Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Miila w kwestii monitora oddechu, ja tylko z racji wykonywanego zawodu przypomnę jak rozmaite firmy uzyskują rekomendacje szpitali i towarzystw.. nie kieruj się tym, tu chodzi tylko o umowy i kasę. Nie sprawdzałam tych monitorów o których piszesz, ja się zdecydowałam na bezprzewodowy montowany do pieluszki, gdzieś czytałam ze te które funkcjonują na zasadzie maty wkładanej do łóżeczka podobno są mało praktyczne i ciągle halasuja

A co do monitorów ja kupiłam Angel care. Szczerze to w szpitalach nie spotkałam się z używaniem monitorów ( widziałem może z 2 razy i raz był to ten Angel a 2 jakiś mi nie znany zupełnie ) jak maluch ma problemy z oddychaniem to jest podłączony do monitora szpitalnego ( profesjonalny sprzęt do monitorowania oddechu i akcji serca naklejany czujniczek na klatkę ). Ciężko mi więc powiedzieć. Lekarze mówią że to trochę gadżet, ale to tak jak np z polecanie smoczkow, jeden szpital poleca avent a inny nuk a i tak w obu powiedzą ze nie polecaja żadnych smoczki bo zaburzają odruch ssania... ciężko się odnieść. Ja sama pieca jak dziecko ma być wczeaniskiem albo matka paliła w ciąży czy też byla biernym palaczem ( ja kupiłam bo mój mąż pali w pokoju obok ja paliłam przed ciążą z 8 lat i do 8 tyg popalalam dlatego tylko)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Magda2600 no właśnie te skurcze są takie nieprzyjemne, ale nie boli mnie podbrzusze a brzuch od góry, utrzymują się tak z 30s właśnie. Dziś moja gin powiedziała o nich, że ćwiczebne ale kurcze ja tak mam już trzeci dzień i teraz też mi to nie odpuszcza. No nic, czekam na wody w takim razie, może przed poniedziałkiem się jednak zacznie.
Kąpiel rozluźnia brzuch i na trochę to pomaga, ale potem wracają.

Takaona ja mam do nawilżania po kąpieli Aplhanova Bebe i krem na dwór ten sam.

Bbbb a mogłabyś mi pokazać ten na który Ty się zdecydowałaś?

Dziewczyny, znalazłam własnie - dzięki Srokao jak zwykle, gdzie są dostępne produkty Weleda i tadam! Weleda
może akurat którejś z Was się jeszcze przyda. Sama zobaczę czy nie kupić z tej serii czegoś.

Magda2600 dzięki, ja chcę z uwagi na to, że od samego początku ciąży nie przerwanie biorę inhalatory sterydowe na astmę i jednak mały poniekąd też to ode mnie dostaje, będę spokojniejsza mając monitor.

AngelCare wzięłaś dwupłytkowy czy jedno?

malagaw sumie to nie przymierzalam, wzielam xl po prosty ale rozciagliwa, a moja satynowa wlasnie przy karmieniu byla w biuscie za mala, ale juz jej nie mam. Co do wygladu mama i maz twierdza ze za ladna jak lekarz zobaczy bo nie wypada. Heh. W poprzedniej ciazy znajoma z sali na patologii lezala w takiej sexy czarnej satynowej koszuli heh a ta moja przy niej jak dla babci. Druga mam rozpinana z misiami.:D

Elaiss to Ty tak jak ja. Tyle ze u nas nie bylo zlobka i gadali zostan z mala w domu wiec jak nie teraz drugie to kiedy. I tak zostalam ale 3 byla marzeniem ale nierealne juz. A ja sie z 2 dzieci poza podworko sama nie wybieram. A zrobilismy plot zebym nie biegla za nia bo auta wiec ma przestrzen bezpieczna a ja spokoj psychiczny. Mimo ze wies to pędza auta jak szalona i pelno psiakow.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Hej, ja po wizycie, wszystko ok, szyjka skrócona o ok. 50% i rozwarcie na opuszek, gin mowi ze do poniedzialku spokojnie dotrzymam, a w poniedzialek na 7:00 mam byc w szpitalu na probe oxy a jak szyjka bedzie taka jak dzis to chce mi balonik założyć, Magda czy mozesz mi cos wiecej o tym baloniku napisac? Bo tyle co wyczytalam, ze to cholernie boli, mam nadzieję, ze tylko ktoplowke mi dadzą i sie zacznie. Oprocz tego podobno mój klocek waży ponad 3500g.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Dziewczyny ja po wizycie, Synek waży podobno aż 3700, ja nie wiem jakim cudem... oczywiście szyjki mi już nie sprawdził. Ehh z drugiej strony może u dobrze, bo jakbym usłyszała ze zgładzona to już bym pewnie codziennie sobie wkrecala ze rodze...

