Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie od paru miesięcy za oknem remont AWF-u akurat od tej strony mam sypialnie także też jest masakra. Od rana wrzaski robotników i hałasy maszyn. I tak 6 dni w tygodniu. Jakiegoś nerwa mam od rana. Niuska u lekarza będzie wszystko ok, trzymam kciuki :D
A tak apropo to jaka długa ma być szyjka? Bo jak byłam na IP to lekarz powiedział,że długa a miała 3,2 cm?!

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

łupinka87 z tego co czytałam w necie to szyjka powinna mieć między 3,8 a 4,2, ale to tak książkowo. Okres też książkowo ma 28 dni, a pewnie niewiele z nas tak ma. Ważne żeby się nie skracała i nie zaczęła otwierać. Im bliżej porodu to pewnie się będzie skracać, ale jestem laikiem w tej dziedzinie, to nie wiem.

Gość Niuśka32

ŁUPINKA
teraz norma to 2,5 cm.../ja 2 tyg.temu miałam 3/,
ale norma jest dla bezproblemowych szyjek, są babki, które maja od poczatku np. 2 cm i taka donosza do konca...

ja mam niewydolnosc szyjki,
dlatego mam szew+pessar i to mi ratuje, bo inaczej bym nie donosiła ciazy,
dlatego mam tak czesto wizyty, zeby ja mierzyc, bo jak mi pusci, to szpital, bo inaczej szew rozerwie szyjke...

Tak w ogóle to cześć mamuśki. Dzięki za radę pozostania w domu na weekend i nie pakowania się znów w szpital. W sobotę wszystkie bóle przeszły, więc poszliśmy z mężem na obiad na wesele, które było kilometr od domu. Wczoraj miałam wizytę: szyjka zamknięta, przestała się skracać, bóle prawdopodobnie są od pęcherza i od rozchodzenia się niestety spojenia. Noszę taki specjalny pas podtrzymujący ciążowy, zobaczymy, może pomoże. Dziś telefony z pracy gdzie jestem, bo dziś miał być mój wielki powrót, no cóż. Synuś na pierwszym miejscu!!

Ależ ja Was podziwiam za te poranne wstawanie :-). Ja całą noc się kręce przez ból spojenia spać nie mogę, ale jak nad ranem już zasnę to potrafię spać do 10-11. Jak Mały się urodzi to doznam szoku :-). Od rana widzę tematy wagi i matrymonialne :-). Ja z 84 kg startowałam a teraz 89 kg. A strzelistego wzrostu nie jestem. Ofelia jak już znajdziesz kawalera to oferuję suknię ślubną skoro my podobnych rozmiarów a ma regulację także może być ok :-). Rok temu wyszłam za mąż i czeka na właściwą osobę, żeby ją przekazać :-).
Widzę że szary kolor rządzi w wyprawkach. Ja mam wybrane białe łóżeczko a do niego mam pościel w szare rybki, a drugą mam szarą w białe gwiazdki. Pokój który jest naszą sypialnią a będzie teraz tam z nami Maluch też przemalowaliśmy na szaro. Zuzia napisałaś, że to kojarzy Ci się z czystością i chyba coś w tym jest :-).
Adonis Motherhood robią rożki w szarościach w ładne wzory nie za 200 zł chociaż mogliby taniej i tak jak dla mnie. Zakupiłam jeden z wkładem. Tylko one akurat małe są jak dla mnie, ale ładny był i mnie poniosło :-). Do pościeli pasował i do ochraniacza.
Ofelia dziękuję za recenzję ciuszków. Czekam w takim razie na zasilenie konta przez pracodawce i zamawiam :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/7u22k0s3z5728mke.png

Ja miałam mierzoną szyjke w 12 tc i miała 3,92 cm i od tamtej pory mój lekarz "mierzy" ją namacalnie, że tak powiem :) ale w nast tyg ide na usg to poprosze, aby mi zmierzono, bo aż sama jestem ciekawa.
mleczyk1 ja akurat mam cykle idealnie 28 dniowe :P i od kilku lat regularne, dosłownie pół dnia czasami mi się "spozniała" (zamiast rano dostawałam po poludniu okresu), dlatego jak zaszłam w ciąże i w danym dniu nie było okresu to już wiedziałam, że się udało :)

Zaszalałam dzisiaj i zamowiłam komode dla Malego, materac do łóżeczka i komplet pościeli z ochraniaczem, baldachimem i innymi bajerami :P

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Ja wybrałam szpital, który mi odpowiada, ale niestety wiem, że czy wejdą zmiany, czy nie to oni będą mówić, że nie mają funduszy na anestezjologa. I szans na znieczulenie dużych nie ma. Tzn są bo lekarz jest w klinice w niektóre dni od 7.00-15.00. Tylko traf z porodem na wyznaczone dni, godzinę i jeszcze żeby lekarz był wolny. Także zostaje szampan :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/7u22k0s3z5728mke.png

Z ta ustawa to bylo do przewidzenia. Gdyby Nfz zwiekszyl pieniadze na ilosc znieczulen i dal kase dla anestezjologow nie byloby problemu. Niestety ale szpitale dostaja za malo kasy...a z pustego i Salomon....bla bla bla.
Musze sie jutro zapytac mojej gin ile ma moja szyjka bo zazwyczaj mi mowi "dluga jak stad do Warszawy" .
Asia szalej ! Tym bardziej ze takie szalenstwo to mus. Pokaz co zamowilas

Cześć dziewczyny,u Was rządzi disco polo i kosiarka,a u mnie od rana ktoś rozpieszcza moje uszy udarem,aż łeb pęka...co chodzi o wyprawkę to u mnie też postępy czekam dziś na dostawę z gemini,smyka i allegro.Wczoraj zamówiłam wózek,łóżeczko z materacem,pościel i przewijak,zostanie tylko fotelik samochodowy.A ja dziś też mam wizytę o 16,więc łączę się duchowo z tymi z Was które też dziś idą do giną.Trzymajcie się i oby ten dzień przyniósł same dobre wiadomości :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/hwkp64z.png

Zuzia też nienawidzę disco polo ale znam dzieci które jak tylko usłyszą kilka sekund piosenki to tak tańczą do disco że szok :P A rodzice też anty tylko że teraz potrafią coś w radiu zagrać i maluchy mają frajdę :) Kochani ci nasi sąsiedzi :)
Wy się chwalicie szarościami a ja mam wszystko w owieczki/baranki... Tatuś uznał że to ładny komplecik a nie tam jakieś Heloł kiti xD

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32997.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png