Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

eewelinka
Badania prenatalne robicie bo macie wskazanie do tego czy tylko dla swojego spokoju?;)

Ja robię, bo obie moje siostry miały dzieci z wadami - jedna urodziła synka z nowotworem zarodkowym, druga straciła w 26 tygodniu córkę z powodu zespołu wad, ale nie wrodzonych, bo amniopunkcja wyszła dobrze.
Mój lekarz uważa, że są one opcjonalne, ale przy moim wywiadzie rodzinnym stwierdził, że warto byłoby je zrobić.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

eewelinka
Badania prenatalne robicie bo macie wskazanie do tego czy tylko dla swojego spokoju?;)

Pisałam o tym kilka postów wcześniej :) Ja robię tylko dlatego, że dostałam skierowanie i będę mieć bezpłatnie. Z młodą wszystko ok, bo na badaniu w czwartek wszystko pięknie powychodziło, ale na początku chorowałam i brałam antybiotyk i to wystarczający powód, żeby mieć refundowane badanie :)

Jak wiecie płeć to uaktualniajcie tabelkę zobaczymy jak nam się to rozkłada "siłowo" :D

kaszka
Dziewczyny, bez związku z tematem, ale proszę, ratujcie! Co sprawić mężowi na pierwszą rocznicę ślubu?
Każdą kolejną mogę olać ale ta pierwsza jednak ważna. :P

Jeżu! My mamy 4 rocznicę 14.05 -zapomniałam!!!!

Ja na pierwszą kupiłam tort i wtedy mój mąż miał fazę na układanie puzzli na odstresowanie. Zrobiłam puzzzle z naszego zdj ślubnego. Dostał jeszcze srebrny breloczek do kluczyków do auta.

Banalne , ale teraz po 8 latach nie mam już wogole pomysłów.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Gość lencia1

Ja dostałam od M karnet na lizanoe cipeczki :D to może taki karnet wykonać na lody?:D ogólnie to w rocznicę nic sobie nie kupujemy, tylko spędzamy czas razem np w jakimś hotelu ze SPA. W zależności od tego co facet lubi można kupić jakieś gadżety, słuchawki czy coś :p

adonis, mamy wobec tego rocznicę tego samego dnia. ;) Dobry motyw z puzzlami!
lencia, dziękuję za pomysł, ale wydaje mi się, że pierwsza rocznica ślubu to jednak sprawa zbyt uroczysta, żeby załatwiać ją 'lizaniem cipeczki' czy też 'lodem', jak raczyłaś te czynności nazwać. Niemniej swego rodzaju kupczenie usługami seksualnymi źle mi się kojarzy i nie potrzebuję karnetów, by pewne rzeczy uzyskać czy darować.

Nie chcę iść na tę szczególną okazję w nic 'użytecznego', typu ciuchy czy słuchawki, wolałabym większą sztampę, jakiś odpowiednik biżuterii.
Myślałam o jakimś dobrym alkoholu, ale się nie uraczymy oboje. :(
Zegarka nie będzie nosił na pewno. :(

http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kclkyx2cl.png

Kaszka to moze jakieś ladnie oprawione zdjęcie ślubne? Albo prezentacja multimedialna ze zdjec i wspominek fajnych chwil, kolacja przy świecach, albo kubek z waszym zdjęciem. Ja swojemu kiedyś zrobiłam kule taka jak sniezna ale z sercami w wodzie i w tle moje zdjecie z naszej sesji takiej dla dwojga hehe byl bardzo zadowolony ;)

U mnie maz sie zajac jedzeniem wspominałam mu o pizzeri która obok otworzyli moze kiedyś by mnie zabral wiec jedzenia nie zrobię...

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

To fakt, z prezentami bywa różnie, wszystko zależy od charaktetu męża i jakie ma potrzeby. My na pierwszą rocznicę wyjechaliśmy sobie do Kazimierza Wielkiego tak na trzy dni. Było super.
Pewnie wspólna kolacja i wspominki multimedialne ze ślubu i podróży poślubnej byłyby dla nas super...

A tak w ogóle polecam Wam stronę producenta z poduchami dla kobiet karmiących
http://nataliaspzoo.pl/category.php?id_category=44

Ceny są naprawdę niskie.
Wysyłają również zagranicę przez eBay. Moja kumpela z Niemiec właśnie zakupiła te ze styropianem i jest zachwycona.....

ooo spinki też dobra rzecz! Jak najbardziej! Coś porządnego ,czego nie rzuci się w kąt po jakimś czasie, nie wypije lub nie zje. Ok, dobra whisky albo koniak fajnie, ale myślę że to bardziej jako dodatek do tego "głównego" prezentu :) Zawsze może poczekać na moment kiedy uraczycie się razem tym trunkiem ;) Z Whisky poleciłabym Ci japońskie, które są na serio pierwsza klasa! (jestem barmanką)

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Z prezentami zawsze jakoś tak dla faceta ciężko. Może właśnie te spinki i np komplet kubków jeden dla niego z twoim zdjęciem a dla ciebie z jego?

Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jedna rzecz bo cały czas nie mogę tego rozgryzc. Jak jestem w 15 tygodniu i 6 dniu ciąży to mówię że jestem w 15 czy w 16 tygodniu?? Mam aplikacje na telefon i pokazuje mi ze w 16 to samo kalkulatory w necie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlk6nl24kqgggb.png

Jezeli chodzi o prezent dla meza to moze jak pali to jakies cygaro. Wiadomo nie da tanie a smaka zlapie. Ja mojemu kiedys kupilam, byl u nas w miescie taki sklepik wlasnie i zaszalalam dalam cos kolo 50zl albo i nie za jedna sztuke. Fajnie wygladal tak z cygarem w buzce i usmiechem na twarzy :)

lijden ja mam 14 tyg i 5 dni wiec mowie ze jestem w 15 tyg. i jak bylam w szpitalu z w 7tyg i 5 dniu to lekarze mowili ze to 8 tydzien, a i moja ginka tez tak mowi

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

lijden
Z prezentami zawsze jakoś tak dla faceta ciężko. Może właśnie te spinki i np komplet kubków jeden dla niego z twoim zdjęciem a dla ciebie z jego?

Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jedna rzecz bo cały czas nie mogę tego rozgryzc. Jak jestem w 15 tygodniu i 6 dniu ciąży to mówię że jestem w 15 czy w 16 tygodniu?? Mam aplikacje na telefon i pokazuje mi ze w 16 to samo kalkulatory w necie.

Ja też do teraz nie uzyskałam na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi. Mój lekarz jak byłam u niego w 11 t i 6d to wpisał mi tydzień 11, a wg. niektórych stron to jest tydzień 12.

Cześć Dziewczyny,
Wiem, że już przed niektórymi prenatalne ale mam pytanie do Was odnośnie testu Pappa. Wykonywałyście, jak Wasze wyniki?
Co do ryzyka to Tr.21 <1:10000, ryzyko wieku 1:913 Trisomia 13/18 <1:10000 natomiast skorygowana Mom dla Pappa 9,5 mlU/ml skor. MoM 2.93, f B-HCG 14.8 ng/ml skor. MoM 0.43. W komentarzu: zastanawiający jest wysoki poziom Pappa.... Wizytę u mojej gin mam za tydzień, a nie wiem co o ty myśleć...

ilus88
Cześć Dziewczyny,
Wiem, że już przed niektórymi prenatalne ale mam pytanie do Was odnośnie testu Pappa. Wykonywałyście, jak Wasze wyniki?
Co do ryzyka to Tr.21 <1:10000, ryzyko wieku 1:913 Trisomia 13/18 <1:10000 natomiast skorygowana Mom dla Pappa 9,5 mlU/ml skor. MoM 2.93, f B-HCG 14.8 ng/ml skor. MoM 0.43. W komentarzu: zastanawiający jest wysoki poziom Pappa.... Wizytę u mojej gin mam za tydzień, a nie wiem co o ty myśleć...
<br />
Ja tych wyników Pappa nie ogarniam, patrzyłam jedynie na ryzyko. Masz je niskie (poniżej 1:10 000), więc chyba dobrze?

Gość MaryNat gość

Hej , dawno nie pisałam . Nie mogę się zalogować,wiec pisze jako gosć. Byłam 2 tyg temu na prenatalnych , dziecko ładnie się rozwija , duże bo miało 9cm w 13t6d. Chyba chłopiec ale nie na 100proc. Czuje już takie przelewanie , czasem pukanie. Dziś coś uparte bo nie daje znać , ale mam już córe i wiem że nie zawsze dziecko ma ochote się poruszać, a to dopiero 16tydz.
Piszecie o prezentach na rocznice. Ja zawsze odstaje biżuterie. Jak urodziłam córę to też przyszedł następnego dnia do nas , wystrojony z piękną złotą bransoletką z brylantami , także mi było głupio wśród tycg babek co leżały hehe ja nie pamietam co dałam mu na 1 rocznice. Pamietam że byłam z córą w ciąży i się tym bardzo cieszyliśmy, pojechaliśmy na super kolację, połazić po rynku w Krakowie i chyba kino. Mi nie odpowiadają jakieś tam karnety na taki seks ;/ ogólnie nie rajcują mnie takie gadżety.
Zależy jaki typem mężczyzny jest Twój mąż, bo mój taki macho , z gitarą ale nosi się na elegancko, nie nawidzi jednak męskiej biżuterii. Uwielbia też sport. Dawałam mu na prezent ciuchy sportowe jakiejś dobrej firmy, koszule , były też buty, na które wiem że by tyle nie wydał i takie tam. Mój byłby też zadowolony z karnetu na siłownie . Najlepszym prezentem dla mojego K. byłaby gitara, ale taką jak on chce to nigdy nie kupie bo za droga :P
co do brzuszka , mam już zaokrąglony ale nie jakiś duży, choć widać że ciążowy. Pozdrawiam

Ja na szczęście jeszcze się rocznica nie przejmuje bo za miesiąc dopiero ślub bierzemy :) chociaż mojemu to bym chyba nie wiedziała co dać bo nie ma jakiegoś konkretnego hobby ale pewnie coś z kawą bo lubi bardzo

Mi się wydaje że wczoraj coś poczułam ale nie mam pojęcia czy to było to co myślę czy raczej wytwór mojej wyobraźni..

Z innej beczki macie może jakieś fajne imiona chłopięce bo za chiny nic fajnego wymyślić nie moge, dla dziewczynki mam mnóstwo tylko przy chłopaku fantazja zawodzi :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlk6nl24kqgggb.png