Skocz do zawartości
Forum

Jak uniknąć poparzenia skóry głowy u dzieci?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dbacie o to, żeby głowy waszych dzieci miały odpowiednią ochronę przed słońcem? Staram się, żeby nosiły kapelusze, ale dosłownie natychmiast je zdejmują albo spadają, kiedy biegają. Próbowałam smarować im włosy kremem z filtrem, ale moje dzieci mają cienkie włosy i to tylko je strasznie przetłuszczało.

Jestem pewna, że to dość powszechny problem, ale czy ktoś znalazł jakieś dobre rozwiązanie? Ciągle rozmawiam z moimi dziećmi o tym, jak ważna jest ochrona przed słońcem, ale kapelusz to dla mnie nie lada wyzwanie!

W dniu 4/17/2026 o 2:52 AM, lenangake napisał(a):

How do you make sure your children's heads have adequate sun protection? I try to make sure they wear hats, but they literally take them off immediately or fall off when they run. I tried putting sunscreen in their hair, but my children have fine hair, and it just made it incredibly greasy.

I'm sure this is a common problem, but has anyone found a good solution? I talk to my kids all the time about the importance of sun protection, but a hat is a real challenge for me!  https://omegle.onl/    

I got this,...