Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

A ja lubię to forum w takiej formie. A błędy robię bo z telefonu piszę cały czas. Że nie zawsze odpowiem - nie mam czasu tylko na forum. Siedzę z 6-cio latką, ogarniam dom, zakupy itd. Ale nikt nikogo tu na siłę nie trzyma i nie zmusza do pisania. Zresztą nie każda posiada pewnie wiedzę na każdy temat. A pośmiać też czasem się trzeba.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Hmmm... i ja czesto po kilka dni nadrabiam zaleglosci na forum. Praca, dom, ogrodek, firma i czasu brak ale bardzo sie ciesze, ze tu jestescie bo to moja pierwsza ciaza i mam w Was zawsze wsparcie. Tylko napisalam wczoraj, ze cos jest nie tak i juz Basia dala info gdzie pessar kupic (skorzystalam z tej firmy), Niuska bez logowania:-D pisala co i jak. A pomyslow na obiad tez wiecznie brak w glowie i tez dziewczyny pomagaja:-) tak jak juz Daga slusznie zauwazyla, nic na sile. Pomyslnego, terminowego rozwiazania Kamiodka!

A ja dziś latałam po mieście i oglądałam wózki i robiłam rekonesans cen rzeczy których mi brakuje i nie wyszło wesoło,do tej pory chyba kupiłam ze 3 szt ciuchów w normalnych sklepach i jakies duperele typu wkładki laktacyjne,resztę na allegro i to co potrzeba też tam dokupie bo ceny w sklepach są kosmiczne.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Widzę, że jakiś hałas się tu zrobił...

W temacie wielkości brzucha raz jeszcze. Byłam dziś na USG i Pani doktór pow, że mój jest... mały. Wrzucałam parę (naście?) stron temu zdj i same mówiłyście tak jak ja , że jest spory, ale mniejsza o to.

Młoda uparta jak osioł, zdj sobie zrobić nie dała, bo odwrócona plecami i koniec. Waży tyko 1300-1400, a tu niektórych malce już po 1600 wzwyż mają, a etap wcześniej niż ja... ponoć waga jest ok, ale itak uważam, że to mało. No i coś co mi się nie spodobało. Ledwo na leżance ległam a brzuch po prostu jak skała i stoi. Już dawno się tak nie zachowywał, a okazało się, że młoda główkę ma już w kanale rodnym i to ponoć dość nisko. Pytała czy czuję skurcze, bo ponoć dobrze to nie wygląda... Za tydzień mam wizytę zobaczymy co na to wszystko mój gin powie.

Tyle piszecie że nie jestem w stanie doczytać Was do końca,co chwilę przerwę to znów 20 stron w plecy ale trudno dokończe później a póki co Izabella twoje drożdżówki są mega, były tak dobre ze cały dzień dzis za mną chodziły ;-)
Co do wyprawki to jak nie miałam prawie nic tak wczoraj najpierw z dziewczynami zaszalałam w sklepach a wieczorem dwie aukcje z mężem wygraliśmy i jutro mega paka ubranek 65szt na niemowlę i koło 40 na 6-12mc ma być u Nas. Teraz czas pomyśleć o kosmetykach, wózku itp.
Widziałam że temat przewodni kto się czym zajmuje to ja jestem mgr inż technologi chemicznej i pracuje w laboratorium. A prace za sobą mam różne od akwizycji, promocje, sprzedaż,kelnerka pewnie jeszcze by się coś znalazło.
Trzymajcie się dziewczyny dzielnie a ja wracam do nadrabiam bo mam jeszcze ze 20 stron i może Was w końcu dogonie.

Gość Niuśka32

SHEVIOLET
....a okazało się, że młoda główkę ma już w kanale rodnym i to ponoć dość nisko. Pytała czy czuję skurcze, bo ponoć dobrze to nie wygląda... Za tydzień mam wizytę zobaczymy co na to wszystko mój gin powie...."
Ty nie czekaj tygonia, tylko łap za komórę,
i pytaj co decyduje.....bo wg Mnie źle to wygląda..
może pesssar założą...

