Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Armin ja gadalam o tym lewym boku z położna stwierdziła że owszem odpoczywać na lewym a przez sen i tak nie skupisz się czy śpisz na lewym czy na prawym. Jeżeli chodzi o stanik to muszę dokupić sobie część z zapinka do poszerzenia. Piersi już nie bolą ale już na plecy poszedł ból coraz ciężej ale nie narzeka

http://fajnamama.pl/suwaczki/n1xflq4.png
Aniołek 23.01.2019 (8 t.c)

Mamalina będze dwoje chłopców albo jeśli im coś odpadnie to dwie dziewczyny ale mam na 100% jednojajowe więc na pewno będzie duet :D No cóż, jeśli Gabi się nie zdecyduje to szukam dalej. :)
Poduszke w końcu udało się odebrać dziś i zaraz będe ja testować, chciałam tylko zajrzeć do was bo czuje, ze później oddam się już w całości tej podusi :D

Natalia93 rozumiem Cię i przypuszczałam, ze chcesz być wcześniej, sama bym się nie zdecydowała na taką podróż. Ja w ogóle rozważam rodzenie w szpitalu w mojej rodzinnej miejscowości i czekanie tam na poród. Musiałabym zrezygnować z przeprowadzenia cc przez mojego lekarza, ale jak słyszę co ma się tu dziać to zaczynam się powaznie zastanawiać. Moja bratowa pytała o to lekarek na tamtym oddziale gin i powiedziały, że w ogóle się nie dziwią. Bliżej terminu będę jeszcze rozmawiać z lekarzem i zobaczymy co mi powie. U mnie jest duże ryzyko wcześniejszego rozwiązania wiec musze się z tym podwójnie liczyć.

Patka227 ja jeszcze długo będę miała brzuch porównywalnych wielkości do pośladków. Co nie znaczy, że mam mały brzuch tylko po prostu natura mnie obdarzyła obfitym tyłem :D :D

Bardzo wiele musiałaś przejść. Nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić... Po prostu mocno przytulam i życzę Ci dużo siły. ! :*

Misia23 u nas szlaban na seks wiec nawet nieświadomie juz się nie dobiera :D
Wczoraj planowałam ogólic nogi i tak mu mówie, że mi się nie chce. A on na to, xe przecież nie musze golić nóg i czym ja się przejmuje. Uznałam, że szlaban na seks ma swoje plusy :p Ale musze ogólic i tak bo zaraz będę wyglądać jak niedźwiedź :)))

Gratuluję zdrowego maluszka!!

Moje piersi są bardzo wrażliwe i bolą szczególnie przy jakimkolwiek dotyku :)

Bina u mnie to od wczoraj numer jeden. Zobaczę, kiedy się znudzi. Mąż płacil ok. 13 za samą oliwke, ale to i tak ponad połowa ceny palmersu, którego nie da się używać :p

Niunia Tobie również gratuluję i ciesze się zdrowiem dzidzi :)

Mmj jesteś niesamowita. Piękne rzeczy!! :) maluszkowi będziesz pewnie robiła albumiki? ;)

Ant -kaz siedzenie w domu może być przygnębiające :) Fajnie, że udało Ci się stanąć na nogi :)

Ja też już martwiłam się, że uciekniecie stąd, ale mam nadzieję, że zostaniecie bo to forum raz, że jest miejscem wielu cennych rad a dwa, że jest chyba najbardziej serdecznym miejscem w całym Internecie! :) Także ja zostaje :))

U mnie dziś cały dzień goście a po gościach pogaduchy przez telefon z bratowa o porodzie :p Niestety moja znajoma dentystka nie dojechała i dalej nic nie wiem. :p Ale wysiedzialam się cały dzien zamiast leżeć i odezwała się kolka, jak leze to nawet tak się nie pojawia. Także idę się oddać mojej podusi :D

