająca .w ogóle tatuś sobie wymyślił że musi coś kupić synowi na pierwsze imieniny które juz niedługo wiec może i my pojedziemy jutro na zakupy.
Alimak ja też zawsze idę z zamiarem zrobienia blad a tak mnie wkreci że zgodzę się na coś innego a potem żałuję.
Co do nocek u nas są dwie albo jedna pobudka, nie wiem od czego to zależy. Kolacje je o stałej porze, przeważnie taką samą porcję, spać też idzie o stałej porze. Może ząbki go wzbudzają. Też bym chciała aby spał całą noc ale nie mam jeszcze tak źle.
I dziś zauważyłam dziurkę w dziasle, idzie drugi ząbek, prawa dolna jedynka. I tak jak u momonki nie jest tak źle, odpuuukac.
Miłej spokojnej nocki. Ja uciekam na masaż.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Monmonka,mozna by rzec ze misja zabkowanie zakonczone,a przynajmniej Lila nie daje po sobie poznac.na razie przebita ta prawa jedynka ale nie jestem pewna czy druga sie szykuje do wyjscia czy nie.jedyny minus to to ze nic nie je oprocz mleka i chrupka,nawet ukubionej sliwki moreli czy banana.coraz mocniej mnie to martwi:((((
Co do zabawek to zamowilam na razie uzywany stolik edukacyjny fp na olx.Naczytalam sie ostatnio o tych zabawkach i naogladalam na yt.kazde gra swieci i ogolnie dyskoteka na calego wiec jakos nie mialam weny zeby cos wybrac.za jakies 2 mies juz pewnie bedzie mozna kupic bardziej zrecznosciowe typu klocki,klocki do przesuwania na drucikach,proste drewniane ukladanki itp.pewnie kupie jakas kostke interaktywna,bączka albo te klocki fisher price bo Emi dluuugo sie nimi bawila.mysle tez o dzbanuszku na klocuszek i uczniaczku ale nie wiem czy one jakies wadliwe nie sa bo duzo opini ze ucho sie zepsulo:/

Mamusie,super zdjatka:)
Mi maz wczoraj prezentowal dzialanie filtrow do zdjec,cere mozna zrobic bajeczna i mielismy niezly ubaw bo maz odchudzal nasza Kluseczke na zdjeciach,hihi.

Kurcze,ja tez musze jeszcze dokupic staniki na wiosne pod te jasne cienkie bluzki.dzis zmierzylam cala szafe,i sukces,nie wchodze juz tylko w jedna bluzke,sweterek i marynarke a reszta dobra!:)nawet w spodnie 34 sie wcisnelam,co z tego ze gora wszystko wyplynelo,hihi.Boje siekupowasc online bo mi teraz w przeciagu 2 miesiecy rozmiar sie zmienil,bo w obwodzie ciagle spadal wiec i miseczka inna.jak kupilam taki boski koronkowy z fiszbina ale mieciutki to poczulam sie cudnie!:)jak kobieta,nie matka;)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi co do inhalacji. Musze kupić nowe maseczki i może jakoś sie uda ..
Green - nie ma to jak rodzina w komplecie!!
Co do zabawek to u nas hitem od zawsze jest Szczeniaczk uczniaczek, który mówi po fińsku!! Piesek śpiewa, tańczy, rusza uszami..no jest cudny :-). Fajną zabawką jest też kula hula - interaktywna fishe prica. Poza tym gazety, puste pudełka, piłeczki. Zastanawiam się czy nie kupic 100 piłeczek (suchy basen) w pepco..będzie dużo sprzątania ale jaka radocha!!

