Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Szczesciara,laktacja ok poki co choc ostatnio znowu mialam takie uczucie miekkich i pustych piersi,mialam wrazenie ze Lila sie nie najada bo czesto szarpala sie przy piersi.no wiec od razu laktator poszedl w ruch,pierwsze 3 razy sciagalam ledwo 90ml z obu a teraz jak nie karmie 3h to piersi jak kamienie:)no i mleko tryska i do laktatora i do Lilki.bardzo mi zalezy zeby choc do tych 6miesiecy wytrzymac dlatego szybko wpadam w poploch w tym temacie choc wiem ze niby miekkie piersi to nie oznaka braku mleczka:)

Charlotte,no to na wieczor dobra wiadomosc w zwiazku z mezem.A przezyc ze Stasiem wspolczuje,tez bym sie pporyczala.Emi juz byla duza bo 2-3 klasa jak wpadl jej piasek do oka i w jednym sxpitalu nie umieli sobie z tym poradzic i jechalismy do innego gdzie byl okulista dzieciecy.Stas nie bedzie tego pamietal,najwazniejsze ze ta cysta nie jest bolesna.

Milutka,duuuzo zdrowka dla corenki!

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Charlotte nie martw się okulista dziecięcy ma zupełnie inne podejście i swoje sposoby. Moja Kaska tez kremem się nie da posmarować a u okulisty to się nawet śmiała. Byłyśmy juz u dwoch różnych. Gorzej będzie z tym naszym zabiegiem bo juz mnie pani dr uprzedził ze płakać będzie najpewniej. Nie wiem jak ja to przeżyje. Niby nie mogę być przy zabiegu pewnie żebym tam nie zeszła ale będę siedzieć pod drzwiami i ryczec. Mój móż mówi ze dobrze ze z nami na szczepienia nie chodzi bo musiałby komuś wpierdolic jak jego dziecku krzywdę robią :p
My używamy dady premium i są super jak dla nas. Pampersy te zielone odparzaly niestety.

Dziewczyny karmiące piersią czy czasem pijecie alkohol .? jak to z tym jest .? w sobotę wychodzę na babski wypad i zastanawiam się czy mogę pozwolić sobie na lampkę wina .? ja karmię swoim mlekiem Ale odciaganym wcześniej. - podaję je z butelki. Podaję też mm. Ostatni raz piłam alkohol bodajże w sylwestra 2015. Monmonka świetna książka co to za tytuł. ? Charlotte współczuję przeżyć u nas jutro też ciężko bo szczepienia i 3 wklucia ...

