Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mamusie :) Dzisiaj o 5 rano po 9 dniach bez kupy w końcu mały ją zrobił i to taką że nawet ramiona miał w kupie. O 5.30 już ładnie spał to i ja położyłam się jeszcze na godzinkę bo o 6.30 wstałam żeby wybrać się do mopsu. Kacper został z tatą i pospał jak nigdy do 8. A jak jestem w domu i chcę pospać to dzień zaczyna się z reguły najpóźniej 6.30 :/
Grzeczne i spokojne to moje dziecko dzisiaj. Nie spał a dał mi spokojnie posprzątać i umyć łazienkę. Je pięknie co 3-3,5 godziny. Dziecko anioł :)
Co do tatara to nie jadłam w ciąży i teraz też nie, ale nie przepadam więc nie mam ciśnienia ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bo7esu8rnftg5.png

Witajcie
Czytam Was codziennie kiedyś nawet pisałam na forum ale to było na początku ciazy. A wiec moa ciaza była pełna komplikacji i 22.08 o godz 00:15 przyszła na swiat Zosieńka w 36 tc z waga 2840 g i 51cm długa. Mam jakoś szczęście do wcześniaczków bo pierwszy syn urodził sie w 35 tc.
Zosia miała juz chrzest 02.10 i wszystko poszło gładko tak samo gładko poszło ze szczepieniami bo była juz zaszczepiona na początku listopada. Nie mieliśmy wyboru co do szczepionek bo niby wczesniakom podaje sie skojarzone 5w 1 i rownież wcześniaki maja darmowe szczepienie na pneumokoki których i tak nie będziemy podawać. Jeżeli chodzi o Nop po szczepieniach mogłabym dużo powiedzieć bo moj starszy syn 8 lat temu po podaniu drugiej szczepionki skojarzonej 6w1 w 4 miesiącu życia wylądował w szpitalu.
Nie życzę tego nikomu gorączka 40 stopni ciemiączka uwypuklone i po tyg spędzonym na oddziale okazało sie ze 1 na milion ma uczulenie na krztusiec który był zawarty w tej szczepionce. Miał po tym zdarzeniu zmieniony cykl szczepień.
To tak ze złych wspomnień .
Wracając do Zosi to ważyła 3.11 równe 5 kg a jest karmiona tylko i wyłącznie cycuszkiem. Nie możemy narzekać na spanie bo kapie ja o 19 zje pobawi sie i max o 20 śpi tak do 2:30 potem spanie i kolejne karmienie koło 5 potem 7 rano z tym ze cały czas śpi. Z pierwszym dzieckiem nie było tak kolorowo.
Tez miewałam zle nastroje i brak wsparcia rodziny mnie dobijał ale wszystko z czasem mija i musimy pamiętać o sobie aby znaleźć chociaż chwile dla siebie.

Alik78

Mamusie z cukrem w ciąży zrobiliście juz krzywą cukrową jakie wyniki ?Ja jeszcze nie byłam bo ta są 2 godz i nie mam z kim dziecka zostawić

Ja robiłam krzywą ok 8 tyg po porodzie i dupa. Po 2 godz wynik 170 a norma 140 czyli stan przedcukrzycowy. Na razie nic z tym nie robię, nawet nie byłam u lekarza bo nieby kiedy z 2 miesięcznym dzieckiem. Od czasu do czasu sprawdzam wyniki glukometrem i jest ok więc nie kumam tego do końca. Jak przestanę córkę karmić to powtórzę krzywą i pójdę ew. do lekarza

iv098u698jhjb01j.png

Siema mamy :)

Ja tam jem tatara kiedy chce, bo piersią nie karmię a jak żona była w ciaży to też sobie nie załowałem :)

