Skocz do zawartości
Forum

Październikowe fasolki

Kinga1982

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem na przedporodowrj, pojechałam do szpitala jsk miałam skurcze co 7 minut. Teraz są co 3-5 minut. Mam nadzieję, że nie ustaną i dzisisj jeszcze urodzę. Trzymajcie kciuki:-) czop mi cały czas odchodzi z krwią. Za pół godziny będę miała badania, bo podczas przyjęcia miałam malutkie rozwarcie.
Aniamama - powiem ci, że na pewno się zorientujesz, że to jest to, bo boli potwornie.

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3b79vhbq0.png

Chaotic, gratulacje!! :-)

Ja jestem mega wkurzona, bo przyjechalam do szpitala zeby sprawdzic krwawienie, a na ktg pisaly sie skurcze i mnie zostawili. Rozwarcie niby na 5cm. Ja nic nie czulam i nie czuje, noc nieprzespana na lozku porodowyn, masakra :-(( Jak mam teraz miec sily? I jeszcze caly czas nysle o moim malym synku, ktory sie zaraz obudzi, bedzie mnie wolal i nic :-(( Po co mnie przyjmowali :-(

Chaotic ale masz fajnie, cieszę się bardzo, że wam się udało!!!
Kamamama - poczekaj do rana, nie denerwuj się! przyjdzie inna zmiana i zdecydują co dalej robić z wami, no ale już macie blisko...
A my - Zero!!! Próbowałam wywołać jakiekolwiek skurcze w.nocy, chodziłam ok godziny po pokoju, stymulowałam skutki, trochę się rozkręcało ale bardzo już chciało mi się spać, więc się położyłam i wszystko się skończyło! Dupa blada, my to na pewno przekroczymy termin jak zawsze i moja Madzia będzie ostatnia z październikowych fasolek :-( od wczoraj mam już mega doła i zaczynam się poddawać - dzieci chore, ja nerwowa i mam już dość...
Jeszcze raz gratuluję Chaotic, a tobie - Kamamama życzę powodzenia
Mirisz - odezwij się jak u ciebie się potoczyło???? Pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqgqrhq3xfb.png

http://www.suwaczki.com/tickers/211x20mmkyx9hbzv.png

My już jesteśmy po:-) o 2:30 urodziła się nasza córeczka Aleksandra:-) 3100 gr i 51 cm:-) ja trochę popękałam, ale nie mam szwów. Bardziej mnie boli odbyt. Poród przyjmowała położna ze szkoły rodzenia, super nam poszło, wspaniała kobieta. Mała była owinięta pępowiną 3 razy, ale mimo to dostała 10 punktów. Jest prześliczna:-)
Aniamama - teraz twoja kolej:-) tylko uprzedzam - boli jsk cholera, ja się zgodziłam na gaz i położna podała mi czopki na rozluźnienie szyjki, bo od 19 do 1 w nocy miałam skurcze co 3 minuty i bardzo bolesne, a rozwarcie tylko na 2 palce.

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3b79vhbq0.png

Chaotic I Malyszok gratuluję!!! Wreszcie macie to za sobą I pociechy przy sobie :-)

Mamcia53 cierpliwości,na pewno wkrotce I ty urodzisz. Widocznie twojemu malenstwu dobrze jest w brzuszku.

Tyszanka powiem ci ze I mnie korci na smakolyki I poki co w miare udaje mi sie uniknac czekolady choc jedna kosteczke juz zdarzylo mi się zjesc I odpukac mała nie miała problemów. Zreszta ze wzgl na jej operacje sama staram sie w miare uwazac co jem choc lekarze tutaj sami mowia by jesc wszystko na co mam ochote bo organizm przetwarza mleko aby bylo odpowiednie a jedynie obserwować I jak cos zaszkodzi to dopiero eliminować.

