Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już po badaniu :)

MŁODA, bo już się na pewno to nie zmieni skoro 2 lekarzy powiedziało bez zawahania ;p jest duża i rośnie jak na drożdżach. Tym sposobem, lekarz dzisiaj powiedział mi, żebym zapomniała o 1 października, bo urodzę na pewno wcześniej, czyli jednak będę wrzesniówka.

Po wymierzeniu i wyśrodkowaniu wszystkich parametrów wiek wyszedł na 20 +4 czyli jest prawie półtora tygodnia różnicy już i waży ponad 300g! :D
Pisze 370g ale jest +/- 55g.

Co do łożyska ktoś pisał, że się zmieniło. U mnie tez tak wyszło. Było na przedniej, a teraz mam na tylnej ścianie, dlatego pewnie te ruchy tak mocno czuję :)

Jedyny - wizyty, to że nie mam ani pół zdj tylko wydruk parametrów, tym bardziej się cieszę, że byłam na tej prywatnej tydzień temu :)

A ja wam powiem że bóle głowy mam codziennie. Bez maleńkiej słabej kawy ok 200ml pół na pół z mlekiem niewytrzymała bym dnia... A nigdy codzienniie nie piłam. Do tego staram się spacerować codziennie i przynajmniej mniej boli wieczorami.
Mi też wróżyli z brzucha syna przeczucie też mi to podpowiada a ja uparcie liczę na córe ;)
Adonis trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Kurcze a mój gin nic mi o łożysku nie mówił. Codziennie staram się wsłuchiwać ale jeszcze do końca nie jestem pewna czy faktycznie bulgocze małe czy jelita chyba tak bardzo na to czekam że w głowie mi się miesza ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

justyna12315
A ja wam powiem że bóle głowy mam codziennie. Bez maleńkiej słabej kawy ok 200ml pół na pół z mlekiem niewytrzymała bym dnia... A nigdy codzienniie nie piłam. Do tego staram się spacerować codziennie i przynajmniej mniej boli wieczorami.
Mi też wróżyli z brzucha syna przeczucie też mi to podpowiada a ja uparcie liczę na córe ;)
Kurcze a mój gin nic mi o łożysku nie mówił. Codziennie staram się wsłuchiwać ale jeszcze do końca nie jestem pewna czy faktycznie bulgocze małe czy jelita chyba tak bardzo na to czekam że w głowie mi się miesza ;)

Ja z bólami głowy idę do neurologa 28.05 (kocham naszą służbę zdrowia). Parę lat temu byłam na lekach przeciw migrenom i chyba teraz mam nawroty, na szczęście odpukać nie codziennie.

Co do ruchów, to pierwszy czułam równo 13tyg choć z wieloma osobami się o to spierałam. Ale to był raz jeden, potem po skończeniu 14 zaczęły się wyraźniejsze pojawiać i tak zostało. Trzeba uwierzyć i się cieszyć, a nie oglądać się na jelita :p

she Violet dałaś mi nadzieję ;) bo niby znam anatomię człowieka dość ale jak mówię że w 14 tyg czuję ruchy w pierwszej ciąży to nikt mi nie wierzy aż sama zwątpiłam. Bo niby skąd moję to wiedzieć a skoro czas mam umiejscowienie znam to przecież to jest możliwe. Dobrze że mój niemąż też mi wierzy ;)
A migren nie mam tylko zwykłe pobolewanie da się z tym funkcjonować a lekarz zwala winę na hormony.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

sheViolet pocieszylas mnie bardzo! Poczułam coś co na pewno nie było jelitami na początku 14 tygodnia, do tej pory nic już nie czułam i zastanawiałam się czy to na pewno ruchy, czy mogę czuć je tak wcześnie (mimo, że to druga ciąża) i w końcu zaczęłam wątpić czy to dzidzia się odzywała.. a teraz dzięki Tobie wiem na pewno ze to Maleństwo dało znak ;) czekam z niecierpliwością na więcej! :)))

Aga_22
Też mam napisane "łożysko przednia ściana wysoko" , ale też nie wiem co to znaczy

z tego co pamiętam to chyba jest związane z odczuwaniem ruchów. jeśli łożysko jest na przedniej ścianie to ruchy będą słabo wyczuwalne póki dziecko nie urośnie porządnie. jeśli łożysko jest na tylnej ścianie wtedy ruchy są lepiej wyczuwalne i widoczne.

