Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

madzikcz
Kaska niezła historia. Ja sobie nie wyobrażam małżeństwa bez miłości dla kasy. Przykre to;/

No przykre . To nas różni. Dla niej liczą sie buty za 400zl 3pary w mies a dla mnie buciki dla malej za 50zl.

Mamy zupelnie inne wartości . To jest nasza najwieksza różnica .
My z Mateuszem dorabialismy sie pomalu i kiedyś śmiali sie z nas ze jeździmy unem (auto) czy ze zamiast zamówić pizzę wolalam zrobic dwa obiady . Kiedyś bylo ciężko , krucho z pieniędzmi , ale teraz się dorobiliśmy . Mamy wszystko co niezbędne do życia (dom,auto itp z materialnych rzeczy ) ale przede wszystkim kladziemy sie i budzimy razem co dziennie , chodzimy na rodzinne spacery ,jemy razem posilki . Mamy szczesliwe dziecko ,ktore ma oboje rodziców przy sobie i nie wyobrażam sobie zyc inaczej.

Moze smęcę ,ale taka juz jestem. Nic nie poradzę . Każdy z nas ma swoja historie i swoj sens życia .

Ja już byłam u teściowej z kwiatami a do mamy jadę wieczorem bo mamy 140km do niej i zostaniemy do piątku. A w sobotę mam wesele i już mnie przeraża ten skwar za oknem.
Dziewczyny które zastanawiają się nad zakupem poduszki rogala, oto kolejna rekomendacja że jest to naprawdę super produkt nie tylko dla kobiet w ciąży. odkąd mam w domu to moja Megi nie schodzi z poduszki. Hihi. Pewnie będę musiała jej oddać.

monthly_2016_05/wrzesnioweczki-2016_48137.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

ojejku IWA jaka słodka ta twoja psiunka;)) moja upodobała sobie różowy mięciutki kocyk i pod nim śpi całymi dniami;)
kupiłam grzechotkę taką mięciutką dla małego z materiału, to już przechwyciła, nie ma mowy żeby oddała nawet jak idzie spać to kładzie ją obok siebie;)
kaska niezła historia... ale wizyta odchaczona;) i masz już spokój;D

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Kaska wspolczuje syt z siotra, ja co prawda siostry nie mam, ale mam mega wkurzajaca szwagierke. Zawsze sobie marzylam, ze sie zaprzyjaznie z siotra meza, ze bedziemy sobie razem jezdzic na zakupy kawki i takie tam, ale z nia sie nie da. Wszystko przelicza na kase, jak tylko sobie cos kupimy to zaraz pytanie, a ile dalismy, ona dostala od mamy dom, a moj maz wsparcie finansowe przy zakupie mieszkania (kredyt i tak musielismy dobrac), to oczywiscie byla chora z zawisci, ze my mamy nowe a ona "w starej ruderze zostala" tak powiedziala swojej matce, od ktorej dostala dom.. jest fryzjerka i kiedys obrobila tylek mi i mojej mamie przy klientkach tak skutecznie, ze to do nas doszlo, potem byly przeprosiny a potem znow to samo, szkoda slow.. no ale coz.. tacy ludzie tez sa i trzeba z nimi zyc..

Dziewczynki dzis ja tez nie wytrzymala.. wrzucam zdjecie mojej zdobyczy z textilu ;)

monthly_2016_05/wrzesnioweczki-2016_48140.jpg

Kasiu a to jednak taka historia z siostra...hmm no to nie ciekawie. Ona ma dziecko tak? To alimenty przeciesz dostanie. Ja na jej miejscu bym juz dawno rozwod wziela srac pieniadze dom i to wszystko wazne ze dziecko bym miala przy sobie. A napewno rodzice i wy byscie jakos jej pomogli wyjsc na prosto. Ale juz takie kobiety sa i nic nie poradzimy nie ma co sie wtracac bo jeszcze gorsze stosunki bedziesz miala z nia. A znam duzoo takich przypadkow gdzie mezczyzna swoja kobiete traktuje jak rzecz...

A tak z innej beczki dziolszki moj mezczyzna noe ten ktory mieszka w brzuchu;p wiecznie jakis senny jest wiecznie przemeczony itd jakie najlepsze witaminy dla takiego? B12? niewiem

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Charlotte moja sis tez jest fryzjerka .
Robin jej maz na umowie ms najnizsza krajowa wiec alimentów dużych by nie dostala . I co najlepsze mi na pierwsze sie nic nie należy a tylko maz zarabia , a ona ma męża za granica , ona zawiesila dzialalnosc i dostają wszystkie dodatki na malego . A i tak ciągle im malo.

Tak to jest , jak ktoś ma dużo to chce więcej i więcej.