= ŚCIEMA-BEZ LOGOWANIA:)

Chwile mnie nie bylo bo robilam salatki z ogorkow i kiszone ;)

ilus czyli wizazystke tez juz mam ;) hihi

SheViloet nie martw sie na zapas i ten tydzien moze bardziej sie oszczedzaj, a wszystko bedzie dobrze. Ty tez musisz dotrwac do pazdziernika ;)

Ja jutro od rana planuje shopping, chce kupic dwie koszule nocne do karmienia i moze jakies bajerki do pokoju dla Maluchow ;)

Przeczytałam wszystkie Wasze szalone wpisy :-). Po całym przespanym dniu. Tak mnie głowa boli przez ten upał, że już nie wiem co mam zrobić. A stopami to mogę przybić sobie piątkę z Ofelią :-).
A co do wpisów o sobie to jestem kolejnym wśród Was człowiekiem, który skończył administrację :-), a potem ekonomię. Pracuję w banku, ale propozycja kredytu już padła, więc może ktoś leasing na samochód :-D?

http://www.suwaczki.com/tickers/7u22k0s3z5728mke.png

SheViolet ja bym się bała chyba aż tydzień czekać skoro tak się sprawy mają... ale ja z natury przewrażliwiona jestem :)
A tak do tematu wózków.. czy któraś miała do czynienia z wózkami Coletto?
My zakupiliśmy wózek tej firmy bo bardzo nas zaciekawił ten mechanizm obrotu o 360 stopni...
Zostanę mamą po raz pierwszy i szczerze nawet nie wiem czy taki bajer to potrzebny :D

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

SheViolet ale skoro ktg nie podlaczala to jak mogla ocenic jakie to sa skurcze? Stawianie sie brzuszka kilka razy dziennie to cwiczenia, mnie mimo dowcipnej luteinie i nospie nadal sie stawia ale lekarz mnie zbadal i mowil, ze wszystko jest ok. Nie martw sie na zapas, troche pooszczedzaj sie i jak mozesz to wybierz sie wczesniej na wizyte do swojego lekarza prowadzacego, on/ona Cie zna juz troche i diagnoza bedzie wiarygodniejsza. To tylko moja subiektywna opinia i sugestia.

Znalazłam w końcu moją zgubę.. Kabel USB :D
I mój brzuszek wygląda tak bokiem.. z dość bliska więc lepiej widać niż na poprzedniej focie z siostrą :)

A tak wygląda ta moja bryka dla Liliany :) wciąż pytam czy ten mechanizm obrotu o 360 stopni to coś przydatnego :D
Gondolka upchałam tam do środka pokrowiec na nóżki od spacerówki i rożek bo chwilowo na to wszystko jeszcze miejsca nie ma! :)

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_33132.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_33133.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_33134.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_33135.jpg

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

Ona nie powiedziała, że to są skurcze do porodu tylko zapytała czy czasem nie czuje, że je mam. Pytała też czy lekarz szyjkę oglądał i kiedy, a było to tydzień temu, więc nic dalej nie mówiła. Sądzę, ze gdyby faktycznie było coś bardzo nie tak to by mi kazała jechać wcześniej na wizytę, albo coś. Mówiła, żeby się oszczędzać. Zobaczymy co mój lekarz powie. Na IP nawet się nie wybieram, bo tam od ręki ciężarne zostawiają, a nie czuję, żeby coś się działo nie tak, więc nie chce tam leżeć i jeszcze bardziej się męczyć. Może po prostu będę bardziej się obserwować i gdyby coś to wtedy szybciej reagować...

A ile wasze pociechy mają? Ma ktoś też taką kruszynkę?

sheViolet
Widzę, że jakiś hałas się tu zrobił...

W temacie wielkości brzucha raz jeszcze. Byłam dziś na USG i Pani doktór pow, że mój jest... mały. Wrzucałam parę (naście?) stron temu zdj i same mówiłyście tak jak ja , że jest spory, ale mniejsza o to.

Młoda uparta jak osioł, zdj sobie zrobić nie dała, bo odwrócona plecami i koniec. Waży tyko 1300-1400, a tu niektórych malce już po 1600 wzwyż mają, a etap wcześniej niż ja... ponoć waga jest ok, ale itak uważam, że to mało. No i coś co mi się nie spodobało. Ledwo na leżance ległam a brzuch po prostu jak skała i stoi. Już dawno się tak nie zachowywał, a okazało się, że młoda główkę ma już w kanale rodnym i to ponoć dość nisko. Pytała czy czuję skurcze, bo ponoć dobrze to nie wygląda... Za tydzień mam wizytę zobaczymy co na to wszystko mój gin powie.

