Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

AsiaPil
Tutaj zawsze się możesz wygadać ja tak zawsze robie i powiem Wam ze jest mi duzo lepiej niz gdybym sie wygadala przyjaciolce. Jestem zdania ze kto zrozumie ciezarna jak nie druga ciezarna. Ja tez wczoraj ryczalam a moj siedzial przy mnie i glaskal przytulal nawet lzy wycieral i pytal non stop dlaczego placze a ja sie tak zanosilam ze nie moglam jemu wytlumaczyc co mi lezy na sercu dopiero pozniej sie uspokoilam i bylo ok

Jeżeli chodzi o kleszcze to bardzo dobrze zrobiłaś ilus, gdyż w tym roku jest ich na potęgę, ponieważ nie było mroźnej zimy. Jeżeli wbił się już głęboko i nie wyciągniesz go całego grożą Ci choroby przenoszone przez kleszcze, oczywiście pod warunkiem, że ten był zagrożony. Zwracając uwagę, iż jesteśmy w ciąży lepiej dmuchać na zimne. Niby takie małe zwierzątko, a potrafi być bardzo niebezpieczny.
Nie rozumiem pasikonik dlaczego takie zdziwienie? Myślę, że większość ciężarnych by pojechało z myślą o swoim dziecku. W sumie nie jest to 1 przypadek na forum, że ciężarna miała kleszcza i pojechała na pogotowie.

Musiałam się tak rozpisać, bo akurat mnie to uraziło takie wyśmianie, że pojechała z kleszczem na pogotowie. Trzeba dmuchać na zimne, a w tym roku szczególnie, ponieważ nie było mroźnej zimy.

ilus88
A ja właśnie wynalazłam kleszcza.... w pępku :/ siedzę na pogotowiu.... Ciężarnej tu nikt nie przepuści....

Napisz co Ci powiedzą, bo ja mialam w sobotę między palcami u nogi. Antybiotyku nie dostalam, tylko za 3 tyg mam badania na boreliozę zrobić.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Ja tez bym migusiem pojechala na pogotowie jakbym znalazla u siebie kleszcza, lepiej dmuchac na zimne, poza tym tez wiedza jak go wyjac, ja zawsze balam sie to robic. Podejrzewam, ze duzo moze byc zarazonych bo zima slaba byla i nie wymrozila tego swinstwa.
A co do meza, to zrobil co trzeba i juz sie przymila, ech, gorzej z nim niz z baba w ciazy :D

eewelinka
Jeżeli chodzi o kleszcze to bardzo dobrze zrobiłaś ilus, gdyż w tym roku jest ich na potęgę, ponieważ nie było mroźnej zimy. Jeżeli wbił się już głęboko i nie wyciągniesz go całego grożą Ci choroby przenoszone przez kleszcze, oczywiście pod warunkiem, że ten był zagrożony. Zwracając uwagę, iż jesteśmy w ciąży lepiej dmuchać na zimne. Niby takie małe zwierzątko, a potrafi być bardzo niebezpieczny.
Nie rozumiem pasikonik dlaczego takie zdziwienie? Myślę, że większość ciężarnych by pojechało z myślą o swoim dziecku. W sumie nie jest to 1 przypadek na forum, że ciężarna miała kleszcza i pojechała na pogotowie.

Musiałam się tak rozpisać, bo akurat mnie to uraziło takie wyśmianie, że pojechała z kleszczem na pogotowie. Trzeba dmuchać na zimne, a w tym roku szczególnie, ponieważ nie było mroźnej zimy.

Poważnie? Przecież z postu pasikonika bije tak ironia, że bardziej się nie da.. dziewczynie chodziło o to, że według innych ludzi w poczekalni każde schorzenie czy ból jest nieistotny bo jak ciężarna to na pewno panikuje i nie warto przepuszczac w kolejce.. trochę dystansu dziewczyny..

Po pierwsze skoro z pomocy korzystać mogą żule, dla których głownym zagrożeniem życia jest brak alkoholu we krwi, to dlaczego ja miałam siedzieć w domu i się martwić. Po drugie tyle chorób z tych kleszczysk, a zdrowie dziecka najważniejsze. A po trzecie spròbuj pasikonik być taka mądra i wyciągnij go z pępka i bądź pewna, że nic tam nie zostało... żeber sobie nie wytne, akrobatką też nie jestem... Koniec jest taki, że mam oglądać, czy nie robi się rumień i skonsultować się z gin, w poniedziałek akurat mam wizytę i powiem co i jak....

Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę :-) od godziny się przewracam i juz mnie każdy gnat boli. W pon byłam na kontroli szyjki i jednak jest lejek od środka i bezwzględnie leżeć. Coś mnie trafi, taka piękna pogoda, na działkę miałam jechać, w sobotę do Krakowa na siatkę a wszystko szlag trafił :-( jeszcze do tego mój ma nawał zleceń i do nocy w pracy :-(
Kupiłam juz parę ciuszków w lumpeksie, cudo, ale to nadal jedyne co mam, a przy leczeniu nie wiem jak ja to ogarnę, jeszcze remont mamy w drugim mieszkaniu i wszystko na mojej głowie. Mój rok nie mógł się tym zająć a i teraz mówi ze do października daleko, a ja chcę już mieć wszystko gotowe, tym bardziej ze z ta szyjka to w każdej chwili mogę urodzic. Heh ci faceci...

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k1m7gu7hd.png

I Ja nie mogę juz spać:-(
Dziewczyny masakra z tymi kleszczami Ja wczoraj położyłam się na lezaku pod tujami żeby głowę mieć w cieniu a tylko nozki opalic i chodziło po mnie to dziadostwo ochyda nie mieszkam przy żadnym lesie tylko w mieście to jakas masakra:O
Ilus zrobilabym to samo od razu na IP:-)
Kamiodka dbaj o was i wypoczywaj bo teraz tylko maleństwo się liczy:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8csqv4iurl55q.png

Iluś luz! Hormony na bok i nerwy tez! Pasikonik to specjalnie tak napisała żeby wzmocnić przekaz czyli pokazać to o czym pisze Fobianka :)

Ja leże i brzuch boli, musze zjeść magne. córka do przedszkola, ja trochę popisze papiery i może po obiedzie wezmę ja na kąpielisko. Ma być 30 st dzisiaj. Tylko nie mam za chiny kogo zabrać ze sobą .

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

ilus88
Po pierwsze skoro z pomocy korzystać mogą żule, dla których głownym zagrożeniem życia jest brak alkoholu we krwi, to dlaczego ja miałam siedzieć w domu i się martwić. Po drugie tyle chorób z tych kleszczysk, a zdrowie dziecka najważniejsze. A po trzecie spròbuj pasikonik być taka mądra i wyciągnij go z pępka i bądź pewna, że nic tam nie zostało... żeber sobie nie wytne, akrobatką też nie jestem... Koniec jest taki, że mam oglądać, czy nie robi się rumień i skonsultować się z gin, w poniedziałek akurat mam wizytę i powiem co i jak....

Witaj w klubie. Ja też mam obserwować. Z ginem sie już kontaktowałam nic więcej nie wskóra. Za 3 tyg od ugryzienia badania na bolerioze, a później za 6 tyg od ugryzienia znów powtórzyć, gdyby nic nie wyszlo.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

A wyobraźcie sobie ze w ten dzien co złapałam kleszcza bylam max 10 min na podworku, a trawa wykoszona. A na drugi dzien drugi taki gad wędrował po plytkach w kuchni. Teraz mam fobie i boje sie na podwórko wychodzic. W tamtym roku tez zlapalam to dziadostwo. Jakas plaga tego jest.
iluss88, u mnie na razie rumienia brak, ale mnie to nie pociesza, bo on tylko w 30% zachorowań na boreliozę sie pojawia. Oby nas to ominęło. Trzymam za nas kciuki.