Każda z nas ma jakieś problemy, oby wszystko w końcu pomyślnie się ułożyło. Tego wam wszystkim życzę.
Milutka, ja mam cały zestaw kosmetyków z Oillan i jestem zadowolona.
Mój Wiktor W końcu dziś odżyl i dzień mieliśmy bardzo intensywny od 6 rano. I smarkacz zaczął robić mi na złość bo ciągle zdejmuje skarpetki i patrzy czy ja patrzę i w śmiech. Aż w końcu założyłam mu rajtki to nie miał już wyjścia i odpuścił. Zobaczymy czy jutro będzie pamiętał. No i nie wiem czy to norma ale ma swoje ulubione zabawki, magnesy na lodówce i kalendarz i jak spacerujemy to zawsze mamy stale punkty które odwiedzamy i jak zobaczy rybkę na lodówce to mało co z rak nie wyskoczy ze szczęścia. I jego ulubiony tekst w wierszyku : " ze ma owłosione nóżki, że takie nóżki to wstyd dla papużki " za każdym razem jest taka radość jak mu to czytam. Chyba już rozumie troche.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Witam się wieczornie.
Emilka śpi jak zabita juz jakiś czas a ja nadrabiam forum. Nie chce mi sie spać.
My używamy juz pieluch pampers 4 od końca grudnia jak Emi wazyla 6.5 kg mimo ze 4 sa od 7 czy 8 kg. Trójki juz wbijaly jej sie w nóżki.
Dzisiaj miałam śmieszna akcje. Jestem dumna z Emilki. Położyłam ja na macie na pleckach i wyszłam doslownie na minute do kuchni. Przychodzę a Emilka na srodku dywanu leży na brzuszku i sie uśmiecha. Musiała zrobić 3 ruchy w minute praktycznie. Z plecow na brzuch, z brzucha na plecy i znowu na brzuch. Poza tym dzisiaj wmuciła 3\4 słoiczka dynia z jabłuszkiem. Zjadla by chyba wiecej bo bardzo jej smakowalo ale jak na drugi raz gdy jadła dynie i tak uwazam ze za duzo ale tak wcinała, że aż szkoda było jej to zabrać. Mamy już zaliczone jabłko, marchew, ziemniak, dynia i lecimy dalej.
Dziewczyny bardzo cieszę się z tych dobrych wiadomości a te które maja gorsze dni, pamiętajcie, że zawsze po burzy wychodzi słońce. Trzymam kciuki żeby bylo wszytsko dobrze.
A co do facetów to ehhh... Temat rzeka. Oni są jednak z innej planety;)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Dziewczyny z problemami z plecami, bardzo Wam współczuję. To musi na prawdę Wam doskwierać. Moja Zuzia waży prawie najmniej na tym forum, a po wykąpaniu jej jeszcze przez godzinę bolą mnie plecy, a nigdy z nimi nie miałam problemów. Na szczęście z reguły kąpielą zajmuje się tatuś :-)

Mila_mi, rozbawił mnie Twój mąż z tym alkoholem w Biovitalu :-D Niezłą ma babunię :-)

Padme, ja nie przepajam pomiędzy karmieniami. Nam położne w szkole rodzenia mówiły, że przez pierwsze m-ce nie powinno się dawać samej wody, bo to może zaszkodzić i rozregulować układ pokarmowy dziecka, ale sama nie wiem ile w tym prawdy. Słyszałam też, że jak już przepajać, do tylko latem albo jak jest suche powietrze w domu.

Charlotte, na pewno okulista dziecięcy będzie miał lepsze podejście do dziecka i wierzę, że uda się zajrzeć do oczka bez rozwieracza.
Super, że u męża wszytko ok :-)

Ardo, stężenie alkoholu w mleku matki maleje tak samo jak w krwi. Alkohol największe stężenie w mleku osiąga po 30-60 minutach. Jeśli wypijesz jedną lampkę wina, to po 2-3 h możesz spokojnie już karmić.
A książka to: "Pierwszy rok życia dziecka".

Iwa, Madzikcz super postępy Waszych maluchów :-) Moja codziennie też robi coś nowego. Dzisiaj próbowała włożyć sobie stopę do buzi, ale jeszcze nie dosięga. Leżąc na brzuszku wyciąga rączki i łapie zabawki, a jak dzisiaj postawiłam jej zabawki dalej, to podjęła pierwszą próbę pełzania, jednak mata była za śliska i średnio jej to szło, ale wyglądało przekomicznie. Też często leżąc na pleckach tak się wierci, że w ułamku sekundy ucieka z maty.

Miłej i przespanej nocki wszystkim życzę ;-)

Dzieki Monmonka :)

Charlotte , nie wiem ile masz km do Wrocławia, ale polecam Ci dr Turską. Jak Pola prawie 2 miechy borykała sie z żółtaczka i miała dużo tych lamp, to dostałam skierowanie, zeby sprawdzić jej oczka, dokładnie dno oka jak dobrze pamietam. Byłam u dr na ulicy Mińskiej. Ale jak wygooglujesz to moze jeszcze gdzieś indziej przyjmuje. Ma wspaniałe opinie jesli chodzi o okulistę dziecięcego. Pola miała niecałe 2 mce a mimo to nie była to straszna wizyta. Pani doktor tak to sprawnie zrobiła, ze mała nawet sie nie namęczyła - a i ja nie naryczalam :)

