Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gosia1001
Leenka
kamillla - późno dlatego że zazwyczaj nie zaglądam na fora ale wczoraj potrzebowałam przeczytać coś na temat samopoczucia innych kobiet w ciąży, czy czują się tak samo źle jak ja czy to ze mną jest coś nie tak ... ;) Mam 4 letniego synka i wydaje mi się że czułam się w poprzedniej ciąży o niebo lepiej.
Widzę że większość z was już przygotowana na nadejście maluszka ja wręcz przeciwnie jedynie co mam to górę rzeczy które spływają do mnie od rodziny i znajomych. Cały czas mi się wydaje że jeszcze mam czas na wszystko :) A tu trzeba będzie w końcu wybrać te najważniejsze rzeczy.

Leenka ja mam podobnie, pierwsza ciaza byla praktycznie "bezobjawowa". Raz doslownie zwymiotowalam, nic mnie nie bolalo. A ta ciaza- masakra... W wc przez pierwszy trymestr moglam zamieszkac, mylam sie z trudem bo zapach kazdego zelu i mydla powodowal mdlosci i wymioty. Glowa mnie non stop bolala, a hormony szalaly. Na szczescie w polowie 2 trymestru w miare sie wszystko unormowalo :)

Ja cały czas sobie tłumacze to tym że taraz to córeczka i może dlatego czuje się inaczej (czytaj gorzej :))

http://www.suwaczki.com/tickers/w57v3a3f0ptcvual.png

aniia
Niuska, fajne foty :)
Misiakowata, jaką masz wyraźną linię na brzuchu! Ja kurcze takiej nie mam. Ale może to dlatego, że mam generalnie jasną karnację.

Mnie ścięło spanie, ale zaraz wpadną koleżanki na ploty :)

no mam ciemniejszą karnację..przed ciążą miałam leciusieńką linię,a w ciąży to wylazł taki pas startowy :)
śmieje sie ze to pilka z paskiem :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Po nadrobiłam was. Zostawić na chwile i mała książka powstaje:) Misiakowata :) ty masz słodka prosta linie a u mnie wyglada tak jakby sobienktos z drogówki popił i slalom na brzuchu odstawił farba :) nie równa:)
U mnie powoli służy jako podpórka pod ręce:) i jak do was pisze inspirował sobie dłonie to potrafię dostać takie kuksańce ze aż mi telefon podskakuje. Jak popcorn w rożnych kierunkach:)
Pani od sprzątania sie nie sprawdziła:/ miała ogarnąć kuchnie z jadalnia. Nie zmyla podłogi ani nie odkurzyla, pozostawiała minwszedzoe środki czyszczące i w ten sposób jeszcze sama musiałam latać po szafkach.
Dzis mam dosc, brzuszek to mała ołowiana kuleczka i odpoczywamy.
Niskiego ciśnienia ciąg dalszy.
A co do diety jakos sie mecze dzis cukry wyluzowaly.
Ale mam zamiar sie nacinać moimi ciastkami dla diabetyków :) z kakao na mleku migdałowym:) & we will see.
Ad kotów ja mam dwa tez z adopcji. Moje małe oczka w głowie. Kotalka słodka przytulasna i kochana, a braciszek wredota. Tez sie tuli ukochuje, liże po twarzy. Ale sa straszniejsi siebie zazdrosne, ganiają sie i biją. Rozwalają piach z kuwety po całym mieszkaniu. Zaczęły łażenie po szafkach jest z nimi słabo.
Drapią meble ibis kiedy jestem w ciazy to im sie wredostwo nasiliło. Szkoda gadać dziewczyny.
Martwię sie co bedzie Jak sie malutka urodzi. Napewno nie zostawię jej z nimi na moment samej bonim nie ufam.
Togo nie mam i nie miałam. Sprzątać w kuwecie muszę bo moj non stop w pracy wiec bym musiała to wąchać cały czas w naszej kawalerce:)
Lenka nie wiem czy dobrze spamietalam nick. Rozumiem Cię i twoje dolegliwości. Mnie tez jest co raz ciężej. Ja jestem pracoholiczką to raz, a dwa bardzo energiczna osoba. Teraz zamieniłam sie w kanapowca bo sie nie da inaczej... Nie mam siły i brzuch mi zaraz tak twardnieje, ze łzy mi lecą jak nawet robię siku bo mnie boli.

renatka9010
Ale 3 dzien by tak pogoda dzialala ? Moje dziecko to jakos dziwnie sie wypina raz to mi boki rozsadza , raz zebra podwaza a nie raz gdzies mnje tak gmera przy szyjce i tak mnie kluje ze nie moge isc (tych ruchow sie boje) . Cisnienie 107/70 . A sutki to tak mnie bola jak by mi zaraz peknac mialy . A czkawke ma czesto :-)

Renatka ja mam od kilku dni ok 100/55 czasem 110/70 to juz jest luksus. Tylko wizyta lekarska podnosi mi ciśnienie ostatnio do 140/90:) a tak to niziutkie zawsze tez jest cyrk z sercem bo jest hiperkinetyczne czy cos tego pokroju.
Dzis jest lepiej, ale wczoraj było mi bardzo slabo. Co do sutków to cos w tym jest. Mnie tez bardzo bolą.zaczelam je smarować maścią z ziaji z lanolina.
Zrobiły sie tak wrażliwe ze jak wychodzę na mróz i zmarzną mi stopy lub dłonie to jest masakra. Pieką, szczypią drętwieją i robią sie sine. Tak sie porobiło.

Moja też ma kilka razy dziennie czkawkę. Ale na to nie ma reguły. U mojej kuzynki w pierwszej ciąży, Jagoda w brzuchu miała stale czkawkę, a w drugiej ciąży Bartuś ani razu.

Misiakowata, ale masz ładny pępek :) Ja zawsze miałam taki ładniutki, malutki, a teraz mi wylazł cały. Wystaje jak wentyl :/ i już pewnie taki jak był, to nie będzie :(

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Dzisiaj widzę że mamy koty i toxo na tapecie :) ja kotów nigdy nie miałam,a toxo przechodzona i to bardzo dawno bo wynik jakiś wysoki w kosmos. Za to nie powiem ile u dziadka na działce brudnych warzyw i owoców się jadlo :P

Niedawno wrocilismy z przedstawienia choinkowego z przedszkola. Pierwszy synek, pierwsze przedstawienie, matka zaryczana, dobrze że siedzielismy bardziej z tyłu bo pewnie jakby mnie zobaczył to sam by się popłakał :) ahh, ledwo co jego nosilam w brzuchu a teraz już drugi tam siedzi :)

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png