Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Anna205
Nie wiem czy sa jakies naukowe badania do tego, ale pewnie chodzi o zawarty w preparacie Formaldehyd który może być szkodliwy. Poczytaj trochę na ten temat w necie, a potem sprawdź czy ten preparat zawiera tę substancję.

Ja wczoraj byłam na USG i dzidziś ułożył sie twarzą do przodu, jak din chciała wybadać płeć, to wypiął sie pupką i za żadne skarby nie chciał zdradzić co ma miedzy nogami. ;)
Wszyscy i tak podejrzewają dziewczynke ;)

Strasznie mnie dobija obecnia pogoda, jestem z natury niskociśnieniowcem i ten deszcz powoduje, ze usypiam na stojąco :(

Tymon Jan ur 04.04.2016

Cześć dziewczyny,

Z tym malowaniem paznokci chyba nie ma co aż tak przesadzać. Ja odpuściłam hybrydę i malowanie w pierwszym trymestrze, bo wyczytałam, że to chemia, a wiadomo wszystko przez skórę się wchłania - najbardziej szkodliwy zmywacz do paznokci, ale w drugim już chyba bez przesady :) póki co kupiłam nowy lakier i muszę się umówić powolutku na hybrydę.

Włosów nie farbowałam nigdy, więc absolutnie się w temacie nie orientuję.

Ewee
tak - prowadzę w medicover w Poznaniu u takiego lekarza, dość sucharowatego starszego Pana, ale trzeba mu przyznać, że przejmuje się pacjentkami, jest rzeczowy i do tej pory jestem zadowolona z niego. Dodatkowo mam prywatnie Panią doktor, którą proszę żeby w ramach "drugich oczu" sprawdziła czy wszystko ok.
W medicover mam kartę firmową, mają placówkę 100 m od miejsca gdzie pracuję, panie położne są bardzo miłe, badania na miejscu, wyniki ogólne moczu/krwi tego samego dnia... to bardzo mi ułatwia logistykę

Właśnie jestem po wizycie. Pan nie zrobił usg dopochwowo, bo jutro mam usg genetyczne. Posłuchał serduszka przez brzuch, bije prawidłowo i dostałam nawet jedno dość kiepskie zdjęcie. Wynika z niego, że maluch ma 7,5 cm :) Od ostatniego naszego "widzenia się" urósł dwukrotnie. Zuch....

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mme3ge8eho.png

Ja przed ciążą zrobilam sobie przerwę z żelem na paznokciach (ostatnie robilam na ślub mojej siostry). A teraz nie za bardzo chcę wznawiać bo moja kosmetyczka ma "długi język" i zaraz pół miasta by wiedziało o mojej ciąży. Niestety innym kosmetyczka w moim miescie nie ufam. Włosy farbowalam farbą bez amoniaku, jesli nie wierzycie w farby bez amoniaku, to polecam ze względu na zapach.

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

Hej Dziewczyny,
Ja dzis juz troche lepiej, stres opada i tylko jeden paw o poranku. Ufffff.
witam Nowe Mamuski coraz wiecej nas, fajnie:) gratuluje wszystkim dzidziolek w brzuchu.

Ja juz swojej nie slyszalam od 06.10, wydaje sie ze wieki. Ruchow raczej nie czuje, sporo mi w zoladku jezdzi i plumka, ale to jeszcze nie motylki, chociaz chialabym juz, to daje wiekszy spokoj, ....ale tez i stres jak sie dlugo nie czuje.
Historie o dramatach cieżarnych zawsze pobudzaja emocje i wyobraznie, kto ma silniejszą psychikę jakos sobie z tym radzi. Ja odrazu przekładam na siebie i potem drżę.
kodomo milo ze jestes:)
Hh99 kciuki z wizyte sa, mam nadzieje ze nastepne badania moczu juz beda lepsze!
Milla Ty masz tak piekne wlosy, ze farbowanie to bylby grzech. A jak sie czujesz, lepiej troche? Jak pawie?;))

