Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Adonis współczuję Ci tych problemów z córą, ale dobrze, że sobie tak to wszystko skleciłaś w całość i prawdopodobnie wiesz już w czym leży problem! Mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy. A co do mojego Noela to zdrobnień trochę jest, Noelek, Noe, Nolek, coś wpadnie zawsze, nie martwię się tym :)
Łodzianki potwierdzam,że jutro spotykamy się ok. 8.40 przy kasie na Fali. Trzeba się rozpoznać, kupić karnety i przebrać :) Agatka będę szukać Twojej różowej torby, ja będę miała białą i mam czerwono-różowe krótkie włosy ;) Usagi a Ciebie jak poznamy?
Walczące z teściowymi na szczęście ja nie mam tego problemu, ale podejrzewam,że to jak walka z wiatrakami, więc olać, czasami przytaknąć ,żeby się odwaliły, a jak wiercą dziurę to ja bym wiązankę posłała ,żeby w pończochy im poszło! A tak swoją drogą to czasami sobie myślę jakie my będziemy dla naszych synowych i zięciów ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Witam po weekendzie. My spędziliśmy go u teściòw. Niestety wròciłam do domu z jakimś stanem zapalnym. Na razie to swędzenie, ale nie wiem czy mogę czyms posmarowac. Zaraz do gina pisze, bo własnie odzyskałam telefon, ktory padł w piatek.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Jak tylko macie możliwość to róbcie wszystkie badania! I tak co trochę nas kłują na morfologię to toxo też warto przy okazji zrobić. Ja mam przechodzoną, więc spokój, ale o TSH np. sama się upominałam.

Co do wyników to u mnie systematycznie lecą, a te ze szpitala ostatnio to najgorsze w całym moim życiu chyba (nawet po operacji co miałam 2l krwi w otrzewnej moja hemoglobina była jedynie nieco niższa niz ta teraz). No, ale czuję się ok, witaminy łykam, warzywa jem chyba kilogramami także się nie przejmuję. Jedynie co to muszę magnez uzupełnić, bo dzisiaj w nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, że miałam ochotę krzyczeć z bólu nawet jak wstałam i stanęłam na tej nodze to ciężko było piętę na ziemi postawić, tak mi ją odciągnęło.

Łodzianki nie gniewajcie się na mnie ale nie będę z Wami jutro ćwiczyć bo trochę się boję. Boli mnie spojenie łonowe przy każdym ruchu a moja ginekolog zaleciła mi dużo odpoczynku i unikanie wysiłku :( To dla mnie koszmar bo zawsze byłam aktywna a teraz czuję się jak staruszka :((
W każdym razie przyjadę na Falę, by się poznać ;) Czy po basenie będziecie mieć chwilkę, byśmy usiadły tam w knajpce, coś wypić/zjeść i chwilę pogadać?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

Agatka83
Łodzianki nie gniewajcie się na mnie ale nie będę z Wami jutro ćwiczyć bo trochę się boję. Boli mnie spojenie łonowe przy każdym ruchu a moja ginekolog zaleciła mi dużo odpoczynku i unikanie wysiłku :( To dla mnie koszmar bo zawsze byłam aktywna a teraz czuję się jak staruszka :((
W każdym razie przyjadę na Falę, by się poznać ;) Czy po basenie będziecie mieć chwilkę, byśmy usiadły tam w knajpce, coś wypić/zjeść i chwilę pogadać?

nie ma sprawy, zdrowie najważniejsze! ja będę miała czas na pewno po zajęciach, więc będzie miło jak przynajmniej się poznamy :) Podam Ci namiary do siebie na priv w razie czego.

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny , Laski- gorąco proszę o poparcie petycji :
http://www.petycje.pl/petycja/11380/stop_nierownemu_traktowaniu_kobiet_prowadzscych_dzialalnozc_gospodarczs_!.html
Wszystko jest tam wyjasnione- ta nowa ustawa b bije w kobiety na Działalnosci Gospodarczej. Może niektóre to nie dotyczy bezpośrednio, ale bije w interes kobiet po prostu- bo bardziej opłaca się leżeć niz robić coś swojego. Jeśli mogę poprosić o Wasze poparcie- o dalsze propagowanie- rzucćie to dalej.
. więcej szczegółów na FB Matki na DG: NIE!- dla prawa wstecz

Trzymam kciuki za wszystkie walczące z infekcjami i innymi dolegliwościami.. oby Wam jak najszybciej przeszło!!:)

adonis ciężka sprawa z ta Twoja córką, ale najważniejsze że znalazłaś potencjalne źródło problemu, teraz już powinno być Ci dużo łatwiej walczyć jak wiesz z czym.. za Ciebie tez trzymam kciuki żeby się wszystko udało z Malutką.. ja mam dwie córcie czteroletnie, ważą ok 20kg ale na szczęście i moja mama i nietesciowa się nie odchudzają tylko zdrowo odżywiają, mają jobla na punkcie zup i w ogóle karmienia dziewczynek. Szkoda ze Ty biedna jesteś z tym sama :( ale mam nadzieje ze to udzwigniesz i juz niedługo będzie wszystko ok:)

asiaPil "pchali się jakby telewizory rozdawali pierwszym pacjentom" haha :D rozwalilas mnie na łopatki :D

cameom u mnie też podają taka normę, przy wynikach mam zapisane
Ja miałam glukozę na czczo i po dwóch godzinach, wyniki: 0' - 80/2' - 86 także mogę dalej jeść lody :D

Po wizycie piątkowej i wazeniu +2kg od początku ciąży, coś mało no ale pewnie w trzecim trymestrze nadrobie..
dziś wizyta u ginekologa, próbował zrobić zdjęcie "sprzetowi" Małego ale powiedział: "zacisnal nogi i koniec.. ale bolec jest!" :D tak jak przypuszczałam dostałam żelazo bo HB poniżej normy, hematokryt tak samo wiec zdziwienia nie bylo:) wypróbuję ten pomysł z sokami, lepsze to niż faszerowac się żelazem i fundowac sobie zaparcia.. a przy okazji może Mały podrosnie bo 370g to bardzo mało. Wiem ze nie ma się czym stresować bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i jeszcze pewnie zdąży nadrobić ale wiadomo ze jakiś tam niepokój jest..

Dziewczyny, jak Wam zazdroszczę tych zajęć na fali, tez chętnie bym poplywala albo chociaż polezala do góry brzuchem ale praca mgr sama się nie napisze a jeszcze mi tyle dyskusji zostało :( musze oddać do 30 czerwca cala prace wydrukowana, wtedy 10 lipca obrona, a ja juz nie mam siły, nie mogę patrzeć na to dziadostwo! :p

Hej dziewczyny, fajnie, że razem chodzicie na basen, ja nie mam z kim a samej się nie chce. Ja dziś widziałam po raz pierwszy jak Blanka rusza mi się w brzuchu, nie było to aż tak mocne jak na waszych filmikach, ale już widoczne ☺ można powiedzieć, że taki prezent na dzień ojca ☺ bo kopniaki w rękę już sadzi, choć delikatne jak to na dziewczynkę przystało ☺

http://www.suwaczki.com/tickers/atdckrhm9kp324op.png

Siedze przy łóżku chorego synka,jutro jadę z nim do pediatry. Silny ból gardła i całej jamy ustnej,boli go przy piciu,jedzeniu,w ogóle przełykaniu.dostał koło 19 nurofen i teraz płakał,kolejną dawka poszła, bi nie mam panadolu zamiennie. tantum verde też mu niewiele pomaga...ech matczynej troski. Dobranoc.