Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

Kkarolek uważaj z marchewka jak będziesz gotowała sama bo mi pediatra mówił ze wchłania bardzo azotany i żeby uważać jednak z maleństwem. Jeśli masz pewne zródło i wiesz ze ktoś uprawiał bez opryskiwan itp to ok. Jeśli nie to jednak lepiej podać ze słoiczka.

Inez dziękuje za radę! Jutro spróbuje wstrzyknąć wodę Tosi do pyszczka:D

Rewolucja ja nie pomogę w sprawie 5 latka bo nie posiadam na stanie:D ale jeśli to choć trochę Cie pocieszy to ja od zawsze byłam najmniejsza wsród rówieśników i najlżejsza przy tym tez, a broń Boże niczego mi nie brakowało:D Taka budowa po prostu:) Zreszta teraz mając 28 lat wazę nieco ponad 40 kg. Wiec spokojnie, nie zamartwiaj sie na zapas ale sprawdź;)

Dobrej nocy;*

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9c9vvjlced7c2d.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvzp7wry0j.png

Rewolucja,aż zapytałam jak to jest u nas no i mojej siostry Syn ma w marcu 5 lat i ma 110 cm i waży 22 kg.

My tez szczepimy i byłabym się nie szczepic :(

U nas dalej kupki brak. Hmmm podawałam dzisiaj wodę z tym koperkiem i póki co nic.
Muszę spróbować z tym jabluszkyen jutro.

Mój Mały za tydz kończy 5msc, kp i od kilku dni dopiero daje gluten jako kaszka manna na wodzie.
No i ta marcheweczka. Jutro pierwszy raz dam też ziemniaczka.

Dziewczyny współczuję dolegliwości, Mamuska półpasiec brzmi przerażająco... nawet nie wiem co to jest :/

Aha, na gorączkę u Maleństwa tez podalabym większą dawkę..
Ja się póki co zaopatrzylam w czopki przeciwbólowe, przeciwgoroczkowe, glicerynowe w razie ostateczności na kupkę, żel na dziasełka I kupiłam jeszcze takie czopki Viburcol niby troszkę uspokajające w razie niepokoju itp. Na razie jeszcze nic nie użyłam Ale w razie W jest.

A tak poza tym po raz kolejny przekonałam się nad wyzszoscia apteki Gemini nad tymi u mnie w mieście :/ zrobiłam zamówienie i myślę ze oszczedzilam jakieś 50 zł.

Hej dziewczyny :*
Kowalska bardzo współczuję tej gorączki i trzymam kciuki żeby się w końcu wypaliła , dobrze że w nocy nie było to mała nabrała sił i również Ty trochę :) mam nadzieje że chociaż chwilę odpoczelas
Iwcia ja kp mala wczoraj skończyła 5 miesięcy i glutenu jeszcze nie wprowadziliśmy dopiero w tym tygodniu zaczniemy :)
Patrycja bardzo mocno trzymamy kciuki za dobre wyniki i przykro, że mała musiała tak się namęczyć na pobieraniu :* dużo buziaków
Mamuśka życzę dla Ciebie i małego dużo zdrówka o szybkiego powrotu do formy :*
Coś jeszcze chciałam napisać ale z głowy wylecialo :)

iwcia ja słyszałam, że najlepsze torty są w cukierni u Spychalski. Nigdy nie zamawiałam, ale jadłam kilka razy i mi zawsze smakował. Ale z tego co wiem to dość drogo wychodzą. My też chrzcimy w kwietniu w 2 niedziele tzn taki jest plan B jeszcze nie mamy załatwione go ano kościoła ani restauracji.

Rewolucja cudny ten Twój Jasiek. Mam nadzieje ze mój też taki w przyszłości będzie.

