Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szczęściaraaaa

Mila mi kurde kiepsko. Może jakbyś wszyla jakaś wkładkę. Jak push up w stanikach.

Śliczne ubranka Mind.

Są w pepco fajne ubrania dla dorosłych? Kupujecie coś sobie?

Ja kupuję jogurt bio Bakoma. Dajecie z owocami? Maciek je sam a na wieczór z kaszka.

Gość Szczęściaraaaa

A my mamy lozeczko- kojec 100x100 bo chciałam żeby mógł się swobodnie obracać.

3 dni migreny? Matko i córko. Po jednym zdycham nie wyobrażam sobie dłużej.

Igor the best. Jak on daje radę ta nogę tak wystawić. Świetny jest. Ale jaka mina nieszczęśliwa przy tym jedzeniu hehe.
Tekst o silce zapożyczyłam, uśmialiśmy się z mamą. Ale fakt człowiek tak przeżywa jakby wszyscy mieli go oglądać na tej plaży a potem staje się nic nie znaczącą jednostka. Ja tak swirowalam przed termami, prawie zostaliśmy w domu, nawet ryczalam że się ludziom nie pokaże. A potem nikt na mnie nie patrzył i było swietnie. Trzeba olac. Mila nie będziesz siebie samej widzieć to mysl że wyglądasz zajefajnie nawet jeśli czegoś w sobie nie lubisz. od razu poczujesz się lepiej.

Melduję się ;) migrena powoli odpuszcza więc życie we mnie wraca: ) jej jaki ten wszystkowstret jest męczący: /

Dzięki za wsparcie dziewczyny. Muszę powalczyć o zdrowie mojej córci troszkę sobie wyrzucam ale m mnie wspiera i tłumaczy ze przecież specjalistą ortopedii nie jestem- choc czuje ze powinnam;) no nic będę was informować jak to się potoczy.

Piszecie ze mala poważna i coś w tym jest. M dziś stwierdził ze boi się kłaść spać bo co wstaje to jest większa i rozumniejsza. Czasowstrzymywacz pilnie poszukiwany;)

Mind masz rację zadziwia mnie Ninka postepami, choć już jakiś czas temu wyluzowalam i nie porównuje. Musiałabym latać do pediatry co drugi dzień gdybym brała do siebie wpisy z forum. Nina np je dużo mniej niż czasami piszecie, prawie ogóle nie pije wody soków itp. Nie jest zainteresowana pokazywaniem oczka czy nosa ale dziś przylapalam ja ze robi to z premedytacją. Odwraca głowę żeby nie popatrzeć mi w oczy i podsmiewa się pod nosem... charakterek po tatusiu:D

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58557.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Imbir,moja te praktycznie nic nie chce pic:/no i je duzo mniej niz pozostale maluchy.
Maseczka z buraka dobrze robi na ...na pewno na wszystko hihi.
Obrazek mega.i tak trzeba do tego podchodzic.swoja droga to dobrze ze Ania Lewandowska nie byla wrzesnioweczka bo juz by byla z nas miazga;))jakby nas tu zaczela katowac swoimi zdjeciami z plaskim brzuchem i cialem bogini 6tyg po porodzie:)))
Ale powiem wam ze niedawno kiedy to siedzialam w parku przy spiacej Lilce i beztrosko wcinalam batona,to zauwazylam ze na silowni(takiej jak to teraz w parkach robia)dziewczyna ostro zapierdziela na tych sprzetach i tylko na chwilke podchodzi do wozeczka pobujac maluszka i dalej wycisk...Szacun:)W zyciu bym sie tak nie zmotywowala hihi.

A jeszcze wam napisze ze zawsze jak Lilce cos spadnie to mowi "bam" i takie smieszne "niii maa":)))kocham ta moja smieszotke:)

Szczesciara,co do ubran z pepco to w ciazy kupilam taka dluga sukienke bawelniana.a dzis pizamke:)

Spokojnej nocki:*
Fajnie ze jestescie:)))))Dobranoc.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Qarolina, współczuję problemów z uchem i alergii. Nawet jeśli dostaniesz znowu antybiotyk, to już wiesz, że dacie radę z kp ;-)

Natuśka, rozumiem, że pisząc o stawaniu i raczkowaniu na raz masz na myśli pozycje na czterech, ale na stopach zamiast kolanach. Zuzia tak też robi, na szczęście jeszcze tak nie chodzi, bo by wyglądała jak piesek. Na razie tylko tak staje, żeby ominąć przeszkody albo z nudów ;-)