Alimak, ja tu rudego nie widzę wcale. Ślicznie wyglądasz :)

Keleman, u nas gazety i pudełka też na topie, no i puste butelki i opakowania chusteczek :) Jednak ze względu na to, że dziecko strasznie nam się nudzi w samochodzie i zaczyna marudzić, to kupiliśmy kilka nowych zabawek.
Mind, kostka interaktywna super sprawa. My kupiliśmy taką: http://www.empik.com/smily-play-kostka-edukacyjna-smily,p1081666947,zabawki-p?gclid=CJb53-HUldMCFUpkGQodD5cH-g&gclsrc=aw.ds
i jest na prawdę mega. Aż sama jestem zdumiona jej funkcjami. Każdy element uruchamia jakieś efekty dźwiękowe i świetlne. A Zuzia, to aż cała się trzęsie z radości na te wszystkie bodźce z kostki :)
Co do ząbkowania, to u nas to samo :) Dolna prawa jedynka już przebita, a lewa prześwituje. Dziecko bez zmian, zero objawów - jak zawsze mega pogodne :)

Ja tez polecam staniki z alles. Jeden model to klara i jest super,a drugi mam garden,ale wyszedl mi drut,jak raz przypadkiem wypralam w pralce:( Dla mnie to chyba najlepsze staniki na rynku i do tego ladne,o co ciezko przy wiekszosc tych do karmienia:)
Monmonka,mamy tez ta kostke:) Fajna jest,dla mnie ma za duzo migajacych swiatelek,ale Maly ja lubi. I najlepsze,ze jak sie nia nie bawi,to ona o sobie 'przypomina' po chwili. Bylismy ostatnio w biedronie i sa fajne drewniane zabawki dla starszych dzieciakow,kupilam bratankowi taki staw z rybkami na magnesy,ciekawa jestem,czy mu sie spodoba.
Alimak,ladne wloski:) Ja mam fryzjera we wtorek,w koncu po ladnych paru latach udalo mi sie zapuscic wlosy,wiec ide tylko na farbe,moze troche koncowki obetne,wycieniuje i zapuszczam dalej. Moze juz na wakacje usda mi sie zwiazac wlosy w kitke:) Marzylam o tym od dawna,ale nie mialam sily wytrwac:)
Charlotte,slicznie wygladacie:)
Oczywiscie zazdroscimy lagodnego zabkowania:)
Mindricks,moj Igor z apetytem je w sumie tylko wieczorna kaszke,wczoraj wrecz mial odruch wymiotny przy obiadku:( Zje chrupka,kawalek banana,ale to tez nie zawsze. Szczerze powiem,ze probuje te jego rzeczy i tez tylko ta kaszka mi smakuje:)
Mam pytanie,chyba do Quaroliny o jogurty,bo chyba pisalas,ze podajesz Gosi. Co to za jogurciki i czy Malutka dobrze toleruje? Widzialam te jogolino z nestle i nawet sie zastanawialam,czy nie kupic. Swoja droga,niezly robia na nas biznes,cztery male jogurciki ponad 10zl.
Spokojnej nocy:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Cześć Wszystkim. Ja szybko. My znowu jesteśmy w szpitalu. Goraczka przeszla za to biegunka teraz taka ze szok a Emi podczas biegunki niestety musi te swoje leki dozylnie przyjmowac. I tak jestesmy tu ZNOWU!!!! Ja juz wymiekam. Biedactwo sie wycierpi. Cały czas spi jak nie ona i w kolko kroplowki. A no i najwazniejsze co to jest? Rotawirus. Zlapala w szpitalu Jeszcze na pewno i sie rozwijal powoli. Najlepsze jest to ze ona juz miala rota zaraz po urodzeniu i myslalam ze jak sie mialo to juz koniec a tu szok.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Dzień dobry niedzielnie! Wszystkiego najlepszego dla naszych solrnuzantow, dużo zdrówka;-)Green jak cudownie że już jesteście wszyscy razem powiem Ci że wczoraj cały dzień o Tobie myślałam.i zaslugujesz kochana na medal. A powiedz jak dziewczyny zareagowały na tatusia?tatuś pewnie płakał ze szczęścia ze ma Was już obok siebie,jejku Ja płacze jak to piszę.
Wiecie co moja Amelka wczoraj spadła z łóżka,starszą corka z nią akurat siedziała i jej się przekrecila i babuch na panele ja.zanim przybieglam to obie blade i płaczą.
Dzisiaj lecimy do kościółka z palmami na 12 sami wczoraj robiliśmy
Miła mi ja dla starszego syna dawalam jogurt naturalny z owocami ze słoiczka.samego jogurtu nie chciał Ale z dodatkiem wciągal chętnie.

