Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Wszystkim ja dzisiaj również slabo czuje mojego synka, na razie nie chce panikowac mam nadzieje ze sie zaraz odezwie. Co do hybrydy na palce u stóp to tez bede robić. lolka super ze dojechaliscie bez kłopotów wypoczynek Wam dobtze zrobi, ja mojego wyjazdu tez się doczekac nie moge juz za dwa tygodnie bede nad jeziorem mam nadzieje ze pogoda dopisze.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15hky2x8xj.png

Słuchajcie dziewczęta dzisiaj z tego rozdrażnienie i niewyspania pojechalam oglądać wózki bylam w tym duzym na Bochenskiego sklep firmowy "Dzieciecy ekspert" i zaciekawił mnie jeden wózek! "Safety" jest lekki 10kg i nie ma pompowanych kół. Napiszę o co chodzi babka bardzo fajna wszystko wyjaśniła powiedziala, że producenci coraz częściej odchodzą od pompowanych kół gdyż trzeba chodzić z pompka i często pąpować!!! Co do tego wozka moze nie jest piękny ale i atrakcyjna cena i lekki generalnie produkcja Holenderska:-)ja znam Holandie i wiem, że rzeczy i akcesoria dla dzieci mają świetne. Oglądałam inne i cholernie ciężkie, może bardzo ładne, dizajnerskie ale od 15 do 20 kg:-( jak dla mnie masakra.Narazie tylko ogladam

Jeszcze skończę o tych kołach.Moja szwagierka ma taki za 2000zl wloska firma, pojechali na wczasy i nie wzieli pompki bo myśleli, że wózek ful wypas i co? Koła było trzeba co chwilę pompować, musieli kupić tą nieszczęsną pompę i tak jak rower bez pąpki ani rusz! Ta ekspedietka to samo zasugerowala ze w Pl taka moda, a nie patrzą na wygodę. Nikogo oczywiscie nie chcę urazić bo kazdy ma prawo wyboru.

larin nikogo nie urazisz bo masz prawo wybrac co tobie się podoba! Ja akurat chciałam pompowane koła bo lepiej się prowadzi na nierównościach i trudnym terenie taki wózek, a pompkę mam w zestawie w razie czego ;-) Natomiast takie koła są dużo cięższe niż piankowe -coś za coś.
lolka2015 Nasz wózek stoi teraz na środku salonu, jutro zrobie zdjęcie jak bedzie dobre światło - ten lawendowy kolor to w realu najprawdziwszy fiolet ;-) ale jesteśmy bardzo zadowoleni, no i spacerówka spokojnie wystarczy na 2-3 lata bo jest naprawdę duża, ale taki był plan!
Kupiłam dzisiaj poduszkę, teraz obawiam się czy jeszcze nie jest za krótka, oby nie bo wydałam stówkę, zobaczymy w nocy.
Co do ruchów - zauważyłam że mój mały w dni pochmurne rusza sie dużo mniej, rano był bardzo spokojny az sie martwiłam, za to popołudniu się wypogodziło i od razu zaczęły się harce ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

to i ja się dopisuję do klubu, bo maluch też ostatnio leniwy się zrobił, a ja jak zwykle panika i wyczekuje aż się "odezwie", nie wiem jak to dalej będzie bo chyba później ta ruchliwość się chyba jeszcze zmniejsza?

ania125 doczekać się nie mogę tych zdjęć. Bo jak narazie ten wózek to mój faworyt :D a jak ogólne wrażenia z montowania, zmieniania gondoli na fotelik itd?