Imbir, współczuję bardzo sytuacji z Ninki nóżką. Tak na prawdę nikomu nie można w 100% ufać. Mój Prezes zawsze mówi "ufaj ale sprawdzaj" i gościu ma cholerną rację. No ale z drugiej strony pacjent nie lekarz, więc jak tu sprawdzać specjalistę nie mając jego wiedzy w zakresie medycyny...? Współczuję również tak długiej migreny. Niech już sobie idzie w cholerę i nie wraca. A Ninka duża kobiecinka na tym zdjęciu :-) Słodko wygląda ;-)
No i uśmiałam się z mema z dietą :-D

Mind, super ciuszki, leginsy bajeczne. U nas takich nie widziałam, bo oczywiście też dzisiaj polazłam do Pepco, ale tak tylko na zwiady ;-) Nic nie kupiłam oprócz nowej szczoteczki do mycia Zuzowych kiełków :-p Normalnie powinnam być z siebie dumna :-p

Mila_mi, Igor wygląda świetnie w tej czapce, nawet lepiej niż w tamtej poprzedniej, a pozycje do jedzenia pozostawię bez komentarza :-p No i przepraszam, ale się uśmiałam z Twojego przypadku nierównych balonów i dopasowania stroju kąpielowego, haha. A może typu monokini albo trikini byłby lepszy?
U mnie nad pępkiem meeeega balony, ale przynajmniej w miarę równe ;-) No i niestety zmieniły swoją lokalizację, bo kiedyś były pod brodą ;-)
Dzisiaj byłam w Decathlonie i ku mojemu zdziwieniu znalazłam strój na te moje melony, hehe. No i Zuzce też się poszczęściło, bo kupiłam jej strój tankini i fajną gumową piłkę do wody :-) Co do stroju Zuzki, mam wątpliwości bo dziecko ma już dwa, ale takie zwykłe jednoczęściowe, a ten niby z promocji, a kosztował 60 zł. Tylko ten jest o tyle fajny, że to majteczki i bluzeczka, więc ramionka się nie spieką. Planujemy wakacje prawie 3 tygodniowe, więc mam nadzieję, że nie wydałam tyle kasy na marne. A co najlepsze, mąż przez przypadek dwa razy wyniósł ten strój ze sklepu jeżdżąc w tę i z powrotem z Zuzią i nikt się nie skapnął hehe. Sam się zjażył dopiero przy drugim razie, że ukradł niechcący strój, no ale my uczciwe człowieki, więc wrócił i zapłaciliśmy ;-)

Łóżeczko turystyczne też mamy takie jak Mila_mi, tylko beżowe. Można je zamówić w Media Expert i tam wychodzi chyba najtaniej. My jednak do tego łóżeczka dokupiliśmy składany materac piankowy, bo nie wyobrażam sobie żeby dziecko mogło spać na tym twardym niby materacu, który jest zawsze w tego typu łóżeczkach. Na co dzień używam łóżeczka jako kojec, jak rano ogarniam siebie i nie jestem w stanie upilnować mojej łobuziary:-)

Dzien dobry!
Qarolina,jak ucho?mam nadzieje ze to falszywy alarm i ze sie nie pogarsza.
Szczesciara,jak Macius po szczepieniu?
My dzis wstalysmy po 6.zafarbowalam wlosy,zrobilam hybrydy na stopach i pocwiczylam na stepperku.kompot i zupka dla Lili nastawiona.a mi sie juz oczy zamykaja:)No nie ma tak dobrze,Emi przyniosla jakas gre wiec czas na rozrywke;)
Popoludniu idziemy we dwie do kina,moze wpadniemy do jakis sklepow bo od dzis wyprzedaze.juz nawet zdazylam kupic Emi parke na zime za 100zl,przeceniona z 300:)
Przyszla mi juz czapka do kapieli dla Lili z hm(zamowienie za cale 22zl:).jest super bo z materialu uv,z daszkiem i oslonka na policzki i ramionka.i nawet trafilam z rozmiarem:))W poniedzialek jedziemy na urlop na mazury i niby ma byc po 28stopni.juuupi:))))

Milego dnia!!!!

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Mind ja przy Stasiu nawet prysznica nie dalam rady wziac, a Ty wlosy, paznokcie.. Kurczę nam sie udało zjeść wspólnie sniadanie hehe ;P musze pomyśleć nad patentem Monmonki i moze go do łóżeczka turystycznego wrzucic na chwilę.. tylko, ze u nas łóżeczko pelni funkcję kosza na zabawki takze ten.. najwierw potrzebowałabym spychacz zeby zabawki z niego wygarnac..

