Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczki 2014

oby Laura

Rekomendowane odpowiedzi

A ja uważam tak: nigdy przenigdy nie wybaczyłabym zdrady! Ale to mówi mi rozum. Nie mam pojęcia co powiedziałoby moje serce gdyby to się wydarzyło... Dlatego powiem tylko tyle, że trzeba kierować się tym co mówi serce ale słuchać też zdrowego rozsądku :) bo cokolwiek by się nie stało jestem zdania, że co nas nie zabije to nas wzmocni ;) powodzenia Dziewczyny!

Ps. Ciekawe co u Przesstraszonej :(

http://www.suwaczki.com/tickers/h4zpflw1j9kf68gh.png

Ewelka no właśnie jakoś nasza przesstraszona ucichła i myślę o tym jaką ona decyzje podjeła . No własnie na wszystko potrzeba czasu dopiero 3tyg od spięcia więc mamy 8 miesięcy na ratowanie tego :) ślubu owszem nie będzie decyzja jednak zapadła z obojga stron. Słuchajcie przewertowałam całego neta i w moich okolicach nie ma dobrego dermatologa na NFZ ;/ załamka a ja musze się dostać jak najszybciej i jak najszybciej wykonać tę cholerną serię zabiegów tylko w większości laser nie jest refundowany i szok totalny ;/ U mnie jest lekarz otworzył swoją przychodnie niedawno i porobił licencjaty na ten laser ale jeszcze nie miał nikogo do zabiegu a szczególnie takiego zabiegu vaginalnego ;/ boje się jak nie wiem co , nie chcę być królikiem doświadczalnym szczególnie jak nie będę miała rekompensaty za usterki . Ale inaczej porodu naturalnego nie będzie tylko cesarka i co gorsza z tego wirusa HPV to odmiana wirusa nowotworu szyjki macicy więc musze sie sprężać aby nie powstał rak a cytologia już się wyjaśnia dlaczego zła wyszła . Za jakie grzechy młoda osoba musi cierpieć.... No dbam o higiene i o siebie w koło żeby się nie zarazić tylko niczym a tu bach jakieś ustrojstwo. Dzisiaj już i sobie płakałam z tego powodu i siostra wkurzyła mnie swoimi mądrościami i się nabijać zaczęła ze mnie aż sie wkur... i jej wygarnełam pare sprawek więc ucichła :D nikt cieżarówki denerwować nie będzie hahaha :)

Dziewczynki bierzecie jakieś witaminki już co ???? Bo doktor mi zalecił i musze brać dla mam witaminki i dostałam próbkę jeszczę witamin to już nauczka aby na czczo nie brać , bo w sobote był odlot :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73cnsxwwu0.png

Gość mama trzeciaczka

Witajcie!
Ja właśnie po wizycie. Właśnie oglądałam naszą fasolkę, a raczej kciuka- bo maluch jest wielkości kciuka. A serducho bije jak oszalałe. Okazało się też , że maluszek jest większy niż by wynikało z terminu miesiączki- różnica ok tygodnia, więc zamiast być sierpnióweczką, mogę się stać lipcóweczką. Zobaczymy jak to będzie , bo Niestety pojawiło się nadciśnienie, w przyszłym tygodniu mam być u kardiologa, za 2 tyg na badaniach prenatalnych i potem na wizycie u mojego ginka. Może się okazać, że będę musiała być pod opieką poradni patologii ciąży na kopernika właśnie ze względu na ciśnienie. Ale mam na razie 2 tygodnie na poprawienie ciśnienia dietą- wić leci soczek z aronii, rybki, cebula, czosnek, pomidorki, i zero soli.
Dziewczyny trzymajcie się! Życzę aby wam się ułożyło zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym, żeby wam zdrówko nie wariowało- WielkiZnak Zapytania- trzymam kciuki aby ci się udało znaleźć dobrego specjalistę!

Witaj Mamo trzeciaczka:) zapraszamy na wspólne pogaduchy:)
Ja chyba za szybko Wam się pochwaliłam, mdłości wróciły:(
Ale mam nadzieję , że to już niebawem sie skończy , jak narazie odpuszcza na dzień i wraca. No cóż , przynajmniej jeden dzień na złapanie oddechu:):):)
Przesunęli mi datę badań prenatalnych , idę tydzień później czyli 4 lutego. Powiedzieli , że będzie lepiej widać maluszka, pewnie mają rację:)
Widzę , ze nie tylko ja najlepiej czuje się w legginsach:)

Witajcie!
dawno nic nie pisałam, ale na bieżąco czytam co tam u Was słychać; zawsze wolałam słuchać niż mówić :) i stwierdziłam, że mam normalnie nudne życie- ale nie przeszkadza mi to ...
Niektóre z Was to naprawdę miały lub mają ostre przejścia - szacunek Dziewczyny!
Jutro idę do pani doktor i mam nadzieję, że będziemy oglądać co tam w brzuchu siedzi (do tej pory miałam tylko 1 USG w 6tc potwierdzające "zajście"), więc jestem bardzo ciekawa, co tam słychać. Zobaczymy jak to jest z moją intuicją i samospełniającą się wyrocznią- z M. obstawiamy bliźniaki chłopaki (wiem, że na płeć jeszcze za wcześnie). Dla jasności w rodzinie nie mamy bliźniaków, innych okoliczności sprzyjających też brak. Ale to gdybanie i życzenia- najważniejsze, żeby zdrowe było/ były.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie :)

