Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Flavia gratuluję...!
Ja po wizycie... jestem załamana.. może przesadzam ale...
lekarz w sumie nic nie powiedział na ten temat ale mały na USG waży niecałe 2500g (3 tyg temu ważył 2225g), lekarz stwierdził powiększony pęcherz moczowy. na USG do zaobserwowania tylko usta i końcówka nosa, reszta leży wciśnięta w miednicę stąd moje bóle, a co najlepsze moja szyjka wcale się nie skróciła ale wydłużyła... i ma 31 mm.
Martwię się tym pęcherzem i małym przyrostem.. mam przyjśc na KTG 5.04 a jakby nie było porodu to 18.04 zgłosić się do szpitala... kurw...
Ja chyba sobie zadzwonię do faceta który robił mi USG połówkowe i się dla świętego spokoju umówię, jakoś czuje się niespokojna i niedoinformowana po tej wizycie...

Flavia GRATULACJE! Jak dobrze, że już masz Gabrysię po tej stronie brzuszka. Odpoczywajcie i czekamy na zdjęcie.

Paulina najlepiej przemywać solą fizjologiczną. W Polsce dostępna jest w ampułkach.

Majtynka88 nie denerwuj się ponieważ Mały wszystko czuje. Jeżeli nie czujesz się pewnie to zrób dodatkowe usg.

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Flawia gratulacje!!! Duża dziewczynka z Gabrysi, niech się zdrowo chowa :) odpoczywaj teraz.

Paulina przemywałam świetlikiem, i solą fizjologiczną. Robiłam też kompresy z ciepłego gazika kosmetycznego nasączony świetlikiem delikatnie przyciskałam do kanału łzowego przy nosku i masowałam okrężnymi ruchami lekko uciskając to odblokuje kanał,a ciepło uwolni wydzielinę

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Witaj Gabrysiu!!!Flawia gratulacje ❤️❤️❤️

Vena, dzięki Kochana za recepturę na trufle, miło że pomyślałaś :*

Paulina, to co teraz napiszę to nie żadne wróżby z kart tylko moje i nie tylko empiryczne przypadki.Zalej mu oczko ropiejące mlekiem z piersi, ot tak kilka razy pryśnij podczas karmienia, daj oku się zamoczyć i przetrzyj.Po 2 dniach powinien być spokój :) Wiktor, cudny ❤️

Jedyne co na wiczycę mogę powiedzieć to AAAAUUUUU,czekam więc pełni ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Flawia gratuluję :* buziaki dla Gabrysi :)
Paulina Nat ma rację z tym mlekiem, działa naprawdę cuda a jak nie to tak jak ci dziewczyny mówią sól fizjologiczna albo świetliki. Możliwe jest ze mu się przytula kanalik łzowy ;) jaki on jest słodziutki. Ja juz chce swoje !!!!
Vena ja ci normalnie klapsa powinnam dać! Oczywiście zerknelam na twój przepis i juz ki ślinka cieknie ! Narazie zadowoliłam się ciastkami ale jutro chyba spróbuję je zrobić jeśli tylko uda mi się dostać jagody.
Majtynka88 nic się nie przejmuj. Waga jest szacunkowa a odnośnie wizyty KTG i terminu zgłoszenia do szpitala to tak bardzo zgodnie z zaleceniami PTG ( polskie towarzystwo ginekologiczne ). A jeśli chodzi o pęcherz to jeśli cię to niepokoi to faktycznie możesz iść na jakieś dokładne usg, ale wydaje mi się że gdyby lekarz cokolwiek groźnego zobaczył to na pewno by kazał ci się dalej diagnozowali albo kazał za parę dni na kolejne usg przyjść żeby to nadzorować na bieżąco. Wiec głowa do góry ;)
Agulaa żółtaczke mają wszystkie noworodki ( niektóre taka ze trzeba naświetlania a inne same sobie z tym radzą ) a ta wysypka może być właśnie od tego ze się troszkę maluch przegrzewa pod lampami przy naświetlaniu ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Vena gratuluję ślicznej Klary! No to masz swojego zajączka na święta:)))
Ataa, w Polsce też już jest coraz lepiej w szpitalach, niestety tych prywatnych. Ja ostatnio byłam na spotkaniu w moim szpitalu z położnymi, mówiły właśnie o tych walizach, z którymi kobiety przychodzą ledwo je taszcząc. A ja zamierzam spakowac się do sportowej małej torby. A propo kangurowania skóra do skóry, to podkreślały że to bardzo ważne dla maluszka. I że jak mama nie daje rady, to one proszą tatę, żeby zdjął koszulę i pokangurował, to mi się bardzo spodobało:)
Mówiły także, że przy wypisie trzeba podac nazwę przychodni i nazwisko pediatry chyba też, bo one tam kartę szczepień wysyłają, nie mogą jej dac do ręki. Także o tym musimy też pamiętac.
Paulina ja bym przemyła solą fizjologiczną, z braku świetlika. I bawełnianym płatkiem kosmetycznym, nie gazikiem.
Flawia gratuluję zdrowej córeczki!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Flawia przecudna mała! A jaka włochata!;) Takie ładne te Wasze pociechy, coraz bardziej nie mogę się doczekać mojego synka! A Wiktorek Pauliny jak rodzynek w tym gronie, po niedzieli dołączy do niego kolejna dziewczynka przecież.
Heltinne dziękuję. A podpowiedz mi, jak dobrałaś rozmiar? Tam jest coś o obwodzie brzucha, no ale nie wiem przecież jaki on będzie po ciąży.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016