MilaMi uśmiałam się z twoich perypetii ze strojem kapielowym. Wiem ze to z jednej strony dramat, ale cóż pozostalo jesli nie śmiać się z tego? :) super ze masz taki,dystans :) ja z kolei ubolewam nad brakami tu i ówdzie, takze parę kilo chetnie bym przygarnela. Taka to ci babska natura, wiecznie niezadowolona..

Mojej bratowej, ktora ma termin na 12 sierpnia drastycznie skrocila się szyjka, lekarz kazał jej leżeć. Narazie w domu, ale za tydzien ma znów wizyte i jak bedzie gorzej to ma isc do szpitala. I caly problem polega na tym, ze mają juz jedno dziecko, prawie dwulatke i ciezko jej lezec przy malym dziecku.. ech denerwuje sie, oby bylo wszystko dobrze.. trzymajcie za nią kciuki..

Ja się dziś wybieram do pracy, bo chce wybrać zalegly urlop wypoczynkowy po macierzyńskim.. juz jestem chora na samą mysl o pojsciu tam.. :/

Mindricks wpędzasz mnie w kompleksy...

Charlotte ja od początku lipca miałam calkowicie zgladzona szyjke, od ok 20 lipca rozwarcie na 1 cm. W lipcu się oszczedzalam ale od sierpnia bez dzwigania funkcjonowała normalnie, poród w terminie. Wiem ze że przy dziecku nie ma co porównywać ale oby ten miesiąc przetrwała i będzie z górki: )

Ech dziewczyny jak ja zazdroszczę wam wyjazdów az mi dzis łezka poleciała słońce cudne a my w bloku. U nas m na swoim, już 3 rok każdy termin wyjazdu zły bo nie ma kto zastąpić :( a nie możemy sobie pozwolic niestety na utratę dochodu. Ech życie. Niemniej jednak życzę wam udanych wakacji słońca, lodów, gofrow itp:):):)

A propos bloków, my mieszkamy w nowym budownictwie dość dużo jest tu młodych rodzin z dziećmi ok 3-9 lat. Przed klatką mamy plac zabaw i powiem wam masakra bo całe popołudnia mamuśki siedzą i popychaja ploty . Czasem ciężko wejść do klatki bo na schodach siedzą po kilkanaście osób. Ja to chyba outsider bo jak już to wolę pochodzić z młoda, oczywiście czuje na sobie te wszystkie rejstrujace oczka;) u was też takie zebrania?

Imbir my tez mamy mieszkanie w nowym bloku, ale u nas średnia wiaku 0-3, jedna moja Tosia 9latka, takze myślę, ze wszystko jeszcze przed nami. Ale wiem o czym piszesz. Jak Tosia byla mała to tez tego doświadczyłam. Ona byla akurat w okresie zamilowania do placu zabaw wiec musialam z nia siedziec ii chcąc nie chcąc tych plot słuchać, ale nie cierpię tego, wiec czesto zmienialysmy place :D

Imbir to ja mam lajt. Pominę to ,ze mieszkam w domu. Mamy swoj mamy placyk zabaw w ogrodzie . Ale chodzimy na taki duży "osiedlowy" , sa tu same domy jednorodzinne , raczej dzieci malo, większość starszych osób. Za każdym razem jak idziemy to plac pusty. Ewentualnie sąsiedzi zaczepiają pytając co u nas,czy zaczepiając Laure . Ale tak ,to nue na z kim poplotkować. W sklepie w 3minutowej kolejce mogę sue mnóstwo dowiedzieć o ludziach których nawet nie znam ha ha także tak

Gość Szczęściaraaaa

Dziękuję Mind wszystko dobrze. Nawet mocno nie marudzi tylko jest senny. A najprawdopodobniej znaleźliśmy przyczynę. Mamie się przypomniało że Marysia zjadła we wtorek wieczor 0,5l poziomek. Dobrała się do słoika i przyniosła pusty hehe.