Buziaki dziewczyny! ! :*

Patka Tobie i Innym mamom które w ostatnim czasie straciły bliski osoby. Przyjmijcie głębokie wyrazy współczucia.
Opowiem wam o moim ukochanym dziadku. Staruszek ma 83 lata, choruję już od długiego czasu ale ostatnio zaniemógł calkowicie. Leży pod tlenem, nie jest w stanie jeść samodzielnie, mówi tyko parę słów i bardzo cicho bo na tyle ma siły. Tylko glowa funkcjonuje normalnie. Odwiedzamy go jak to tylko możliwe. Widać jak już jest tym wszystkim zmęczony. Nie wiem co gorsze ? Patrzeć jak się męczy czy jego śmierć?!
Jak mama dzwoni to boję się że ma źle wieści!
Przepraszam że wam tak smucę, ale musiałam się jeszcze komuś wygadać.

http://s2.suwaczek.com/201608175165.pnghttp://s8.suwaczek.com/201409244565.png

Melduję się po połówkowym. Wszystko w jak najlepszym porządku :-) Mała Nadia rośnie, jest większa o tydzień, waży 400g i ma dłuuugie nogi :-P Ale zrobiła dziś psikusa.. Cały tydzień mnie kopała, wierzgała się, obrócona była nóżkami do mojego brzucha, a dziś takie wyciszenie i jak się okazało na badaniu odwróciła się do nas pleckami i niestety lekarz miał nie lada wyzwanie z pomiarami. Ale się w końcu udało :-) Meeega się cieszę, bo w końcu dobre wieści odnośnie łożyska, podniosło się i nie przoduje :-)

Pytałam lekarza też o moje bóle podbrzusza (przy wszelkiej zmianie pozycji, siadaniu, wstawaniu itp) i on też potwierdził, że może to być związane z kręgosłupem bądź kolką nerkową. Takie uroki..

Co do wózka anex to niestety nie udało mi się go dziś obejrzeć :-(... bo wizytę mi przesunęli wcześniej i nie zdążyłam.

Uciekam spać, bo padam, dużo wrażeń na dziś. Dobranoc mamusiom i brzusiom ;-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/d7xs7z1.png

Fiolka, natalia cieszę się, że nie macie zamiaru nigdzie wybywać:)

mmj no piękne te pamiątki:) To gorący okres u Ciebie:) A Ty te kwiatuszki sama robisz?

niunia26 gratuluję dobrych wieści i synka oczywiście:)

misia23 super, że dzidzia zdrowo się ma, no i że była grzeczna:) Co do piersi to mnie nie dokuczają ani nie dokuczały, nadal są nie za duże i myślę, że to się nie zmieni.
Mój P. też lubi się do mnie dobierać na półśnie:)

Patka ojej, współczuję Ci bardzo. Zapalam świeczkę dla Twojej Mamy

Trzymaj się:*
armin jakiś czas temu pisałyśmy o tym, że z tym spaniem na lewym boku nie ma co panikować. Chodzi o ucisk na żyłę główną w pozycji innej niż na lewym boku - wtedy może dojść do naszego omdlenia, a dzidzia może być gorzej dożywiona. Po pierwsze Nasz organizm powinien dać Nam najpierw znać, że coś jest nie tak, a w ogóle do tych sytuacji może dojść w momencie, gdy dzidzia już swoje waży. Więc bardziej pilnowałabym tego na końcu ciąży . Teraz nie zwracam uwagi, na którym boku śpię.

kukurydza a no tak - będziesz miała dwójkę tej samej płci - przecież kiedyś o tym rozmawiałyśmy. Jakby Twoim chłopakom armatki odpadły, to przecież ja mam jeszcze Namirka hehehe:) 3 lata różnicy też by było dobrze:) Czekam jutro na relację - życzę cudownej nocy z podusią:)
Cieszę się, że Ty też nigdzie się stąd nie wybierasz:)

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

misia współczuję sytuacji z Dziadkiem. Ta niemoc musi być straszna. Przytulam:*

juventinka gratuluję małej, długonogiej Nadii:) I super, że łożysko się podniosło!

