Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat z jedzeniem tego oleju nie jestem w stanie się zgodzić, ale mam nadzieję, że kosmetycznie coś zadziała . Dziecka też nie będę ttm smarować;)

Kasiames , też kończę biooil i również Nabydream kupiłam, bo skład mi się spodobał. A jak paaaachnieeee ♡

Z tego co pamiętam o rafinacji to wg mnie
Nierafinowany do smarowania ciała.
Rafinowany do jedzienia.
Co nie zmienia faktu, że jeden i drugi ma więcej tłuszczów nasyconych niż smalec. Błeeee
A niestety nierafinowanego tu nigdzie nie ma, więc kupiłam co było :(
Jak ten skończę to i tak przerzucę się na inny :D

Silvara oj tak babydream pachnie naprawdę fajnie miałam poprzednio oliwke dla mam w ciazy. Ogolnie bylam bardziej z babydreama zadowolona niż z palmers z który mnie ni3 zachwycił. . Ale na te kosmetyki trzeba brać poprawkę. Co do rafinacji to tak jak piszesz rafinowany bardziej do jedzenia. Chodziaz ten artykul od amizka87 tam pisze o jedzeniu chyba nierafinowanego bo nierafinowy bedzie mial posmak kokosa. Ja osobiście tez nie moglabym się przekonać do jedzenia. Jak mi sie skończą moje mazidla to chyba zamówię z tej strony co wam wysłałam i zrobię jakąś mieszankę 2 czy 3 olejków zobaczymy

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49mg7ypvhiz37s.png]Tekst linka[/url]

Cześć dziewczyny! :)
Forum ciążowe, ale mam do was pytanie z innej beczki.
Pytanie do tych, które mieszkają w domach z ogrodem.
Macie jakoś ogrodzony ogród? W sensie żeby żaden z sąsiadów nie oglądał ciągle tego co się u was dzieje?
Moi rodzice posadzili tuje i takie drewniane płotki.. Wynajmowali dom ludziom przez 7 lat i trochę tego nie pilnowali.. Krzaczki umarły, plotek się rozpadł... Teraz mieszkamy tu my, nie mamy za dużych funduszy, bo dopiero zaczynamy swoje kariery :P Musimy coś zacząć działać, bo ciepło się robi a ja całe lato planuję już nie pracować i chciałabym posiedzieć w ogródku nie będąc oglądana przez całe osiedle. ... Jakieś propozycje, pomysły?

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Jasmine w marketach budowlanych sa takie maty do mocowania na płot slvo czarne albo takie jakby wyklinowe nie wiem czy dovrze Ci to opisze ale mysle ze jak pojedzie cie to traficie na to a sąsiedzi wtedy sa odcięcie od Was calkowicei fajna sprawa i chyba wychodzi cenowo najlepiej bo na tuje zeby sie odciąć trzeba czekać zanim urosną a dwa koszt przy kilkudziesięciu juz sie robi a ploty drewniane chyba te z fo najtańszych nie należą.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49mg7ypvhiz37s.png]Tekst linka[/url]

Cześć dziewuszki:)))
Pogoda nie dopisuje A miało być tak ciepło tylko wieje straszny wiatr i siedzimy w domku:-)
Co do oleju to ja właśnie do jedzenia kupowałam A z czasem zaczęłam się smarować ( nierafinowany) Moja siostra mi zawsze zamawia ale nie wiem z jakiej strony zamawiam olej lniany, z pestek dyni, słonecznika, avokado, czarnuszki ale ja to jem:) A przy okazji się smaruje:)))
Kasiames fajna też ta stronka warto zapisać bo nawet nie wiedziałam że są takie oleje jak np z pestek pomidora:)
Amanalka wyrazy współczucia.
Jest to smutne ale nie mamy na to wpływu. W tej sytuacji czas leczy rany ale może zadzwoń do lekarza mógłby coś zasugerować. Ja mam teraz tabletki z szyszek chmielu VALUSED na wyciszenie i nerwy. Ale co zauważyłam to że po asparganinie już czuję się lepiej.
Jassmine ja mam ten problem z ogrodzeniem i kompletny brak wiedzy w tym zakresie. Póki co wymyśliłam właśnie tuje nic innego do głowy mi nie przyszło ale jeszcze nie wiem czy zdania nie zmienię:)