Mind dzięki że pytasz. Kropelki chyba dają radę bo jest lepiej ale i tak idę do lekarza. Niech zajrzy co i jak. Tymbardziej że drugie po chorobie mam wrażenie przytkane.
Mam znowu doła bo Gocha nic nie chce jeść. Cuduje a ona ew. tubkę z owocami zje i cyca. Normalnie odechciewa mi się a jeszcze mam full garów przez to do mycia!
Ja mieszkam na osiedlu emerytów. Mało jest ludzi z małymi dziećmi. Ale o dziwo w bloku Gosia ma koleżankę ze swojego rocznika z końca listopada ;) która chodzi też na rehabilitację tam gdzie i my.

iv098u698jhjb01j.png

Witamy:)
Powiem Wam ze niby soalam dzis do 9.00 ale jestem jakos tak padnieta.
Tez zazdroszczę Wam.wyjazdow :( teraz maz ma sesje i suzo pracy ake moze w lipcu uda nam sie pod domki na weekend skoczyc :).
Ja mieszkam w bloku dopiero poltora roku a wychowalam.sie na wsi. U.nas jest tak.pol na pol sporo mlodych ale tez troche starszyzny jest ogolnie faknie ale trafia sie ewenementy wkurzajace :D.

Qarolina a moze zabki albo.poprostu goraco jest i dlatego.nie chce jesc ?

Kurka tez musze skoczyc do pracy urlop wypisac. Mize jurro skocze i Iwe z Wiktorkiem wyciagne na zakupy :).
Dzis ogladalam urywki naszego wesela yo ryczalam jak.bobr :D jeszcze jak spojrzalam sie na rozesmiana Zosie to tym bardziej potok lez :)

Teraz obiad dochodzi czekam.az moja.buba wstanie i smigam do siostry po zakiet na wesele a ze mieszka kolo rodzicow to.odrazu zloze Tacie życzenia na dzien.Ojca. a dla mojego M nic nie kupilam.bo.i On mi nic nie kupil na dzien Matki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Hej piękne :) mam chwilkę bo Leos spi to cosik napisze :)

Monmonka tak właśnie o to mi chodziło :) wczoraj kawałek tak przeszedł i wygladal dosłownie jak piesek :D

Dzisiaj mnie zadziwil i 4 razy sam wstal :) kupka na topek robiona codziennie :) rośnie mi ten łobuz :D

Mila mi wybacz ale ja tez pękam ze śmiechu po przeczytaniu Twojego posta :D mi sie za to ryczec chce bo nie mam co wpychać w ten stanik ... Masakra!

Imbir u nas to samo :D plus faceci którzy stoją z piwem pod sklepem ! Wrrr wkurzają mnie strasznie !

Charlotte trzymam kciuki za bratowa ! Na pewno wszystko będzie dobrze :) ja od lipca tak chodziłam plus rozwarcie na 1cm a i tak musiałam miec cc :)

Mind miłego popołudnia z Emi :) i udanych zakupów :D

Imbir wspolczuje migreny ! Ja mam tylko takie jednodniówki i umieram a co dopiero 3 ! Ninka piękna i duza dziewczynka :)

Oho łobuz sie wyspał uciekam :*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Gość kariiiiii

Monmonka jak cię to pocieszy to kiedyś poszłam prywatnie z Kubusiem do neurologa wchodzę a tam kolejka jak za komuny,pytam kobitki na którą ma godzinę a ona do mnie że na 15.30miala(była już godzina 17.00 i my powinniśmy wchodzić)co się okazało pani doktor tych z NFZ i prywatnie przyjmowała w tym samym czasie.Podziekowalam i wyszłam na koniec tylko się wrypolilam do gabinetu i powiedziałam lekarce że to kpina aby płacić jej za wizytę i jeszcze czekać po 3h w kolejce.
Qarolina współczuję jak nie ucho to alergia ale jak to mówią jak nie urok to sraczka.
Imbir migreny współczuję zbam ten ból niestety co miesiąc mam regularnie przez 2-3 dni podczas owulacji.
MilaMi jesli chcesz to ja ci trochę w cycki oddam;)ty masz z cyckami ja mam z brzuchem to jest poprostu tragedia,cycki mi wiszą po pępek prawie i pół kilo "nadcipia" ;)że się tak brzydko wyrażę.wiec nie jesteś sama z karoseria do wymiany a do tego cellulit mam.
Madzikcz mlmy mamy łóżeczko z smyka na promocji było Milly Mally tylko że materac do kupiłam i Misiek w nim śpi teraz nawet w nocy bo o drewniane mi się strasznie obijal nawet w nocy i ochraniacze nie zdawały egzaminu.
A co do mieszkania w bloku to przerabialam blok(najgorzej wspominam), kamienice(moje dzieciństwo i młodość) i dom i jednak nie ma to jak dom,swoj ogródek nawet mały ale jest:)a okolica stare śmieci i wszyscy się dobrze znają od dziecka więc jest ok.Co najważniejsze dentysta za płotem więc w razie wu w nocy o północy:)
U nas wczoraj byli zakończenie roku w zerówce powiem wam,ze mi samej łezka poleciała i paniom przedszkolakom też:)jutro Idę z Cora starsza do niej w końcu to koniec 3klasy i nowy etap przed nia,za jej wychowawczynią tęsknić nie będę bo od września będzie uczyć moja druga core:)A Misiek posadzony coraz dłużej wytrzymuje w pionie i zaczyna się podpierać,co prawda nie zawsze tylko jak sobie przypomni ale jest dobrze no i zaczyna łapać jak raczkować:)mam nadzieję że jeszcze rehabilitacja i będzie ok.
Córy mi w poniedziałek lecą na prawie 2miesiace do Hiszpanii i kurcze smutno mi,musze je spakować.
Jeny ale się naprodukowalam a jeszcze Charlotte zobaczysz wytrzyma miesiąc,moja znajoma miała szew i plackiem leżała a i tak po terminie urodziła:)