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Czesc Mamuski!

Matko ile zdarzylyscie od rana naklepac:D:D

Pipii
witamy u nas trzecia mame blizniakow!! :):) lezing ja mam od wigilii wiec w pelni Cie rozumiem:D:D

Fiolka,
ja mam niestety oba przypadki... te co radza bo lepiej wiedza tez sa...szczegolnie moja tesciowa jest w tym ekspertem:P ale to puszczam odrazu w niepamiec:P
Uwazaj na siebie i wylecz katarek!!

Natalia93,
a gdzie zamierzasz rodzic w Krakowie? :):) a wiesz juz gdzie bedziesz mieszkac w KRK?
Ja tez czekam az zima sie skoncze bo w plaszczyku chodze na wdechu:P a tez bez sensu mi kupowac nowy:D

Olusiaa,
super ze na polowkowym wszystko w porzadku!!

Kukurydza123
z tego co widze to puki co maz nikomu Gabi nie odda:P ojj bedzie coreczka tatusia jak NIC ;)
ale spokojnie mamusia odda :P wiec jeden z Twoich przystojniakow jest zajety:P
Kurde Kukurydza... czyli chcesz rodzic w Myslenicach? ja nie slyszalam pochlebnych info na jego temat...wiadomo kazdy ma inne zdanie ale poczytaj/podowiaduj sie wiecej o tym szpitalu..

Mamalina
Mi tu dobrze i na Fb sie nie wybieram, wole miec lekko anonimowosc chocby o rozmowach o "kuzkach" :P

Niunia26
super ze na polowkowym wszystko ok:D

Misia23,
fajnie ze na badaniu wszystko wyszlo w porzadku, i ze dziewczynka sie w pelni ujawinika hehe

Misia23
ja na poczatku mialam mega wrazliwe piersi a teraz jest duzo lepiej:D:Djedynie sutki mi wiecznie "stoja" :P:P
wracaj do zdrowia!!
wspolczuje sytuacji z dziadkiem bo widzenie cierpienia bliskich jest najgorsze...

patka,
przykro mi z powodu mamy. widze ze masz napiety masz grafik w najblizszym czasie:D zycze powodzenia w remontach

juventinka,
gratulacje udanego polowkowego! i super wiadomosci o lozysku:D

Ja dzisiaj po wizycie kontrolnej u endokrynolog wszystko super.A po poludniu mialam polowkowe bylo 2h opoznienia przez mame blizniakow bo jeden sie skrupulatnie chowal:P

U mnie na 100% dziewczynka bedzie Gabi wszystkie parametry w normie, i zalaczam jej sweet focie:D

milej nocki buziaki papa

monthly_2016_03/sierpniowki-2016_45544.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/relgpiqvaekund3p.png

Misia i tak jesteś silna że odwiedzasz że dajesz rade. Ja nie dałam rady za duży stres.
Widzę że już piszecie o wózkach ;) ja jestem na etapie podpatrywania innych wózków na mieście;) miałam mieć wózek od kuzynki ale niestety druga kuzynką szybciej się doczekała Maleństwa ;) ja poszukuje niskiego wózka ale z pojemnym koszykiem ;)

http://fajnamama.pl/suwaczki/n1xflq4.png
Aniołek 23.01.2019 (8 t.c)

No się melduję :)

Ktoś pytał gdzie w Krakowie ciążowe, to ja w Bonarce byłam w H&M, C&A i happymum ( tyle że tam hmm drogo )
Był sklep na Kalwaryjskiej z samymi ciuchami ciążowymi, ale nie wiem czy jest nadal.

Patka - współczuje z całego serca straty.. siły.