Dziewczyny z rozpakowane mam pytanko jak u was z karmieniem piersia? Moja bez problemu w dzien a w nocy to by jadła I jadła z przerwami na odbicie sie I ponoszenie bo w nocy oczy w 5zlotych tyle spania I tak na zmiane jedzenie odbijanie ponoszenie x kilka (dzis to zajelo wszystko łącznie 2h)I jak ja poprzestawiac na tryb dzienny? potem znów spi ok 4-5h

Milego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37uay3elqekwr0.png

Perlaa mecz dziecko za dnia. Jak spi juz np. 2,5 godziny to zachowuj sie glosno, a nie chodz na paluszkach, swiec swiatlo, pusc glosniej tv i rozbudzaj dziecko. Jak juz bedzie sie wiercic to kladz ja na brzuszku, nos, pokazuj rzeczy i gadaj do niej. Kapiel zrob kolo 20 zeby zmeczyc i rozluznic dzidzie. I jak probujesz zjesc cos nowego to najlepiej tak do poludnia zeby ewentualne problemy byly popoludniu, lepiej jak dziecko jest marudne za dnia niz w nocy ;) Mi tak doradzala polozna i jakos sie udalo przestawic Natasze. A wafelka zjadlam wczoraj kolo 17 i od 3 w nocy nie spie bo jest problem :/ wiec z tym probowaniem nowych rzeczy to faktycznie tylko z rana... Czekolada zostala wyeliminowana z mojego jadlospisu :(

Kamamama uszka do gory :* cos mi sie wydaje ze jestes nastepna w kolejce i zaraz bedziesz sie chwalic dzieciatkiem ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprqps6h1sh18bu.png

Tyszanka tak tez zaczne probowac jak tylko wrocimy do domku,mam nadzieje ze to kwestia tylko kilku godzin :-) choc co do hałasu to ona grzecznie spi jak jest glosno a w nocy jest dla noej za cicho I to ja budzi. W pokoju jak bylo za cicho to w dzuen poki nie szlismy spsc muzyka grala to mała spala,mozesz jej krzyczec nad uchem I bedzie spała a zwykła cisza ja budzi.

kamama mam nadzieję ze ty I wowo bedziecie następne,a no I mamcia53 trzymam za was kciuki. Fajnie by bylo tabelke uzupelnic swoja drogą :D
Jak tylko wowo sie odezwie to bedzie latwiej do niej sie dostac :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37uay3elqekwr0.png

Chyba oksytocyne mi podepna, bo rozwarcie juz 6-7 a ja skurczy nie czuje... Co to za dziwactwo jakies ;-) Nie chcialam oksytocyny, ostatnio czytalam jakis artykul jak ponoc szkodzi dziecku, no ale co mam zrobic jak to rekomendacJa lekarzy? :-(
Dziewczyny dawajcie znac jak aytuacja!

Chaotic, małyszok serdeczne gratulacje zdrowych maluszków!!! Fajnie, że tak sprawnie Wam to poszło :) A Wy dziewczyny nierozpakowane trzymajcie się!!!! rozumie że jest to dla Was ciężki czas, w poprzedniej ciąży urodziłam aż 10 dni po terminie i pod koniec też psychicznie i fizycznie już wysiadałam.
Perlaa moja malutka chyba też woli spać w dzień niż w nocy, chociaż nie zapeszając ta noc nawet była znośna :)
Tyszanka rozumie Twój ból odnośnie jedzenia słodyczy... w ciąży przecież jadłam tyle słodkiego, a teraz niestety z czekoladą stop. U mnie jest to uzasadnione , bo mąż ma uczulenie na kakao, więc prawdopodobieństwo, że mała też je ma jest spore. Skusiłam się na coś słodkiego, ale nie czekoladowego, nabiału też na razie nie jadłam, bo znowu u starszej była nietolerancja na laktozę. Kurcze a tak bym się mleka napiła, budyń zjadła ... :( Kupy na razie u małej bez problemu :) Pozdrawiam mamuśki rozpakowane i oczekujące :)

Hej!

Chaotic, Małyszok, AniaC-Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom. Super,że już dzieciątka macie przy sobie:) Dawajcie znać jak się czujecie?

Wowo, kamama, mamcia53 i za te dziewczyny które jeszcze czekają trzymam kciuki:)

Pysiak: przeczytałam właśnie co pisałaś. Będzie wszystko dobrze z Marysią:) już ciotki forumowe to mówią. Dawaj znać kiedy wychodzicie do domu. Jak ogólne samopoczucie?