Juz sobie leze , miesko i kielbaski gotowe na grilla , czekam na rodziców i na mechanika bo pekl nam przewod paliwowy i auto gubi paliwo . Wczoraj ledwo maz do domu dojechal a byl prawie pelny bak i wszystko wycieklo.

Ale to nic. Mamy auto od jego brata pożyczone także to nie problem .

Mialam znowu jeden skorcz ehh

Iwa27
Kaśka, ( tylko sie nie obraź, bo nie mówie tego w złości) czyś Ty ocipiała? To Twoj dom, a nie muzeum. Tym bardziej, ze przychodzi do Ciebie siostra a nie kontrola sanepidu, chyba zrozumie, ze w Twoim stanie nie będzie latac wszedzie ze scierką. W tym wypadku powinnac byc egoistka i myslec tylko o sobie i dziecku. A paluszki na podłodze, phi.. przecież nie gó***o. Ja na Twoim miejscu nie wysilałabym sie, nie musisz nikomu tłumaczyc sie z bałaganu.
Ja kiedys przejmowałam sie tym, że wszedzie mamy siersc psa, ze jak ktos usiadzie na kanapie to mu sie przyklei i takie tam. Sprzatałam jak głupia a teraz mam w nosie, mi to nie przeszkadza, a psa przeciez nie ogole jak sfinksa. I kupiłam sobie taka fajna zawieszkę do przedpokoju i mam teraz w nosie opinie innych.

Iwa,tez by mi pasowalo zawiesic taka tabliczke,pies co prawda jeden ale siersci jak po dwoch,hehe;)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Kaska,niestety chyba wiem cos na temat tego typu relacji w rodzinie.moja siostra tez ma rodzine i dobre warunki finansowe.zawsze jak sie widzielismy(oni mieszkaja w Krakowie) to przywozili laptopa,aparat,nowe telefony,tablety itp zeby sie pochwalic(jej dzieci chodza w za malych butach,lub po Emilce,ale na wakacje zagraniczne zawsze wysuplali).od kiedy my sie troszke dorobilismy to jest jakas nieustanna rywalizacja.wciaz ma do mnie o cos pretensje,jakby byla zla ze i nam sie jakos zyje.ona siedziala nad ksiazkami,studiowala prawo,pracuje w urzedzie miasta.maz informatyk.a u nas ja dyrektor sklepu a maz kucharz i koniec koncow mamy ten sam status.ostatnio mowi mi nawet ze mi sie nic nie nalezy bo jestem tylko sprzedawca majtek w sklepie.gwozdziem do trumny nasxych relacji bylo to ze w lutym zdalam prawo jazdy(za 1razem)ona podchodzila 7razy i sie nie udalo.i to byla obraza majestatu.ja nawet balam sie do niej zadzwonic i powiedziec ze zdalam...

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Hehh.. Kaska nie chcialabym urazic Twojej siostry, ani nikogo ale fryzjerki tak juz chyba maja ;) strasznie podobma sytuacja, maz mojej szwagierki tez pracuje za granica, zarabia bardzo dobrze, naprawde niezle im sie powodzi, maja dwojke fajnych chlopcow, piekny dom, ktory postawili tescie, sliczne podworko z placem zabaw dla chlopcow, dwa samochody, ogromny garaz.. a my mieszkamy w bloku i ona ciagle nam czegos zazdrosci. Zawsze jak przyjedzie to tylko patrzy czy cos mam nowego, a potem papuguje.. jak zrobilam sobie w sypialny zaslonki (tylko takie do ozdoby) do samej ziemi, ona za tydzien miala u siebie takie same.. i tak w kolko.. a najbardziej to jest chyba zla, ze nam sie dobrze uklada.. oni sie wiecznia kloca, sa strasznie niezgodni, jej maz i moj maja wspolna pasje - samochody terenowe i kazdy ich wypad to jest powod do wojny.. ja wole zeby sie moj czasem wyszalal to potem jest zrelaksowany.. ona sie na zakup terenowki zgodzila, a teraz mu wygaduje przy kazdej okazji.. poza tym.. nie widze u nich milosci.. moze i zawsze ladnie na raczke, jakies oficjalne buziaki, ale w domu to dra ryje na siebie nawzajem.. a miedzy nami widac wzajeny szacunek, przyjazn i milosc i zawsze jak zrzera jak my jestesmy w dobrych humorach.. no i raz w tygodniu mam tel od tesciowej (ona z nimi mieszka) ktora dzwoni i placzem i sie zali ja ta ja zle traktuje..

