Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam 3 koty w domu :)
Z jedną koteczką mamy małe problemy (zdrowotne i trochę behawioralne w związku z tym) i mam nadzieję, że do porodu je rozwiążemy.

A mi się chyba włącza powoli syndrom wicia gniazda, mam ochotę sprzątać, gotować, prać - tylko sił brakuje i kręgosłup boli.

Agatka83
Dziewczyny jak podajecie wiek ciąży? Wg USG czy OM? Bo sama już nie wiem...

Mi się pokrywają, jest różnica jednego dnia, podaję z usg bo wg. mnie ten jest pewniejszy - miałam krótsze cykle niż 28 dni.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Osłona masz rację masaż i basen ci dobrze zrobi. Ja z bólami kręgosłupa też poradziłam sobie poprzez ruch i spacery na świeżym powietrzu. Im więcej tym mniej na wieczór boli i kręgosłup i głowa.
Jeżeli chodzi o wiek ciąży to ja podaję z OM czyli 16tc bo z usg mam 17 tc ciąża tydzień starsza.
I to by się w sumie zgadzało bo jeżeli jestem w 17tc to dziecię jest już na tyle silne by matkę kopnąć. Wczoraj jak co wieczór leżę z ręką na brzuchu i nasłuchuję i nadle jak mi przeciągnęło po macicy że aż mnie ciary przeszły! Momentalnie zdrętwiałam i po chwili drugi słabszy kopniak! Oj tym razem to już wątpliwości nie mam. Taką adrenaline radość i szok poczułam że aż mi się gorąco zrobiło. Mój to tak się śmiał ze mnie żebym zawału nie dostała ;) Faktycznie miałyście rację jeżeli to będzie ono to nie da się tego pomylić z niczym innym ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Co do hormonów to mi dają o sobie znać... bardzo ale to bardzo łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, wszystko mnie drażni. Mam też takie zmienne nastroje jednego dnia mojego faceta kocham nad życie i się nad nim rozczulam a drugiego wkurza mnie bezpodstawnie :P A co do dzieci to każde maluszki mnie rozczulają i mam ochotę je przytulić.

Ja zamówiłam sobie wczoraj tą poduszkę dla ciężarnych. Jedna z Was dała kiedyś link to stronki na której są niedrogie poduchy i właśnie z niej zamówiłam. Mam nadzieję że pomoże mi w spaniu bo z bólem pleców już nie daję rady. No i od poniedziałku ruszam na zajęcia dla przyszłych mam bo jak teraz nic nie zrobię z tymi plecami to nie wiem co będzie później.

Miłego dnia :)

Nati to po prawej stronie na górze to może być wątroba, ja mam trochę słabszą wątrobę po cytomegalii w 2009 roku więc wiem jaki to ból, mnie ostatnio pobolewa ciut bo muszę leki brać.

Z tymi bólami głowy to faktycznie coś pogoda i ciśnienie bo mnie ostatnio jak jeden dzień słońce drugi deszcz też często boli.

A ciuszków mam w sumie całkiem sporo, i może dzisiaj coś więcej kupię bo chcę się przejść po lumpach.

No i dzisiaj o 15 wizyta więc może uda mi się dowiedzieć kto mi tam w brzuszku pływa. Znacie jakieś sposoby żeby obudzić dzieciaczka żeby się ruszał? Bo jak będzie spał w jednej pozycji to pewnie akurat tak że nic nie będzie widać :D

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlk6nl24kqgggb.png

Adonis 25 w ten weekend w Galerii Bronowice w Krakowie są warsztaty z fundacji chyba szczęśliwa mama i oprócz wszelakich różnych porad etc będą robic za darmo usg, usg 3D i 4D.
Co do psa, u mnie w domu jest kot i pies a u mojego labrador, tam też będziemy mieszkać, Dilo już czuje, że coś jest na rzeczy bo kładzie się koło mnie z pyskiem obok miejsca gdzie małe leży :) A co do sierści to sprawa indywidualna, nie każdy musi lubić zwierzęta i obowiązki z nim związane. Ja akurat lubie odkurzać, uspokaja mnie to, także nie widzę problemu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

karola22
Adonis 25 w ten weekend w Galerii Bronowice w Krakowie są warsztaty z fundacji chyba szczęśliwa mama i oprócz wszelakich różnych porad etc będą robic za darmo usg, usg 3D i 4D.
Co do psa, u mnie w domu jest kot i pies a u mojego labrador, tam też będziemy mieszkać, Dilo już czuje, że coś jest na rzeczy bo kładzie się koło mnie z pyskiem obok miejsca gdzie małe leży :) A co do sierści to sprawa indywidualna, nie każdy musi lubić zwierzęta i obowiązki z nim związane. Ja akurat lubie odkurzać, uspokaja mnie to, także nie widzę problemu :)

w sb mam egzamin w oświęcimiu i w niedzielę też ;/ dlatego mówię, że nic mi sie nie może ułożyć. no trudno się mówi. kolejne są znowu na klimeckiego za 2 tyg i też mam egzaminy ;/