ja czuje np drgania w okolicach krzyża, tak jak wtedy gdy córka miała czkawkę.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

justyna12315

pocieszę cię może, ale na tym etapie co ty miałam dokłądnie to samo z bólem głowy. coś się dzieje podobno z przepływem krwi (chyba przyspiesza ) i stąd mogą brać się takie cudowne dolegliwości. ja musiałam brać paracetamol codziennie rano i na noc zeby choć trochę złagodzić.

dziękuję, licze na to że po prostu ogólnie mam krótką szyjkę.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Ja w poprzedniej ciazy mialam lozysko na przedniej scianie i co do ruchow to bym sie klocila bo jak zaczal moj wyczuwac reka kolo 18tyg to bylo mi widac czasami jak mi tanczy brzuch. A wiec chyba nie ma reguly. Mam kilka filmikow jak malutka raczka przejezdza po brzuchu i najbardziej wyrane jak nozka.

A teraz to nawet nie wiem jak mam lozysko ale juz zapisalam i sie dowiem w srode :)

mniami czekam na ryz az mi sie dogotuje bo mialam zachcianke na ryz :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

adonis_25
Aga_22
Też mam napisane "łożysko przednia ściana wysoko" , ale też nie wiem co to znaczy

z tego co pamiętam to chyba jest związane z odczuwaniem ruchów. jeśli łożysko jest na przedniej ścianie to ruchy będą słabo wyczuwalne póki dziecko nie urośnie porządnie. jeśli łożysko jest na tylnej ścianie wtedy ruchy są lepiej wyczuwalne i widoczne.

ja czuje np drgania w okolicach krzyża, tak jak wtedy gdy córka miała czkawkę.

Może i tam, to moja pierwsza ciąża i wydaje mi się, że juz powoli zaczyna cos tam kopać. Dziwnie fajne uczucie :)

Tekst linkatabelka Tekst linkahttp://www.suwaczki.com/tickers/3jgxvfxm399gon9a.png]Tekst

Ale to jest takie przyjemnie jak coś zabulgocze, delikatnie muśnie.. Nie słuchajcie innych, którzy mówią, że to za wcześnie albo że 1 ciąża to nie czuć. Każda jest inna.. To wszystko zależy jakie miałaś mięśnie brzucha wcześniej, czy byłaś szczupła czy tęższa.. Jeżeli czujesz ruchy dziecka to trzeba się cieszyć i nie przejmować się nikim.. :))
w końcu to nasze ciało i może się w nim dziać co się chce..

Dorzucam brzuch: tydz 14 i 15

monthly_2015_05/pazdziernikowe-maluchy-2015_29064.jpg

monthly_2015_05/pazdziernikowe-maluchy-2015_29065.jpg

adonis zgadza sie tak pisza i wlasnie lekarze mowili mi tez ze bedzie slabiej czuc a jak im mowilam ze mocno czuje to nie wierzyli :D
a wiec jak to tutaj ktoras z was napisala ze to zalezy, kazdy jest inny inaczej wszystko czuje :)
a jak ktos mowi ze nie mozliwe ze to ruchy to niech wejdzie w wasze cialo i niech wtedy sie sprzecza :D hehe

Ja wczoraj mojemu reke przykladalam bo malenstwo mialo wieczor smyrania :) ale oczywiscie jak to "chlop" on nie moze odroznic ruchow od bicia mojego serca :) ale spoko jeszcze troche i bedzie czuc :)

pozdrawiam was i milego dzionka zycze

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, miałam 100 stron do nadrobienia!!
Przechodziłam bardzo trudny czas w związku, ktoś trzeci próbował rozbić nasze małżeństwo. Tydzień prawie nie spałam, całymi dniami płakałam, a jak myślałam, że mogę zaszkodzić dzidziusiowi, to jeszcze bardziej mnie to nakręcało :( Teraz już lepiej, budujemy na nowo wspólne życie, mąż jest na zabój zakochany w moim ogromnym już brzusiu i mam nadzieję, że już nigdy nie przeżyję tego strachu i stresu co ostatnio.
A jak Wy radzicie sobie z nerwami w tych naprawdę różnych trudnych chwilach?