Patrycja my też kilka razy przechodzilismy przez pobieranie krwi bo mały za mało przybiera na wadze. Mimo że odsyła nas na oddział neanatologiczny to i tak było ciężko i 2 razy zrobił mu się krwiak na główce. Obyś nie musiała powtarzać

kowalska masz rację, lepiej jest się skonsultować
my wracamy z pobierania krwi ale na szczęście było z palca.
Krzyś dziś pół nocy spał z nami bo o 23 zaczął strasznie płakać a wręcz krzyczeć :/ jak tylko zasypial to zaważyć się budził i od nowa. dopiero jak się wtulil we mnie to już spał. Ale obudziłam się w nocy nieprzytomna i prawie go kołdrą nakrylam bo zapomnialam że z nami śpi. .. :/ to niebezpieczne
następnym razem wygnam męża na kanapę żebyśmy mieli miejsce...
To chyba skok

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

Dziewczyny w intermarsche są dwa mleka hipppa za 60zł
I płyn lovela 2sztuki za 21.99 jakby się komis przydało to wpadłam napisać.
Niestety ja nie ogarniam narazie czytania pisania więc odezwę się za jakiś czas, za trzy miesiące bierzemy ślub Kościelny i trochę jest spraw do załatwienia ale się zdecydowaliśmy więc trzeba działać. Także przepraszam ale brak mi Czasu
Wszystkiego dobrego będę zaglądać kiedy tylko dam radę i chociaż mniej więcej co się dzieje ;) pozdrawiamy z Bastusiem

Też uważam, że trzeba szczepić. My szczepomy 5w1 I pneumokoki.

Patrycja współczuję przeżyć z pobieraniem krwi, ja wymiękam przy szczepieniach a tu takie coś! Biedny maluszek oby wystarczyło to co pobrali.

Kowalska, bass mam nadzieję że choróbska szybko przejdą. Choroby u małej boję się najbardziej, póki co jest zdrowa. Jakieś 2 miesiące temu sama byłam chora z gorączką 38,5 ale udało się nie zarazić Oli. Dziewczyny przy okazji chorób, których ostatnio wszędzie pełno chciałam Was ostrzec jeśli Wasze dziecko zachoruje na zapalenie oskrzeli będąc niemowlakiem albo maluchem w przedszkolu to nie kładźcie go spać na wznak! Moich znajomych syn zachorował i w nocy się udusił... Po fakcie dowiedzieli się, że poowinni z nim spać na siedząco... Oby nic takiego do żadnego z naszych maluchów się nie przyplątało.

Mamuśka Tobie też życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Hej. Wczoraj tak szybko pisałam i połowy zapomniałam. Tak jak napisałam wczoraj Kubuś był bardzo dzielny na szczepieniu, waży 7100 a ile mierzy to nie wiem bo nasza pediatra mówi że nie można mierzyć dopiero od 6 miesiąca bo wcześniej nie wolno prostowanie nóżek.

Wczoraj skończyliśmy robić fotoksiazi na dzień babci i dziadka wyszły super mam nadzieję że w oryginale też będzie tak samo, bo na komputerze robi wrażenie, a że my zrobiliśmy zdjęcia od samego początku jak rodzice byli mali później jak się poznali ich ślub i tak po koleji aż do momentu jak teraz jest Kubuś to mam nadzieję że będzie się podobać.

Co do podawania lekarstw to ja też podaję tyle ile jest napisane

http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15hky2x8xj.png

Wera aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam co napisałaś. A najgorsze ze można takich rzeczy uniknąć gdyby ktoś dokładnie poinstruowal rodziców co robić...

Kowalska daj znać jak już wrocicie od lekarza. Współczuję ciężkiej nocy i oby Natalce szybciutko przeszło.

Ania nawet nic nie mów że u Was skok się zaczyna bo ja też go już zaczęłam wypatrywac ale jak na razie nic się nie dzieje. Swoją drogą to nie wiedziałam że takiemu maluszkowi do badań wystarczy pobranie krwi z paluszka.