Karii nam się domek strasznie marzy dlatego sporo wyrzeczeń choćby te wakacje, mam nadzieję że kiedyś powiem, że było warto;)
Z migrena to tak jak u Ciebie co miesiąc choć po porodzie na chwilę dala spokój, ciężki nasz babski los.
Oj stęsknisz się matko za swoimi dziewczynami 2 miesiące to naprawdę sporo. Taki mały plus ze chłopaki będą solidnie zaopiekowani;)

Hejka:)
Cieszę się,Dziewczynki,że moja tragiczno-komiczna opowieść wywołała u niektórych z Was uśmiech,chociaż tyle dobrego w tej całej sytuacji:)))
Imbir,Twój mem świetny,usmiałam się przed snem:)))
Ja całe życie w blokach,więc nie narzekam,bo nic innego nie było mi dane:) Teraz mieszkamy na obrzeżach,więc prawie jak na wsi,ale na stare śmieci mam kilka przystanków i często zaglądam:) Dziś na przykład byłam tam na lumpkach,kupiłam Młodemu zestaw jeansowy,kurtke i spodnie za całe 4 zł:)) Zahaczyłam też,niestety o pepco i znowu wróciłam do domu biedniejsza:) Nie mogłam się oprzeć:)
Quarolina,dużo zdrówka,oby te choróbska w koncu poszły w pierony.
Charlotte,ja trafiłam w 26 tc do szpitala,miałam zagrożenie porodem przedwczesnym i urodziłam w terminie. Do konca ciąży przechodziłam z szyjką 1,5 cm. Ale wiadomo,jaki to stres. Trzymam kciuki za Bratową,na pewno będzie dobrze.
Mindtricks,ale macie faaaajnie z Emi:) Wypad do kina...Zazdroszczę,pewnie było super:) No i organizacja godna podziwu,steperek z rana... no,no:)
No i Monmonka,ja pierdzielę,brak słów,aż nie wiem co powiedzieć,dramat po prostu!
Karii,współczuję rozstania,ale dla Twoich Dziewczynek to pewnie będą wakacje życia,więc może jak tak na to spojrzysz będzie Ci łatwiej przeżyć tą rozłąkę. A 'nadpiździe' też mam puchate:))) Plus fałda ze skóry po dwóch cc,ale to chowam w majtkach i udaję,że nie ma. Tak jak Igorek,gdy przytula buzię do jakiejś powierzchni i udaje,że go nie ma:) A na poważnie, jakbym nie wyglądała,jeśli chodzi o biust i brzuch,to nie efekt zaniedbań i miało to głębszy sens,bo dałam dzieciom życie i jestem z tego dumna. A swoją drogą mogłabym jeździć w swoim starym stroju kąpielowym z obwoźnym cyrku jako kobieta o trzech piersiach,ha ha:)
Byłam dziś u Mamy,był też mój brat z bratankiem,3,5 roku,no rozczarował się chłopak Igorem,myślał,że się pobawią,a ten tylko siedział i buczał:) Ewentualnie zaklaskał,albo udawał,że go nie ma. Dałam dziś Igorkowi maliny,wcinał,aż miło. Nie chcę zapeszać,ale powoli nam się rozkręca to jedzenie:) Nie jest tego wiele,za to ze szczerych chęci Młodego,więc się cieszę:)
Spokojnej nocki:)

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58572.jpg

monthly_2017_06/wrzesnioweczki-2016_58573.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png