Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Izabela ale ta promocja dotyczy kremu nie masci a podobniez masc lepsza juz sama nie wiem. Ja zamawiam paczke w gemini w przyszlym miesiacu wiec pewnie tam zamowie. Mialam narazie nie brac bo wydaje mi sie ze trzeba najpierw spróbować kremu zwyklego czy nie bedzie odparzen ale u mnie w szpitalu wymagaja i jak piszecie ze na brodawki dobre to wezme. Dobrej nocki zycze

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Ofeliaa dzięki za info :) Jak tylko dostanę kasę z nieszczęsnego zus-u to na pewno u niego zamówię :)
Ja dziś miałam okropny dzień dosłownie wszystko mi z rąk leciało i na dodatek spaliłam obiad :( Do tego Mała prawię się nie ruszała, juz zaczęłam panikować ale wzięłam prysznic, wyluzowałam się i wszystko wróciło do normy. Może wyczuła, że ja na dziś mam dość :) Kolorowych snów dziewczyny :)

http://s4.suwaczek.com/201510224565.png

A ja nie spie od 3. Spac sie chce ale nie idzie usnąć. Jeszcze zaczął mnie dopadac glodek. Zjadlam kanapke i leze. Mala od wczora od 14 bardzo pobudzona. Niby nie ma jakis gwałtownych ruchów ale ciagle mocno sie wierci. Chyba jak zasnelam to przysnela ze mna, ale odkąd nie śpię to i ona nie spi. A potrafi przygasolic ze az mnie rzuca :) poleze jeszcze moze zlapie jakaś drzemkę

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Dzień dobry. I ja dziś o 4:00 się obudziłam, ale później jeszcze przysnęłam. Teraz już na nogach, bo szykuję się do Kościoła. Mała wieczorem bardzo się wierciła i nie wiem czemu kopała po prawej stronie, a nie jak dotychczas po lewej. Czyżby się odwróciła? Chyba że pupą tak kręciła?

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Ja też już mam pospane... W nocy jak przewracałam się z boku na bok tak mi w kręgosłupie i pachwinach zaczęło strzelać jak starej babie. Na koszulce takie plamy że chyba zacznę spać w staniku i wkładkach. Siku nie wstawałam w nocy to rano myślałam że mi pęcherz pęknie. Gdyby nie ciąża to pomyślałabym że się starzeję ;)
Moja też w tym tygodniu już 2razy pozycję zmieniała.
Martynika ściskaj udka i leż a bliźniaki niech leżą razem z tobą ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Aska123
Osłona ja tez mialam ochote dzis na ciasto, a sernik robilam ostatnio. Wiec pomyslalam ze dzis zrobie Rafaello :) banalnie proste- herbatniki, masa budyniowa z syropem kokosowym ( oryginalnie alkohol kokosowy :P ) i na wierzch prazone wiorki i migdaly :) nawet mi przy totalnej nieumiejetnosci pieczenia ciast wychodzi

Na teraz tez wybrałabym herbatniki ale jak ktoś chce, żeby nie było aż takie słodkie to można dodać krakersy zamiast herbatnikow ;) po lezakowaniu w lodówce nie są wcale słone:)

Kasiaaa7989
Ja rowniez nie spie...ostatnio malo snu mi potrzeba,jak ja wstaje to i maly wstaje, bo zaczyna kopac pewnie glodny;) jak sie przebudzilam to juz chcialam pytac meza czemu nie wstaje do pracy;) zapomnialam,ze dla niego to wyczekiwany wolny dzien i moze sobie pospac dluzej;) odkad jestem na L4 to czasem sie lapie na tym ,ze nie wiem jaki to dzien hehe

Haha mam to samo, nie raz już go obudziłam o 6 żeby wstawał do pracy w sobotę :D

My też nie śpimy juz dawno, wczoraj brzuch cały dzień taki sobie a wieczorem juz w ogóle spięty (mimo nospy i magnezu), najgorsze ze czułam lekkie skurcze, niebolesne ale był pewien dyskomfort.. nie mogłam się nawet na bok przekręcić a co dopiero mówić o jakimkolwiek wstaniu... martwię się, bo mam teraz tyle na głowie, dziś do pracy a będzie full ludzi bo każdy wolne ma.. chciałam i ja wziąć wolne ale mi nie dali.. jutro jadę z dziewczynkami na wycięcie migdałów wiec dwa, trzy dni z głowy.. szyjka na szczęście u mnie zamknięta, ale te skurcze w ogóle mi się nie podobają.
Martynika Ty się oszczędzaj i nie rób za wiele. Rozumiem Cię doskonale ze jest ciężko przy dzieciach ale Twoje najmniejsze maleństwo tez Cię potrzebuje!;)

Fobianka ja to myślę, że Ty już powinnaś przejść na L4, przede wszystkim z powodu tych ciągłych skurczy. Przecież praca to jeszcze potęguje, ja na przykład zauważyłam u siebie, że te skurcze i napięcia pojawiają się przy byle jakich emocjach i nawet lekkim wysiłku, a Ty tam zapitalasz ciężko! Uważaj na siebie.
Ja o dziwo przespałam pięknie noc, wprawdzie wstawałam aż 3 razy na pipi ale później zasypiałam bez problemu, w sumie spałam 11godzin :D
Przejechałabym się do Ikei, tylko muszę sprawdzić czy dziś otwarta. Jakiś kwiat ładny mi się zamarzył :)