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

secondtry
dobrze, że już masz lepsze samopoczucie. Pamiętaj, że my tu jesteśmy i jak coś pisz. Razem jakoś raźniej :-)
Co do malowania paznokci. Wydaje mi się, że nie ma co wariować. Jeżeli to robiliśmy dlaczego mamy rezygnować? Nie ma badań, które potwierdzają, że ma to zły wpływ na krasnalka.
Ja dziś mam dzień lenia. Leżę w łóżku od rana i nie chce mi się ruszyć... Za oknem deszcz leje to tym bardziej jakoś taki nastrój melancholijny. Raz na jakiś czas można sobie odpocząć :-)

Miłego dnia dziewczyny :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

A ja dziś już wysprzatalam cały dom i pierwszy raz odkąd mieszkam z narzeczonym robie bigos ! Mam nadzieję ze wyjdzie bo szkoda tyle żarcia wyrzucać.. Tak się rozpedzilam zeledwo mi się mieści w 5l garnku :P
secondtry dobrze ze ci lepiej !! Cieszę się ze to zle samopoczucie już za mną :)
Niewiemczy tylko ja tak mam ze najlepiej odpoczywam w samochodzie ???;o w domu zawsze jeszcze to A jeszcze tamto..

Dziewczyny
nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tydzień po tygodniu czytać na różnych stronach www informacji jak rozwija się dziecko, oglądać dokumentalne filmy na youtube itd. Nie za bardzo jestem w stanie oglądać programów typu 600 gramów szczęścia, bo to jest dla mnie takie przykre oglądać maleństwa w inkubatorach z poutykanymi rurkami W malutkich ciałkach, zrozpaczonych rodziców, że aż boli....
Natomiast, nie cierpię czytać/oglądać blogów/wideoblogów w których kobiety radzą innym kobietom co robić w ciąży, jak przebiega ciąża itd. Widziałam kilka wideoblogów na youtube i podobał mi się jeden (prowadzony przez dziewczynę, która akurat sama w sobie była ciekawą osobowością)... a reszta.... śpiewaczka operowa, która zachowywała się jak księżna Kate opowiadająca o niezbędnych aspektach życia duchowego w ciąży, inne dziewczę "nadające" z UK, które podsumowując pierwszy trymestr ciąży z wielką ekscytacją mówi o konieczności przyjmowania kwasu foliowego, czy też blog Pani Zofii Ślotały. Jak kobiety, które mają pierwsze dzieci (wszystkie były pierwiastkami) mają mieć coś konstruktywnego do powiedzenia innym kobietom. Jedna Pani po prostu była wyabstrahowana od rzeczywistości, gadała do kamerki na sofie w stylu ludwika XIV (brakowało tylko jedwabnego peniuaru i papuci z ciciem), druga to młoda laska, która chyba pod wpływem impulsu ekshibicjonizmu prezentuje w sieci takie truizmy, że aż zęby bolą, trzecia (Pani Ślotała) robi ewidentny biznes na ciąży (z drugiej strony.... nie przeczytałam tego bloga dokładnie, ale gdybym gdzieś zauważyła, że jakaś celebrytka w swoich wynurzeniach napisała, że od rana rzyga nosem, że ginekolog ją zlał, że utłukła się w tramwaju ..... to bym oddała respekt).
Przyznam, że czytam wszystko na bieżąco co "u Jasia" i też kilka tygodni do przodu, bo chcę wiedzieć co się rozwija u maluszka i jakie nowe umiejętności posiada. Zazdroszczę szczerze każdej z Was, która ma ciążę "starszą' niż moja, bo wydaje mi się, że ten każdy tydzień to bezcenny czas kiedy dziecko jest coraz dojrzalsze i coraz szybciej zbliża się czas, kiedy nasze "600 gramów szczęścia" będą mogły przeżyć samodzielnie..... Bardzo cieszę się, że jest to nasze forum, bo poza oczywistymi sytuacjami, kiedy sobie marudzimy na lekarzy, facetów itd., to bezcenne dzielić się ciążowymi doświadczeniami...
A tak z bieżących spraw, dzisiaj swędzą mnie piersi. Nie wiem czy na taką "dolegliwość" można dostać L4 ;-) bo wierzcie mi, że siedzieć na openspace w boksie z 3 facetami, przy takim świądzie skóry, to nieludzkie doświadczenie!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mme3ge8eho.png