Piotruś

Dobrze kojarzysz Tosio ale na szczęscie jedna prace juz skończyłam w zeszłym tygodniu, został mi stały etat. Dzis byłam u mojego GP i coś mi się wydaje że bede musiała trochę nasciemniac zeby dostac zwolnienie bo powiedział że pracodawca ma obowiazek dostosowac obowiazki w pracy do możliwosci kobiety w ciazy a moje dolegliwosci nie sa powodem do zwolnienia :( W najgorszym wypadku zmienie lekarza bo jakos pracowac do 37 tygodnia sobie nie wyobrazam.
Moja niunia dzis nadrabia za wszystkie wasze dzieciaczki dziewczyny ale to pewnie dlatego że sie staram odpoczywac a u nas taka zaleznosc, im ja się mniej ruszam tym ona bardziej szaleje :)

Larin a który model safety waży te 10kg? Ja też szukam małego i lekkiego wózka i właśnie raczej z kołami piankowymi. Zastanawiam się jeszcze nad chicco urban waga 10,4kg. Dotychczas nie patrzyłam na wózki tej marki bo jakoś zakorzeniła mi się opinia, że te wózki nie nasze chodniki. Jednak siostra mówi, że miała okazje prowadzić wózek tej marki kilka lat temu i nie spodziewała się, że tak dobrze się prowadzi nawet po drogach gruntowych. Oczywiście tamtego modelu prawdopodobnie nie ma już w sprzedaży ale zaczęłam szukać i ten urban nie dość że lekki to jeszcze fajnie rozwiązane składanie stelaża. Muszę go zobaczyć na żywo bo opinie ma różne. Z leciutkich to jeszcze znalazłam babyactive mini-mo (9,5kg - mimo pompowanych kół) ale nie widziałam nic na żywo a niestety moje wcześniejsze typy odpadły...
Ewulk8 o hennie znalazłam coś takiego http://www.handsomemen.pl/wlosy,farbowanie,henna_a_kondycja_dziecka_1342770649.html

http://fajnamama.pl/suwaczki/fijqsye.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/ei0rt0s.png

Hej tosio, to ten lekki to Safety 1st model kokoon!!!! Waga 10kg. Na żywo go widzialam i podnosilam w sklepie.Pani nam go złożyła i fajny do autka lekki stelarz! Ładne kolorki był czerwony i czarny. My z mężem juz dwie godziny ogladany rozne firmy i takie kobyly duże i cieszkie że też zwrociłam na Chicco sa lekkie i przystępne ceny nawet lżejsze od tamtych bo 7.50kg rama.

Ja miesxkam w Kato.i tu krawężników jest mnóstwa wysokich i wiele przeszkód, mamy auto ale mąż czesto na dekegacje wyjeżdża więc zistaje mi piechota i marsz hihi także muszę miec coś lekkiego i fajbego i muszę wejść na drugie piętro wiec nic na hura spokojnie sobie oglądam i analizuj☆

Hej dziewczyny
Diabetolog powiedziała że mam dobre cukry i nie trzeba insuliny. Hurra!
Kiedy zaczniecie szykować swoje torby do szpitala? Z ostatniego USG mam termin na 21lipca. Wszystko jest OK jak do tej pory, ale nigdy nic nie wiadomo. Gdyby coś zaczęło się dziać wcześniej to wolałabym być przygotowana a M może nie sprostać spakowaniu torby według moich potrzeb. To moja pierwsza ciąża i chyba zaczynam zdradzać objawy Pieluszkowego Zapalenia Mózgu :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71378.png

Aneta nie tylko Ty zaczynasz mieć tą przypadłość ;-) ja mam termin na 19 sierpnia ale po ostatniej akcji też myślę o spakowaniu już torby do szpitala:-) ale w czerwcu robimy wszystkie zakupy więc uzupełnię braki i wtedy się spakuje:-) może do tego czasu mała jeszcze posiedzi w brzuchu :-)

Też tak mam, że już myślę o spakowaniu torby , może w przyszłym tygodniu. Co do wózka ja mam od siostry chicco, jest taki leciutki, nie wiem jaki to model. Używany sporo, ale wygląda jak nowy. Moja kuzynka wczoraj urodziła-to ta o której pisałam, że miała od połowy ciąży problemy z szyjką. Mały waży 3100, 54 cm i dostał 10 pkt.

