Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc Dziewczyny! Dawno mnie tu nie bylo. Ale naskrobalyscie stron. Nie dam rady przeczytac dokladnie.

Witam wszyskie nowe mamusie. Gratuluje wszyskim udanych usg prenatalnych i gratuluje pieknych maluszkow.

10mamusia88 - bardzo bardzo mi przykro. Trzymaj sie Kochana. Badz silna. Na pewno za jakis czas sprobujecie i bedzie dobrze :*

Moni40 - bardzo sie ciesze ze znow zaczelas myslec o ponownych staraniach. Trzyma za Ciebie mocno kciuki :*

U mnie OK. Wymioty odpuscily. Mdlosci jeszcze troche trzymaja. Tydzien temu bylam na usg genetycznym i wszystko ok. Kosc nosowa jest, przeziernosc ok, 7cm. Doktor powiedzial ze prawdopodobnie druga corcia :) Ale powiedzial zeby na 100% sie nie nastawiac bo zeby tam siurek nie wyrosl ;) Ja tez od jakiegos czasu czuje ze bedzie druga dziewczynka. No ale zobaczymy. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Wedlug usg termin przesunal mi sie z 8 na 1 pazdziernika.
Moja corcia ma 10 miesiecy i zaczyna chodzic i mam urwanie glowy :) Oczy dookola glowy :)

Co do porodu moj maz byl przy pierwszym i byl dla mnie ogromnym wsparciem. Podawal mi tlen miedzy skurczami i przecial pepowine. Przy drugim tez planuje byc. On jest moim najlepszym przyjacielem wiec nie wyobrazam sobie drugiego porodu bez niego.

Ale porod to nic pieknego pod wzgledem fizjologicznym a wiec rozumiem ze niektorzy faceci nie chca.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ku6coxicp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/qtchqh4s2qo5ojwk.png

@Motyleczek nic się nie martw. Skoro serduszko biło to znaczy, że jest ok. Ja jeszcze wgl nie miałam okazji posłuchać tylko widziałam jak miga na ekranie.
A co do malucha, to kijowo zrobione zdj stad te wyniki takie nie fajne wyszły, ale przecież gołym okiem widać, że jest dużo większy jakby się wyprostował i nie był mierzony "po skosie". :)
Ja się cieszę, że mam takiego fajnego gina i stara się ładnie do zdjęcia złapać i faktycznie się na każdym usg przykłada.

Motyleczek, nie przejmuj się, za dwa tyg pojdziesz, Maluch się rozprostuje i bedzie mozna go prawidłowo zmierzyć. Ja tak miałam w 10 tc, dziecko bylo mniejsze niz wynikało z om bo sie krecił. Akurat moj gin, mnie uspokoił i powiedział, ze nie ma czym sie martwić, dodał, ze gdyby chciał to, pomęczyłby Malucha, ale nie ma sensu. Po dwóch tyg, na usg genetycznym wyszło, ze ciaża nawet jest starsza o tydzien wg. om :))

Nie uważam, że powinno być większe. Lekarz powiedział, że to odpowiedni rozmiar jak na swój wiek więc tym się nie martwię :) ale wiadomo przejmuje się wszystkim... chciałam iść na to genetyczne za tydzień i chyba zaryzykuję ;)

Muszę dodzwonić się do kliniki tam gdzie będę je robić bo idę już prywatnie dopytać się o te rozmiary malucha czy wystarczą itp. Bo niektóre pisały, że widać, że jest większe. Nie mam w tym doświadczenia to moje pierwsze usg gdzie cokolwiek widać, i też mi się wydaje, że jest większe niż on stwierdził. Najważniejsze, że rośnie i serduszko bije :)

Uspokoiłyście nnie ;) Dzięki

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

Piszecie o suchej i swędzącej skórze... Ja wyschłam niesamowicie, na twarzy skóra mi się łuszczy, pojawił mi się łupież w strasznych ilościach, który raczej jest suchą skórą głowy, widać schnę od góry, bo ciało jeszcze jako takie.
Ale nie mam już pomysłów co z tym robić, kremy nawilżające sobie z moją twarzą nie radzą.

Samopoczucie dziś lepsze, rano nawet udało mi się pojechać na większe zakupy :)

Pogoda u nas zimowa, od godziny sypie śnieg, wszędzie biało.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

U mnie jest okolo 5 cm sniegu juz :)
a ja sie niedawno obudzilam tam mi sie dobrze spalo a co mi sie snilo to by super film katastroficzny napisal.... :D
Nie liczac tego ze ganialam male dzieci po parku za przestepstwa a jak je zlapalam to sie w pluszaki zamienialy :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

sheViolet
Czytając wasze wypowiedzi cieszę się, że u mnie już jest o tyle lepiej. Zostało mi osłabienie, ale ani mdłości ani wymiotów już nie mam.

I co dziwne zaczęłam jeść słodycze... Ciekawe czy to przełom czy jakaś taka chwilowa anomalia :)

U mnie dokładnie tak samo. Jeszcze się troche obawiam, że gorsze dni mogą wrócić, ale póki co jest ok. Apetyt częściowo wrócił, więc mam nadzieję, że powoli uda się nadrobić te stracone kilogramy.
Co do słodyczy, też wcześniej nie jadłam, teraz się czasem skuszę, choć specjalnie mnie nie ciągnie.

Dziewczyny nie wiem co mam zrobić. Przedwczoraj byłam u mojej lekarki-ginekologa, bo wyszły mi liczne bakterie w moczu i ogólnie pęcherz mi bardzo dokucza. Przepisała mi furagine 3 razy dziennie po 2 tabletki. Tylko że przeczytałam w ulotce, że jest ona nie wskazana w pierwszym trymestrze. Nie wiem co robić, brać tabletki czy nie:/

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3gywld9c072uc.png

Ech a ja dziewczyny mysle czy o tym napisac czy nie ale nie mam komu sie zwierzyc...leze od 2 godz i placze.. niee uklada mi sie z mezem praktycznie ciaza przyszla w takim momencie ze naprawde pomyslalam ze Bog dal nam szanse na naprawienie malzenstwa bo bylo zle.a jest jeszcze gorzej. Ja robie wszystko w domu.siedze z dzieckiem on ma tylko prace i po prace zajmie sie malym a nie odzywa sie do mnie wcale jak ja cos zapytam to odpowie. O ciazy wogole sam pierwszy nie mowi ja mowie. Teraz mi powiedzial zebym na swieta do jego rodziny nie jechala. Sniadanie jemy u moich rodzicow jestesmy u nich 1 dzien i 2 od nich jedziemy do niego. Trudno nie pojade. Ale mi przykro bo mam dobry kontakt z jego rodzina a przynajmniej mialam do momentu oiedy powiedzialm otwarcie w styczniu o tym jak mnie traktuje. Normalnie jak zero. Mysle o tym aby sie rozstac tylko dzieci mi zal. Sorrki ze to pisze ale boje sie komus i tym powiedziec :-(