MISSINIFITI kochana gratulacje mówiłam że w końcu sie uda...!!!! baaaaardzo się cieszę :) i trzymam kciuki żeby fasolka rosła jak na drożdżach :* pozdrawiam Cię kochana i oczywiście pisz czasem co u ciebie... możesz mi teżpisać na prv jeśli chcesz :*

któraś z was pisała że powinnam nadrobić zaległości w czytaniu.... kochane nie mam czasu musze się zajmować domem i synkiem sam sobie obiadu, śniadania czy kolacji nie zrobi herbatki też nie zaparzy..... mam trochę więcej obowiązków niż większość z was.. ale teraz postaram się być w miarę na bierząco... jak jestem w domu to zaglądam co jakiś czas na chwilkę to jedyny sposób aby być na bierząco inaczej jak opuszczę kilka dni to niestety nie mam kiedy czytać tyle stron... Mały teraz potrzebuje coraz więcej uwagi chce rysować, malować i koniecznie muszczę przy tym być i bić mu brawa jak pięknie maluje... uczymy sie już alfabetu i liczenia po za tym byliśmy też u logopedy więć niestety będę musiała poświęcać mu teraz jeszcze więcej czasu aby ćwiczyć z nim mowę.

WIELKIZNAKZAPYTANIA trzymam kciuki abyś podjęła tą dobrą dla ciebie decyzję... po za tym chłop to tylko chłop to takie coś co stąpa po ziemi ale nawet nie zastanawia sie po co ...:P haha wszystko się ułoży macie dużo czasu na pozbieranie tego do kupy i podjęcie właściwej decuzji. nic sie nie przejmuj będzie dobrze :*

http://www.suwaczki.com/tickers/1usakrhmdembn5yu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18viijjczi.png

Witam Drogie Panie Ciezarowki!
Ja obecnie jestem w 8 tyg i 4 dniu ciazy. Mam termin na 21 sierpnia. Jest to moje trzecie podejscie do macierzynstwa, dwie poprzednie ciaze poronilam na poczatku. Przy tej jednak czuje objawy. Jestem non stop glodna, ale nic nie moge jesc, bo mnie mdli na wstepie. A moja ukochana cebula, ktora jadlam jak jablko, teraz przyprawia mnie o najgorsze mdlosci. Pierwszy miesiac byl straszny. Mialam napady agresji z kazdym sie klocilam. Moj maz nie wytrzymywal, ale przezyl.
Biore progesteron ale dalej miewam bole podbrzusza, mam nadzieje, ze to tylko wiazadla, ewentualnie macica rosnie. Bylam na usg w 7 tyg i widzialam moja fasolke i jej serduszko. Nastepne usg 5-ego lutego. Trzymajcie kciuki, Pozdrawiam!

Gość s.stokrotka

Tak tak więc.dziś po drodze był mcdonald:-) ale nigdy więcej :-P cały czas do czuje chyba ze ewentualnie lody je bym mogła jeść cały czas;-) dziś pobrania krwi. 21 kolejne usg. Dziewczyny dziś rozmawiałam z panią która bada żywność/ znajoma znajomej / była u niej na kontroli i ostrzegała żeby nie używać żadnych gotowych przypraw typu wegeta kucharek a tym bardziej nic na tym nie przygotowywać dzieciom - mówi ze masakra c. o tam jest. Żadnych dań w sloiczkach. A mięso obgotowac odlac zmienić wodę i dopiero gotować zupy itp. Chyba dlatego ten mcdonald mnie tak męczy:-/

Gość s.stokrotka

Przebadane przebadane :-) i pasteryzowane:-) mój mąż będzie już Z 10 lat temu chodził po takich plantacjach gdzie marchew była uprawiana specjalnie dla producenta takich stoiczkow to mówi ze jak wyciągnął parę z ziemi to wielkość i grubość jak od łokcia do końcówki palców :-) . Teraz gdzie by się nie obejrzeć to chemia chemia :-) moja szefowa to się śmieje ze jak poumieramy to świecić w nocy od tej chemii będziemy. Ale kurde coś trzeba jeść;-). Ktoś pytał czy jakieś witaminy bierzemy mi polecił femibion natan

Jeżeli chodzi o witaminy to ja w pierwszej ciąży brałam Femibion,teraz póki co biorę tylko kwas foliowy.Dziewczyny,jak macie TVN Style(w necie pewnie też można podejrzeć) to polecam program dla ciężarówek O ,Matko!(w niedziele o 14:00,powtórka we wtorki o 21:25),uwielbiam Bosacką,jej poczucie humoru i dystans do swojej czwartej ciąży:)

Mama Tymona(lipec 2013),oczekująca na drugiego szkraba(5 sierpnia 2014).
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgikluwdgv.png