Takaona mam cały zestaw Weledy oliwka jest genialna! Zresztą wszystko bardzo ładnie się sprawdza krem do buzi, balsam, krem do pupy…

anawee generalnie pieluchomajtki się sprawdzają, choć ja nie korzystałam za dużo bo po przetestowaniu kilku okazało się że mój syn reaguje na nie odparzeniami…

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

juz po wizycie u okulisty. Kropelek nie dostałam ze względu na ciążę. Jest dobrze :)Męty w oczach a dokladnie w ciele szklistym mam na 100% , z wiekiem będzie się pogarszac, musze tez kontrolowac dno oka.A te blyski to tzw.migrena oczna. Objawy odklejania się siatkówki są trochę podobne, ale to nie to :)

Miło że spodobały się zajączki,dzięki:)
Mojemu psu również. ..Pinda jedna ściągnęła wiekszego ze stołu i zzarla łapkę i nosek. Nie wiem czy operacja plastyczna się powiedzie.... Jestem wściekła :S ! Aż się poryczalam :(

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Magda 2600 dzięki za zapytanie, no nic szukam położnej dalej. Niestety mam pakiet Luxmedu który nie oferuje wizyt położnej:(. A rodzić będę na Ujastku. Tam rodziłam pierwszy raz i byłam bardzo zadowolona i z porodu i później z opieki. Trafiłam na super młodą, fajną położną która mi bardzo pomogła, nie potrzebowałam nikogo opłacać dodatkowo. Zresztą mój lekarz prowadzący tam pracuje więc teraz nie będę nic zmieniać. Natomiast moje dwie koleżanki rodziły w Żeromskim i też były zadowolona i polecają szpital. Myślę że to dużo zależy na kogo się akurat trafi na dyżurze i ile w danej chwili rodzi dziewczyn.

Melly no zbieżności mamy idealne! Jakby się jeszcze udało w ten sam dzień urodzić;). Ja mam dość małe podwórko więc nie wyobrażam sobie utknąć z maluchami, muszę mieć możliwość wyjścia nawet z dwójką. Zresztą mała by mi wszystko rozniosła:).

anawee ja mam takie doświadczenie z 1,5 latką która dopiero się uczy korzystać z nocnika/kibelka- raz woła, raz nie, albo za późno.. i papempersy są na tym etapie o tyle lepsze że odpinam, zdejmuję i zakładam nowego bez ceregieli, a żeby założyć pieluchomajtki musiałam ściągać całe spodnie, rajtuzki i potem je zakładać. Po za tym nie widzę większej różnicy w chłonności. Na pewno są fajne na późniejszym etapie jak dziecku nie trzeba tak często zmieniać papmpersa.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9u3qma8.png

Mi pediatra na wizycie zakazała używania oliwki a poleciła samą parafinę wiec kupiłam Oliatum.
Z nowości. ....teraz dziecku nie smaruje się pupy przy każdej zmianie pieluchy tylko po kupce a tak wycira sie tylko na mokro i tyle. Dlatego ja używam tylko tych chusteczek Lansinoh z lanoliną.
A jeśli smarujemy pupę to poproscie pediatre o masc robiona z apteki.dużo wydajniejsza i bez sztuczności.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Hej dziewczyny :)
Milla tak to ja kupiłam BabySense 2 z niania Hi-Sense. Nie mam w sumie porównania z innymi ale jestem zadowolona :) gdybys miała jakieś pytania to pisz :)
Heltinne mam nadzieje ze konsultacja na temat oczu bedzie pomyślna.
Czarna gratuluje synka! Trzymajcie sie zdrowo :) a laktacja na pewno ruszy, cierpliwości :)
Vena fajnie ze z Klara doszliście juz mniej więcej do regularności :) my od dzisiaj rownież rytm 20 min co 3 godziny.

