Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

na tym teście miałam robione usg + pobranie krwi, usg wszystko w porządku a kompletny wynik czyli przeliczenie ryzyka na podstawie tego białka we krwi ma być za 7 dni roboczych.
dziewczyny mam pytanie, jak byłam na pierwszym usg to serduszko biło 160 na minutę, póżniej 157 a teraz 154. martwię się że coś jest nie tak :( jak to u was jest?
Co do wygladu to u mnie podobnie dresy, kucyk, zero make-upu, jedynie jak wychodzę do ludzi to się ogarniam haha :) dzisiaj mąż mnie przywiózł do rodziców, posiedzę u nich trochę bo mam już dość naszego mini mieszkania, na szczęście dom już nam powoli się wykańcza i miejmy nadzieję że już w lutym będę mieszkać w swoim domku z wielką kuchnią:)-wyprowadzamy się z Wawy do Zielonki to jest ok 15km od Wawy.

sznuroffka, mdłości już minęły- czasami trochę mnie zmuli ale to tak na prawdę rzadko, i na szczęście bo męczyły mnie od samego początku praktycznie do 11 tc;/
dzisiaj się ważyłam i nie przytyłam nawet grama, więc obstawiam że jak miałam mdłości to ciut schudłam teraz ciut przytyłam i pewnie dlatego wydaje mi się że waga stoi w miejscu, nie chciałabym przytyć więcej niż 8-9 kilo

ale już masz brzuchal! a tak narzekałaś, że nic nie widać ;)

Kochana serduszkiem się nie martw. W normie się mieści, a pewnie z maluchami też jest tak, że nie zawsze mają taki sam puls tak jak to jest i u dorosłych. Czasem masz wyższy a czasem niższy ;)

Mi lekarz przy 135 powiedział, że jest na dolnej granicy- ale u mnie to jeszcze inaczej jest bo biorę leki na nadciśnienie i dodatkowo takie które spowalniają akcje serca u mnie więc automatycznie i u Maluszka.

tak abstrahując od tematu to strasznie się zezłościłam! miałam termin do endokrynologa na czwartek w luxie i dziś dostałam smsa, że z powodu nieobecności lekarza wizyta nieaktualna- wszystko super, rozumiem, że każdy się może rozchorować- ale kurde! następny termin do jakiegokolwiek endokrynologa jest na 29 GRUDNIA!!! a ja mam się pokazywać max co 6 tygodni a teraz już mija 5 :/
i co w takiej sytuacji? :/

Silver, mnie mąż też czasem wygania do mamy, co prawda ze wsi jadę do Krakowa, ale to zawsze inaczej w rodzinnym domu ;) teraz miałam wybyć do piątku- ale jak mi odwołali tą czwartkową wizytę to nie wiem czy będę tyle siedzieć.
Chociaż prosiłam męża żeby spryskał ściany takim środkiem śmierdzącym bo w szafie zrobił nam się taki brzydki nalot (pewnie od wilgoci bo strych nieocieplony a my na piętrze mieszkamy) i powiedział, że mam zniknąć na dwa dni jak będzie tym pryskać- no i racja bo to śmierdzi samym chlorem :/

Silver 8-9kg?! to w ogóle możliwe żeby tak mało? :)

Sznuroffka a Ty jak się czujesz? :)

Natusi następny cykl nowa szansa.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Dziewczyny a ja słyszałam ciekawą rzecz kiedyś odnośnie płci dziecka :)
jak serduszko biję mniej niż 140 to będzie córcia a jak więcej niż 140 to syn , powiem wam ,że u mnie się sprawdziło :)
nie ma co się martwić najważniejsze,że wszystko u was w porządku :)
a ja czuje się dobrze i rosnę i rosnę :)
Zaraz zacznę zakupować rzeczy dla małej , wizytę mam 1.12 i jak potwierdzi mi płeć to lecę na zakupu i będę szaleć :)
Przepraszam was, że się nie odzywam ale mam teraz małego lokatora w domu :) nazywa się Klakier i jest małym kotkiem, którym trzeba się za opiekować :)
mały łobuz , ale ile radości z takiego małego stworzenia :)
Czytam was na bieżąco :)

Zuzanna jest już z nami :)

Sznurofka jak dla mnie z tym tętnem dzidziusia to na dwoje babka wróżyła ;) zawsze sobie można dopasować odpowiednią wersje.
ja np co badanie to inny wynik. od 162 do 135 ;)
Tak samo jak z ph moczu, że niby do 6 dziewczynka a powyżej 6 chłopak. Dawniej "wróżyli" z zachcianek ;)
Także nie ma co się nastawiać, będzie co ma być- ważne tylko żeby całe i zdrowe było Maleństwo :)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Brzuchal wyskoczyl mi niedawno tak na prawde:-) niech rosnie sobie zdrowo;-)
Karolcia nie wiem czy to mozliwe zeby tak malo przytyc ale taki mam cel haha,zamierzam zakupic kijki do nordic walking i smigac pol godz dziennie,to bezpieczny sport w ciazy.

Natusi trzymam kciuki zeby nastepny cykl byl owocny,zycze Tobie tego z calego serca:-*:-*

Dobranoc piekne:-*

Silver fajny ten Twój brzusio :) Już taki widoczny, "ciążowy", a nie np. od jedzenia :P

Właśnie Natusi - szansa na dzidzię. I nie mów, że co miesiąc, bo w końcu przyjdzie taki moment :) zobaczysz.