Witamy.
Kurcze madzikcz biedna Emilka :( zycze Wam zebyscie sie szybko pozbieraly :** trzymajcie sie cieplutko :*.
Emka1 widzisz jak to nie wiele trzeba... I ile juz naszych dzieciakow spadlo z lozka... Ale na szczescia nikomu sie nic nie stalo i u Was pewnie wiecej strachu niz szkody bylo prawda ?.

Mialam Was pytac do czego prowadzi taka pozycja : na brzuchu z wyprostowanymi rekami stawanoe na nozki a dokladnie ma palce , dzis patrze a ona tak probuje usiasc :).

Dzis narazie sloneczko bez wiatru. Do kosciola na 10.45 albo 12.00 zalezy jak wstanie :). A potem do chrzesnicy meza ma urodzinki ( 9lat konczy a M ma z nia zakladac akwarium) a to jest ulubiona siostrzyczks cioteczna Zosi :) ona nic nie musi robic a i tak Zosia zaciesza do niej :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Mila_mi Gosia jadła 4 dni jogurt naturalny i nic się nie działo. Nie były to duże ilości. Pierwszy raz dałam na spróbowanie sam a potem ze śliwką suszoną że słoiczka. Wcinała jak głupia. Ogólnie nie polecam jogolino. Lepiej zwykły jogurt plus owocek. Tylko trzeba czytać skład jogurtu. Nie powinien być odtłuszczony i powinien mieć samo mleko plus bakterie mlekowe. Bez żadnych mlek w proszku czy innych pasteryzowany cudów.
Madzikcz jeny ale współczuję Wam.
Od wtorku po świętach znowu ciuszki dla dzieci w Lidlu i staniki do karmienia.

iv098u698jhjb01j.png

Mila_mi, najważniejsze, żeby naszym maluszkom podobały się zabawki :-)

Madzikcz, bardzo współczuję. Trzymajcie się dzielnie. Emilka jest dzielną i waleczną księżniczką :-)

Agnes, ta pozycja ma właśnie służyć do siadania ;-)

Emka, jak rozumiem Amelce nic się nie stało i skończyło się tylko na strachu? Rany te nasze maluchy, niby dopiero robią się bardziej mobilne, a już oczy dookoła głowy trzeba mieć.

Fajnie ze poruszylyscie temat zabawek:) kurcze ile to się człowiek musi uczyć przy pierwszym dziecku ja nawet nie pomyślałam jeszcze o konieczności ich zmieniania. Na razie 99 % dostaliśmy.
Skorzystam z doświadczeń i zakupie ta kostkę:)
Monmonka a ta druga zabawka jak? To chyba fp.

Ja nie wiem co to za fenomen ale ja też szklane oczy i czy miałam myśląc o Green i jej rodzice. Bardzo bardzo podziwiam że dałaś radę!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

O kurczę Emka, współczuję przeżycia :/ domyślam się co musialas czuc! Jak sobie przypomne jak mi młody wyfrunął z wózka to mam ciarki :/ mam nadzieję, ze Amelce nic nie jest :/ biedactwo :/

Madzikcz co za niefart :/ mam nadzieję, ze Emilka szybko się pozbiera i prędko wrócicie do domku. Biedulka sie musi nacierpiec :/

Tez ostatnio myślałam o zabawkach, ale mam bratowa ktora mi czyta w myslach i przyniosła Stasiowi zabawki, ktorymi bratanica się juz nie bawi. Staś wniebowziety :)

Dziękuję za mile słowa :) Calineczka, w tym roku mam 27 :D

Aaa no i chcialam sie pochwalic, bo wyszedł mi i jest przeboski :D no i zdrowy :D

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56509.jpg