Od wczoraj wprowadziliśmy regularnie kropelki do każdego jedzenia bo bóle brzucha nie dawały małemu spać i męczył sie okropnie. Polecam tez wszystkim zakup 'rurek' Windi na odgazowywanie bo to co zalega z jelitach jest przerażajace i nie dziwie sie ze dzieci maja problemy z brzuszkiem czy kolki.
Ale dzisiaj jest o niebo lepiej, mały odsypia wczorajszy dzien. Na spacerku tez juz byliśmy dzis, a jego ulubiona pozycja do spania to na brzuszku. W nocy jest ciezko jak ma spać na plecach bo sie denerwuje i spina. Ale może bedzie z dnia na dzien lepiej :)

Mama jutro juz wyjeżdża :( smutno mi cholernie. Ale dobrze ze maz jeszcze w domu i jakoś będziemy sobie radzić.

Secondtry nie martw sie, bedzie dobrze z Zuzanka. Wiem co czujesz, przychodziłam to samo. Ale mała sie ponaswietla i wyjdziecie zdrowe do domku. U nas żółty kolor skory dopiero niedawno zszedł. Napewno nic więcej jej nie dolega. Głowa do góry.

Miłego dnia kochane :)

kumi ja miałam zakładany balonik czy inaczej zwany cewnik foleya w pierwszej ciąży. Samo zakładanie nie jest bolesne, bardziej nieprzyjemne niż bolesne. Trwa z 5-10 min, i zależy jak gin jest delikatny. Za to u mnie po założeniu po jakimś czasie zaczęło się rozwieranie szyjki macicy i to już bolało, trochę jak skurcze porodowe ale o mniejszej intensywności. Krwawiłam też dość mocno, poplamiłam od razu całą piżamę. Po wyjęciu miałam rozwarcie na ok 2cm. Dopiero po tym dostałam kroplówkę z oksytocyną. Nosiłam go niecałą dobę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9u3qma8.png

Heltinne bardzo się cieszę, że to jednak nie odklejanie się siatkówki! I mam nadzieję, że jakoś reanimujesz tego króliczka, bo naprawdę wyszedł cudnie.
Paulina dobrze czytać co tam u Was. Ty już teraz taka doświadczona mama, więc dajesz mi nadzieję, że i ja w miarę szybko się ogarnę:)
Secondtry trzymam mocno kciuki za zdrowie Twojej córeczki!
Vena pisałaś, że Klarze odpadł kikut i już można swobodnie korzystać z kąpieli. A orientujesz się może jak to się ma do kąpieli w tummy tub? A może któraś z dziewczyn wie? Chodzi mi o to, że przecież w wiaderku dziecko jest zanurzone po szyję, a ta położna, która będzie do mnie przychodzić w pierwszym tygodniu pomagać przy dziecku pytała czy chcę żeby mi pokazała jak się w tym kąpie. No i ja chcę, ale co z pępkiem wtedy?

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Ech, dziś mój starszak miał koszmary … ledwo widzę na oczy…

Dziewczyny po badaniach wow, fajnie duże dzieciaczki macie, teraz tylko trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne akcje …

Heltinne co za złośliwe psisko! Mam nadzieję, że uda Ci się naprawić zająca.

Flawia do pupy krem faktycznie stosuję tylko wtedy kiedy jest zaczerwieniona średnio raz na parę dni głównie w nocy kiedy młoda śpi po 3-4h między karmieniami i zmianą pieluchy. Za to oliwką nawet w szpitalu ją nawilżali po kąpieli z uwagi na tzw skórę praczki, więc to pewnie działa trochę na zasadzie każdy ma swoje przekonania.

miszka nie chcesz moczyć kikuta tylko trzymać suchego inaczej może się babrać. Zanim nie odpadł rozkładałam na grubym ręczniku podkłada poporodowy i myłam ją miękką myjką. Wodę miałam w małej misce. Poza pępkiem też nie powinno tez moczyć uszu.

Heltinne dobrze że oczy w miarę ok. Tę migrenę oczną miewa mój mąż, mówi że kiepskie wrażenia, czasem traci ostrość widzenia do 30-40 min.