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Hej Dziewczyny! Ja dziś przeżyłam niezły stres. Rano pojawiło mi się niewielkie plamienie. Tak się wystraszylam że czułam jak mi serce wariuje i ciśnienie. Przypuszczałam że może to być plamienie po stosunku ale dla pewności pojechałam na SOR. Na szczęście dzidziuś zdrowy , ruchliwy, serduszko mocno bije , szynka w porządku, nic się nie odkleja. Prawdopodobnie popekaly naczynka w szyjce ale profilaktycznie mam leżeć i brać duphaston. No i póki co zrezygnować z seksu :) może być ciężko bo ostatnio hormony szaleją ale wiadomo malutkie szczęście najważniejsze:) Mam nadzieję że reszta dnia będzie bardziej udana.Miłego dnia wszystkim :*

bajka87 o tych hormonach teraz to ja świetnie wiem;D Aż kupiłam bilet na następną sobotę i lecę do męża.. no powiedzmy, że stęskniłam się :D Mam tylko nadzieję, że nie dostanę tam żadnych plam bo chyba zawału dostanę!

Dorzucam brzuch z tego tygodnia :)

monthly_2015_05/pazdziernikowe-maluchy-2015_29329.jpg

Bóle głowy od soboty mam i ja :/ to chyba wina pogody. Zasypiam z delikatnym bólem i budzę się z bólem, łykam apap ale dużo to nie pomaga.
Dzisiaj ruszam na warsztaty z Planeta Dziecko, jestem ciekawa co się będzie działo. Z tego co wyczytałam są one chwalone.
Znalazłam dla Marysi łóżeczko :D na allegro. W jednej cenie mam łóżeczko, materac i zestaw pościeli za dwa tygodnie zamawiam. Dostaniemy kasę na ślubie to poszalejemy :P

http://allegro.pl/show_item.php?item=5277649447

Co do psów, to my mamy 5 miesięcznego buldoga francuskiego. Tydzień po tym jak go kupiliśmy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Mały psiak wymaga tyle samo opieki co małe dziecko. Wstawanie w nocy, kupki, jedzonko, siku. Teraz jest już większy więc jest mniej absorbujący....aczkolwiek i tak nie wyrósł jeszcze z akcji "sikam i walę kupę w domu", mimo że załatwia potrzeby podczas spacerów.

kasiek w spodnie tak, bo uda mi nie rosną tak bardzo, a przed ciąża miałam rozm 36 wiec teraz noszę 38 wiec jest na razie dobrze:) Gorzej z bluzkami bo cycki się w nic nie chcą zmieścić.. Ale akurat z tego jestem zadowolona;D

Ja w bluzki wchodzę, ale to dlatego, że przed ciążą lubiłam takie luźniejsze, oversize i rosnący biust nadal się w nie jeszcze mieści :) Za to staniki mnie tak cisną, nawet takie większe, że jak tylko mogę to chodzę bez. Dłuższe wyjścia to dla mnie katorga pod tym względem, wchodzę do domu i pierwsza rzecz to zrzucenie stanika. Mam tak od początku ciąży.
W spodnie też wchodzę bez problemu, ale jak siedzę to mnie zapięcie gniecie, od początku mam wrażliwy brzuch więc kupiłam już dawno ciążowe na wyjścia, a po domu leginsy.

Zuzia.be - BOSKI!

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Ja w większość swoich ubrań wchodzę, bo zawsze lubiłam rzeczy typu oversize. Mam parę bluzek z których cycki wyskakują :/ Z jeansów zakładam już tylko jedne boyfriendy, które były na mnie sporo za duże i ogrodniczki, które kupiłam już w ciąży. Zdecydowanie wybieram teraz materiałowe spodnie coś a la dresiki, haremki, tuniki, sukienki i spódnice.
Polecam tego typu spodnie, bardzo wygodne, mam podobne tylko z bawełny i elastanu

http://www.sin-say.com/pl/pl/sklep-online/kolekcja/spodnie/kx244-99x/sinsay-trousers

Kocham zakupy i nie kupuję typowo ciążowych ciuchów, tylko takie, które po ciąży też założę. Kupuję w sieciówkach, albo jak znajdę coś super to w lumpeksach.

Musiałam kupić dwa biustonosze, bo trochę tam urosłam i mam nadzieję, że cycki się już nie powiększą. Mam spory biust nie nie chcę większego. Z rozmiaru E65, skoczyłam na F70.

Witam :)) ja mam termin na 15 października to będzie moje pierwsze dzieciątko :*** tak bardzo się ciesze ;)) życzę wam powodzenia i zdrowego dzieciaka to najważniejsze ! Ja będę mieć pierwszego synka :))