Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

hej:) u nas ostatnie nocki to koszmar... Mała budzi sie o 3.00, 4.00, coś zje ale nikoniecznie i nie ma zamiaru spac;/ wogole to mi sie chyba pokarm konczy... nie sadziłam ze to bedzie mozliwe ale jednak... a to chyba przez to ze mała wieczorem wogole nie chce piersi tylko butelke, w nocy cos tam zje, rano bardziej interesuje sie swiatem wokol niz jedzeniem, o 13.00 obiad, wiec juz od dawna nie karmie ale wtedy odciagam, o 16.00 butelka z kleikiem ale na tym moim odciagnietym mleku. i jak wczesniej o 13.00 odciagnełam na to karmienie o 16.00 180 ml tak teraz nie moge przez cały dzien uzbierac tyle... pije jeszcze faemaltiker ale nie wiem czy sobie nie odpuszcze i nie przejde na mm a przynajmniej na dokarmianie po kazdym cycu bo boje sie ze mala nie dojada... i planuje rozpoczac nowy harmonogram i wprowadzic sniadania:) o 7.00 kaszka, o 10.00 piers, o 13.00 obiad, 16.00 piers, 19.00 butelka z kleikiem no i w nocy piers... moze jeszcze ze 2 miesiace uda sie przynajmniej troche z tej piersi udusic bo potem chce przejsc na mleko krowie.

Truskawka ja tez odnosiłam wrazenie ze nikt mnie lubi, dopoki nie zaczełam być adminem;) teraz wszyscy mnie uwielbiają ;D chcesz być adminem?? :) a tak na serio to my nie jestesmy od oceniania i wydaje mi sie ze nikt tego tutaj nie robi a po prostu tempo pisania tutaj jest tak obłędne ze ciezko odpowiadac na wszystkie posty i czasem trzeba po 2 albo 3 razy pisac:)

Inez w chipsach jest cała tablica mendelejewa ale co tam... od czasu do czasu wszystkie pierwiastki nalezy uzupełniac ;)

MamaEwy Ty przestań tyle "znaczków" pakować dziecku do buzi;) ja wiem ze one maja specyficzny smak i każdy je lubie ale wiesz... to chyba gorsze od chipsów;)

Olga jak tam? Czekamy na wieści od Ciebie

meiyin ja póki co na słoiczki się nastawiam dopóki mała będzie tylko po te 2,3łyżeczki jadła. Później też coś zacznę gotować.

MamaOlizny ja też zima "cięższe" rzeczy jem, a latem raczej mi takie nie podchodzą. A co do dźwięków to u nas są piski, piski i jeszcze raz piski- aż ciężko czasami wytrzymać :-D a potem jest cała reszta tych na g- gu, ga, ge :-)

ewelajna mam nadzieję że moje dziecko też się kiedyś nad mamą zlituje i pospi tak jak Bartuś. Chociaż dzisiaj i tak już było lepiej bo tylko 3pobudki. Za to ja spać nie mogłam. Do 4 się krecilam (z mężem i dzieckiem w łóżku to spory wyczyn :-) i coś czuje ze ciężki dzień mnie czeka. Dobrze ze mala jeść że usunęła więc chociaż na 15dołączę do niej ;-)

Truskawka przywołuje Cię do porządku :-D nawet tak nie myśl bo będziesz musiała kopa w doopke dostać :-) kochana wszystkie tu bardzo się cieszymy ze u Ciebie jest już dobrze. Dałaś mu drugą szansę i oby Cię już więcej nie zawiódł. Mam nadzieję że już zawsze będziecie rodzina, szczęśliwa rodzina :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/wnidio4plwcv7nsg.png

Witam, szukałam informacji o srebrze koloidalnym i natrafiłam na Twój wpis JustyKa87. Czy możesz mi napisać jak długo i jak często przemywać dziecku ropiejące oko? Mój drugi syn też urodził się w zeszłym roku 11 sierpnia. Miał już przetykane kanaliki, ale oczy nadal ropieją i liczę, że może tym srebrem mu pomogę, chociaż w tym tygodniu znów będę go zapisywać na zabieg.
Pozdrawiam wszystkie mamy.