Kukurydza - daj koniecznie recenzję o tej poduszce bo się przymierzam do rogala, tylko czasu mi brak. Ja w poprzedniej ciąży miałam Motherhood i był super.

Edzia - rozumiem Cię co do tych porad. Na szczęście jakoś mnie to omija w tej ciąży i nie mam wspaniałych doradców.

Witam nowe mamusie :)
No i gratuluję udanych badań zarówno połówkowych jak i tych zwykłych :)

Mamalina - hmm czy huragan ? chyba aż tak nie, jednak ubieranie ze względu na nadwrażliwość sensoryczną sprawia nam od pewnego czasu trudność. Teraz już jako tako ubiera kurtkę bez problemu ale nowe jeansy albo coś innego to zawsze kłopot. I np. zawsze podwija rękawy we wszystkich bluzkach i bluzach ..
Ja nie chciała bym abyśmy przeniosły się na facebook, w poprzedniej ciąży po porodach stworzyła się grupa na facebooku, to raz że prawie umarła ale dwa że cieżko na fb się ogarnąć z postami i odpowiedziami, bo tam się tworzy takie drzewo odpowiedzi i odnaleźć się w tym dla mnie było ciężko.
Zostajemy ! :)

Ja dziś zakupiłam 5 kg kiełbasy wiejskiej :D i woziłam się z nią cały dzień po Krakowie - zapach w samochodzie.... domyślacie się :)
Dla mnie jest tylko 2 kg - na wyjazd dla 11 osób więc powinno starczyć :)
Sukces bo kupiłam jeansy ciążowe w H&M właśnie, choć cena.. hmm 149 zł nie mało, ale wybór na mój wzrost żaden, dobrze że te jedne rurki leżą jako tako. Byłam też w Happy mum ale kurde 229 zł za spodnie ciążowe lekka przesada, za T-SHIRT 109 lub 129 zł ? hmm A poza tym wyboru jeansów na mój wzrost też nie było w zasadzie.
Ale sukces jest jutro będę paradować nareszcie w JEANSACH a nie w legginsach!!!! Może jutro zrobię fotkę moich new jeansów :D

Lecę spać bo mój już chrapie.. ( ja się wyspałam od 18- 22 :) ) więc teraz kurcze nie wiem czy zasnę :)

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

A w ogóle to jest kilka osób które będą urządzać mieszkanie - więc może się zareklamujemy :) Gdyby ktoś potrzebował zasłonić się od sąsiadów
www.plisykrakow.pl - na pewno można liczyć na fajne ceny bo w Krakowie jesteśmy konkurencyjni :)

PS. mamalina - pytałaś jakie szkolenia prowadzę - szkolę Konsultantów pewnego fajnego operatora komórkowego ze sprzedaży :)

Edzia
Sliczna dziewczynka :) ciesze sie ze wyniki w porzadku. juz sie swojej wizyty doczekac nie moge :)

Patka
Musisz być dzielna i silna ze wzgledu na maluszka. Ściskam mocno.

Niunia 26
A kiedy otwiera się ten nowy oddział? Nie słyszalam nic.

mmj
cudne te Twoje prace :) a to technika scrapbookingu? dla znajomch je robisz czy potem gdzies to sprzedajesz? Ja sie juz którys dzień meczę nad jajkami z osikowych platków :) jak skończę to tez sie pochwalę :)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

A jeszcze mi się przypomniały poruszone tematy:

Któraś z Was szukała ubranek rozpinanych - polecam H&M duży wybór takich super bodziaków na zatrzaski, fajne praktyczne i ładne :)

