Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Martynika pisala ze Julka ma miec USG. Czy czy ktos cos wie na ten temat ??
Martynika moze ty. A wogole to co u Ciebie tez bo dawno sie nie odzywalas ?? Jezeli chodzi o szyjke to ja pamietam z poprzedniej ciazy ze na poczatku mialam tez 8cm potem pod koniec mi sie tylko 2 cm skrocila.

U mnie wlasnie zmiana pogody i zaczal padac deszcz i cos zaczyna daleko grzmiec a wiec ja juz dzwonie po mojego bo sie boje burzy :D

Do juterka bo juz dzisiaj pewnie mnie nie bedzie (wylaczam neta w razie "w")

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Mi lekarz powiedzial ze wymiary od glowki do pupci podaje sie do 12 tc. A potem mierzy sie obwod glowki, odwod brzuszka i dlugosc kosci udowej i z tego oznacza sie szacowana wage. A widocznie za granica mierza malenstwo :)U mnie bylo tak ze w USG 1.5 tygodnia prodem wyszla taka waga z jaka dziecko sie urodzilo a wtedy dziecko najwiecej przybiera wiec bledy sa ;)

Cześć dziewczyny! ;)
Pamiętajcie że te wymiary są tylko orientacyjne i często zdarzają się od nich odchylenia. Ostatnio koleżanka opowiadała mi o dziewczynie, której przez całą ciążę mówili że urodzi dziewczynkę, nawet na usg niedługo przed porodem. Przygotowała cala wyprawkę dla dziewczynki a dopiero podczas porodu okazało się, że to chłopczyk :p to tylko aparatura wiec trzeba zawsze brać na to poprawkę ;))

Mój dzień zaczął się dziś bardzo dobrze - wstałam na tyle wcześnie ze wyrobiłam się ze wszystkim w czasie, podjechałam na dworzec na płatny parking ale nikt nie zażądał ode mnie pieniędzy :D no i najważniejsze - poczułam ruchy mojej Fasolki! :)) teraz bujanie w pociągu juz ją uśpiło chyba, ale to na pewno to ;) nareszcie się doczekałam :D
Miłego dnia Wam wszystkim!! :)))

Fobianka gratuluję! Widzisz od rana wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że dziś masz szczęśliwy dzień ;) wyślij totka :P
A i zgodzę się żeby wymiary itp. brać z małą tolerancją. To moja koleżanka jednak miała lepiej bo od początku miła mieć syna na szczęście nie miała jeszcze całej wyprawki bo w 8 mies. jednak coś odpadło i został córką ;) teraz ma już 5 mies. i jest urocza ;)
Też się pochwalę dziś odbieramy wózek i w końcu nastąpi dokładne obmacanie i jazda próbna ;) już się nie mogę doczekać 14stej buziaki i słoneczka życzymy :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Oj chciałabym by i u mnie nastąpiła taka zmiana jak piszecie :D

Moja gin ma dobry sprzęt , a pomiary dzień przed porodem wskazywały na max wagę 3300 . Córka urodziła się 4 kilowa :) miała mieć ok. 53 cm miała 57. ;)

Także to jest dla mnie tylko orientacyjne określanie wymiarów; )

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

A ja się wczoraj w...wiłam jak nie wiem co. Jadę te 40 km na wizyte do lekarza, narzeczony nic nawet nie zjadł bo nie chcialiśmy się spóźnić... A tu niespodzianka! Mojego lekarza nie ma! Karteczka na drzwiach że dzisiaj nie przyjmuje i że w dniu dzisiejszym poradnia kobiet do 14 30. Ja miałam wizyte na 15 20... Dzisiaj jak zadzwonię do pani położnej chyba ją rozniosę przez telefon, a na pewno poproszę o jakiś kontakt do jej przełożonego. Ma mój nr telefonu i poprzednio jak coś lekarzowi wypadło dało się zadzwonić...

Tak więc zobaczymy co mi powie to babsko przez telefon i najwyżej pójdę cholera prywatnie..

monthly_2015_05/pazdziernikowe-maluchy-2015_29111.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlk6nl24kqgggb.png

U mnie tez super pogoda. :)
lijden jak na moje oko bedziesz miala dziewczynke :) "wróże" z brzuszka :) a i jeszcze jedno jak dobrze zauwazylam to nie ma Ciebie w tabelce pazdziernikowych mam albo slepa jestem :D

milego zycze :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Się wpisałam do tabelki :D
Ja bym bardzo chciała dziewczynke ale wszyscy mi chłopca wróżą, sama też sobie chłopca wywróżyłam.

mleczyk - usg połówkowe to nie to samo co 3d bo zazwyczaj połówkowe jest robione normalnym aparatem, 3d najczęściej trzeba zrobić sobie prywatnie i wtedy uzyskuje się obraz 3d dzidziusia

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlk6nl24kqgggb.png

eewelinka kupiłam jakieś 2 tyg temu ale dziś odbieramy bo nie mialam na niego miejsca a za nuedługo przeprowadzka i remont więc trzeba mu było zlaleźć lokum. Kupilam Graco symbio 3w1 używany więc dziś go przetestujemy.
magalena3 też później wrzucę brzuchol i liczę że i mi powróżysz ;)
A co do usg połówkowego to tak się tylko nazywa bo w połowie ciąży a to usg czy w 2D czy 3D zależy od sprzętu lekarza. Mój nie ma 3d więc idę na 2 badania a to 3D robię prywatnie.
Brzuchol okazały i przepiękny :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Hej Dziewczyny! Dzis mam dobry dzien bo jakos duzo energii. Juz niedlugo wszystkie przekroczymy polowe ciazy :) Strasznie sie ciesze i nie moge sie doczekac pazdziernika :) Moj maluch juz ladnie codziennie puka do mnie z brzucha. Ruchy z takich musniec i wiercenia zmienily sie w kopniaki. Czuje je juz codziennie ale nie sa na tyle silne zeby maz wyczul albo zeby bylo widac na brzuchu. To jeszcze przede mna :)

Co do Usg polowkowego to jest ono jakby kontynuacja tego genetycznego z 11-14 tygodnia i sluzy dalszej diagnostyce. Wszystkie parametry lekarz mierzy na 2d. A 3d to bardziej tak zeby pokazac malucha rodzicom i ogolnym obejrzeniu dziecka. Tak bylo u mnie w pierwszej ciazy.

Co do plci to 6 kwietnia moja znajoma miala urodzic Kornelke a tu wyskoczyl Franio :D Takze pomylki sie zdazaja ale mysle ze wynikaja one ze slabego sprzetu, niedoswiadczenia lekarza oraz upartosci dziecka ktore zaslania co tam ma :)
Moja cora na usg polowkowym to tak rozlozyla nogi ze nie bylo watpliwosci co tam ma. Wrecz nie chciala sie inaczej obrocic tylko caly czas pupa i "broszka" do lekarza ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ku6coxicp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/qtchqh4s2qo5ojwk.png