@Secontry - ciesze się, że Ci lepiej :)) ja dzisiaj bez pawia (ale rano ledwo doszłam zgięta do kuchni, więc dalej częste jedzenie, żeby się nie zrzygać). Ogólnie czuję się ciut lepiej niż po ostatnich przygodach, jutro mam wizytę i już chcę zobaczyć tego naszego bąbla :) może prowadzący wypatrzy czy coś tam dynda między nóżkami :)

Hej żabki
Secondry cieszę się że masz lepszy nastrój i samopoczucie.Chyba przyjełam na siebie twoje pawiki bo ja już dwa zaliczyłam i cały czas mnie mdli.Ale mi to pasuje bo to oznacza że dopiero zacznę wymiotować co równa się z małym przyrostem wagi. A przyznam się że ważę ponad 80 :( więc dużo walki przede mną po porodzie
Przedwczoraj byliśmy na spacerku w lesie :) z psiakami

monthly_2015_10/kwietnioweczki-2016_37800.jpg

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Onamila napisz jak się czujesz.Byłaś w szpitalu???
Nancy witaj na forum i pisz jak najwięcej
Magda super że siostra ma maleństwo bo to po wszystkich przejściach rozświetla cały świat
Hh99 super że z dzidzią wszysko dobrze,trzymam kciki za dzisiejszą wizytę :)Nie przejmuj się facetami i drap cycki :)
Milla ,Vena już dawno Wam miałam pisać że wasze figurki są boskie

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Cześć Dziewczyny!
Wprawdzie jestem z Majówek, ale czasem Was "podczytuje" :) termin mam na 1 maja, więc w sumie uznałam, że mogę się też do Was dołączyć :)
Poruszyłyście dziś temat malowania paznokci i farbowania włosów. Paznokcie maluje od samego początku ciąży i wydaje mi się to normalne, nie dajmy się zwariować :) włosy nawet dziś farbowałam, ale nie samodzielnie, tylko u fryzjera delikatna farbą bez amoniaku.. tym sklepowym jakoś nie ufam.. z farbowaniem wolałam się wstrzymać do 12 tygodnia, bo z każdej strony słyszałam sprzeczne opinie. Lepiej dmuchać na zimne :)
Ja już jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest jak najbardziej w porządku no i według lekarza będzie dziewczynka :)

Kornelka ❤ ur. 2.05.2016, 3460 g, 53 cm ❤

u mnie dzisiaj ból głowy a dodatkowo coś mnie bierze kupiłam sobie prenalen na wzmocnienie i polecono mi na kaszel drosetux... no i litrami herbata z sokiem idzie w ruch :/
dziewczyny co Wy się teraz wagą przejmujecie... ja akurat byłam na etapie odchudzania, bo kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne były źle dobrane, okrutnie to się odbiło na mnie, i dużo przytyłam, bardzo dużo, nie wiem ile w ciąży przytyję ale na pewno po narodzinach bejbusia będę kontynuować swoją walkę z nadwagą. Dodam że lekarz który przepisał mi te nieszczęśliwe tabletki na ostatnie wizycie kiedy mu oswiadczylam ze odstawiam dziadostwo to stwierdził że przez moje kilogramy będę miała probem z zajściem w ciążę, miałam problem ale dlatego że organizm potrzebował czasu dojść do siebie. Teraz moja super babeczka dodaje otuchy i nie pozwoliła się martwić tłuszczykiem.
Miłego popołudnia

Ensueno kciuki mocno zaciśnięte!

Kodomo fajny przystojniak w ramionach :)
Kilogramami się nie przejmuj, ja pierwszą ciążę skończyłam widząc w dniu porodu 95kg. W ciągu pierwszych dwóch tyg było -19kg… mąż był w szoku.

Secondtry super, że lepiej się czujesz.
Hh99 z tymi blogami to racja, mnie nic nie wciągnęło - same banały. Czasem czytuję artykuły na naszym portalu i baby online … ale myślałam, że to moja kolejna ciąża i dlatego.
I tak na fali po pierwszym porodzie to powiem Wam, że miałam zastrzeżenia do programów szkół rodzenia, że mimo wszytko mało praktycznej wiedzy przekazują o noworodkach i tym co czeka Cię w domu i cieszcie się Dziewczyny z tych wizyt pielęgniarek środowiskowych. Moją to jeszcze po 3,5 roku wspominam. Cudowna kobieta i świetną pracę zrobiła.
karola witaj, Kraków to moje ukochane miasto.