Był temat biustonoszy i wrażliwości piersi.
Ja mam już trochę ciasnawy stanik, a niestety moje piersi należą do dużych bez ciąży a w ciąży większych :)
Ale, jak byłam w poprzedniej ciąży to Pani w sklepie poradził mi nie zmieniać / kupować nowych staników szczególnie do karmienia jeszcze będąc w ciąży - bo tuż po porodzie piersi się diametralnie zmieniają, niestety rosną jeszcze od pokarmu i zakup stanika przed porodem trochę mija się z celem. Ja więc kupiłam tuż po porodzie takie staniki do karmienia i Pani miała rację.
A w przypadku dużych i bolących piersi to w poprzedniej ciąży i teraz też zamierzam - miałam patent na spanie w staniku bezszwowym:
a) nie przemieszczały się tak więc mniej bolały
b) skóra się tak nie rozciąga - bo są na miejscu :)

Kukurydza - a pro pos dni młodzieży. My właśnie wtedy mamy zaplanowany urlop 2 tygodniowy :) i uciekamy , jak oczywiście będę mogła, z Krakowa.

Cześć dziewczyny :)

Dzisiaj wieczorem ide na połówkowe :) i mam nadzieje że moja wstydliwa dzidzia pokaże co ma między nogami :)
Tak sie już doczekać nie mogę że o 2:30 obydziłam się wyspana i zasnełam dopiero o 4:30 po czy obudziłam się o 6 i już nie śpie :) a tu jeszcze trzeba do wievzora wytrzymać :)

Co do bolących piersi to czuje je rano jak wstaje (zmieniają swoją pozycje) a tak to cały dzień chodze w biustonoszu :) ogólnie to jestem zachwycona swoimi piersiami ponieważ normalnie mam bardzo małe a teraz są takie dużeeee i pełne :) ( mąż też się zachwyca ) niestety chyba zbyt szybko urosły i widzę że pojawiły się lekkie rozstępy .

Ja od pewnego czasu śpie tylko i wyłącznie z poduchą rogalem jest mi niezwykle wygodnie więc polecam jak najbardziej

Moje dziecko takie akrobacje wyczynia w brzuszku że aż pod wrażeniem jestem z M :) czasem tak się wypnie że widać wybulwienie na brzuchu :) a po za tym coraz mocniej zaczyna kopać :)

A jeśli chodzi o uciekanie na fb to ja też woję tutaj zostać jest tu przyjemnie , przejżyście , sympatycznie, i tak jak już pisałyście jest zachowana pewna anonimowość :)

Miłego dnia dziewczyny odezwe się po połówkowym:)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37uay3iae2ngpt.png

Już wiem że dziś nie jest mój dzień. Mały się wierci i nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji...
W piątek będzie już mój M., ale na tę chwilę jest mi smutno... dlaczego pojęcia nie mam. Burza hormonów daje k sobie znać.
Ból piersi- mam wrażenie je ze są ociężałe. Przed ciążą małych nie miałam, więc teraz potrafię obudzić się z bólem. Jest to do wytrzymania :)
Niestety jeszcze korytarz i będzie finito :) już mam dosyć tego latania z mopem, ale niestety moja rodzina to chce wszystko na gotowe i przyjeżdżają w nocy więc muszą mieć ogarnięte, nie ma innej opcji. Przyjeżdżają na gotowe...
Patrycja08 daj znać jak poszło :)
Muszę w kwietniu zakupić spodnie ciążowe, niby wcześnie ale brzuch jest spory, a wieczorem po całym dniu chodzenia w dresach nie czuję się już komfortowo...
Edzia85, cieszę się z endokrynologia ok. Moja prowadząca jest również endokrynologiem, więc też co miesiąc kontroluje hormony. Czuję że kontroluje sytuację:)
Misia, przykro mi z powodu dziadka. My tatę wzielismy do domu. Przez trzy tyg przychodzila pielegniarka. Tata był cały czas przytomny i wiedział co się dzieje. Jak bym ksiądz, to powiedział że tatą już się przygotował i pogodził. Jak już spotkał się ze wszystkimi dziećmi to odmówił kroplowek i świadomie mówił że chce już umrzeć. Z jednej strony straszne, z drugiej on już nie chciał cierpieć- leżał już w łóżku a 3 tyg wcześniej wrócił z kolegą z 9 dniowej wycieczki z Grecji. Czasami sztuczne podtrzymanie bardziej szkodzi niż pomaga... Przepraszam za smuty, ale ostatnio mam sporo znajomych w takim stanie zawieszenia...
Współczuję Wam tego Krakowa... Tam rodzić w dni młodzieży to będzie koszmar.
Jak dla mnie, Wielkanoc to sprzątanie, jajka, ciasta i czekoladki nic więcej.

