Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Jeju dawno tu nie byłam i tyle stron, miałam co czytać :)
1) ja nie mam żadnych dolegliwości, bopolewa mnie łagodnie brzuch, czasem robię sie senna
2) z chińskiej wyliczanki wychodzi mi chłopiec :D ja czuję w kościach, że tak będzie :D
3) włosy farbowałam w 5 tyg ciąży....bo nie wiedziałam jeszcze, że jestem, póki co teraz nie zamierzam....walić odrosty! dziecko ważniejsze
4)brzuszek mam, ale znajoma położna powiedziała, że rosnąca macica wyparła jelita do przodu i dlatego wyglądam jak w 4-5 miesiącu
5) badanie prenatalne mam 26.03 czyli równo w 12 tyg.
6) zaczęły mi się skórne problemy...syf syfem pogania, nie tylko na buzi
7) DADAMMMM z racji dziecka i wielkiej Love oczywiście biorę ślub :D cywilny bo my nie jesteśmy wierzący....30 maja będę miała podwójne nazwisko a tydzień później imprezę dla znajomych na łonie natury czyli wielki grill :)

I teraz moje pytanie do Was kobitki :)
Jak u Was z seksem bo ja od połowy stycznia jestem nietykalna i boję się, że mój Michał pogryzie futryny i postrada zmysły.....po pierwsze nie mam ochoty....po drugie mam jakieś opory, że coś się stanie.

Martusia,bardzo mi przykro:-( współczuję i mam nadzieję, że niebawem doczekasz się dzidziusia. Póki co mocno ściskam. Trzymaj się.
Moni, Tobie też składam wyrazy współczucia z powodu babci.

Co do objawów, dziś lek.mi powiedziała,że jednego dnia można czuć w ciąży nudności,ból brzucha, piersi itp., a następnego czuć się bardzo dobrze. To jest normalne.

Dziś usłyszałam bicie serduszka dzidziusia. Jest nieco mniejszy na swoje tyg.,ale lekarz powiedział, że to się zmienia,ważne,że serduszko dobrze pracuje:-) a różnica wielkości jest niewielka.

Zuzia, ja mam za to sporo dolegliwości i takim najdziwniejszym dla mnie jest, że mam ciągle bardzo dziwny i nieprzyjemny smak w ustach :( mam przy sobie cały czas landrynki i je podjadam bo jest to nie do wytrzymania. Do tego dochodzą wymioty, zachcianki i wychodząc na ulice czuję po prostu smród tych spalin.. tak mi sie węch wyostrzył!
Możesz mi powiedzieć jak zrobic tą chińską wyliczankę? :) Hehe
Też mam brzuszek, zastanawiałam się nad tym bo podobno to za wcześnie by bylo go widać.. teraz już wiem dlaczego tak się powiększył :)
Z Seksem ... ja mam właśnie zwiększoną ochotę na seks, a że ciąża zagrożona nie jest kocham się tak jak wcześniej z moim partnerem :)

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

O cholera, ale mi się przykro zrobiło na wiadomość Martusi...
Podejrzewam, że każda z nas w takim momencie jest z Tobą i łapie się z niepokojem za brzuch. :(
Ja dostałam nieproszoną niespodziankę, ale już teraz czuję, że byłaby to dla mnie niewyobrażalna strata. Co dopiero dla kobiety, która dziecko latami wyczekała, nie chcę nawet o tym myśleć! :(
Zuzia, jestem z Tobą w sprawie tej brzydkiej cery. :/ Ponoć wskazuje na dziewczynkę, a mi również średniowieczni Chińczycy przepowiadają chłopca.
Co do bycia nietykalską, to cóż, bynajmniej nie mam podobnych problemów, wręcz odwrotnie. ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kclkyx2cl.png

Martusia90 mi rowniez przykro bo wiem co czujesz...
Ja stracilam swoja Agatke 3 tygodnie przed terminem porodu....

Uwierz mi my kobiety "podobnież" jesteśmy silne ja bynajmniej w to chce wierzyc i teraz jestem w 6 tygodniu ciazy wiec bedzie dobrze
Na poczatku jest ciezko nawet bardzo..... a co ja gadam dalej jest ciezko ale trzeba dac rade....

Trzymajcie sie cieplutko

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Możesz mieć zupełnie różnie w zależności od etapu. Ja np. teraz mam trochę mniejszą potrzebę niż zwykle, ale to wynika z faktu, że po prostu jestem nieziemsko zmęczona :) No i nie znaczy to jednocześnie, że sobie odmawiam... ;) W pierwszej ciąży pamiętam, że było różnie, najlepiej chyba w 2 trymestrze, bo odeszło większość dolegliwości, doszła energia, a i brzuch nie był za duży. W pierwszej dopiero stał się zauważalny tak naprawdę w 5 miesiącu :) 2 ostatnie miesiące byłam na podtrzymaniu, więc niestety już nie było mowy o tego typu atrakcjach.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nmjagfd6bq.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9uay3luwocfhs.png

mam do was pytanie bo ja bylam a wlasciwie to jeszcze troche jestem przeziebiona i jakos mi sie zimno robi wiec mierze temp. ciala i ciagle mam kolo 37 i nie wiem juz czy to jeszcze od przeziebienia
a jak u was w temperatura ciala??

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Gość osłona

Martusia90, bardzo mi przykro,nie ma słów ,które mogłyby pocieszyć,sama pół roku temu przeszłam to samo,obumarcie ciąży. Zdecydowała się na łyżeczkowanie macicy i 2 dni później pochowaliśmy naszego Aniołka.Mam nadzieję,że poradzicie sobie wzajemnie się wspierając.życzę by następna ciąża spełniła TWE marzenia o macierzyństwie.

Zuzia, przewertowałam sporo stron na temat ciąży i piszą, że powinno Ci się libido zwiększyć w II trymestrze :) Podobno wtedy dostaniemy energii :) ^^
I moje dziecko to również niespodzianka :) Ah i gratuluje ślubu hehe ^^ Ja narazie ze swoim rozmawialiśmy tylko o tym, że czas razem zamieszkać :)
A co do cery ... moja stała się taka jakby bardziej szara .. i babcia mi przepowiada dziewczynkę bo podobno "zabiera mamie urodę".

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

Gość AsiaPil

Martusia, czas pozwoli troche zlagodzic smutek, bardzo mi przykro, przezywalam to podwojnie wiec chyba wiem co mozesz czuc... Wczoraj przeczytalam cos cennego: Na końcu zawsze jest dobrze, jeśli nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec... Trzymajcie sie Dziewczyny!

Martusia, bardzo mi przykro,bądź dzielna kochana.
Właśnie tego soe bardzo boje
Dziękuję i ja za słowa otuchy.
Jak nas dużo się zrobiło,super, witajcie mamusie...
Ja dociera do domu,dzisiaj trochę jestem evzona bo musiałam się przemieszczać i pokazało się plamienie. Wskakuje zaraz do lozka i znowu się boje
...

Gość AsiaPil

moni40 na pewno bedzie dobrze! Musi byc! Mnie dzisiaj ciagnie w dole brzucha jakby mialo za chwile wszystko wyskoczyc ale poleze chwile i przechodzi, czasami cos pokluwa, co ma byc to bedzie ale wierze, ze bedzie jak najlepiej.