Dziś jestem sama z dziećmi plus kładę sama je spać, bo wygoniłam męża na kolację firmową. Chłop przez ponad 15 tygodni skacze koło mnie należy mu się trochę relaksu ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Hej.
Wróciłam. ......przeżyłam najkoszmarniejszy tydzień w moim życiu. ....w wielkim skrócie. ....musiałam zrobić NFTY ......MAM ZDROWA DZIEWCZYNKĘ!!!!!
Ale nerwy miałam napięte do granic.....W DUPE NIECH SOBIE WSADZA TEST PAPPA!jakieś chore ryzyko wyliczone przez grono profesorkow!

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Vena dzielna jestes, maż zasluzyl. Moj w delegacji, nie lubie jak go nie ma w nocy, mimo ze biedak wyskoczyl z sypialni i spi w salonie, bo ja sie krece po calym lozku w nocy i jeszcze Adas do mnie przychodzi nad ranem. Trojka to juz byloby zbyt duzo, a ciasnota poteguje mi mdlosci:(
Jak tam dzieciaki Twoje juz zdrowe?

Ensueno daj znak jak po wizycie, kciuki są! Waga, ja w poprzedniej ciazy przytylam 20 kg! Ale luzik po porodzie 2 lub 3 dlugie spacery dziennie z wozkiem i slim fit wroci;) Teraz wagą najmniej sie przejmuje, mimo ze z moim 36 na karku dluzej to troche potrwa zanim zrzuce. Celulit mi sie rzucil na pupsko i nie tylko, ale tez mam to gdzies...

Flavia ufffff, dobrze ze jestes i ze wszystko dobrze. Ja nie zrobilam Pappy i teraz zaluje, czekam na poniedzialek do wizyty i zdecyduje wtedy czy nifty czy harmony
A gdzie pobieralas krew na Nifty?

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

secondry jakbym wiedziała że pappa tak fałszuke wyniki i wylicza tylko ryzyko a nie to czy dziecko jest zdrowe to bym tego wcale nie robiła tylko od razy Nifty.ja robiłam w BABKA Medica i jak juz pisałam czeka się tylko 7 dni bo w wawie jest laboratorium.konkretnie robi to laboratorium Genomed przy ul. Ponczowej 12.test Harmony kosztuje 2500 wiec raptem o 100 droższy ale leci próbka do stanów i czekasz ok 14 dni.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

hej hej :)
Jestem dziewczyny i to w dobrym humorze :)
Lekarz od USG okazał się świetnym facetem :) normalnie aż się z gabinetu nie chciało wychodzić :)
Z czystym sumieniem mogę polecić dr Kowalskiego z GinMedic na ul.Ku Słońcu w Szczecinie :) jakby co podam namiary ;)
Przezierność 1,2-1,4 :)
Długość 6.65 cm a główka 2 cm - oba wymiary wskazują na 13t+1d :) czyli jesteśmy 4 dni do przodu :)
Tętno 170 :)
Przepływy bardzo dobre :)
Pappa nie robiliśmy, lekarz stwierdził, że nie ma się do czego przyczepić i chyba nie ma sensu :)

Jak widac po załączonych zdjęciach - obstawia chłopaka :)
Widać nóżkę, pupcię i.... wiszące coś :) duże coś :) u dziewczynki w tym tyg az takie duże już być nie powinno... ;)
No ale zobaczymy. Na połówkowych się okaże :)

monthly_2015_10/kwietnioweczki-2016_37803.jpg

monthly_2015_10/kwietnioweczki-2016_37804.jpg

monthly_2015_10/kwietnioweczki-2016_37805.jpg

monthly_2015_10/kwietnioweczki-2016_37806.jpg

http://www.suwaczek.pl/cache/2155b714fb.png
Trzy Aniołki 07-2014, 02-2015