Jaś 24.07.2016

Patrycja - przybijam piatke. Ja dzis mam o 19.30 badania.

Evee - wczesnie na ciazowe? Ja od miesiaca latam w ciazowkach, pas jeszcze luznawy, ale komfort podbrzusza ogromny, szczegolnie w pracy.

Catya - a w ktora strone twoj wzrost jest problemem? Na + czy na -? Ja mam 180 cm i wieczny problem z dlugoscia spodni.

Mlodziez dzis w nocy urzadzil festiwal kaszlu i wyrwal mnie ze snu o 2.50. Teraz odsypia, a ja pije kawke. Daruje mu dzis rytmike i pojedziemy pozniej do zlobka i do pracy.

https://lb3m.lilypie.com/dYNLp1.png

Tak tylko chciałam napisać: moje dziecko ma już własny zegar. Do godziny 7:30 musi być śniadanie w innym wypadku wierci się i pokazuje swoje niezadowolenie.13-14 obiad, " nie ma obiadu?! Chyba sobie że mnie żartujesz? " i zaczyna wierzgać okazując zdenerwowanie i wsciekłość.! Między czasie banan, jabłko musi być owoc bo jak nie to powtórka z rozrywki. 18-19 to pora kolacjii i mamy ten sam finał, albo zjem o czasie albo mam obolały brzuch i żołądek... A ja się martwilam że nie kopie. Może i samego kopania nie czuję ale jak jest głodny to potrafi zaprotestować zmieniając pozycję i nie jestem w stanie ominąć posiłku.

Jaś 24.07.2016

mmj Śliczne karteczki:) Widać, że pracochłonne. Dołączam się do pytania... czy robisz karteczki dla rodziny, czy też na zamówienie? Ja uwielbiam spersonalizowane kartki, więc rodzina i znajomi są obdarowywani takowymi, tylko mam "inną technikę":
http://2.bp.blogspot.com/-GNt1m9e_P40/VfAi3eb-0WI/AAAAAAAACWA/_ljVWjl_WcM/s1600/_DSC0019.JPG http://3.bp.blogspot.com/-zIPiN8pcIIc/VfAjhJS-2vI/AAAAAAAACWI/_kDQoGgFjAs/s1600/_DSC0020.JPG

A takie karteczki dostali nasi rodzice na święta :D Z niespodzianką w postaci USG pęcherzyka<3<br /> http://3.bp.blogspot.com/-zx2sht2tjOc/VnFZZpRCc_I/AAAAAAAAC9Y/5IlVowrC8jc/s1600/kartka%2B%25C5%259Bwi%25C4%2585teczna%2B2015.jpg http://4.bp.blogspot.com/-VfUjsJYRi44/VpZqou08PSI/AAAAAAAAC9s/63ApdysRUQo/s1600/_DSC2995.JPG

Prowadzisz może bloga z pracami?

http://www.suwaczki.com/tickers/82dohdge3yuh452h.png

https://www.suwaczki.com/tickers/wff2hdge5xtp9iun.png

juventinka gratuluję długonogiej Nadii :D

Mnie też już piersi nie bolą, ale muszę mieć bardzo wygodne staniki. Poza tym przeszkadza mi ich wielkość, ale na to nic nie poradzę. Oby większe nie urosły…