Opowiadacie takie historie ze czyta sie jak jakas ksiazke :)

Patrze wlasnie moje wyniki glukozy i po 2h mialam wynik 119. Skonsultowalam to z siostra ( ma cukrzyce 1stopnia) i powiedziala ze po 2h powinno byc do 120 jak jest powyzej to juz mozna sie bac cukrzycy i powiedziala zebym sie troche poograniczala z cukrem - swietnie a dzis zjadlam 8krowek :\ ale pyszne byly takie kruche

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

My wlasnie po wizycie. Infekcja dalej jest, ale mniejsza wiec w moim przypadku to sukces. Szyjka bardzo krótka-choc dłuższa niz w piatek na izbie przyjęć. Z ta długością i tak powinnam leżeć w szpitalu, ale gin pozwoliła prowadzić kanapowy tryb zycia(tzn leżeć) i zgłosić sie na kontrole za tydzien. Jak bedzie choc milimetr krótsza wtedy szpital. Modlę sie o to, aby sie nie skróciła bo jak mam leżeć to wole w domu, a najgorsze jest to, ze dopóki niw zwalcza mi infekcji to nie założą mi ani krążka ani szwu wiec leżenie w szpitalu bedzie bezsensu. Na chwile obecna pełno leków i leżenie ale najwazniejsze, ze w domku:) Trzymajcie kciuki za Nas!

Hej dziewczyny. Ale mi dał w kość ten tydzień, wymiekam... Niby tylko 3 dni a ledwo żyje. Nie wiem czy to ta temperatura czy coraz większy brzuszek ale ciężko jest... Chciałam pracować do końca czerwca ale chyba i tak nikt tego nie docenia wiec może wkoncu się przełamie i wezmę to l4... A moja Kasia się chyba obraziła bo prawie wogole się nie rusza... zero kopniaczków :( Aż się głupia dzisiaj pobeczalam.... ; (

maja168
Hej dziewczyny. Ale mi dał w kość ten tydzień, wymiekam... Niby tylko 3 dni a ledwo żyje. Nie wiem czy to ta temperatura czy coraz większy brzuszek ale ciężko jest... Chciałam pracować do końca czerwca ale chyba i tak nikt tego nie docenia wiec może wkoncu się przełamie i wezmę to l4... A moja Kasia się chyba obraziła bo prawie wogole się nie rusza... zero kopniaczków :( Aż się głupia dzisiaj pobeczalam.... ; (

Ja pomimo naprawdę lekkiej pracy, szybko sie mecze i jestem wypluta po tych sześciu godzinach. Bierz urlop i odpoczywaj ile sie da. Ja tez sie martwiłam, ale moje dziecko raz jest aktywne bardzo a raz duzo mniej :)

Maja168, głowa do góry :) Odpocznij, poleż wygodnie, a Mała się odezwie. Ja tez co pare dni panikuję w kwestii ruchów- ale chyba juz powoli sie przyzwyczajam że mam spokojne dziecko. Dziewczyny tu często piszą że ich dzieciaczki szaleją- ja tego prawie nie doswiadczyłam, ale jesli lekarz mowi że jest ok to bedę w to wierzyć.

Co do l4- ja bym się nie zastanawiała ani chwili, wcześniej miałam zupełnie inny stosunek do tego, teraz nie żałuję:)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Ale dzisiaj historie z życia wzięte. Wiem coś o tym .my właśnie budujemy dom oczywiście na kredyt ale właśnie zauważyłam że wszyscy do okola nam zazdroszczą w tym moja siostra i przyjaciółka. Nie widzą tego ze mój mąż ciężko zasuwa i że wcale nie jest tak lekko jak im się wydaje. Na szczęście mam go przy sobie tzn męża. Kaśka i wrześniowa mamo trzymam za was kciuki. Dziewczyny aż się boję. Moje wyniki krzywej cukrowej to 153 po 1 h, 141 po 2, mam napisane ze 140-199 to nie prawidłowa tolerancja glukozy. A po wyżej 200 ryzyko cukrzycy. Trzeci wynik mój to 92 gdzie norma to 70-99. Chyba nie mam cukrzycy, powiedzcie mi bo już zglupialam. Wizytę mam dopiero 1 czerwca.
Maja nasze dzidzie tak mają raz chwile ciszy a raz dają nam popalić wiec się nie martw jutro na pewno da o sobie znać. A co do zwolnienia to idź i się nie przejmuj. Nie ma ludzi nie zastąpionych. I tak tego nie docenią. Praca jest ważna ele twoje zdrowie i małej ważniejsze.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Ale macie dziewczyny przeboje ale takie sytuacje pewnie w każdej rodzinie. Niestety hehe
Ja wam powiem że tak się objadam słodyczami że masakra. Nie mogę się powstrzymać w ogóle cały czas jestem głodna teraz w dwa tygodnie przytulam 2 kg :/
Jak tak dalej pójdzie przytyje z 20 kg masakra
Jutro idziemy z cora na s ypanie kwiatków na szczęście udało mi się uzbierać na działce bo lipa z tymi kwiatkami :)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png