Mnie u gin zawsze stawia się brzuch no tak na mnie wpływa leżenie na plecach. Teraz juz się nie martw waga, wg mnie jest ok :) teraz średnio po 150 -200 na tydzień przybierają . Moja w 32 tyg wazyłą 2100 a urodziła się 4 kg u znajomej syn był duży juz w 28 tyg a urodził się mniejszy niż mija córka. Głowa do góry!

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Gość Niuśka32

Przecież mozemy zrobić badanie aktywności,
proponuję np.od jutra odstawić na bok TEMATY ŻYCIOWE i prowadzić np. rozważania:
24 lipca - pieluchy tetrowe, warto czy nie?
panel od pierwszej osóbki , która spać nie może do 00:00'

25 lipca - frida u dzieci - korzystać czy nie?

26 lipca - test obciążenie glukozą 75 g,

27 lipca - prawidłowa waga , a wiek ciąży

itd,itd...
- godziny udziału w powyższych dyskusjach jak w dniu 24 lipca...
wszystkie pozostałe wpisy nie tematyczne będą BLOKWANE PRZEZ MODERATORA....

zobaczymy ile wytrzymacie:)))))))))))))))))

~Niuśka32
proponuję np.od jutra odstawić na bok TEMATY ŻYCIOWE i prowadzić np. rozważania:

itd,itd...

PANI IDZIE POD ZIMNY PRYSZNIC !!!!! JUŻ! !!!!

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

sheviolet oszczedzaj się najmocniej jak się da i nie stresuj, masz dobre podejście, bądź czujna i tyle ;) trzymam kciuki żeby wszystko było ok a Ty zaciskaj nogi!! :D

Co do wagi tez bym się nie przejmowała, Maleństwa juz teraz rosną tak indywidualnie ze nie ma co porównywać z innymi :))

Mój Fasol dziś tak "jeździ" mi po brzuchu, ze mogę wyczuć nogę, tzn chyba nogę bo pewności nie mam :D ale śmieszne uczucie, jest taki maleńki jeszcze ;)) jest ułożony posladkowo póki co ale jeszcze milion razy zdąży się przekręcić, przynajmniej taka mam nadzieje! ;)

~Niuśka32

itd,itd...

Nie wiem co Ty bierzesz ale PODZIEL SIĘ!!!!! :D
Nie dość że sciemniara to jeszcze samolub.... :((

A ja miałam dzisiaj mały wypadek. Magda wpadła na mnie i przewróciłam się dość mocno na ziemię. Niby nic się nie stało, ale maleńka teraz rusza się jak szalona, jeszcze tak mocno nie ruszała się wcześniej. Co do wagi to tydzień temu (28 tydzień) maleńka ważyła 1050g. Niby lekarz powiedział że w normie. Ale jak Was czytam to wydaje mi sie ze mało.
A z innej beczki jakbyśmy miały pisać tylko o pieluchach, karmieniu itp to nudno byłoby o pewnie nie chciałoby mi się tego czytać. A tak samo życie.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

ZjemCiMiśka
Znalazłam w końcu moją zgubę.. Kabel USB :D
I mój brzuszek wygląda tak bokiem.. z dość bliska więc lepiej widać niż na poprzedniej focie z siostrą :)

A tak wygląda ta moja bryka dla Liliany :) wciąż pytam czy ten mechanizm obrotu o 360 stopni to coś przydatnego :D
Gondolka upchałam tam do środka pokrowiec na nóżki od spacerówki i rożek bo chwilowo na to wszystko jeszcze miejsca nie ma! :)

Witajcie dziewczyny ale się dzisiaj rozpisalyscie :) aż mi się strony zawieszaja od tempa czytania.
Odnośnie wózka moja kumpela ma colletto Marcelo i super się sprawuje. Funkcje 360 stopni ostatnio przy stole wykorzystywala bo w knajpce na urodzinach byłyśmy. Ogólnie chwali sobie wózek. Sama też chciałam go kupić już nawet w sklepie z mężem oglądaliśmy dostępne kolory ale w końcu dostałam od znajomej za symboliczną kwotę chicco więc jeden wydatek mniej. Mam nadzieję że będziesz z niego zadowolona

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw49n73aav65edm.png]Tekst linka[/url]