Perlaa- moja Gabrysia bardziej przez dzień je noc raczej przesypia- wstaje 2 razy do niej. Bardziej się odparzeniem przejmuje i wstaje żeby przebrać ale to na śpiocha. W dzień je mi tak co 2 -3 godzinki. Czasami zdarzy się i co godzinę ale spoko. W dzień bardziej ruchliwa, jak mi śpi to ją wybudzam faktycznie na karmienie. Kąpiel o 19. W nocy cisza ,w dzień normalnie muzyka odgłosy życia codziennego na razie nie przeszkadzają. Nawet wiercenie sąsiada wieczorami póki co ją nie denerwuje. Ja powoli sobie wprowadzam jedzonko po kolei. Zauważyłam,że to odparzenie nie wiem czy nie z soku. Bo już mi prawie pięknie zeszło u niej. W niedzielę wypiłam sok jabłkowo-gruszkowy dla dzieci bo tak mi doradziła pediatra i w poniedziałek zauważyłam zaczerwienienie. Zobaczymy coś lepiej ale z soków rezygnuję na razie.

Mi jeszcze dwa kg i będzie waga z przed ciąży osiągnięta:) Najbardziej zleciałam pierwsze dwa tygodnie. Prawie 8 kg, 5 poszło przy porodzie. Teraz troszkę wolniej mi to idzie.

My dziś po pobraniu krwi z Gabrysią. w końcu się udało z rączki( dłoni). Byliśmy w sobotę babka kuła jak dorosłego w rekę ale nie chciało lecieć. Dziś szliśmy do innej z nastawieniem na kucie głowy ale jednak nie . Zresztą przy ilości włosów mojej też było jej ciężko znależć. Jutro wyniki tsh i ft4 mam nadzieję,że wyjdą wyniki ok. W szpitalu zalecili nam kontrolę w 3 tygodniu i 6 miesiącu ze względu na to że zażywałam ten euthyrox w ciąży do dnia porodu. w listopadzie jeszcze czeka mnie poradnia preluksacyjna bo tez dostałam skierowanie z bioderkiem. Oczywiście terminy na NFZ koniec grudnia więc wolę iść prywatnie. Póki co szerokie pieluchowanie. Teraz troszkę odpuściłam przy odparzeniu żeby się tam ładnie wygoiło. Teraz znajoma rodziła po mnie. Jej maluszek 10 dniowy zaczął jej umierać na rękach. Sepsa, zapalenie opon mózgowych okazało się ,że dostała się bakteria z kupki do siusiaka i takie jazdy. jeszcze w szpitalu są ale już na szczęście poprawa. Jak przyjechała nie dawali większych szans dobrze tylko ,że mały się urodził w terminie i ważył 4100 to organizm jeszcze walczył... powiem wam mną po prostu tąpnęło jak się o tym dowiedziałam:( sorki,że tak smutno piszę ale ja to tak do świadomości.

Pozdrawiam miłego dnia mimo okropnie deszczowej pogody:)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh3714i267vtp.png

Kamamamaa to tylko się cieszyć że takie rozwarcie, a skurczy za bardzo nie czujesz :) gorzej jak by było na odwrót!! A tą oksytocyną się nie martw, tyle dzieci się tak rodzi, moja pierwsza córcia też była wywoływana i nic jej nie jest :) Ja kiedyś czytałam taki ciekawy artykuł odnośnie oksytocyny i z ciekawostek to podobno, że jak się poda oksytocynę podczas porodu to jest mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia u dziecka autyzmu. Głowa do góry, będziesz tulić za chwilkę swoje maleństwo :)
Kalijka a czego używasz na odparzenia?

Elizka- teraz mam maść robioną od pediatry. W szpitalu zalecili linomag, jak się pojawiło odparzenie to bepanthen stosowałam. Wietrzenie pupy i podsuszyłam trochę sudocremem bo doradziła położna ale mieliśmy akurat kontrolną wizytę i pediatra nam przepisała robioną maść. Po niej nie całe dwa dni i już prawie całą pupka była wygojona to w poniedziałek znowu się pojawiło. Na szczęście nie dużo ale jest.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh3714i267vtp.png