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Ależ mnie mąż wkurzył. Karmię sobie polspiacego wojtusia a tu nagle takie chrapanie że mały oczy jak pięć zł. A że mam nerwa przed okresem to mąż zebrał opiernicz i juz pół godz go próbuje uspac. Narazie się nie zapowiada. ja leżę ale chyba nie zasne. To było drugie karmienie. Pierwsze o 24:30. Zobaczymy ile mu to usypianie zejdzie.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Ardo polecam artykuł na temat alkoholu i kp: https://issuu.com/fundacjapromocjikarmieniapiersia/docs/kwartalnik_4_2016_issuu/28 jak wypijesz lampkę wina to po 3 godz spokojnie możesz karmić. Ja w sylwestra wypiłam lampkę szampana.
Iwa moja też lubi magnesy na lodówce a mamy raczej takie z miejscami gdzie byliśmy no i u nas jeden obraz na ścianie robi furorę. Uśmiecha się do niego jak głupia a to jakaś zwykła martwa natura.

iv098u698jhjb01j.png

Pozdrawiam wszystkie mamusie i chore dzieciaczki :-)

My uzywamy pampersow z lidla sa swietne i czesto w promocji.
Do dupki uzywamy tylko duzych wacikow z woda zadnych chusteczek i odpukac ale nigdy mala nie miala odparzen. Smarujemy linomagiem mascia.

Mala coraz lepiej mi spi to chyba dzieki kaszce jaglanej na noc i prubujemy warzywka narazie marchewka i ziemniak gotuje jej sama. Zaczelysmy tez wprowadzac po lyzeczce kaszke manna czyli gluten.

Tez korzystam z ksiazki pierwszy rok zycia dziecka oraz zdrowy start Agnieszki Gorniakowskiej czyli obecnie Cegielskiej.

Ja forum czytam od poczatku stycznia! Ale dopiero od jakiegos czasu zaczelam sie udzielac.
Fajnie codziennie czytac co u Was w koncu jestesmy wszystkie w bardzo podobnej sytuacji i tak jest lzej :-)

Widze ze niektore dzieciaczki to mali akrobaci moja tez sie do nich zalicza :p

Ale nie ma sie co martwic o rozwoj ruchowy. Dzieci roznie sie rozwijaja wazne zeby w jakis ogolnych ramach sie lapaly.

Poza tym na forum sa dzieci nawet z miesieczna roznica wiec tym bardziej!
A dla takich maluchow kazdy tydzien przynisi cos nowego.

Dziewczynki Ninka już lepiej nie ma temp. Od 15 godz także mam nadzieję, ze już nie wróci. Za to mnie rozlozylo. U znowu kolejna noc do niczego.
Iwa moja też uwielbia lodówkę z magnesami ale u rodziców na parterze. Tak macha nóżkami wtedy.
Co do zabawek to dzieciaczki już mają swoje ulubione.
Miłego dnia dziewuszki.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Dziewczynki powodzenia na szczepieniach, bez powikłań.

Mamonka ale ślicznotka, znalazła patent. U nas zaraz pozrywane zabawki z palonka. My używamy dady, w dzień 3 a w nocy 4. Super są a mieliśmy też pampersy i kiepskie były. Teraz są te pampersy wielorazowe, ale widzę że żadna z Was się nie skusiła. Podziwiam Mamy którym się chce to prac, suszyć, nie widzę sensu.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Hej,Dziewczynki:)
Moze ktoras z Was wie,gdzie mozna sprawdzic stan powietrza,bo nie wiem,czy moge wyjsc na spacer,a nie chce dziecku zrobic krzywdy.
Milutka,zycze,zebys szzybko doszla do siebie i zeby w koncu przestaly sie Was czepiac te wstretne chorobska.
Charlotte,super,ze wyniki Meza ok,trzymam jeszcze kciuki za oczko Stasia,my tez mamy skierowanie do okulisty przez naswietlania:(
Mamy tez te pampersy sleep&play,sa spoko,ale uzywam ich naprzepiennie z premium,bo na dluzsza mete odparzaja dupke Malemu.A zapiecia sa w porzadku,takie jak w innych pampersach.
Zycze Wam milego dnia,o nocy u nas nie wspomne,bo nie ma o czym:(
Trzymajcie sie cieplo:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Dzieki dziewczyny na slowa wsparcia ;)

