Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

13dz

REWOLUCJA ja mam wizytę 22 gin mi robi zawsze usg więc sie dowiem jakby co.

TOSIO ja jakos nie mam pragnienia Ale jakby jem więce.
Może to żeby sił nabrać :) U mnie kondycja też leży Ale jakoś się tym nie martwię bo adrenalina zrobi swoje.
A ja magnez też już odstawiłam. Biorę tylko jak mnie większy wysiłek czeka lub jak gdzieś idę na dłużej.

EWCIA a to cc to pewne? Może się jeszcze odwróci :) U lipcowek się odwrocilo dziecię na samej już końcówce.
Temu też się boję żeby moja jednak nie stwierdziła ze woli tylkiem w dół :/

http://www.suwaczki.com/tickers/er3m8u69afywnlln.png

Ja zaczynam pić herbatę z lisci malin na dniach, jak tylko kurier dostarczy.
Kupiłam tez ten żel położniczy Natalis i zapłaciłam 80 zł :-) kupiłam na olx od dziewczyny która go nie wykorzystała bo zrobili jej cesarke, wiec jak ktoś chce to można tam poszukać będzie taniej a opakowanie fabrycznie zamknięte :-)

Dziewczyny, żeby mnie się tak chciało jak mi się nic nie chce... :) Zaległam na kanapie i motywacja do wstania z niej zerowa.Tłumaczę sobie ze musze odpoczac po dosc intensywnym weekendzie. Moja kondycja też lezy i kwiczy, troche pochodziłam i jakies zakwasy wszedzie mam ale myśle że to też zwiazane z tym że zmienił nam się sposób chodzenia i inne miesnie pracuja.
Ja też chyba dzis zaczne pic tą herbatke z liści malin, no i mam dylemat co do seksu i tak juz sobie pozwoliliśmy przez weekend iwszystko było ok ale tak sobie myśle że w sumienie dopytałam lekarza czy ten zakaz stosunków to tylko aby nie wywołac porodu za wczesnie czy definitywnie do rozwiazania. Czy którejs z was lekarz zabronił tak definitywnie do rozwiazania?

Chiyo, no własnie wydaje mi się że to chyba tylko o ten czas chodziło bo szyjka na ostatniej wizycie była bardzo krótka i miękka ale tez i powiedział że główka małej bardzo nisko i jakos tak sobie myśle że jak tak nisko to moze lepiej nie? :/ takie dylematy :) z drugiej strony fajnei byłoby się jeszcze chwile sobą nacieszyc bo potem połóg i maleństwo wiec dłuższa przerwa znowu.

Dziewczyny, czy buszując gdzieś po internetach w zakupowym szaleństwie, rzuciły Wam się może w oczy nieco dłuższe koszule do szpitala dla mamy? Bo ja na poród coś krótszego chcę kupić i taniego, bo wiadomo że to do kosza pójdzie (boję się, że dadzą mi szpitalną gdzie cały tyłek widać jak wstanę :P ) ale już na czas po porodzie chciałabym rozpinaną na górze i dłuższa nieco, np za kolano. Nie chcę wszystkiego wszystkim pokazywać :P

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyeeuje8n3v.png

13dz
DANIELA z tym skierowaniem to pewnie co szpital to inaczej traktują.

A właśnie się tak od wczoraj zaczelam zastanawiać kiedy zaczniemy mężów wykorzystywać :) ja mam 36 tydzień więc jeszcze poczekam apotem to czemu nie. przecież nie zaszkodzi :)

INEZ to ze glowa nisko w niczym myślę nie szkodzi. Po prostu jest wystawiona i gotowa do porodu. 

http://www.suwaczki.com/tickers/er3m8u69afywnlln.png

Lusia, pisałaś kiedyś, że jesteś alergiczką. Czy dobrze zapamiętałam, że masz AZS?
Ostatnio właśnie lekarz postawił taką diagnozę mojemu dziecku. Zrobiły mu się straszne jątrzące się rany na nogach. Cały czas się drapie.
Nie orientujesz się, jaki jest sposób na uniknięcie sterydów?
Czytała coś o fiolecie (jakimś tam) i to podobno pomaga. Masz jakieś doświadczenie w tej kwestii? A może któraś z Was, Dziewczyny orientuje się co w takich przypadkach robić...?
Strasznie mi żal mojego dziecka...:((

Eej... w moich szpitalnych koszulach tyłka wcale nie bylo widać. .. to byly normalne koszule tylko oczywiście o dobrej na mnie mogłam pomarzyć. Po porodzie dostalam tez szpitalna to otwory na piersi mialam prawie na brzuchu;)

chiyo tak, to ja polecalam te książkę Język Niemowląt, uratowała moje zdrowie psychiczne normalnie ;) z testu w tej ksiazce wyszlo ze Julej jest aniolkiem ;) ja mialam inne zdanie ale test nie klamal ;) wyszło na to ze rzeczywiście byl latwym do współpracy niemowlęciem :)

Kurcze... dziewczyny, ja jutro na 8 do pediatry znow... Julek ma jakies krosty. Nie wiem co to. Różyczka na bank nie, potowki tez nie. Ospa? Ale temperaturę i humor ma ok, a te krosty niby podobne, ale kto to wie. .. a w piątek ma jechac nad morze z dziadkami. ..