Sznuroffka ma małego kociaka, ja psiaka, to mamy zajęcie :)

Faktycznie ciekawe jak jest z tą płcią dzieciaczka... u mnie tętno zazwyczaj jest wysokie, no ale zobaczymy... :)

Dziś wizyta u nefrologa. Sprawdzimy jak te moje erytrocyty, czy znowu się pokazały...

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Witam mamusie i staraczki, jestem również starającą się po przejściach. W kwietniu puste jajo, plamienia i w 9tc tabletka na poronienie i łyżeczkowanie. Hcg rosło jak szalone, ostatnie ponad 35000, jednak ciąża zakończyła się porażką. Następnie 3 miesiące przerwy na regenerację macicy i kolejne 3 miesiące starań. Trochę mi się przytyło przez ten czas bo zjadałam stres. Nagle okres się spóźniał, test wyszedł pozytywny choć hcg słabo przyrastało i 3 dni przed planowaną pierwszą wizytą u doktorka poroniłam w 5 tygodniu. Tym razem sama się oczyściłam nie trzeba było wywoływać poronienia i łyżeczkować. Oczywiście w każdej ciąży brałam luteine i femibion. Jestem 4 dni po poronieniu, za 2 tygodnie kontrolna wizyta i skierowanie na jakieś badania. Wczoraj wieczorem trochę z mężem poszliśmy na całość choć lekarz zalecił ostrożność. Chyba nie mam siły czekać kolejnych 3 miesięcy ze staraniami. Myślicie że wcześniej może się udać zajść w ciążę i ją donosić? Następnym razem jak zobaczę dwie kreski odrazu pojdę na zwolnienie, trzeba zacząć walczyć o spełnienie snu o macierzyństwie.

Doci, jezeli nie bylo zadnej ingerencji a piszesz ze nie bylo to smialo mozna juz po @ probowac.
Ale moze sprawdz sobie jak tam u Ciebie z hormonami? Tzn, lh,fsh, estriadiol, prolaktyka, progesteron, tsh.

Robilam dzis badania przed jutrzejsza wizyta i mam podnad norme alt (cos z watroba). No i spada hemoglobina (juz 12.9 a ostatnio 14) i potas spadl pomimo brania go w tabletkach :/

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

W tym tygodniu zrobimy z mężem badanie jego nasienia a za 2 tygodnie kontrola u gina wiec pewnie da skierowanie na hormony i wspominal cos o badaniu genetycznym, ale na to pewnie beda kolejki na nfz. Zgodnie z planami doktora będę pewnie na polocardzie.
Karola88 może jakieś żelazo będziesz musiała pobrać na podniesienie hemoglobiny bo dzidziuś wszystko wyciąga.

Cześć Dziewczyny, ja znów tylko z wtrąceniem redakcyjnym: komunikat od redakcji, kolejne zmiany na forum:
Witam,
przedstawiamy kolejną propozycję zmian na naszym forum. Chcielibyśmy zebrać fora "Bazarek", "Polecam, odradzam", "Katalog produktów", "Prezenty i pomysły" oraz "Zakupy" w jedną kategorię. Forum "Sprzedam" zostało by przeniesione w całości, a pozostałe fora z kategorii "Bazarek" zamienione w wątki.
Do końca tygodnia czekamy na Wasze opinie.

tu wpisujecie sugestie: http://forum.parenting.pl/komunikaty/3150385,zmiany-na-parentingu,2
pozdrawiam:)

no to się meldujemy po wizycie, dzisiaj na jakimś gorszym sprzęcie było bo w innym gabinecie niestety przyjmował.
Maluch rośnie, lekarz chciał podglądnąc na 3d czy ma coś między nóżkami, ale wstydniś odwrócił się dupką i tyle wiadomo ;) potem powiedział, że jeszcze nic nie dynda, ale że jeszcze może urosnąć więc żeby się nie nastawiać,że dziewuszka ;)
na to ast ponad normę kazał brać jakieś tam tabletki i powtórzyć badanie na kolejną wizytę. Mówił,że jeszcze się nie martwimy, chyba, że jeszcze podskoczy to wtedy będziemy myśleć co dalej.
Oczywiście zapomniałam zapytać o basen, o okuliste i o coś tam jeszcze ;)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

No to super bejbe,ze jest ok,a co to jest to ast? Basen jak najbardziej jest wskazany w ciazy:-)
Ja mam wizyte u gina w nastepna srode,pewnie juz do tej pory beda ostateczne wyniki Pappa, tez bym chciala juz wiedziec czy bedzie synek czy corcia:-) mam przeczucia na synka ale zobaczymy z czasem kto tam jest,oby caly i zdrowy to najwazniejsze. Jak bylam w poniedzialek na usg z mezem to Maluszek na koniec badania pokazal nam raczke taka rozlozona ze kazdy paluszek bylo widac,smielismy sie z mezem ze przybil piatke rodzicom:-)

Hej dziewczyny, byłam u nefrologa we wtorek. Nie wiem jak wyniki badań, bo nie było ich wsadzonych w karcie :/ (ja to naprawdę mam pecha do lekarzy, odkąd pamiętam...) Ale lekarz widział poprzednie, mówił, że jak zobaczy potem te i będzie coś nie hallo to zadzwoni. Nie dzwonił, więc chyba jest ok. Mam trochę podwyższone CRP, robiłyście to badanie kiedyś? Może mieć na to wpływ np.przeziębienie? Norma jest od 0 do 5, ja mam 5,9 więc paniki jeszcze nie ma.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png