MAMAAMA moja też sie tak strasznie poci przy karmieniu. Przez dzień nie. Może temu ze wysiłek duży jak ciągnie. Ja się narazie nie martwię a będę u dr to spytam jak nie zapomnę :) Ale to dopiero w przyszłym tygodniu będę.

Moje dziecko wstalo o 6 a teraz już 1h45min śpi. Toż to nienormalne u niej jest. Nie wiem czy się nmartwic czy cieszyć... wczoraj z rąk nie schodzila i cały dzień marudna a teraz śpi. Aż nie wiem co z sobą mam zrobić :)

http://www.suwaczki.com/tickers/er3m8u69afywnlln.png

Gość MamaOliwciiKubusia

Witam się w ten ponury dzień. my do pediatry dziś z dwójką dzieciaków. Niestety Kubuś wstał dziś z kaszelkiem i dalej oczka ropieja :-( przemywamy solą fizjologiczna i zakrapiamy mlekiem...
Truskawka dont worry be happy, ja np mam demencje co miałam komu napisać i pisze ogólnie :-p a co do Twojego P to tylko i wyłącznie Twoja decyzją, a już kiedyś pisałam Ci, że Cię podziwiam :-) oczywiście życząc jak najlepiej :-)
Ja przy córci też korzystałam z mrozonek hortexa, zresztą owoce zimą też kupuję od nich i skład mają niezły :-)
Ewelad zdrówka życzę wszystkim dworzaninom :-)
MamaOlizny u nas jest słówko the best "mema" jak bawi ktoś inny niż ja, tyle śmiechu przy tym mamy :-)
Sukces odniosłam, nauczyłam małego zabawy akuku i przybijania piateczki, już dwa tygodnie Się tak bawimy więc chyba to już nie jest przypadkiem.
Miłego dnia :-)

Kochane jesteście, czyli zacznie się obracać jak będzie chciał. Jak położę Olka na macie to jak wskazówka zegara ... no co chwilę w innym miejscu więc ruchliwy jest jak diabeł tasmański :P
Olek spał od 21.45 do 9.45 z dwoma przerwami na jedzenie (4,7). Uwielbiam to jak mogę się przy nim wyspać.

Czy któraś z mam, która podawała swojemu dziecku kaszkę smakową zauważyła twardsze kupki? Mojej koleżanki dziecko miało po tych smakowych zaparacia dziś Olek zrobił taką prawie jak dorosłego kupkę tylko lekko spłaszczona przez pampersa. I chyba odstawię kaszkę mimo że dostawał jej mało bo raz dziennie do mleka 2 te małe łyżeczki.

A dzisiaj bioderka a póżniej mam dentystę. W pt do lekarza idę mam nadzieje, że to ob to nic złego.

Maamma no to podobnie jak u nas, kupka z krwią i śluzem.. tyle że Olek nie płakał nic mu nie było... ale ja spanikowana na maxa ;/

Silv a moze kleik zrobic na gesto na twoim mleku lub mm? On bez smaku praktycznie jest. Ja Oliwce zrobilam na gesto kiedys i za pierwszym razem troche zjadla ale kolejne juz nie. Kupilam jej bananowa kaszke ale tez strasznie słodka no i Oli pluje nia na odległosc :) trzeba uniki robic zeby nie dostac po twarzy papką ;)
U nas po tym jak wać panna zaczęła jesc wiecej zupek papek kupy zrobily sie "dorosłe" stęka przy robieniu i czerwone oczka ma. Dodam ze pije normalnie. Duzo nawet. Nie płacze ale zastanawia mnie ta konsystencja taki bobek wiekszy i z 2 -3 razy na dzien to wyglada jakby nie udalo jej sie za jednym razem zrobic i robi na raty.. a Wy mamy jak u Was sprawa koopy wyglada?