http://www.suwaczki.com/tickers/uannxzkr1zq23rgd.png

http://www.suwaczki.com/tickers/43kthdge3hmnk8e8.png
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42339

rewolucja u mnie mama ma problem z AZS i ma niestety ciężka jego odmianę. I nie pisze tego żeby straszyć ale ku przestrodze, mamie jakaś lekarka wpisała sterydy i chwilowo było ok, natomiast późniejsze konsekwencje były i są straszne. Więc spróbuj znaleźć lekarza który cos oprócz sterydów spróbuję wykombinować.

chiyo z tego co kojarzę jak ciążą jest bez powikłań to ktg robi się bliżej terminu, albo po terminie.

Piotruś

rewolucja mam AZS - dobrze pamiętasz. A sterydów w życiu się trochę nabrałam i to od dziecka, niestety nie bez konsekwencji.

Rany miałam aż do krwi, tak mi skóra pękała. I to na całym ciele.

Jak już są rany, to ja bym wyleczyła (nawet sterydem), chociaż są super maści, ktore moga pomoc, bez sterydów, ale strasznie drogie. A później profilaktyka.

Przede wszystkim musisz znaleźć dobre dla syna emolienty - takie, po których skóra będzie cały dzień ładnie nawilżona (ja używam la roshe posay lipikar syndet do mycia i baume do smarowania, ale to nie znaczy, że dla małego będą ok. Musisz poprobowac). Mi pomaga kąpiel w kartoflance (mąkę ziemniaczana rozrabiasz, jak do krochmalenia, tylko dajesz do większej ilości wody). Ubrania - tylko bawełniane. Musisz też uważać na jedzenie. Przy atopii często w testach alergicznych nic nie wychodzi, a alergia jest. Są płatne badania pod tym kątem, ale dość drogie - jak będę miała kompa to Ci napiszę.

Ja unikam basenów, jezior, morza, słońca, detergentów, konserwantów (i w kosmetykach i jedzeniu). Naczynia, czy macie łazienki bez rękawiczek - nie ma opcji. Zimowe rękawiczki muszę mieć w środku z polarem, a najlepiej bawełniane, kosmetyczne pod nimi. O szalu, czapce, czy ubraniu z wełny mogę zapomnieć.

I tak ze swojej perspektywy - te rany bolą, więc mały może być marudny. Jak dostaliście maści - sprawdź, czy skóra nie robi się czerwona. Nie każda maść zadziała niestety.

Ostatnio czytałam, że jest bielizna dla dzieci z azs do spania jedwabna, ale nic więcej nie wiem na ten temat.

Jak masz pytania, to pisz. Współczuję Maluchowi. Większości dzieci przechodzi, więc mam nadzieję, że bedziecie w tej grupie :) mi niestety zostało.

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3kp18m6m7k.png]Tekst linka[/url]

u nas lekarze jeśli wszystko jest OK to do terminu porodu nie każą chodzić na KTG. To tylko niektórzy mają takie atrakcje... ja już byłam 3 razy i nie wiem po co, zero skurczy, tętno i ruchy ok, za to ja sie strasznie źle czuje jak tak leze długo nieruchomo, słabo mi :/ i jeszcze musze płacic 30 zł :(

No własnie wieczor nadszedł i moje dusznosci też :( codziennie tak mam, wieczorem i poł nocy, jakos nie moge złapach tchu, jakby mi coś na brzuchu siedziało -niezależnie od pozycji. Czy któras z was tez ma co takiego? Moze to serce?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

Gość Justynaa

Liza ja Tobie również bardzo gratuluję! Chiyo mój lekarz na ostatniej wizycie powiedział mi, że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to Ktg nie jest konieczne. Dziewczyny dzisiaj dostałam paczkę z Apteki Gemini i aż się wzruszyłam, powoli dochodzi do mnie, że mój synek będzie niedługo z nami. To już 34 tydzień a my największe zakupy tj. wózek, łóżeczko, komodę, szafę musimy dopiero kupić...

Hej mamusie, dawno się nie odzywałam, ale miałam remont pokoju dla Kubusia, i nie miałam czasu was czytać. i również nie dam rady wszystkiego przeczytać.
pokoik prawie skończony została do powieszenia firanka, i chcę jeszcze zamówić Imię z literek na ścianę ( drewniane) tylko nie wiem jakie imię podać do zrobienia Czy Jakub ( tak będzie zarejestrowany w urzędzie) czy może Kubuś jak myślicie może pomożecie. ?

Co do porodu to również zaczynam myśleć coraz więcej i nie powiem strach jest może dla tego że to pierwsza ciążą, mój mąż nie chce być przy porodzie jak na razie zobaczymy jak się wszystko zacznie.
w tym tygodniu kończę pakować torbę do szpitala, bo jak widzę co się tutaj dzieje ze już jedna urodziła kilka dziewczyn leży w szpitalu to wolę mieć już gotowe wszystko.
Ubranka dla Kubusia też już częściowo poprane w tym tygodniu będzie wszystko gotowe tylko czekać na poród.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15hky2x8xj.png