Aneta123 ja zaczne w przyszlym tygodniu sie pakować bo z usg mam na 8sierpnia a z om na 23lipca, także wole byc uszykowana i dla maluszka mieć juz rzeczy spakowane bo nigdy nic nie wiadomo a w stresie to wiadomo ze czlowiek wszystkiego nie wezmie ;)

wózek chicco mialam przy pierwszej ciąży i mino ze są tam Male kolka to i tak dobrze sie go prowadzili i co najwazniejsze byl lekki, bo ten co teraz mam baby active jet to niestety ale ma ciezki stelaż, ale przezyje :) i tak dobrze ze mamy tzw "wózkarnie" to nie będę musiała wnosić na 2pietro :)

lolka i kasiaaa2307 specjalnie dla was krótki reportaż o wózku Amelis pro ;-)
wózek ma alu stelaż, ale nie jest bardzo lekki, razem z gondolą waży ok 15 kg (ale same koła to ok 4 kg - pompowane...),ale jest to do przeżycia, ma na tyle duze kólka że można go po schodach "prowadzić". Bardzo duzy plus za składanie stelaża - jednym ruchem, tak samo montowanie i demontaż gondoli czy spacerówki. Mamy tez adaptery do fotelika Maxi Cosi - działa i fotelik wpina sie bez problemu. Wózek świetnie się prowadzi i manewruje, lekko i fajnie skręca. O tych wszystkich typowych cechach nie pisze, bo jest na stronie producenta, ale wszystko zgodnie z opisem. To co najbardziej się rzuca w oczy to wielkość - to jest duży wózek, a spacerówka to juz dla parolatka starczy nawet! więc jesli ktos chce mały wózeczek to nie jest ten model ;-) Co do koloru - to właściwie fiolet, nie żadna lawenda, zrobiłam specjalnie zdjęcie gondoli na balkonie - dla światła dziennego, wtedy aparat mniej oszukuje. Ale i tak nie oddaje tego koloru.
Mam nadzieję, że Wam pomogłam :)

monthly_2015_05/fasolki-na-sierpien-2015_30104.jpg

monthly_2015_05/fasolki-na-sierpien-2015_30105.jpg

monthly_2015_05/fasolki-na-sierpien-2015_30106.jpg

monthly_2015_05/fasolki-na-sierpien-2015_30107.jpg

monthly_2015_05/fasolki-na-sierpien-2015_30108.jpg

monthly_2015_05/fasolki-na-sierpien-2015_30109.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

Życzę wszystkim mamusiom, tym obecnym jak i przyszlym wszystkiego, co najlepsze. Oby nasze porody poszły w miarę szybko i bezboleśnie, dotrwajmy w spokoju do rozwiązania a nasze maluszki urodziły sie zdrowe :-) niech każdy dostanie 10pkt :-)
jeszcze raz zdrówka dla Was wszystkich i maleństw :-*

Ania 125 fajny ten wózek , mu szukamy właśnie dużego wózka, waga nam nie straszna ;-) mamy tylko 4 schodki do pokonania, na tą chwilę zdecydowaliśmy się na baby design lupo comfort 2015, muszę twój wózek pokazać mojemu M , bo jest ciut tańszy, a ma wszystko co trzeba, tylko pewnie będzie kręcił nosem że biała rama :-(

hej dziewczyny czytam was na bieżąco ale jak już pisała częściej udzielam sie na fb.
Ania125 właśnie też planuje zakup tego wózka bardzo mi się podoba oglądałam go w sklepie, zastanawiam się tylko czy kupić przez allegro czy w sklepie.
składam wszystkim mamusiom zyczenia wszystkiego co najlepsze . U mnie to pierwsza dzidzia bedzie wiec bede w pelni swietowac za rok :)miłego dnia