Padme my wlasnie do dr Turskiej jesteśmy umowieni! Tylko do Spektrum na Zaolziańskiej. Jeszcze jedni nasi znajomi tez nam ją polecali, takze teraz jestem już spokojna o tą wizytę ;)

Milutka, świetnie, ze Ninka już lepiej. Dużo zdrowka dla Ciebie

Ja mam chyba gorszy dzien. Mysle.o tej Stasiowej rehabilitacji. Ze te problemy co ma to, ze np stąd, ze go źle nosilam jak byl malutki albo cos w tym stylu.. w ogole jakies zwątpienie w moje umiejętności macierzyńskie przezywam.. ze za malo sie z nim bawie, za malo gadam albo ze nie ma jakichs takich zabawek co by wspomagaly jego rozwoj. Na dodatek już drugi dzien po przebudzeniu niespecjalnie chciał jesc przez co juz poltorej godziny po pobudce byl bardzo marudny, potem zjadl i juz usypial, ale sie przebudzil i zaczal plakac.. nie chcial piersi, nie mogl zasnąć.. zapakowalam go do wozka, pobujalam na balkonie i spi.. a mi sie ryczec chce. Przepraszam, ze Wam smece od rana ;/

mila_mi
Hej,Dziewczynki:)
Moze ktoras z Was wie,gdzie mozna sprawdzic stan powietrza,bo nie wiem,czy moge wyjsc na spacer,a nie chce dziecku zrobic krzywdy.
Milutka,zycze,zebys szzybko doszla do siebie i zeby w koncu przestaly sie Was czepiac te wstretne chorobska.
Charlotte,super,ze wyniki Meza ok,trzymam jeszcze kciuki za oczko Stasia,my tez mamy skierowanie do okulisty przez naswietlania:(
Mamy tez te pampersy sleep&play,sa spoko,ale uzywam ich naprzepiennie z premium,bo na dluzsza mete odparzaja dupke Malemu.A zapiecia sa w porzadku,takie jak w innych pampersach.
Zycze Wam milego dnia,o nocy u nas nie wspomne,bo nie ma o czym:(
Trzymajcie sie cieplo:)

WIOŚ

Charlotte jesteś super Mama, nie myśl tak. Maciuś od pierwszego dnia ćwiczony, dobrze noszony, pod opieką rehabilitanta a też mamy problemy. Nic się nie martw będzie dobrze.

Mamy które szczepily prevenarem mialy Dzidziusie potem jakieś problemy brzuszkowe? Bo u nas kiepsko. Wczoraj 4 kupy, dziś 2 bardzo śmierdzące i brzuszek go boli cały czas.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Charlotte w Twoim przypadku to nie możliwe żebyś coś źle zrobiła. Nie smutno napewno dajesz Stasiowi wszystko czego potrzebuje. Super mama jesteś. Żeby tak walczyć o kp to ja Cię bardzo podziwiam bo ja już po miesiącu miałam dość. Gorszy dzień masz i tyle. A moja dzidzka tez tak miała ze jeść nie chciała i się strasznie denerwował ale nie ma sensu dzieci tak maja czasem potem przychodził dzień ze jadła non stop.

Szczesciara nie pomogę. U starszej bardzo bolała ja ręka. Przez dwa dni.
Charlotte jesteś super mamą. Pomyśl sobie czy ze starszą też chodzilas rehabilitację?? Spokojnie wiem, ze się obwniasz. Ja np. Sama widzę, ze przy drugim jestem bardziej spanikowana niż przy 1. No i tak się nie nakrecalam. Typu, ze bardziej pupe skręca w tzw banana. Ale teraz jest ok. Myślę, ze tak naprawdę każdemu dziecku da się coś 'przypisać'.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png