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Jay90

Mam to samo , ciągle się zastanawiam jak to będzie ale co szpital to inne metody. Czasem dają chwilę do mamy , pozniej tata się zajmuje a czasem zabierają na oddział noworodkowy. Ja wiem że że jednym szpitalu w Wawie N Orłowskiego tacie dają kangurowac dzidzie na 30 min więc zalecają śl ojców ropinane koszule.
Ale ja w instytucie rodze nie wiem jam tam będzie :( i często o tym myślę ...

W Miedzyleskim również Tatusiowie kangurują, chyba że jest tlok i akurat miejsce do ksngutowania jest zajęte.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

Witajcie :)
Widzę, że wy nadal ranne ptaszki. Ja jak padłam o 22 wczoraj to wstałam dzisiaj przed 9 :o nie pamietam kiedy ostatnio tak spalam. Chyba wymęczenie wychodzi.

Dzisiaj jadę na fotki i szukając inspiracji znalazłam coś co mnie załamało. Wrzucam wam demotywatora, jak można wyglądać i być sprawnym w ciąży, nie to co my "słonice" (bez urazy jeśli się któraś nie utożsamia z tym określeniem;p)

monthly_2015_08/pazdziernikowe-maluchy-2015_34316.jpg

Martynika

Co do CC mi Pani dr powiedziala tak, ze jak jest planowane to dostaje sie od lekarza skierowania z nim.zazwyczaj.do.przychodni-lekarza w szpitalu i tak umawiasz sie na termin zazwyczaj w 38tyg bo nikt nie chce czekac az porod sie zacznie i pozniej np w nocy szybko.cc robic, wiadomo.do cc tez trzeba sie przygotowac. Ja tez 5wrzesnia ide po skierowanie.
Drozdzowkato na cc ostatecznie sie zdecydowalas a jaki szpital? A jak Ty sobie poradzisz z mezem i.po cc ktos Ci pomoze?

Szpital Międzyleski - mam najbliżej, co dość istotne w naszej sytuacji to jedno. Drugie, nie znam złych opinii. Trzecie juz tam byłam pozwiedzać, dowiedzieć się czego mi trzeba itd.

Po pierwszym CC nikt mi nie pomagał. Byłam zupełnie sama. Maż miał dzień urlopu na nasze wyjscie tylko.
Teraz też na nikogo nie liczę.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

Tyle co popatrze na te zdjecia to moje, echhh slonica to juz za slabe na mnie okreslenie ;-)
Mial dzisiaj paskudny sen, ze ukruszyl mi sie zab i byl chyba popsuty, teraz juz mam lampke w glowie zeby nic sie nie wydarzylo! Co prawda mysle, ze sen mial na celu dac mi ostrzezenie ze sobie ostatnio pozwalamy na zblizenia z mezem a niby oficjalnie zgody nie dostalam od lekarza, wiec znowu bedzie celibat.

eewelinka
Jezeli chodzi o pampersy, to lepsza promocja jest w Tesco 68 zl za gigant Box. Rozm 2 szt 128? Jakos tak ;)

W Lidlu od poniedziałku jest też promocja na Pampersy, mniejsze paczki po 29,99 ale jak sprawdzałam to cena za sztukę jeszcze niższa niż w Tesco :)
Zamierzam skorzystać z którejś z tych promocji :)

izabela33
dziewczyny kupujecie maluchom tę poduszkę klin? Że niby tak bobasowi na tym wygodnie i chroni przed zachłyśnięciem? Nie wydaje mi się... co myślicie?

My postanowiliśmy nie kupować wszystkiego jak leci, bo potem nie ma tego gdzie trzymać. Poduszka klin jest dla mnie takim zbędnym wynalazkiem,który można zastąpić np. podkładając pod materac zwinięty koc lub książki pod nogi łóżeczka z jednej strony. A czy w ogóle będzie to konieczne to wyjdzie w praniu.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

sheViolet ja sie nie utozsamiam :P zgrzeszylabym gdybym narzekala ze zle wygladam.Na poczatku mialam jakies frustracje co do wagi, kiedy to z czworeczki z przodu przeskoczylam pierwszy raz w zyciu na piatke ale kurcze w ciazy jestem :) co do sesji to tez zastanawialam sie nad brzuszkowa ale w koncu stwierdzilam ze wole juz po urodzeniu i to nie ze dzidzia sama na zdjeciach tylko ze mna, mamunia swoja najkochansza :D

Dzisiaj nie robie nic! bede lezec, ogladac filmy i jesc ciasta :D w sumie nie mam wyjscia bo mamy wojne z mezem i to pierwszy raz, od kiedy sie poznalismy, taka ze zasnelismy odwroceni plecami obrazeni na siebie ;/ ajajaj niedobrze ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3mvzl5tj0.png]Tekst linka[/url]