Ewa dzisiaj tylko raz na jedzenie w nocy się budziła i nadal śpi. Wydaje mi się ze odsypia wczorajsze szczepienie. Trochę niespokojne w nocy było ale na szczęście gorączki nie miała.
Ooo i właśnie się ksuezniczka obudzila. Lecę bo brzuszek pewnie pusciutki :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/wnidio4plwcv7nsg.png

JustynKa 87 kubilam z gospodarstwa ekologicznego ta marchewkę niby ma certyfikat bo sprawdzalam - na razie i tak czekam bo brzydkie kupy sa, synek jakiś nie swój taki placzliwy nie wie czego chce i nie wiem czy boli go brzuszek czy dziąsła czy moze wchodzi w skok ???
Nawet przy piersi jest niesopokojny a czasem to jakby ten cycek go parzył taki ryk jest i to zaczyna się rano i tak od 3dni choc w nocy spokojniej je.

http://www.suwaczki.com/tickers/h84fp07wfgo3xo9c.png

Dzięki za wsparcie!!
Ania zazdroszczę, że z palca. To ja się tak zastanawiam i powiem brzydko to na UJ ona jej pobierała ta krew ze zgiecia skoro można z palca :/ acha łącze się w bólu u nas dziś dwa ataki płaczu nie wiem czemu...
Znaczy się chyba wiem skok połowa 23 tygodnia. Niech idzie precz !!!!!

Acha dziś mija 3 dzień od tej gorączki i nie ma wysypki :( co prawda dziś temperatura w normie ale ciekawa Jestem co to było ? Wie ktoś jak wygląda ta wysypka po trzydniowce, mogę ją przeoczyć?

Kuzwa o 11 idę po wyniki i mam takiego stresa...
A o 12 lekarz...:/

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bhdge4hqnedoc.png]Tekst linka[/url]

Jestem mamą!

z tym pobieraniem z palca to chyba zalezy do jakiego badania i ile kwri, u nas tylko morfologia +żelazo więc niewiele trzeba. Ale też zaznaczaja na wyniku że to z krwi z palca i jakby cos było nie tak to każą powtórzyć z zyły. Krzyś jak dotąd miał 3 razy morfologie i z palca za każdym razem. Ale to strasznie wygląda jak tak wyciskaja ten paluszek kropla po kropli. Ale mój dzielniak nawet nie pisnął!
misiaczek mozesz dac samego ziemniaka ale wiele dzieci nie chce bo za suchy i bez smaku dlatego się dodaje np marchewkę. Spróbuj sam a potem zobaczysz ;)

ja za godzinę ide do gina się pokazać ;) zapytam o ten implant, ciekawe co mi powie bo już się napaliłam na to...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

Aniu dzielny Krzyś i dzielna Mama. Powodzenia u gin.

Patrycja masz rację z tymi skrzepami, bo moja przyjaciółka robiła podstawowe badania swojej rocznej córce i też pobierali jej krew tylko że z dłoni, i zanim krew poszła do badania to chwile leżała otwarta w fiolce, ponieważ dziecięcej krwi się nie zamyka jak dorosłej i zaczęła krzepnąc i wyniki małej wyszły straszne wykazało że ma białaczkę bo wszystkie krwinki białe jak i czerwone były leukocyty na pograniczu jedynie hemoglobina była w normie ale to nie znaczy że dziecko zdrowe. później powtórzyli badania i wyszło już lepiej ale co się strachu najedli to swoje.

Kochane moje wytłumaczcie mi jak mam przygotować kaszkę na swoim mleku i jak to ma być kaszka zwykła (kaszka manna)
Bo nie do końca rozumiem jak mato być zrobione.
mam zagotować jedną łyżeczkę kaszki w 100ml wody i taka ugotowaną dodać do swojego mleka czy inaczej się to robi, proszę pomóżcie bo chciała bym wprowadzić gluten od poniedziałku bo Kubuś w niedzielę kończy 5 miesięcy

http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15hky2x8xj.png

K.karolcia ja nie mieszam ze swoim mlekiem.
Robię po prostu zwykła kasze manne na wodzie. I podaje łyżeczką :-)

Łyżeczkę kaszy manny wrzucam na wrzątek, gotuję A potem trochę , tego co mi wyjdzie ( forma takiej troszkę rzadrzej kaszki ) przekładam do miseczki i podaję łyżeczką :)