Garownia nie z tej ziemi dziś będzie.narazie w domu boski chłodzik:-) wzięlismy się za remont łazienek i sypialni( tu odmalowanie,bo od 10 lat palcem nie tknęliśmy)kiedyś w końcu trzeba coś ulepszyć, unowocześnić,a że dzieci majá wakacje to remontują stary dom i zarabiają przy tym:-) w kwestii strachu panicznego przed kleszczami jestem w ,,obozie,, tych mniej panikujacych,i mam prawo o tym mówić nikogo nie starajác się umniejszać.Uważam ,że to media kreujá te psychozę ,oczywiście możemy zapobiegać,ubierać się w długie jasne ciuchy ,unikać lasów i łąk,no i co? Zamknąć się w domu przed TV? Można zakupić pęsetke do usuwania kleszczy,zawsze mieć to to w torebce,użyć w razie potrzeby zgodnie z instrukcjá.oczywiście,źe też mam świadomoścć co kleszcze przynoszą, ale poczytałam o ilościach zakaźeń,itp i nie dam się firmom farmaceutycznym zastraszyć.życzę Wam kochane jak najmniej przygód z tymi zwierzami .

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yn0fw410c.png

Jestem tego samego zdania co osłona. Mieszkam w lesie. Dosłownie, na tylach podworka mam paprocie, psy i koty ciagle znoszą na podwórko jakies kleszcze ale poprostu sie do nich przyzwyczailam. Mieszkam tutaj juz ponad 10lat i raz mialam wbitego kleszcza przy ustach, ale wyrwalam calego. Powiedzialabym zeby bardziej bac sie much tych malych i duzych i komarow bo to ich jest wiecej i przenosza zarazki. Moją mame jak ugryzla mucha dwa lata temu to do tej pory ma takiego jakby guza i jak cisnienie wzrata robi sie fioletowy ale byla badala i nic powaznego ale wyglada nie ladnie bo ma okolo 2cm i jest twardy jak skala.

A wiec nie panikujcie zbytnio, tez tego cholerstwa nie lubie i pewnie jakbym teraz znalazla wbitego to bym sama nie wyjela bo bym sie bala tylko prosto na IP. I trzymam kciuki dziewczynki zeby te skurczybyki co mialyscie byly zdrowe :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

A w kwesti twardnienia brzucha to mam jeszcze najbardziej jak to mozliwe nie masowac i nie dotykac brzucha bo to pobudza macice.
I dostalam jeszcze rade, ze jak czuje ze sie dziecina kreci i wtedy mi stwardnieje brzuch to zeby mocno sie nie martwic. Gorzej jak lezymy, dzidzia spi i bez powodu stwardnieje to wtedy jest powod do obawy....

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

O widzisz dzięki madzia za info bo z tego wynika że mój twardnieje na moje życzenie. Leżę słucham dzidzi a po chwili gula i grzuch jak skała ale faktycznie magnez pomaga.
Kamiodka nic straconego! Ja całą wyprawkę na allegro zamówilam. Ze sklepów dziecięcych całe pudła mi kurier przywoził i po problemie.
Ja też mieszkam na wsi, pola łąki stawy i żyć z kleszczami muszę. Też się ich boję ale odpukać miałam w ciągu całego swojego życia 2 w zeszłe wakacje.
Daga musiała byś mieć mega szczęście żeby z każdego spaceru wrócić z cholerą. Szkoda pogody lepiej kupić środek na kleszcze ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Hej :)

Jestem tu z Wami już od jakiegoś miesiąca i chyba czas się w końcu przywitać :)
Zawzięłam się i przeczytałam od początku. Popłakałam się wielokrotnie i ubawiłam czasem - sny miewacie nieziemskie :D
Mniej więcej kojarzę kto jest kto, tylko nicków często nie mogę dopasować :p

Mam na imię Ela. Mieszkam w Międzylesiu (Warszawa).
To moja druga ciąża. Na stanie jest juz 7,5letni Antoś. Aktualnie każde usg wskazuje na Jagodę, ale jak czytam Wasze historie to spodziewam się niespodziewanego ; )

Termin z usg - 9ty października.
Z OM - koniec sierpnia, taka zdolna jestem.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

Ale dyskusja dziewczyny :) każdy ma prawo do swojego zdania każda z hormonami inaczej patrzy na dane sytuacje :) ze swojego doświadczenia wiem, że jeżdżąc co roku do lasu mieszkając tam w namiocie i żyjąc przez dwa tyg dzień w dzień od 10 lat raz ugryzł mnie kleszcz. Będąc u mojego gdzie kleszczy mnóstwo ani razu. Jeśli chodzi o pępek to ja bym nie wyjęła bo jest głęboki i brzuch mam tak dziwnie ze tylko w lusterku widzę ;)
Witam Drożdżowka u mnie też Jagoda ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]