A jeszcze raz ja nie wiem czy to przypadek czy specjalnie ale Oliwcia odkad nauczyla sie pierdziec buzka to czesto przy prutaniu czy koopie potem pierdzi buzka. Tak to pociesznue wyglada jakby mowila "tak wlasnie pierdzioszki puszczalam prrrr" i dziubek przy tym :D moze to nie jest typowe rr ale moze wasze skarby tez tak robia to zrozumiecie :P ok ide przewijac bo narobila grubsza sprawe :P

no cóż co lekarza to opinia. Poszliśmy dzisiaj fo dr bo chciałam żeby młodego obejrzala i zażywa Noi i moja lekarka jest za szczepieniem i się zaszczepilusmy mam nadzieje ze nie będę tego żałować.

Truskawka tutaj stron tyle przybywa ze nikt nie nadąża. Ja to tylko żałuję że wcześniej się nie ujawniłam bo jesteście niezastąpione i mimo że jestem nowa to zawsze ktoś jak wie to stara się podpowiedzieć.

Truskawka Olek też "pryka" buźką, opanował to do takiego stopnia że robi to non stop i skupia się nad tym, żeby jak najlepiej wyszło. Ma z tego radość.

Poszukuję kaszy manny ale bez glutenu? Jest taka? Chciałabym zacząć wprowadzać jajko, tzn żółtko ale nie na normalnej kaszy mannie bo gluten dopiero po 7 miechu zacznę.

Wyprzedażeeee uwielbiam. Nabyłam dzisiaj w smyku body z dł. rękawem 5 szt. za 30zł w roz. 86 już na wiosnę. Olek nosi teraz 74-80 więc 86 będzie idealne.

Co do wydawanych dźwięków to Olek też coś tam po swojemu nadaje... nauczył się krzyczeć i czasami w taki dosadny sposób chce nam coś przekazać. Nie wiemy jeszcze o co mu chodzi... ale z czasem się dowiem :P
Jak zapłacze bo się wystraszy np. kogoś kogo dawno nie widział... "podkówka" i płacz to też woła "mammmmeee" na szczęście szybko się uspokaja.

Jak dużo wasze dzieci piją w ciągu całego dnia?

Mamaama - nie zauważyłam, żeby Olek się przy karmieniu jakoś pocił... wiadomo jak ma główkę na poduszce na moim ramieniu i całą butlę do wypicia to z wysiłku trochę się spoci.
Ma za to tak... , że jak się lelkamy na golaska pod kocykiem przed kąpielą to zawsze te gołe girki ma wilgotne... a w skarpetach nie. Pewnie dlatego, że mocno "fizga" i tyle.

No to tak na szybko co mi sir przypomnialo :)

Wera ja też kombinuje jak ominąć etap butelkowy. Nie wiem jeszcze jak :D

Warzywa mrożonki to tylko hortex :) tak nam lekarka doradzala :)

Mnie dzisiaj też zwabil do sypialni zapach giga kuuuuuupki- zrobionej po 5 (!) dniach więc sobie wyobraźcie...

Silv może spróbuj też te kaszki Holle ?

A co to za kubki kapki czy nie kapki ? Może głupie pytanie ale jaka jest różnica ?? :D

A ja dalej kombinuje nad fotelikiem. Jakby któraś z Was znalazła coś godnego uwagi tak do 600 zł to proszę o info ;-)

Ja próbuje przestawić mojego Smyka z czterech drzemek na trzy, bo te nocne "zabawy" mnie wykoncza...

Truskawka ja po cichu trzymam kciuki, żeby wam się ułożyło, i trochę tego swojego menczyznę spróbowała w pantofla wcisnąć! :-)

Olga1 masę pozytywnej energii wysyłam!

Rewolucja jak tam wczasowo? Pozdrawiam

No mnie admin nie zauważa ;-) ale spoko , bo ja nie nadążam więc pewnie na prywatnym, nie dałabym rady.
Wielki szacun, jak wy to wszystko ogarniacie