No my właśnie chcieliśmy kupić takie troszkę większe tuje. ..patrzyliśmy i wyszło by jakoś 300-400zł za takie już ok 150cm ..i potem tylko pilnować i dbać o nie.. Ale jakoś nie jestem pewna.. Ja mam 2 lewe ręce do ogrodu i w ogóle roślin, a mój 23 lata mieszkał w kamienicy z pelargoniami na balkonie :P

Amanlka wspolczuje. Skontaktuj sie z lekarzem, napewno podpowie Ci ws tabletek.
Jassmine u nas jest zwykla siatka, przymierzam sie do posadzenia jakis iglakow, nie lubie tui. Mozesz posadzić wysokie ozdobne trawy. Ladnie wyglądają. W budowlanym napewno znajdziecie jakies zabudowane ogrodzenie.
Myslalam ze mdlosci i wymioty odpuscily. Niestety po wczorajssej kolacji znowu mnie dopadlo :(

Tuje należy sadzić co 80cm,warto o tym pamiętać przy wyliczaniu ile krzaków trzeba.
My na płocie mamy wiciokrzew, choine kanadyjską a sąsiedzi wsadzili bluszcz. Niestety wszystko potrzebuje lat żeby się rozrosnąć, ale my się nie odgradzamy od siebie, bo się przyjaźnimy. Właśnie robimy ogród i mam pod ręką mojego nieocenionego Pana Włodka także tak to u nas wygląda :)

U nas przy słomce rośnie trawa ozdobna , po za tym puściłam kilka bluszczy, ale coś im nie idzie i winobluszcz pięciolistkowy - jego akurat uwielbiam, bo rośnie szynko jak szalony i na jesień ma piękne kolory, szkoda tylko, że traci liście na zimę:(

Dziecko padło mimo zmiany czasu, idę leniuchować:D

Objadłam się dzisiaj jak bąk a znów głodna jestem.

No my mamy siatkę.. Rośnie na niej jakiś stary zwiędły bluszcz i inny badziew, rozrasta się jak chwast i cały czas trzeba tego pilnować. Też chcemy się tego pozbyć. Ja właśnie chcę się odgrodzić od sąsiadów.. Ponieważ mam dom na narożnikach dwóch ulic to mam ogródek zewnętrzny jakieś kwiatki, krzaczki co wszystko widać i ogród za domem na którym chcę mieć prywatność. Tym bardziej, że kawałek dalej jest szkoła podstawowa i dużo ludzi w ciągu dnia chodzi mi pod płotem. :(

Hej hej :-)
Pogoda się zepsuła:((( z tego, co widzę to zapowiada się caly tydzień z deszczem u nas . Nie wiem co ja temu dziecku do roboty wymyślę:(

Dziś jestem po pierwszej nocy z poduchą. Ale dobrzeeee się spało :D
Miałam dzisiaj jechać na badania, ale nad ranem tak mi się zachciało do toalety, że cóż, muszę pojechać jutro;)

Dobrze pamiętam, że dzisiaj dwie wizyty??? Trzymam kciuki!

Hej hej kobietki;)
Taaaaaak Silvara dobrze pamiętasz po 5 tygodniach mam wizytę:)))) ale dopiero na 18-tą.
Śliczy masz ten kawałek ogródka:))))
U mnie noc lipna. Ja 4 razy wstawałam na siusiu a młody 3. Nie wyspana jesteś więc ;)))
U mnie też pochmurno ale póki co nie pada.
Beti też masz dziś wizytę?:)))

Eleonora trzymam kciuki ale napewno wszystko jest dobrze.
Silvara szalona Ty!
Ja bylam dzis na dodatkowej wizycie bo mi w moczu wyszla infekcja. Bede zajadac sie uroseptem teraz. A nastepna wizyta 17kwietnia i gdzies po niej usg.jeszcze tyyle czekania.
Jutro jedziemy ogladac dom do kupienia. Ciekawe czy sie nam spodoba na zywo. Ale mialabym i ja swoj ogrodek! Ciekawe tez czy dostaniemy kredyt bo ja bezrobotna... no to u mnie tyle poza tym ze mamy drzemke z cycem w buzi a mi sie chce jesc;)

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)