Edzia85, biorę pod uwagę dwa szpitale, albo na Rydygiera albo Narutowicza. A Ty? Jeszcze nie jestem pewna gdzie wynajmiemy mieszkanie po przeprowadzce. Ale chciałabym okolice Bronowic, bo moja rodzina mieszka w Balicach i miałabym blisko :)

Mój mąż właśnie pojechał na stary kleparz szukać… kaczej krwi. U niego w rodzinnych stronach to tradycja że na święta je się czerninę. On ją uwielbia, ja brzydzę się nawet tego spróbować. W każdym razie zaczął wielkie poszukiwania, ale szczerze wątpię żeby gdzieś w Krakowie udało mu się kupić taką krew… :/

Jeszcze co do piersi, to ja słyszałam że stanik nie powinien być za mały bo późnej może być problem z karmieniem. Ja zainwestowałam najpierw w dwa staniki już dla mam karmiących, z których niestety szybko wyrosłam, i teraz mam obecnie jeden mega wygodny i piorę go na bieżąco ręcznie żeby był czysty. I zgadzam się co do stanika do spania - tez mam takie dwa i są świetne!

I jeden news z mojej strony. Udało mi się przekonać męża do chłopięcego imienia Filip, które od początku było u mnie na pierwszym miejscu. Na początku strasznie się cieszyłam, ale z drugiej strony już chyba od dwóch tygodni zwracaliśmy się do brzuszka „Maksiu” (co tam u „Maksia” itd…) i teraz dziwnie mi nagle się przestawić na „Filipka”.Wkurzyłam się i powiedziałam mężowi że wybierzemy imię jak już płeć będzie na 100% :D

[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/p19uflw1g37bzopx.png

Czy ktoś z was może miał wysypkę na brzuszku po Bio Oil?? Kosmetyk bardzo fajny, stosuje go chyba już z 2 miesiące i..tu nagle wysypka. Na co polecacie zmienić?

Chciałam również pozdrowić wszystkich serdecznie. Szczególnie tych którzy mają teraz ciężki okres w życiu. Życzę wam kochających ludzi wokół którzy będą wsparciem dla was teraz i pomogą przejść przez te ciężkie chwile

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72690.png

http://www.suwaczek.pl/cache/26bae06270.png

Dzień dobry brzuchatki :)

Natalia93 - polecam Rydygiera, mimo iż jest to szpital stary. Mam tam lekarkę ale to nic. Położna! Rozpisywałam się jakiś czas o niej. Gorąco polecam. Ja ją na pewno po raz drugi opłacę. Jak chcesz mogę Ci na priv opowiedzieć.
Tak stanik nie może być za mały bo ucisk blokuje kanaliki mlekowe.
Natalia kacza krew, bleee.. :)
A no i u nas też rozważamy Filipa - choć jeszcze zamierzam przeglądnąć listę imion męskich

Evee - ja też właśnie wczoraj zakupiłam jeansy ciążowe, co prawda dziś mnie drażni bo są trochę za duże, kupiłam rozmiar 40, a normalnie nosiłam 36,38 ale nie było mniejszych. Tyle że zakładając że jeszcze przytyję to będą ok.
Potwierdzam, są mega wygodne :)
Super, ze Twoja dzidzia ma już rytm :)

Bina, mmj - super te kartki !

Bio oil- gdzieś czytałam, chyba na blogu sroki, że w ciąży nie powinno się go stosować ze względu na jakiś składnik.

A no i wczoraj oficjalnie zaliczyłam się do brzuchatek - ustąpiono mi kolejki :D
I tu pytanie - kiedy jest kolejka taka na 10 -15 osób ( np TK MAXX ) :
a) czekacie w kolejce, licząc że ktoś zauważy że macie pierwszeństwo ( w TK MAXX jak kasjer zauważy to prosi, tylko niestety widzi to dopiero jak jesteście blisko kasy )
b) idziecie do kasy od innej strony informując że jesteście w ciąży ?