Co do spania to Jaco jest mistrz. Z reguły koło 19 już jest marudny, więc kąpiel, dość dużo mleka bo albo 165ml albo nawet koło 200ml ale wtedy na 2 razy, np. jak jest bardzo głodny to przed kąpielą dostaje około 100ml i później przed samym spaniem na drugą nóżke drugie 100ml :) Karmimy Nanem w sumie od początku, z tym że do 3 miesiąca większość karmiła żona piersią, ale później było mu mało i dostał butle :)
Jak zaśnie najpóźniej o 20 to wstaje najwcześniej miedzy 5 a 6 rano :D czasami się przebudzi wcześniej ale wtedy dostaje smoka, włączamy szumisia i dalej śpi :) co prawda w dzień jest gorzej, bo maks 2-3 drzemki i najdłużej po pół godziny, ale po przespanej nocy żona daje rade :)
Teraz już śpi więc czas dla mamusi i tatusia :)

Pozdro

Paulap mój mały wczoraj po 7 dniach zrobił kupę o 5.30 więc poranek zaczął się dobrze:-) ale z ilością nie było tak zle bo tylko pieluszka do zmiany. My dzisiaj byliśmy u chirurga bo mały ma wodniaka jader, lekarz powiedział że większość chłopców ma i narazie obserwujemy, do kontroli za miesiąc. Przy zmianie pieluszki unosić jaderka do góry i powinno był ok. Mój mały mężczyzna właśnie usypia ale jakoś ciężko mu to idzie. Dobrej nocy Wam życzymy:-)

Szczesciara,ja mam twarde piersi,a konkretnie to jedna:-) Mam jedna wieksza,druga mniejsza i nie chce byc inaczej. Ta wieksza jest twarda po ok trzech godzinach,a w mniejszej produkcja idzie na biezaco. Mam tak po tych zapaleniach i do tej pory nie moge unormowac,bo jestem niekonsekwentna w dzialaniu. Licze,ze samo sie wyreguluje z czasem.
Dziewczyny,a czy ktoras z Was rozwaza,albo wie cos na temat implantu antykoncepcyjnego? Ja sie chyba zdecyduje,bo raczej nie mam wyboru, wkladki odpadaja, a tabletkom jakos nie ufam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Wlasnie znalazlam w telefonie zdjecie Lilki z usg.popatrzylam na nie i na moje malenstwo ktore juz kolo mnie skodko spi i sie wzruszylam.przypomnialam sobie jak lzy mi pociekly kiedy pierwszy raz uslyszalam bicie jej serduszka.i jak nie moglam sie juz pod koniec jej strasznie doczekac i bylam ciekawa jak wyglada.kocham ja nad zycie.dziekuje Bogu ze dal mi dwie piekne i zdrowe corki.sa bez watpienia dzielem mojego zycia.nie wyobrazam sobie zycia bez nich.ech,na sentymenty mnie wzielo:)Nawet zaczelam sobie wyobrazac jak za jakies 25lat przyjada do nas na swieta ze swoimi mezami i dziecmi.piekne:))

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Szczęściara09
Dziewczyny kp macie jeszcze twarde piersi jak są pełne? Czy już produkcja na bieżąco? Bo u mnie dalej twarde. Mąż mówi że w sumie dobrze że Maciek sie budzi bo by mi pękły w nocy jakbym dłużej spała :)

Też tak mam - jak dziś Mała sobie drzemnęła dłużej, to mega kamole się zrobiły. Na szczęście nie wybrzydza i daje radę uchwycić. W ciągu dnia nie mają czasu tak napęcznieć, bo co 1,5-2 godziny szamanko.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Ehhh juz troche pozno ale wlasnie skonczylam sprzatac i czytac forum z calego ciezkiego dnia. Dzis mi corke normalnie podmieniono bo caly czas placz byl jakos sie bawic w oogole nie chciala :( no i od dwoch dni jest jej zimno , w mieszkaniu caly czas temperatura taka sama okolo 22-23° i jak zawsze byla w bodu i spodenkach tak teraz ma zimne raczki i karczek ledwo cieply wiec zalozylam jej bluze i spodenki dresowe i przykrylam grubszym kocem i dopiero soe zagrzala hmmm dziwne i w nocy niby pod kocem i kadra to tez te plecki nie za cieple to dzis ubralam ja w body z dlugim rekawem , spiochy z dlugim i jeszcze rajstopki i narazie jest ciepla. Czy to mozliwe ze zarazila sie odemnie grypa ??

No nic trzeba spac bo juz prawie 1 a o 5 pobudka. Dobrej nocy wam zycze :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png